Inlägg

Inlägg som Nioreh83 har skrivit i forumet
Av Nioreh83

Inte mycket. Det är ju nästan 10 år gamla prylar. Några hundralappar kanske?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nioreh83

Det GÅR att klämma in ett kontrollerkort i en 1x-plats, om den har en öppen bakända, eller om man sågar upp porten. Det kommer inte gå full speed såklart, men det kommer funka. Jag kör ett 4x-kontrollerkort på min server i en 1x-port som jag sågade upp.

Av Nioreh83
Skrivet av forcevision:

Jasså varför ?
Jepp blir i så fall usb diskar.

På grund av just att det är svårt att koppla diskar till den, samt att både usb och nätverk är långsamt på den. Det är annars de saker man letar efter på en NAS. Enkelt kunna köra många diskar och snabbt nät.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nioreh83

Den är ganska olämplig som NAS. Hur ska du koppla diskar till den? Finns ju bara USB, dessutom långsam sådan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nioreh83

Mao nu kikar de på vilka downgrades som behöver göras

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nioreh83

Kan du visa nån kod? Vad är det för språk?

Det ser ut som världens simplaste grej. I de flesta språk är det bara typ:
int days = age * 365

Sen är det klart. Känns som det är nåt annat du fastnar på.

Av Nioreh83
Skrivet av KeiNo:

Skönt att maxtempten är bra iallafall! Har dock inte klockat den då jag inte riktigt är med på noterna hur man bör gå tillväga, satt o labbade nångång o va väl uppe på 4.8ghz, men då vart ljudnivån så hög så de va knappt värt det..

Men idle, hur bör man få ned den utan att torska på högre ljudnivå?

Tillåt högre temperaturer så blir kylningen tystare och effektivare.

Av Nioreh83

Låter ju jättebra med 63 grader på en 8086K

Av Nioreh83
Skrivet av Irre:

Virusutbrottet beror på djurplågeri. Naturen slår tillbaka. Samma sak med alla djurfabriker söder om Sverige. Veterinärer har rätt att skriva ut antibiotika, men eftersom de inte hinner ta reda på vilken bakterie som skall bekämpas, så sätter de in de mest kraftfulla läkemedlen utan att blinka.
Nu börjar sepsis bli den vanligaste dödsorsaken hos människor eftersom det inte finns verksam antibiotika längre. EU styrs inte av folken, de styrs av lobbyister!

Det är ett virus, dvs ej relaterat till antibiotika.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nioreh83

Även om du (totalt osannolikt) skulle få viruset så verkar det hittills ganska ofarligt, om du inte är i nån riskgrupp. Tänk typ influensa. Är du 75 år med hjärtsvikt kanske du inte ska åka till Kina, i övrigt behöver du inte skrämma upp dig själv.

Av Nioreh83
Skrivet av anon301768:

30-40 min hade jag på min gamla dator men nu sedan jag byggde ny dator går de betydligt fortare.

När jag kopierar en Blu-Ray och Dvd tar jag bort alla textade språk om de inte är japanskt eller något annat konstigt språk på ljudet och sedan tar jag bort alla ljudformat och behåller endast 1 ljudspår, oftast 5.1 spåret.
Har en Asus BW-16D och den går på max då jag rippar, read rate är alltid över 10x i makeMkv. (Har köpt MakeMkv)

En Blu Ray brukar ligga runt 30-40Gb även då jag väljer bort alla ljudformat utom ett och tar bort all text och allt extramaterial.
Håller på att rippa James Bond just nu och jag ligger på en snitt på ca 7-10 minuter per film.

Rippar till en NVMe M.2 Disk på 500Gb.
AMD Ryzen 2700x. 32gb 3200mhz ram. Asus Rog Crosshair VII Hero

En dvd rippar jag under 5 minuter, går extremt fort.

Tvivlar starkt på dina siffror. 40 gigabyte på 10 minuter skulle innebära att din läsare överför i snitt nästan 70 megabyte per sekund.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nioreh83
Skrivet av PerfectGamingWeather:

ASUS BC-12D1ST is a powerful and energy-saving Blu-ray drive capable of reading from 12X BD format.

Jag har läst lite om "riplocked" kan det vara så att min är det för jag ser sällan hastigheter över 3-4...?

Jag tror inte på att det tar 6-8 minuter, om det inte är nån enklare single-layer-skiva som inte är helt full han rippar. Som sagt, de snabbaste läsarna på marknaden kan inte dra en full bluray på under 22 minuter, ens teoretiskt. I praktiken får man inte full hastighet på hela skivan, så det kommer gå långsammare ändå.

