Det har tidigare rapporterats om att mobilmakaren Blackberry ska upphöra med sin tillverkning av telefoner. Anledningen är att företagets mobilförsäljning gått dåligt de senaste åren och under första kvartal år 2016 gjorde de en förlust på motsvarande 70 miljoner kronor.

Detta tros vara en av anledningarna till att de nu säljer sitt mobilvarumärke till kinesiska TCL. Det handlar om en licensaffär där TCL får rättigheter att tillverka, utforma och sälja telefoner med Blackberrys märke i nästan hela världen. Undantaget är Indonesien samt ett antal andra länder, vilket enligt Bloomberg beror på att Blackberry redan har kontrakt med andra tillverkare i dessa länder.

De två företagen har redan samarbetet sedan tidigare, då TCL tillverkat Blackberrys senaste modeller utrustade med Googles operativsystem Android. Denna affär blir ännu ett steg i Blackberrys arbete mot att övergå från att tillverka hårdvara till att uteslutande fokusera på mjukvara och tjänster.

Detta är heller inte det första mobilmärke TCL köper. Tidigare i år köpte de Palm som gjort sig kända för sina bärbara handdatorer. Företaget har dock ännu inte lanserat några produkter under det varumärket och några planer för när Blackberrys namn ska pryda telefoner från TCL är ännu inte känt.