Inlägg

Inlägg som Chris_Kadaver har skrivit i forumet
Av Chris_Kadaver

Jag kommer nog köpa en 3D-printer och grotta ner mig i det iställer för hårdvara som möjliggör entusiastdatorspelande. Länge sen jag fastnade i något krävande spel som var kul nog att motivera dessa priser.

Av Chris_Kadaver

Ja det lutar ju mer åt SSD-köp än nätagg iallafall... Den saken är ju klar.

Av Chris_Kadaver

Notepad kan väl inte radbryta mer än vid fönstrets kanter? Dvs du kan inte hålla dig inom A4 utan texten och radbrytningen blir responsiv i förhållande till fönsterstorlek? Apdåligt om du behöver ändra configfiler av olika slag. Har alltid använt wordpad till det.

Av Chris_Kadaver

Sveriges ekonomiska läge har ju gjort att allt kommer vara för dyrt oavsett prissänkningar i USD jämfört med de tidigare priserna. Mitt intresse för hårdvara har svalnat rejält senaste året och lär inte väckas till liv under överskådlig framtid.

Av Chris_Kadaver
Av Chris_Kadaver
Skrivet av Klatten:

Det absolut bästa med den videon är att jag får upp Manowar som förslag efteråt:)

Och det bästa med Manowar måste vara Michael Angelo Batios outfit hade på sig under turnén han skulle göra med dem?! XD

Rinner det inte till på fruntimren av den här bilden, ja då vet jag inte...?!

https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/332019380_349...

Av Chris_Kadaver
Av Chris_Kadaver

Elegoo Neptune 2 gick precis för 119 USD i EU inkl. frakt men tog precis slut och hann aldrig slutföra beställningen. Såg även att Anycubic Kobra Go kostar 120 USD men finns inte att tillgå i EU just nu. Skulle vilja ha en billig, "good enough" nybörjarprinter men svårt att motivera köp nu när jag sett vad den här typen av printers har gått för och jämför med likvärdiga modeller där de flesta kostar runt 3000:-

Vad borde man hålla utkik efter tycker ni?
Vill inte lägga så mycket pengar förrän jag ser att jag kommer få ordentlig användning för den. Är inte intresserad av plastfigurer och sånt som bara kommer ligga och skräpa, utan är mer intresserad av sånt man har användning för som egendesignade adaptrar, reservdelar, typ doslock och annat "bra att ha". Finns det andra, kanske lite åldrande modeller som nu går för dryga tusenlappen än de jag nämnde här ovan? Eller ska man leta begagnat nu när rätt många verkar vilja uppgradera till nästa generations skrivare?

Har bara lekt med exets flash forge tidigare. Så har lite erfarenhet men aldrig av en sk. "bed slinger".

Av Chris_Kadaver
Skrivet av FoxOne:

Du överlåter inte något, du säljer det.

Jo du överlåter någon att köpa något till det förmånliga pris som annars inte går att tillgå från återförsäljaren. Dvs du överlåter produkten till det förmånliga priset av ren välvilja utan att själv göra vinning fastän du samtidigt har möjligheten att lämna tillbaka produkten till ÅF utan några andra omkostnader.

***bort/mod***

Av Chris_Kadaver
Skrivet av GooGeL:

Äh, kunskap är makt, eller tittar du bara på typ K-pop?

Jag har förvärvat mig kunskapen att förvärva sig kunskap som fått mig att inse att vi är utan makt... Ungefär. XD

Av Chris_Kadaver

Det är illa nog att man spenderar sin tid på youtube kan jag tycka. Det har kostat mig flera år av mitt liv vid det här laget redan.

Av Chris_Kadaver

"Minirecension". Deltaco bordsfläkt 18cm. Högljudd!

Hellu!
Köpte från inets dubbelklick i torsdags en deltaco 18cm bordsfläkt som enligt "Molin" skulle vara "tyst". Den är i mina öron allt annat än tyst. Bifogar ljudexempel nedan för den som är nyfiken på hur mycket den låter.

Köpte den för 99:- Bifogade ljudklipp till inets kundservice som kostnadsfritt skickar ut en ny utan att jag behöver returnera denna. Vet inte om det är ett måndags-ex eller om det kan skilja mellan batcher då denna kom med svarta fläktblad och jag sett varianter med både vita och transparanta fläktblad. Samtidigt trodde inte killen på kundservice att det var något avvikande med denna. Var egentligen inte i något jättebehov av fläkt eftersom jag dels har en stor golvfläkt samt en portabel AC. Men det är inte alltid jag pallar att sparka igång ACn eller ha storfläkten ståendes på golvet, samt att jag av stora fläkten får nackspärr varför jag ville testa denna variant.

