Inlägg

Inlägg som in a bodybag har skrivit i forumet
Av in a bodybag
Skrivet av triplea:

Det är bra att du varnar, men jag tror inte att det stämmer längre. Jag ringde precis till Stabelo och frågade rakt ut om det går bra att flytta lånet efter bara någon månad efter den första gratismånaden. Killen jag pratade med sade att de inte har några krav på att man ska vara kvar en viss tid och att man inte blir återbetalningsskyldig för gratismånaden.

Jag håller på att byta till Stabelo nu, tänkte dock bara stanna några månader. Innan jag skriver under ska jag dock lusläsa avtalet och se så att det inte står något om det du nämner.

Yes, det stämmer, dom tog bort det kravet efter någon månad. Bytte själv först till Swedbank under deras kampanj för fri ränta, sen tillbaka till Stabelo efter ett par månader pga samma anledning. Väntar nu på att fler ska erbjuda detta.

Det sjuka är att kort efter att jag bytt så hörde Swedbank av sig och erbjöd en månad fri ränta om jag flyttade till dom, var ärlig och berättade att jag precis hade bytt till Stabelo och tidigare utnyttjat det erbjudandet hos Swedbank. Sa att jag var intresserad av att flytta igen men inte hört något av honom sen dess.

Vore intressant om man kunde hoppa fram och tillbaka och ha räntefritt lån. Stod inget (just då) om att erbjudandet bara fick nyttjas en gång.

Av in a bodybag

Blev nyfiken. Säljs dessa typer av undersökningar till 3:e part och vilken typ av data innehåller de isf?

Av in a bodybag

https://www.stabelo.se/flytta-bolan

En liten varning om Stabelos erbjudande om en månad räntefritt. I lånehandlingarna så framgår det att du blir återbetalningsskyldig för den fria månaden om du byter långivare inom 12 månader, finns inte något om det i ansökan eller på hemsidan.

Swedbank körde med räntefri månad för ett tag sen men hade inte samma krav.

Av in a bodybag

Jag kommer köpa en när den ligger på kampanj för runt 2000kr, lägga den i byrålådan och ta fram den när man blir sugen att spela lite i sängen.

Av in a bodybag

Hur ser betygsskalan ut och vad är nästa steg efter ”utmärkt”? Trodde att det var högsta betyget men verkar inte så?

Av in a bodybag
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Apple Vision Pro 1 har det stora problemet snordyr, det lär resultera i att få utvecklare satsar på den i början.

Skulle snarare säga att det är tvärtom, nu har utvecklarna möjlighet att ta marknadsandelar och få fram en produkt som är efterfrågad när liknande produkter kommer ut till den stora massan. Inte av en slump att mycket av det som ligger på topplistorna i appstore idag är appar som har funnits riktigt länge.

Av in a bodybag

Börjar titta lite på alternativ till Bahnhof. Hur funkar Tele2? 500-1000 upp/ner för 299kr per månad är ändå ett helt ok pris.

Finns det bättre alternativ? Kör 100/100 idag och behöver egentligen inte mer.

Av in a bodybag

Bara att sätta hyllor, https://www.thomann.de/se brukar ha bra priser på både rack och hyllor. Lite beroende på hur mycket utrustning du ska ha så kan en RJ45-patchpanel vara smidig, men inte direkt ett krav.

Personligen så tycker jag att det verkar overkill med ett helt rackskåp för en massa småprylar, men om du tänker bygga ut i framtiden så är det helt klart en vettig investering.

Sen får du tänka på ljud, damm och värme. Köp enbart stängt skåp om ljud och/eller damm är ett problem, annars så är ett öppet bättre för prylarna pga ventilationen.

Av in a bodybag

I dagens företag så är tjänsteutbudet viktigare än hårdvaran så även om det må vara ett naturligt steg så är det att börja i fel ände. Vi köper in all vår hårdvara via IT-partner som lägger 10% på kostnaden men levererar en färdig produkt med serviceavtal och garanti anpassad efter våra behov. Sen spelar det ingen roll om det handlar om klienter, molnlösningar eller lokal IT-utrustning. Omvänt hade varit ett slöseri med tid och resurser.

Det enda undantaget är Apple-produkter där vi istället har avtal med en lokal återförsäljare där vi själva administrerar med Jamf som MDM.

För att Inet skulle bli aktuell som partner för mer än möss och tangentbord så hade man behövt se över tjänsteutbudet.

Av in a bodybag
Skrivet av goa200:

Näää inte skippa. Bara sätta dem en bit upp ovan för soffan så att de pekar snett neråt.
Jag utgår iofs att väggen soffan står mot har åtminstone en halvmeter utrymme på varje sida och då placerar man satteliterna i hörnet så att de pekar neråt mot soffan.

Det finns inga bra lösningar med en soffa mot en vägg, allt är kompromisser då du inte får till en tillräckligt bred sweetspot för att täcka alla platser, då är frågan om en soundbar som simulerar surround inte är en bättre kompromiss. Då slipper man dessutom kablar dragna över rummet.

Av in a bodybag

Har du soffan mot väggen så skippa satteliter och kör med soundbar, inte trevligt att ha en högtalare i örat om man sitter på en sidoplats.

Av in a bodybag

Har lagt sjukt mycket tid och pengar på detta inför husbygge.

