Inlägg

Inlägg som nrj har skrivit i forumet
Av nrj
Skrivet av Fuzzmeister:

Ja det verkar som att Crossover känns som det rätta valet. Tror jag beställer en senare i veckan

Nrj det hade vart sjukt trevligt om du kunde ta lite bilder på din crossover, och kanske ge lite små åsikter om den, om du har lust!

Edit: Var det denna du köpte? http://www.ebay.com/itm/CROSSOVER-27Q-LED-27-Monitor-2560X144...

La du ett bud som han accepterade, eller köpte du den för hans begärda pris? dcsamsungmall ligger typ 25-30$ över de andra...

Här kommer lite bilder:
http://www.bilddump.se/bilder/20120410172121-83.252.34.203.jp...

http://www.bilddump.se/bilder/20120410172102-83.252.34.203.jp...

http://www.bilddump.se/bilder/20120410172021-83.252.34.203.jp...

http://www.bilddump.se/bilder/20120410171951-83.252.34.203.jp...

Har inte haft skärmen så länge men är väldigt nöjd hittills. Har alltid tyckt att min gamla dell 2209WA har varit lite blaskig speciellt i vita fäger och det märks verkligen nu. Vitt är verkligen vitt på nya skärmen. Den är ganska basic, inga speciella iställningar/usbhubbar etc men det var väntat. Allting fungerar som det ska och inga döda pixlar. Det ända jag har upptäckt är lite blb nere i högre hörnet, dock inte så jag märker av det vid normalt användande. Summa summarum så är det en kanonskärm för 3000kr!

Jag beställde -P modellen av dc_samsungmall, dvs pivot funktion då den endast kostade 10$ mer. Betalade 418$ för skärmen, dc_samsungmall var snabb att skicka och jag har kunnat spåra paketet hela tiden.

Av nrj
Skrivet av Dreas89:

Fedex brukar efterfakturera tull, iaf vad jag har erfarenhet av.

Fått skärmen nu, inga fel och inga döda pixlar vad jag kan se. Allt jag kan säga är WOW, bilden slår helt klart den på min gamla Dell 2209WA, glossy är helt klart att föredra!

Återstå att se om jag får en faktura på tullavgift, dock nämnde varken FedEx budkillen eller supporten som jag pratade med någonting om det.

Av nrj

Blev precis uppringd av FedEX då dom ville ha portkod för leverans. Antar att min crossover kom igenom tullen utan problem då vilket var trevligt. Hur var det för er övriga fick ni också leverans av FedEX eller kom det via posten?

Beställde från dc_samsungmall, han skickade skärmen samma dag och total har leveransen tagit ganska precis 1 vecka (och då har det ändå varit påskledighet med röda dagar och allt).

/norris

Av nrj

Tack för hjälpen, har precis beställt en Crossover. Återkommer när jag fått skärmen.

Hur lång var leveranstiden för er andra som beställt skärmar av dc_samsungmall?

/norris

Av nrj

Tack för informationen men det är faktiskt en glossy jag är ute efter. Sitter i dagsläget på en skärm med matt yta och upplever att kvaliteten på bilden lider lite av detta.

Av nrj

Hej,

Tack för rekommendationen då skärmen verkar vara mycket stabilare (och snyggare) än den jag först tittat på. Så blir nog att beställa en CROSSOVER 27Q LED-P från dc_samsungmall.

Av nrj

Hej,

Efter att ha läst tråden så har jag bestämt mig för att slå till på en billig 27" IPS skärm. Min fråga är vilken modell man ska välja samt vem man ska köpa skärmen av?

Om jag har förstått det rätt så är chansen lika stor att åka på tull och avgifter oavsett vem man väljer?

Tänkte ni som har gjort mer research på övriga forum kan säga vilken ni hade valt och av vem.

Som det ser ut nu så blir det en http://www.ebay.com/itm/New-YAMAKASI-CATLEAP-Q270-SE-27-LED-2...

Tack!

/norris

Av nrj

*Ignorera* länkade till exakt samma högtalare som du frågade om. Ja, för 400kr är de väldigt prisvärda och jag tror att 2.1 är att föredra då 5.1 kräver mer utrymme att sprida ut högtalarna på om du ska få någon surroundeffekt.
/nrj

Av nrj
Skrivet av Ganksta:

Obegränsad budget på den storleken så får du marknadens bästa bild med Panasonic TX-P50VT30
Den har en hel del såna "extra" funktioner som du inte behöver men bortse från det så får du bäst bild på marknaden. Kan läsa en vettig recension här

Haha, lite roligt att vi båda tänkte på exakt samma TV

Av nrj

Låter som att du borde kolla in Panasonic 50VT30Y (Plasma), ska vara den TV som kommer närmast den legendariska Pioneer Kuro. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=854598

Jag äger inte den själv men av det JAG har läst ska Panasonicen vara bland det bästa man kan få i den prisklassen, men du borde läsa några recensioner själv.

Av nrj

Köp från CDON, använd koden SWECNOV så får du 15% rabatt.

Ett Corsair TX 850 v2 hamnar på ca 850kr + gratis frakt. Själv köpte jag ett AX 850 för ca 1350kr, sen finns ju mellanmodellen HX också...

