Efter lanseringen av Xbox One och dess revision Xbox One S, utökar nu Microsoft utbudet med ett kraftfullare paket i form av Xbox One X. Konsolen tar bland annat sikte på att erbjuda 4K-upplösning till massorna och inför lanseringen i höst öppnades det för förbokningar av en speciell utgåva tidigare under månaden.

Bara några dagar efteråt tillkännager nu Microsoft att antalet förbokningar av den nya konsolen har överträffat tillgången, där ett flertal lager världen över har tömts. Detta kröner konsolen till företagets snabbast förbokade sedan introduktionen av första Xbox år 2001.

Samtidigt passar bolaget på att dämpa oron hos de köpare som missat sin chans att förboka. Även om den speciella utgåvan av konsolen nu är slutsåld i flera länder, framgår det att en standard-variant syns på horisonten för förbokning. Mera detaljer om detta väntas i september.

Datumet att markera i kalendern för den officiella lanseringen av Microsoft Xbox One X är 7 november. Det rekommenderade priset för konsolen anges till 499 USD, motsvarande cirka 5 400 svenska kronor inklusive moms.