Har testat ett gäng multiroom-förstärkare och lösningar från Sonos och Heos men bäst ljud till bäst pris fick jag av att köra lösa stereoförstärkare per zon (Yamaha A-S301 för att vara exakt, kostade dock 2700kr styck när jag köpte dom, 4500kr nu). Glöm multiroomförstärkare under 15kkr, vill du ha samma ljudkvalitet som en ”medelförstärkare” så får du ge betydligt mer, speciellt om den ska vara appstyrd.

Till dessa kör jag Google Chromecast Audio (håll bevakning på EBay efter refurbished så slipper du betala överpris).

Högtalare är det värre med, stor skillnad i ljud mellan de som kostar upp till ett par tusen och det femdubbla. Här gick jag Speakercrafts toppmodeller i både vägg och tak. Hörde nyligen en högtalare hos BRL som lät helt ok för 1500kr under en kampanj, men räkna inte med några underverk. Har heller aldrig hört en 6” eller mindre låta bra vid högre volym än ”bakgrundsmusik”, så sikta på 7” och uppåt.

Du kommer troligtvis vilja komplettera med subwoofer i vissa zoner, se till att ha en förstärkare med lågnivå för dessa.

Om högtalaren inte har en inbyggd backbox så bygg egna (eller köp), stor skillnad i framförallt bas.

Kolla även om du vill köra normal eller single stereo, vi kör det senare i badrum och runt köksö (dock två högtalare där), gör stor skillnad mot en vanlig takhögtalare som man kör i mono.

Av in a bodybag

Det här börjar mer och mer likna coal rolling

Av in a bodybag

Räknar med att räntan kommer hamna runt 5% innan den går nedåt igen, för vår del så skulle det innebära cirka 40kkr i månaden inkl amortering men innan avdrag. För ganska exakt ett år sen så låg den kostnaden på 17kkr, och även om man får anpassa nöjeskontot så går det att överleva med de beräkningarna bankerna gjorde för några år sen. Värre om man genomgått en skilsmässa och tagit över lånen, eller blivit av med jobbet. i dessa tider så är båda scenarion inte helt ovanliga.

Även om det kan hända sjukt mycket på ett år, så är ett år inte så lång tid för att säkra sig mot de höjda kostnaderna. Börjar redan se att många säljer av sina fina bilar dom plockade ut när räntan var låg. Nu har vi tuffa tider framför oss, så det gäller att spela sina kort rätt och ha lite tur i livet, samtidigt som man visar sympati och förståelse för de som inte har det.

Av in a bodybag

Kommer bli intressant att se vilken plats som det första spelet tillgängligt på PC hamnar på. Skulle gissa 3 eller 4.

Av in a bodybag
Skrivet av DasIch:

Att gömma undan datorn kan knappast kallas för design.

Klart det kan.

Av in a bodybag

Ser ju bättre ut än mycket annat på marknaden men vem som påstår sig gilla design vill ens ha en synlig låda ståendes idag? Absoluta motparter. Den absolut snyggaste datorn är den som inte syns.

Av in a bodybag
Skrivet av mrqaffe:

Håller med om att "bakkanal i örat" inte är lämpligt men det beror i så fall på att man använder fel typ av högtalare för ändamålet, ev att man riktar en "vanlig" högtalare fel.

Soffa mot bakvägg är inte optimalt men man kan använda bi, di eller omnipolära högtalare i stället för vanliga kardioida eller så placerar man den kardioida ovanför öronhöjd riktad mot taket.

Det handlar om man vill ha bra ljud eller inte, vill man ha bra ljud budgeterar man för det och löser man de akustiska problem som kan uppstå. Soundbars är inte i närheten av att ge lika bra ljudkvalitet, inte ens de som kostar över 30 000 kr är särskilt upphetsande ens för hembio och för stereoljud är de ännu sämre.
Det är vettigare att satsa på bra stereoljud än halvdant surround även om man bara ska lyssna på film.

För fel förutsättningar (tex soffa mot bakvägg) så är allt en nödlösning och kommer aldrig i nivå som en korrekt placerad högtalare.

En soundbar har i sammanhanget i princip samma funktion/syfte som tex en omnipolär högtalare, dvs den försöker så gott det går lösa ett problem som den fysiskt sett inte kan klara av till samma nivå som en korrekt placerad högtalare. Hemma kör jag 5.2.4 i vardagsrummet, troligtvis prylar som är overkill för vad vi använder dom till, men vår soundbar i allrummet fyller samma funktion även om den varken gör det korrekt eller på samma nivå. Närvaron är dock där. Av princip så har jag varit emot soundbars i flera år, men man får sätta en rimlig förväntan på vad de klarar av och väga för och nackdelar mot vad ett "riktigt" system skulle kosta och dess inverkan på rummet.

För en vanlig familj som vill ha "bioljud" till lördagsfilmen så är en soundbar definitivt tillräcklig och troligtvis det bättre valet om man ser till helheten.

Av in a bodybag

Har du soffan mot väggen så skulle jag till och med säga att en soundbar är bättre än ett 5.1-system, finns inget värre än att ha en bakkanal i örat.

Av in a bodybag

Haft båda och aluminium upplever jag som att den "försvinner" mer på armen, stål upplevs svalare (speciellt under denna årstiden) och lite mer gedigen vilket gör att jag tänker mer på att den är där.

Nu senaste köpte jag en i aluminium.