Inlägg

Inlägg som Nioreh83 har skrivit i forumet
Av Nioreh83
Skrivet av Dinkefing:

Så du slänger kvittot där garantin fortfarande är aktiv? Nu pratar vi saker för tusentals kronor inte en brödrost för 200 kr på Clas Ohlson.

Ja. Nuförtiden så köper jag mest online, så då har jag väl tekniskt sett nåt kvitto på mail nånstans. Men har aldrig behövt/orkat tjäbbla med garantier.

Av Nioreh83

Det är väl inte särskilt konstigt, men det är ju inte alla som spar kvitton heller. Jag har inga kvitton på mina prylar som jag sitter och spar på.

Av Nioreh83
Av Nioreh83

Väldigt väldigt små datacenter

Av Nioreh83

Ja, chrome. Smidigt, och synkar automatiskt till telefon etc.

Av Nioreh83
Skrivet av friArsenik:

Det påminner mig Wolksvagen skandal, då de ertappades med artificiella ändringar i sin programvara för att visa mindre CO utsläpp från deras bilar vid kontroll test.

VW satte sig i folks medvetande. Men de är knappast ensamma.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Diesel_emissions_scandal

Av Nioreh83
Skrivet av CrazyDriver:

Men...om en processor är optimerad för att få bra prestanda i ett visst test så är det väl snarare testerna som är dåliga om de inte testar processorerna på ett sätt som är relevanta i ett verkligt scenario?

Kompilatorn är optimerad, inte processorn.

Av Nioreh83
Skrivet av Xeonist:

Houdini är väl iofs hyfsat revolutionerande, likaså Nuke och Fusion, för att nämna några.

On topic,
Jag skulle gärna vilja se att det faktiskt är dom där prompterna som har skapat dom här filmerna.

Prompterna står ju i videon

Av Nioreh83
Skrivet av Varg:

Sa man inte samma sak inför släppet av nuvarande konsoler? Alltså anträffande teknologiskt kliv.

Det kan väl stämma ändå

Av Nioreh83
Skrivet av hakro807:

Har väldigt svårt att se hur nästa generation kan bli ett speciellt stort steg över dagens. Vi har redan tagit steget från hårddisk till SSD, det sker inte mycket med IPC-utvecklingen på processorsidan och steget Xbox One till Series X var massivt (närmare 10X) vad gäller grafikprestandan.

Senaste konsollerna lanserades ju precis innan det nya modeordet; AI. Jag förutspår att när de presenterar nästa generation kommer det låta som på Googles, Apples, med fleras senaste presentationer. "AI AI AI AI AI"

Av Nioreh83
Skrivet av LessHack:

Helt fantastiskt. Ska bli kul då vem som helst kan skapa hög kvalité videos.

Undra hur de kommer gå för stora företag som Disney. När vem som helt kan konkurrera mot de utan att behöva följa deras exakta guidelines som ofta verkar skjuta de själva i foten rätt ofta.

Hur somhelst är de spännande att se. Problemet är väll dock att dessa antingen lär bli över censurerade eller helt ocensurerade (vilket gör de för användbara för scams). Hoppas dock på de senare och att alla får börja lära sig att inte lita på det som man ser på en skärm.

Angående censur så kommer det med största sannolikhet även finnas open source eller source available-alternativ, som det finns Stable Diffusion för bilder. Förr eller senare är detta alltså inget som de kan hålla tillbaka eller censurera.

Av Nioreh83
Skrivet av julgranen:

Ett annat bra knep är att trycka på "on" knappen igen så ser du hur mycket det väger. Keep it simple!

Funkar bra om man bara har mjöl rakt på vågen. Svårare om man har en bunke, kanske med annat i också.

Av Nioreh83
Av Nioreh83

Finns en del open source-projekt som fixar samma funktion om man är ute efter nåt till gamla maskiner med scsi, typ https://bluescsi.com/

Av Nioreh83

Bra tycker jag.

Av Nioreh83

Mekaniska brytare betyder inte att de har "jättehöga tangenter". Personligen har jag mekaniska brytare i lågprofil. Gillar känslan.

Av Nioreh83
Skrivet av scienta:

Påbörjade idag Tacoma FD: https://www.imdb.com/title/tt8026448/

Har bara sett första avsnittet, men känns som lagom avslappnande humor-serie.

Allt som Broken Lizard gör är alltid sevärt

Av Nioreh83

Om du inte behöver använda kontakten så finns det ingen risk med att den ser ut som den gör. Men vill du så kan du böja den rakare med en tång eller nåt. Det är ingen direkt fara att sabba något annat än just den kontakten som du ändå inte behöver.

Av Nioreh83

Jag är fortfarande supernöjd med min gamla TV. En av de sista "dum-tv"-modellerna. Inget OS som ska uppdateras eller annat slafs jag inte vill ha. Bara startar direkt och visar bild. Bilden är stor nog, 60", och 1080p räcker för mig. Plasma är behaglig bild tycker jag. Kommer bli ledsen när den dör.

Av Nioreh83
Skrivet av Kebab i USB hålet:

Och när det inte fixas! Det är fortfarande ett översättningsfel i repriserna av ett Simpsons avsnitt från 1995! Moe byggar om sin bar till en familjerestaurang och köper en enorm fritös, dvs "deep fryer", vilket översätts till "djupfrys". Han säger något i stil med att den kan fritera en hel buffel på 60 sekunder vilket översätts till att den kan frysa en hel buffel på 60 sekunder!

Det är inte den enda instansen av detta översättningsfel men det är det mest uppenbara då han står bredvid vad som uppenbart är en enorm fritös!

Det är Alex Schulman

https://shortcut.se/alex-schulmans-pinsamma-jobbtabbe/