Inlägg

Inlägg som Swennis har skrivit i forumet
Av Swennis
Skrivet av Wenro:

Jag tyckte att skillnaden mellan 3060 Ti och 3070 var tillräcklig för att välja 3070. Samma egentligen för 3080 -> 3070, men någonstans fick jag hindra mig själv. Huruvida det gäller för ditt ändamål är upp till dig. Vad för shooters?

Jag lirar rätt lite egentligen men typ;

BFV
DayZ
PUBG
CS:GO
GTA
Need for Speed: Heat
Fortnite

etc..

Fortfarande ett bra kort, kika lite tester.

Bf spel, ibland cod, sällan cs go, mycket pubg
Ska kanske köpa mw2… där va ordentliga fps drops i betan i 1440p, fick skruva ner allt och sänka upplösningen, såg inte bra ut alls när jag testade betan, svårt att se fi då också.
Kanske blir ett 3070 ändå… bara inte nåt annat flaskhalsar för möe

Edit: 11% bottleneck enligt denna:

https://pc-builds.com/bottleneck-calculator/result/0NZ175/256...

Blir det fryslagg och grejer då som stör?

Av Swennis
Skrivet av Xenedras:

Jag har både, har i stort sett alla streamingmetoder appar som finns. Saknar inte någon.

Bra, då har det bättrats lite
På atv funkar autoHZ och SDR/HDR per automatik nu med
Men föredrar dator inkopplat när det är ytube, och spotify... lyrics finns det inte på atv... rätt kasst ändå... men kanske kommer

Av Swennis
Skrivet av Xenedras:

Det är inte aktivt. Man får ju köra beta grejen och byta varje gång. På Apple TV sker ju detta automatiskt om man väljer att aktivera den inställningen. Kör man inte Plex/Kodi så måste man ju manuellt aktivera varje gång.

Mycket därför jag bytte till ATV, auto SDR/HDR med... och allt bara funkar, och bättre utbud på sv appar... men har väl blivit bättre på shield nu va?

Av Swennis
Skrivet av edson:

En 8700 är trots åldern en helt OK CPU fortfarande då den har Hyperthreading, dvs 6C/12T. Det bör inte flaska supermycket men de allra nyaste AAA-titlarna kanske blir tuffa givetvis.

Det skiljer cirka 10-13% beroende på titel mellan ett 3060 Ti och ett 3070 så de är hyfsat likvärdiga. Vill du ha lite extra headroom och har budgeten så väljer du ett 3070 men tror att du klarar dig fint med ett 3060 Ti i 1440p!

Ok, tack för input
Hoppas korten går ner lite nu när 4000 serien släpps då 😝

Av Swennis

Vet inte ens hur dlss funkar… är det nåt jag kan göra i bf2042 ? Sån jäkla dålig fps med 1080gtx i 1440p

Av Swennis

Vad tycker ni, kommer min cpu flaskhalsa om man köper 3060ti eller 3070rtx till en 1440p 165hz skärm? I7 8700 @ 4,6 vid spel
Har 1080gtx ft, men tycker det blir lite för dålig fps i pubg och cod i den upplösningen… och framförallt i bf2042 som jag testar igen sen köpte det….
Räcker ett 3060ti för 1440, eller är 3070 ett ”måste”?
Spelar typ enbart online shooters

Av Swennis
Skrivet av Mono:

Matt för datorn och blank för TV:n.

Samma här! Oled till TV, och TN till datorn, till pubg,cod och bf. Och projektor till film… högkontrastduken måste räknas som matt då va

Plus i kanten för pappahumorn !

Av Swennis
Skrivet av 2000+:

Jag är förbluffad. Hur är det ens möjligt att göra en så dålig algoritm. Jag förstår inte hur detta kan ha undgått mig i flera år, vilken tur att jag inte hunnit köpa någon OLED ännu. Jag har dock hunnit rekommendera en mängd OLED, av just LG. Ingen har dock klagat eller nämnt detta, så dom måste vara lyckligt ovetande.

Jag kollade på HDTVTest videon, bra info där. Skulle dock inte voida min garanti på en helt ny 77" Oled, för något som rimligtvis borde klassas som ett fabrikationsfel.

Inte alla oleds har det fenomenet, på panasonic såg jag detaljerna bra utan att det dimmade ner, och aldrig vart med om detta. Enda jag irriterar mig på panan, är kan förekomma frameskipping, som märks mest i DV.
Men skulle vilja ha 77a oled sen nån gång, och då ht jag nog bara råd med LG, får hoppas på fix tills dess 👀

Av Swennis
Skrivet av Kaleid:

Har inte sett sådant heller, kanske kan inställningar påverka. Jag kör HDR genom win11 och filmmaker mode på TVn.