Hur som helst... Den som tänker att dessa fläktar är tysta nog att använda under typ en gaming-session där man sitter på discord och dessutom som jag, använder kondensatormikrofon. Ja, då får man nog tänka om. Den flyttar luft bra på lägsta läget. Men det hjälper föga när den låter för mycket i mitt tycke.

Här är en bild som visar avstånd från mick till dator, tangentbord och fläkten i fråga:

https://www.bildtagg.se/file/thumb/4mupniui5f53k279ijx3zaw

Ljudfil nr 1: http://sndup.net/9wz9

Update: Gjorde ett till test med en bit madrass under. Mindre resonans från vibrationer vilket var rätt givet.

https://www.bildtagg.se/file/thumb/6tvz7rajkgstbd8ruvjqjfo7

Ljudfil nr 2: https://sndup.net/fbdc/

Av Chris_Kadaver

Mellansegmentet från AMD har aldrig stått sig speciellt väl över tid. Varför jag tidigare köpte AMD var just att de hade konkurrenskraftigt pris/prestandaförhållande på sina toppkort samt att man för en ganska mycket mindre peng kunde få näst bästa kortet som bara var marginellt sämre än det bästa. För egen del blev det HD4850 fram till R9 290. Senare vad jag nära på att köpa RX 5700. Men dagens prissättning är skrattretande med tanke på att mining inte längre är en grej som kan motivera denna prissättning. Att köpa något sämre än det näst bästa från AMD har varit en strategi som inneburit att man istället behövt uppgradera i mitt tycka onödigt ofta. Typ som att köpa HD 7800-serien, RX 280-serien, RX 560-serien osv.

Den senaste generationens toppkort börjar redan kännas gamla/inte tillräckligt kraftfulla för att motivera uppgradering. Vill se något både bättre och billigare för att få mig att överväga en uppgradering. Nu kommer istället ett segment som förvisso är billigare men också betydligt sämre. "Bort med den gamla skåpmaten" är typ vad jag känner.

Av Chris_Kadaver

Tänker att man får bifoga kvitto och kanske lägga till kategorin "överlåtelse"? Risken finns ju att ingen nappar på ens välvilliga erbjudande och då har man pröjsat 30:- i onödan vilket gör att de allra flesta antagligen hellre skickar tillbaka produkten eftersom det ändå är det enklaste alternativet att återfå pengarna man betalt. Just därför jag lyfter det här scenariot som säkert många ställer sig inför. Visst kan man lägga annonskostnaden på priset. Men som sagt är det inte säkert att någon nappar varpå man spenderat 30:- på ingenting och istället skickar tillbaka prpdukten till ÅF 30:- fattigare helt i onödan.

Av Chris_Kadaver

Överlåtelse av produkt till inköpspris under returperiod bör klassas som skänkes?

Hej!
Jag vet inte hur skänkes i marknaden får användas riktigt? Men jag impulsköpte ett par trådlösa gaminghörlurar för 350:- från amazon vars ordinarie pris ligger på tusenlappen hos mediamarkt eller annars runt 1400:- hos tillverkaren själv. Insåg att jag inte kommer behålla dem på grund av att de bara kan köras med windows. Tänkte föest behållit dem ändå som backup men beslöt tillslut för att skicka tillbaka dem. Jag hade såklart kunnat sälja dem med vinst, men gillar inte den sortens scalping utan hade hellre sålt dem till inköpspris för att vara schysst mot någon som kanske har större användning än jag och eftersom priset var väldigt bra. Men att betala dels annonskostnaden och eventuellt boka frakt hos postnord/schenker mm gör att det alternativet blir lite "avskräckande" jämfört med att bara åka upp till ica, scanna en QR-kod och lämna in paketet.

Hade jag kunnat posta detta "övertagande av produkt till inköpspris" under skänkes så hade jag kunnat tänka mig att göra mig besväret ändå för att någon ska få lurarna till det förmånliga pris jag betalade.

Hur tänker sweclockers om det här scenariot? Tänker själv att många produkter skulle kunna överlåtas snarare än att skickas tillbaka till ÅF om man tillätndet här gå under skänkes.

Av Chris_Kadaver

Jag upplever snarare: "det spelar ingen roll att det är sant om det samtidigt riskerar att väcka känslor". "Har du inget positivt att säga, så säg det inte".

Där har du den verklighetsförnekande menatalitet som kom runt kanske 2010-2011 men som nu eskalerat på senare år. En snöflingementalitet som gör att hela västvärlden hela tiden blir lite sämre i alla led. Och alla som sitter på faktisk kunskap väljer att hålla käft fastän de vet att de har rätt i sak.

