Inlägg

Inlägg som in a bodybag har skrivit i forumet
Av in a bodybag

http://i.imgur.com/JHbHHQb.jpg

Har problem med att få igång ljudet på min i3 (d34010wyk)

Kör Win 7 ren installation, alla uppdateringar körda, senaste drivrutinerna från hemsidan. Får felmeddelandet ovan. Kan enbart välja porten på framsidan som ljudkälla.

Av in a bodybag

Tänkte hitta på något kul till sommaren, mATX funkar för mig då jag kan lägga in ett kort i tv-bänken om jag skippar chassit. Ska bli kul att se vad man får för 5000:-

Av in a bodybag

Amazon lägger upp preorder för att det börjar cirkulera "nya" rykten och vill passa på att plocka potentiella kunder. Någon annan slutsats kan jag inte dra av det hela. Att hoppa på hypetåget innan något mer konkret kommer ut är bara dumt.

Av in a bodybag

Hittade en lös fläkt på Ebay efter en mindre exakt sökning. Måtten verkar stämma på storlek och infästning, samt samma kontakt. Bör funka.

Av in a bodybag

Asus GTX 570 Directcu II - Utbytesfläkt?

Har fått missljud i Asus GTX 570 Directcu II, lagret som håller på att ge sig. Finns det lösa fläktar att köpa? Eller ska man gå direkt på en eftermarknadskylare? Vilken isf?

Av in a bodybag

Ni som har fått hem den nya med i5, hur är ljudnivån på fläktarna?

Av in a bodybag

Tackar!

Såg nu att tråden har hamnat helt fel, vore grymt om någon mod kunde flytta den.

Av in a bodybag

Värdering av spelpc med SLI

Senaste året har den enbart använts av frugan för att plocka hem föräldrapenning från Försäkringskassan, känns lite overkill så jag tänkte göra mig av med den och köpa henne en NUC.

Spec:
Moderkort: Asus P8Z68-V Pro
Grafikkort: Asus GTX570 SLI (Två stycken)
CPU: Intel i5 2500K
CPU-kylare: Cooler Master TX3
Nätagg: Corsair 750TX
Minne: Corsair Vengence 8GB 1600MHz
HDD: Intel 335 240GB
Chassi: Ace EDGE990

Blir jag inte av med den så skulle jag kunna sälja av grafikkorten och sätta i allt i en mATX-låda som jag har liggandes med tillhörande moderkort. Vad skulle isf korten vara värda styckvis?

Av in a bodybag

Ska vi sammanfatta tråden?

Rockstar är horor. Microsoft, Sony och Apple (!?) är ansvariga för att det inte finns på PC i dagsläget, ansvariga ska dö och problemen med piratkopiering är lika stor på konsol som på pc.

Lysande.

Av in a bodybag
Skrivet av n_sandstrom:

Du yttrade dig, med åsikter, och jag sade emot, med fakta.

Det är klart att avsaknaden av en märkning inte gör en produkt bättre eller sämre. Men faktum kvarstår, sätter man en inkorrekt liknande CE-märkning på en produkt, så uppfyller den inte kriterierna för CE-märkning. Även om den elektromekaniskt beter sig identiskt med en som uppfyller dom.

Produkten uppfyller fortfarande CE-certifikatet, men den uppfyller inte kraven på CE-märkningen. Stor skillnad.

Varken förpackning eller label är en del av certifieringen, detta är något som tillkommer väldigt sent i produktutveckligen. Min personliga erfarenhet av CE-märkning är att det snarare är en grafisk profil än något annat.

Av in a bodybag
Skrivet av n_sandstrom:

Vad har mina åsikter med saken att göra? Jag är inte en av beslutsfattarna bakom det systemet.
Och det är inte heller upp till ensamma konsumenter att själva bedöma om en produkt är CE-märk eller ej.

Jag förstår då inte varför du yttrar dig.

Elsäkerhetsverket (och marknaden) skiter ju uppenbarligen fullkomligt i det här, troligtvis för att dom vet att det inte är ett problem.

Av in a bodybag
Skrivet av n_sandstrom:

Jo, det gör det. Ett kriterier för giltig CE-certifiering är att det inte finns något CE-liknande märke på produkten.

Anser du verkligen att produkten inte längre bör vara CE-certifierad bara för att den har fel märke?