Tror bara det händer i Dolby Vision, inte HDR10..?

Av Swennis
Skrivet av Thomas:

Efter att ha sett avsnitt 5 av House of the Dragon insåg jag att problemet med "ASBL" (eller TPC, knasigt nog en förkortning för Temporal Peak Luminance Control) är rätt jäkla stort i mörka scener.

Jag tog några bilder med exakt samma exponeringsinställningar rakt igenom. Pga lång exponeringstid (1/6 s) är de suddiga, men försök ignorera det och kolla ljusnivån istället.

Potentiella spoilers för House of the Dragon avsnitt 5 -- inget extremt, men man ser ju vilka karaktärer som lever ännu och var de är.

Bild 1: tagen strax efter att jag börjat spela upp, så denna är den ljusnivå som den ska vara
Bild 2: några minuter senare; ljusnivån här ska vara samma som i #1
Bild 3: efter typ 5+ minuters uppspelning
Bild 4: nästan samma som bild 3 efter att jag gått in en meny och nollställt TPC-buggen (ja, jag ser det definitivt som en bugg).

<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Dold text

Alla bilder ovan ska alltså vara ungefär samma ljusnivå -- om man bara då och då går in i nån meny så nollställs ljusnivån, och då är hela scenen (på typ 15+ minuter) jämnljus.
Jag testade olika exponeringsinställningar, men med dessa ser det ut ungefär likadant som det gjorde för ögonen, när jag kollar på min skärm nu efteråt -- med TPC blir det så mörkt att man knappt ser vilken karaktär som är vilken.

Fattar inte att de haft det såhär i flera generationer OLED-TVs och inte löst det ännu?! Algoritmen verkar ju fortfarande gå enbart på APL och ignorera att det rör sig konstant.

Har några av er gått in i servicemenyn och fixat till detta?
Det ska tydligen gå utan att behöva köpa någon service remote (guide här), men risken med utebliven garanti och ökad risk för burn-in finns ju förstås kvar.

Hört vincent prata om detta, märker dock inget på våran panasonic hz980… den verkar inte lida av detta? Sett alla got house of dragon utan sett att det beter sig så… eller är det nåt som skulle kunna förekomma?
Borde väl LG kunna fixa via update?
Funderar ju på en 77” lg oled nästa TV, då vill jag inte ha såna här tendenser. Vågar man verkligen ändra i servicemenyn ? 👀

https://youtu.be/D83SXcguwBU

Av Swennis
Skrivet av Exydia:

Något som har gett sig in i Bonelab? Vad tycker ni om prestandan (både Quest 2 och PCVR)?

Jag har kört några timmar och tycker det är betydligt mer krävnade än förväntat. Prövade förinställd Ultra och det orkade knappt mitt 3090 med i 80Hz och högsta upplösning genom Air Link. Ska försöka ge mig in ikväll och testa lite olika inställningar och se vilken som kan vara boven.

Grabben köpte det igår, men genom q2, så han kör bara där genom tror jag… hans sladd till datorn bara laddar, körs inte spel genom den, vad beror det på tro?
Han har inte oculus egna sladd, utan en no Name likadan
Sen har vi testat airlink, även jämte routern, men blir ett jäkla lagg, precis som når man kör en film i helt fel hz
Är denna router
https://www.elgiganten.se/product/datorer-kontor/natverk/rout...

Av Swennis

Spelar med gamla vänner och polare fortfarande… finns inget annat br vi fastnar för, warzone känns för arkadaktigt och knappt nån rekyl, och gillar inte lootingsystemet och känns inte alls lika spännande när man vinner där som i Pubg, finalen i pubg är fan puls 👀😄

Av Swennis
Skrivet av medbor:

Var precis på bio för första gången på fem år och har lite synpunkter:

1. Bra ljud, mer tryck än jag vågar ha i vardagsrummet hemma i lägenheten
2. Stor bild såklart
3. Låg bildfrekvens, bitvis hackigt i actionscener, kändes som när jag körde min OLED med 30 Hz-källa
4. Tydlig duktextur i jämna färgytor, inte påträngande i rörelse
5. Låg kontrast (jämfört med min 77B1), men störde inte akut
6. Bitvis stökigt och ljud från publiken
7. Skönt med fokus på filmen och inte vardagliga störningsmoment
8. Dyrt till normalpris, halva priset nu i helgen
9. Bättre bitrate än streaming (inga synliga komprimeringsartefakter)

Överlag inte mycket bättre än hemma, men ok omväxling om det är storfilmer, dock är ju priset för ett besök liknande som ett halvår streaming där man dessutom kan byta tjänster om man vill. Förvånad ändå hur markant sämre bild projektorer ger (än OLED), hade glömt det