Den uppstod i samband med att kreti och pleti från IRL klampade in på internet som tidigare enligt dem själva bara var till för nördar som oss gamla rävar här inne som är födda tidigt 80-tal eller tidigare. Vi internetpioniärer som tycker att internet är på låtsas, att man ska kunna få vara ofiltrerat uppriltig eller skojfrisk och att man bör kunna få särskilja hur man är på nätet och i verkliga livet om man så önskar.
Och det är bara genom totalt transparant frispråkighet och uppriktighet det går att belysa denna dysfunktion som infiltrerat och nu kontaminerar internet som kom med de moderna sociala medierna och som idag har totalt monopol på människors uppmärksamhetskapital.

Den som tillåter sig bli mest upprörd över att få sin skeva verklighetsuppfattning ifrågasatt av verkligheten själv, är dem som också får diktera vem som ska bli skuggbannad och utesluten eller ej. Lillebror ser dig!

Folk som anser sig berättigade att diktera vilken sorts språkbruk andra människor ska tillåtas använda och som medvetet vantolkar människors intentioner i syfte att anskaffa sig makt samtidigt som man vill ge sken av att göra detta med goda intentioner. Den sortens narcissism är det som förstört internet. Och det är väl den här typen av budskap som bottar och aftonbladetkrönikörer sprider... Folk ska antingen visa sig duktiga och tycka rätt så som storebror och illebror vill och således göda sitt narcissistiska kapital i en klubb för inbördes beundran. Eller så blir man som jag, ifrågasättande och hatad av alla toxiskt positiva lismande idioter och sen skuggbannad.

Men ja, bottar finns givetvis som främjar detta och sprider denna typ av budskap där människor ges möklighet att dygdsignalera.

Jag blir rent instinktivt "trollig" om jag märker att det jag påstår kan tänkas väcka anstöt när jag samtidigt vet med mig att jag har rätt i sak och således tvingar folk att tänka till. De som blir arga över verklighetens beskaffenhet känner jag ingen affektiv empati inför. Den sortens empati spar jag till människor som gjort sig förtjänta av den. Inte de som väljer att känna sig kränkta i syfte att försöka tysta ned mig.

Av Chris_Kadaver
Skrivet av Roffe:

Jag hade övervägt SV07 i stället.

https://youtu.be/gH5RQiuaKlw

SV06 plus verkar ha vissa uppgraderingar samt större basplatta för större utskrifter jämfört med basmodellen. Undrar vilken som är bäst av SV07 vs SV06 plus?

Av Chris_Kadaver
Skrivet av Laxpudding:

De amerikanska och de europeiska TCL-modellerna ligger ofta omlott. TCL something-something-945 är det logiska namnet på en uppföljare till C935-modellen och någon sådan har ännu inte visats upp. Så fullt möjligt att det blir något på IFA. De euro-centriska tillverkarna brukar ofta spara någon godbit till den mässan.

C735 är definitivt ingen Mini-LED, ingen FALD etc. Utan bara en väldigt stor TV i gränslandet bas/enkel mellanklass. Men den kostar ju hälften av vad Samsungs 98-tums Q80C gör.

I kina ska 98" instegsmodellen ha FALD sägs det. Och hur mycket man än viftar med rasistkortet så händer ingenting?! 😭

Av Chris_Kadaver

Haha jag signade upp mig på prime dagen innan. Så börjar undra lite om det här är ett skämt? Alla bra deals jag gjort på amazon har varit när det inte är någon speciell rea så som prime days. 6% rabatt osv... Varför ens skylta med det? För mig är 6% rabatt på något, likamed normalpris eller högre. Det normala är väl att folk handlar när det är typ 30% rabatt när det inte är speciella tillfällen som i det här fallet "prime days"?!

Av Chris_Kadaver
Skrivet av Trihxeem:

För att du ska skriva vad det beror på i tråden?
I princip allt innehåll som publiceras syftar till att främja diskussion i forumet.
Varför tror du så många ariklar slutar med: Vad tycker DU om X?

OnT: Bryr mig inte om raytracing förrän FFXIV får stöd för det - då kanske jag överväger det om inte ett nytt grafikkort kostar mer än 1 njure.

Haha! Får alltid ha med RGB som generellt alternativ

"Vad föredrar du? Fiskpinnar eller AMD?
- RGB

Det blir ju aldrig några intressanta diskussioner i trådarna under dessa "snabbkollar". Det verkar mer vara ett sätt att få folk att inbilla sig att deras åsikter skulle vara viktiga. Det krävs ingen Einstein direkt för att redan på förhand räkna ut vad svaren kommer att vara. Det här måste vara höjden av nyhetstorka?!