För många år sedan var så kallade handdatorer (eng. PDA) väldigt vanliga på marknaden, där bland annat Blackberry, Motorola och Palm var några av de stora aktörerna. I samband med att telefoner blev allt mer avancerade försvann dock handdatorerna sakta men säkert för att helt ersättas av smarta telefoner såsom Iphone.

Sedan tre år tillbaka ägs varumärket Palm av kinesiska TCL, vilka även köpte Blackberrys varumärke under förra året. I en intervju med Android Planet berättar TCL:s marknadschef Stefan Streit att företaget planerar att lansera nya enheter under Palm-namnet år 2018.

Streit ger inga detaljer kring exakt vilken typ av enhet det handlar om, men menar att en smart telefon inte är helt omöjlig. Enligt honom vill de dock rikta produkterna till äldre kunder som är bekanta med Palms gamla persondatorer.

Nämnvärt är att det med största sannolikhet handlar om Android-baserade enheter, då det Palm-utvecklade operativsystemet Web OS idag ägs av LG som använder detta för företagets smarta TV-apparater. Några vidare detaljer såsom lanseringsdatum är ännu inte tillkännagivna.