/nrj

Av nrj

Jag tycker personligen att det är värt den extra tusenlappen, snabbare processor och mer ram/hårddisk kommer du ha nytta av. Sen att grafikkortet är bättre gör inte saken sämre, kan komma till nytta vid exempelvis videouppspelning (sist jag läste så var inte stödet för intels grafikkort lika bra som för nvidia/amd). Men det är upp till dig att avgöra, men om du ska ha laptopen som enda dator så är det nog dumt att vara "dumsnål" när det trots allt handla om så lite pengar.

Av nrj

Min 2500K klarar 4.5Ghz med 1.25V, 4.9Ghz i 1.35V och nu kör jag den i 5Ghz (1.39V). Tror 4.5Ghz under 1.3V är ganska normalt.

Kör med vattenkylning nu så tempsen ligger på ca 40 grader idle och runt 75 under load.

Av nrj

Prova flasha in nyaste bioset... många MSI kort som kroknar vid 4.4-4.5ghz där en biosuppdatering kan ge 100-200mhz till. Ett tips är att googla på ditt moderkort och problem med 4500mhz. I första biosversionen på mitt moderkort ändrades inte vcore över en viss gräns samt att multipel 46 och uppåt inte fungerade.

Fick precis min vattenkylning, låg tidigare på 4.5ghz (1.28V) och nu på 5ghz (1.38V). Dock måste även jag flasha om då 1.E bioset har en bugg som gör att du inte kan öka multipeln över 50.

Av nrj

Tack för erbjudandet men jag vill göra ett medvetet val därav mina tidigare frågor.

Just nu ser EK Supreme LT kittet ganska lovande ut (http://indomo.se/11896-EK-KIT-H3O-Supreme-LT-240), innehåller de delar jag tänkt mig till ett bra pris. Det enda jag möjligtvis hade velat ändra är CPU blocket till ett Supreme HF. Har en till 240 radiator redan så det blir 2x240 i Loopen.

Min hårdvara är en 2500K samt att det snart tillkommer ett GTX 590.

*Edit, Efter lite mer läsning ändrade jag till ett EK Supreme HF block samt en XPSC RX240 radiator. Har en gammal black ice radiator sedan tidigare. Någon som vet var man kan köpa skruv, är ute efter lite speciellt mått nämligen UNC 6-32.

Av nrj

Frågor ang vattenkylningsdelar inför köp

Hej,

Jag sitter och försöker bestämma vilka delar jag ska välja till min vattenkylning. Jag kommer till en början bara att kyla CPU men tanken är att utöka till GPU senare (1 st inte SLI), Loopen kommer även innehålla 2 st radiatorer. Jag har hög prio på ljudnivån, prestandan är sekundärt i det avseendet.

Min första fråga gäller val av pump. Först var jag inställd på att skaffa en EK 4.0 men efter att ha läst att den är väldigt högljudd var tanken att skaffa en MCP-355 med moddad top/reservoar. Efter vidare läsning så verkar det som om även denna är väldigt högljudd. Så min fråga är skulle till exempel en EK 2.2 räcka till mitt tilltänkta system? (Tänkte om någon har en liknande setup med EK 2.2 pumpen)

Jag ser helst att det går att montera en reservoar direkt på pumpen (EK 2.2, EK 4.0 kombo eller MCC 355 +Top med reservoar) då jag vet att tidigare pumpar (hade vattenkylning tidigare) hade problem med flödet från en extern reservoar = högre ljudnivå. Hur är det med tex Phobya DCC-260, passar en EK 2.2 reservoar på den?

Min andra fundering är gällande CPU block, hur stor skillnad är det mellan EK HF och LT/X blocken? pratar vi bara någon grad så känns det inte helt nödvändigt att betala dubbla för ett HF block.

Tacksam för all hjälp!
/Nrj

Av nrj

Samsung hade en prisvärd, F3 tror jag modellen heter.

Precis 64mb och sata3 låter bra men gör ingen som helst skillnad, ska du ha snabbare är det ssd som gäller.

Av nrj

Cooler master 212+ är en mycket bra kylare samt väldigt prisvärd, använder själv en sådan och jag kör min 2500k i 4.6ghz med fläkten inställd på lägsta hastighet. Jag skulle nog valt en annan hårddisk då den valt är väldigt dyr samt presterar inte bättre än någon annan 7200 varvare.

Av nrj

http://www.anandtech.com/show/3871/the-sandy-bridge-preview-t... Här är ett test mellan AMD 1090T(snäppet dyrare än den du valde) vs Sandy bridge 2400 (sämre än vi rekommenderar). Som du kan se så vinner Intel ganska överlägset speciellt i spel.

Jag har själv en 2500K samt MSI moderkortet jag rekommenderade, kör den i 4.6ghz utan problem. De flesta brukar landa runt 4.4-4.7ghz. Valet är ditt men Intel är ett bättre alternativ... observera att om du vill överklocka AMD processorn bör du välja ett bättre moderkort. Observera att du måste välja K-modellerna från intel då de har upplåsta multipplar om du vill överklocka.

Av nrj

Här är mitt förslag på en något billigare dator, jag har även valt en något större skärm (underskatta inte värdet av att han en bra skärm).

http://www.inet.se/kundvagn/visa/351506/2011-04-07

Precis som du skriver så har du säkert funderat kring komponenterna du valt så chassi, kylning etc är bara ett förslag från min sida.