Datortillverkaren Acer rivstartar IFA 2016 med ett riktigt stort tillkännagivande. Det handlar om den bärbara speldatorn Predator 21X med en på många sätt unik skärm, som mäter in på enorma 21 tum med förhållandet 21:9, 2 560 x 1080 pixlar och Nvidia G-Sync. Det som sticker ut allra mest är dock att den är välvd och att ögonspårning från Tobii är monterad i underkant.

Datorns stora skärm har sällskap av en vikt på hela 8 kilogram, vilket kombineras med specifikationer i toppklass. Utöver en ännu icke tillkännagiven processor ur Intels familj Kaby Lake får datorn två Geforce GTX 1080 i SLI, upp till 64 GB DDR4 och stöd för inget mindre än 4 TB SSD-lagring.

Att datorn riktar in sig mot spelare märks tydligt på designen. Till höger finns en Numpad-sektion som kan roteras för att omvandlas till pekplatta och bredvid denna finns tangentbordet, som har sällskap av ett handlovsstöd. Tangenterna är även mekaniska och tillhandahålls av Cherry, dock framgår inte vilken färg.

Någon prislapp för Predator 21X framgår inte, men till The Verge medger Acer att datorn är mer ett koncept än en produkt för massmarknaden. Trots detta ska modellen börja säljas januari 2017 och varje dator kommer byggas på beställning.