Av in a bodybag

Börjar bli lite häxjakt över det här. Klistermärket säger inte ett skit. Är produkten CE märkt så ska det finnas dokument som stödjer detta, privatpersoner kan inte kräva ut dessa men det kan tex Elsäkerhetsverket.

Jag är helt övertygad om att i 99% av fallen presenterade här så är det den som har gjort labeln som inte har koll på hur en korrekt CE-märkning ska se ut.

Att CE-märkningen inte är korrekt är en sak, men det gör inte att produkten i sig automatiskt inte är CE-certifierad. Eller tror ni på allvar att så pass många produkter från stora varumärken har slunkit igenom systemet?

Av in a bodybag
Skrivet av DilluTioN:

Det är min tolkning som permanent ja, eller tryckt. Ett klistermärke är ju hur lätt som helst att sätta dit eller ta bort.
Synonymer från synonymer.se: stadigvarande, beständig, ständig, varaktig, bestående, oföränderlig, oavbruten, fast, stationär (motsatsord: temporär, tillfällig, provisorisk).
Ser inte ett klistermärke som något permanent. Men det är min åsikt.

Jag tolkar permanent som något som kunden inte ska behöva ta bort för att använda produkten. Elsäkerhetsverket skiter fullständigt i om någon pillar bort en label med CE-märkning på en mus. Finner det även intressant att labeln är det som ser fräschast ut på min tre år gamla MX518, trots att det är det enda på hela musen som är ett klistermärke.

Av in a bodybag
Skrivet av DilluTioN:

Ser ut att vara ett klistermärke dessutom, en CE-märkning ska vara permanent. Enligt mig så är inte ett klistermärke permanent.

Här gäller samma sak, märkningen måste finnas på kameran. Permanent ditsatt.

(Detta är min tolkning av lagen.)

Vad är din åsikt om permanent? Etsat? Brännmärkt? Klart att ett klistermärke kan klassas som permanent.

Av in a bodybag
Skrivet av Dinoman:

Stäng av effekterna så funkar det bra på en iPhone 4.

Märker ingen skillnad mellan IOS 6 och IOS 7 på min telefon om man ser rent prestandamässigt.

Av in a bodybag
Skrivet av Ozzed:

Och vad hände med "Don't settle for cheap plastic!"?

Visserligen kommer man väl fortsättningsvis kunna köpa 5S med glas/metall eller vad det är, men bara det att apple nu kommer ha plastlurar i sortimentet tar ju liksom död på hela det argumentet.

Stor skillnad på plast och plast. Kommer bli kul att se vilken typ av lur det blir.

Av in a bodybag

Ett företag som sysslar med antivirusprogram kommer i sin undersökning fram till att fler borde köpa antivirusprogram. Oväntat. De försöker även sälja in en funktion som redan finns. Vet inte vad som är mest pinsamt, att gemene man går på det eller att det får utrymme på Sweclockers.

Citat:

– Uppfattningen att surfplattan och mobilen inte behöver skyddas på samma sätt som datorn är vanlig men felaktig, säger David Jacoby. Antalet nya virus och skadliga program riktade mot mobila plattformar ökar med flera hundra procent varje år. Vissa säkerhetsprogram gör det dessutom möjligt att lokalisera surfplattan om man har blivit av med den.

Av in a bodybag

Söker efter "roligt" dokumentärklipp likt Planet Earth

Vill minnas att jag har sett ett klipp som försöker efterlikna Planet Earth och David Attenborough speciella berättarstil.

Kommer inte på när och var jag såg det bara, kan säkert ha ett par år på nacken med. Någon som känner igen det?

Vill minnas att det var rätt välproducerat, dvs inget hemmagjort.

Av in a bodybag

Fixade en ny server så nu tänkte jag bygga HTPC av den gamla och ge till morsan. Den består bla av:

MSI 760GM-E51
Corsair 2GB 1333MHz 1.5V Value Select x2
AMD Sempron 140 2,7GHz

Den spelar 1080p men den gör det inte bra, drops konstant. Ett någorlunda optimerat XBMC drar cirka 20% ram (1GB) samt 60-70% på CPU. Hardware acceleration (DXVA2) är på.

Frågan är vad som ska köpas till? Kommer ett löst HD6450-kort lösa det eller bör jag satsa på nytt moderkort och CPU när jag ändå håller på? Dator ska funka ett par år iaf.