Får typ lika nästan bra bild på våran hemmaprojektor i mörkt rum, som våran oled... dock inte lika bra HDR, det har jag avstängt.
Dock inte så stor duk, 100". Gör ju mycket ju mer man förstorar bilden. Har justerat bilvisarna med AVS HD 709 och R.Masciolas HDR till HDR lägena. Dock ingen riktig kalibrering.
Projektorn är en epson 9400 och tvn en panasonic hz 980

https://www.hembiobutiken.se/produkter/projektorer/lcd/286610...

https://www.elon.se/panasonic-65-tx_65hz980e

Men funderar på ibland att köpa 77 eller 83 tums LG oled istället, och sälja av nuvarande projj/TV... men är rädd att skulle sakna den större bilden med projektorn... :/
Men håller med: Film är bäst på bio, bio är bäst hemma!

Av Swennis
Skrivet av Kaleid:

Ja, splatter är det inte, utan mer mörkare scener som ska vara mer stämningsfulla. Kikade på bio i Tunis(ien) på Engelska.

Ah… ok, vi ser fram emot den

Av Swennis
Skrivet av Kaleid:

2 skräckisar

The invitation. Skådis från GoT i hennes första huvudroll? Gör helt ok ifrån sig tyvärr så slänger filmen en massa jumpscares på en med hög ljud.

Texas chainsaw massacre. 2022. Helt ok den med, speciellt eftersom de inte har gjort misstaget att göra filmen för lång.

Bägge OK om man inte förväntar sig mästerverk. Bara ta fram popcorn för lättare underhållning..

Vart såg du invitation? Dottern älskar bra skräckisar som inte är för överdrivet splatter i… då borde den passa va?

Av Swennis
Skrivet av Ryssfemma:

Fördröjningen är lite mer extrem nu och precis jämfört mot min CX som är mycket rappare.

Det är nog för att tvns appar inte ändrar till rätt hz, det gör apple tvn om den är rätt inställd, då blir det ytterligare en liten fördröjning. Sen behövs det mer "handshake" som jag förklarade ovan, när det kommer signal utifrån TVn, och ännu mer handshake om signalen går genom reciver med.
Sen är det nog tvärtom, apple tvn är oftast rappte än apparna på tvn

Av Swennis
Skrivet av Ryssfemma:

Har upplevt ett irriterande vanligt förekommande problem med min G1. Enda sedan jag köpte sen så väljer TV’n att bete sig märkligt när jag slår på den eller väljer ny media. När jag slår på den så får jag bild, för att gå till svart skärm i några sekunder för att sen visa innehållet igen.

Sedan i början av veckan har jag upplevt liknande när jag tittar på youtube med apple tv.
När jag hoppar mellan material så väljer TV’n att gå till svart och inte visa något i kanske 4-6 sekunder trots att videon spelar upp sig direkt, vilket leder till att varje klipp så börjar den från 00:05 och ibland senare än så.

Försöker verkligen hitta lösning på detta och svårt att få fram nåt då man inte vet vad man ska söka på.

Låter som ”handshake”, är nog inget fel, utan tv får en en signal”hej, här kommer jag, 4k hdr 24hz” ” jaha” säger tvn ” vänta så sk jag förbereda mig att ställa in mig på det”
Samma sen när du sätter igång låt oss säga 1080p sdr 50hz osv. Tar lite extra tid när man har autohz och och auto hdr/sdr, men bättre så, så att bilden stämmer som den ska 😝👍

Av Swennis
Skrivet av teckim:

Någon som har en humm om när Sony släpper 1440p patchen i Sverige?

Undrar detsamma

Av Swennis
Skrivet av MrKriBen:

Väntar på leverans av min C1 imorgon och skulle bara vilja fråga er som äger en nu ifall Cmore appen finns tillgänglig?
Har sett flera olika svar på nätet, skulle det inte finnas så löser jag det via streaming ändå, är mest nyfiken och glömde kolla när jag var i butiken och kollade menyerna osv.

Apple tv är inte att tänka på? Bästa mediaspelaren jag haft, haft många 🫣. Och bättre än tvns appar
Kanske inte ytube då… men då använder jag htpc, fasen så möe smidigare där, samma med Spotify

Av Swennis

Om man nu skulle köpa en 77” lg oled, vilken av 21/22 års modeller har minst lika bra bildkvalité som våran panasonic hz980 som vi har nu?
Sjukt nöjd med bilden, men liiiite inne på att sälja projj (epson 9400)och panasonicen, för en större oled i höst eller vår…
Men panasonic har inga 77”… och skulle förmodligen va jäkligt dyr om det fanns