En 12X-läsare kan absolut max dra en full dual layer på 30 minuter. Så det är nog inget fel på dina grejer.

Av Nioreh83
Skrivet av PerfectGamingWeather:

Japp, det blev lite rörigt, men tack för info't.

Då blir jag ännu mer nyfiken på hur "Guggen64" får ner sina tider till 6-8min med MKV på blu-ray om inte CPU'n har någon större betydelse, får se om han svarar.

Kan ju vara din blurayläsare som inte är så snabb. Hur många "X" ligger den på?

Edit: de snabbaste läsarna på marknaden verkar vara 16X, vilket teoretiskt ska kunna läsa en fullproppad dual layer-skiva på ca 23 minuter.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nioreh83
Skrivet av PerfectGamingWeather:

Kollade lite på makemkv's forum och hittade detta: MakeMKV can also do Blu-ray disc's. But in full Uncompressed quality that can be as much as 30 gigabytes! Förstår jag det rätt att filmen blir transcodad men inte komprimerad?

Jag tror du blandar ihop begreppen. Filmen transkoderas(komprimeras) inte som jag förstår den texten. Dvs MakeMKV kopierar bara innehållet. Det ska inte krävas någon fräsig CPU för det. (Att de använder "uncompressed quality" är lite felaktigt, då bluray redan är komprimerat)

Av Nioreh83
Skrivet av PerfectGamingWeather:

Filmen blir en MKV fil så spelar jag upp den med MPC-HC efteråt, kvalite kan jag inte se någon skillnad på vs original blu-ray, kollade settings men är mer amatör, det är därför jag gillar MKV, enkelheten.

Alla tips är välkommna men jag anar att min 4 kärniga traktor inte klarar mer. :/

MKV är bara en container, tänk en zipfil typ. Inuti finns diverse video/ljud/text-strömmar etc.

En bluray-video kan innehålla antingen MPEG2, h264, eller VC1 för videospåret. Jag vet inte så mycket om Makemkv, men kan tänka mig att man kan välja att transkodera (komprimera om videon), eller bara rippa videon så som den ligger på skivan.

Att enbart rippa bör gå ganska raskt, begränsningen är hur snabb läsaren är typ. Krävs nästan ingen CPU alls. Att transkodera är dock väldigt CPU-tungt.

Av Nioreh83
Skrivet av PerfectGamingWeather:

Jag använder också Makemkv men mina bluray tar ca 30-40min (Kör oftast med bästa ljud och endast svensk text), har du lust att tipsa om vilken hårdvara du använder?

Det är inte så att du transkoderar innehållet istället för att bara rippa det? Då kan det ta lång tid (och blir såklart sämre kvalitet på samma gång)

Av Nioreh83
Skrivet av svolter:

Jag trodde att de projektorer som ligger i de prisklasser biografer köper alltid använder sig av 3 DLP chip utan färghjul, och därför inte gav någon risk för rainbow symtom. Har jag fel eller var det någon budget biograf?

Skickades från m.sweclockers.com

Alla biografer jag varit på har varit 3-chip, eller iaf väldigt bra single chip, då jag vanligtvis är känslig för rainbow. Med undantag för reklamen som de ibland verkar köra från en separat billigare projektor.

Av Nioreh83
Skrivet av Windows-95:

Jaha oj. Det visste jag inte. Är det såpass? Gäller det även iso-filer?

ISO-filer är inte ett videoformat. Det är en image av någon annan media. Det kan innehålla vad som helst. Är det en image av en bluray så bör den gå att bränna ut till en bluray-skiva med lämplig brännarmjukvara, så får du en skiva som beter sig som imagen är konstruerad.

Av Nioreh83
Skrivet av Json_81:

Många barnfilmer har en hel del skämt riktade mot vuxna när man ser dem på engelska.
De skämten går i regel förlorade i översättningen.

När jag var mindre visades endast svenska dubbningen på bio. Jag tycker de har blivit mycket bättre på alternativ nu. De har oftast båda versionerna så man kan välja vilken man vill se.

Av Nioreh83

Massor av saker sabbar bioupplevelsen. Störiga människor, kan inte pausa, dyra snacks etc. Bildkvaliteten är en av dem. Nu med digitalbio har charmen sjunkit ännu mer och så ser man ju för sjutton pixlarna

Men jag går på bio ändå. Det är kul att gå ut och göra nåt, köpa snacks, kolla på en rulle med några polare.