Inlägg

Inlägg som nrj har skrivit i forumet
Av nrj

Hej,

Mina synpunkter;
Ska du verkligen ha en 5900rpm hårddisk? såvida du inte har en 7200rpm redan så bör du byta.

Fundera på om du verkligen behöver den extra 140mm fläkten och vattenkylning, ett prisvärt alternativ är cooler master 212+.

Personligen skulle jag byta lite grafikprestanda mot bättre processor+moderkort, dvs billigare grafikkort typ Nvidia 460 och ta ett sandy bridge paket.

Av nrj
Citat:

Hur föreslår du att jag gör med kylning då? Köra på det i varukorgen?

Hur pass mycket låter originalkylaren då?

Om du anser att du kan spendera 250kr extra så köp en cooler master 212+, den är tystare än kylaren som följer med och inte minst bättre på att kyla vilket är en fördel vid eventuell framtida överklockning. Angående hur mycket orginalkylaren låter, för mig blev det en stor skillnad att byta till cooler master 212+, nu är datorn i princip ljudlös.

Du kan ställa in fläkthastigheterna på moderkortet vilket gör datorn i princip ljudlös.

Av nrj
Skrivet av ax69:

De som ingår är verkligen dåliga, och du kommer ångra dig i efterhand att du inte köpte till en. Bra kylare är tex Cooler Master Hyper 212+.

Lycka till med ditt datorköp!

Sant, det är väl spenderade 250kr, riktigt tyst!

Men för guds skull håll dig till intel sandy bridge, AMD kommer inte ens nära när han ska hålla på med bildredigering osv.

Av nrj

Ja det ser bra ut, du kommer bli nöjd med MSI och 2500K. MSI har en knapp på moderkortet som överklockar "automatiskt" dvs du behöver inte fippla i bios(med en 2500K så kommer den överklocka till ca 4ghz). Meningen med K-processorerna är att de är lätta att överklocka.

I övrigt, byt ut hårddisken då 800kr för 1TB är dyyyyyrt.... ta samsungs motsvarighet F3 (ej ecogreen utan spinpoint).

Av nrj

Hej,

Jag skulle vilja säga att det är hugget som stucket gällande moderkorten, båda ger dig bra med utrymme för överklockning. Asrocks kort har fått bra betyg enligt det jag har läst (med tanke på priset). Jag äger själv ett MSI p67 gd55 och är nöjd. Jag tänkte först köpa Asrock kortet men pga försening av leveransen blev det ett MSI.

Om du tycker det är för dyrt kolla på att byta ut grafikkortet mot ett 460 som kostar dryga 800-900kr mindre. Nvidia 470 känns inte lika prisvärt jämfört med AMDs motsvarighet.

Även minnena kan du spara några hundralappar på; http://www.inet.se/artikel/5305673/corsair-4gb-2x2048mb-1600m... kör själv dessa.

Men viktigast av allt, våga bygg datorn själv! (vet att du inte vill, men finns gott om support/guider här på Swec) och spara 800kr.

Av nrj

Tappar kopplingen till hemmaservern

Hej!

Jag har ett problem som jag inte hittat någon lösning till. Det är lite svårt att beskriva men jag ska göra ett försök.

Jag har en server med windows home server som står för all lagring. Problemet är att jag titt som tätt tappar kopplingen mot servern tex nätverksdiskar. Detta är väldigt irriterande då man ser på film. Ca 5 minuter senare kommer kopplingen tillbaka (utan att jag gjort något).

Jag kör med trådat nätverk samt en Dlink DIR 655. Jag har ingen aning om felet ligger på serverns sida, routern eller på min stationära dator. Justja kan tillägga att jag kör windows 7 på stationära datorn.

Någon som upplevt liknande saker och hittat en lösning?
Har provat googla som en tok, men eftersom att jag inte vet vad felet är så har jag inte hittat någon bra lösning.

Mvh,
nrj

Av nrj

Kör själv med 9300-setupen fast med en E6400. Enda jag saknar är draft-n trådlöst samt fler sata kontakter(finns bara 3). Annars fungerar det perfekt, kör själv WHS och XBMC.

Jag använder fractal design array chassit samt en Schyte Big Shuriken vilket gör datorn väldigt tyst.

För gfx avlastning vid hduppspelning är nog windows 7 att rekommendera. Vet inte om det finns stöd i ubuntu ännu?

Av nrj

Har precis samma tanke som dig, fast jag kommer köra med ett zotac 9300 i-e samt en E6400(gamla datordelar jag hade över). Tänkte det kunde vara bra med lite extra kraft för htpc-delen samt för krypteringen av ftptrafiken(sftp). Detta sker dock på bekostnad av högre värmeutveckling. Har även beställt en big shuriken vilket tydligen ska passa i array chassit (http://www.workitsecurity.com/2010/04/12/fractal-design-array...).

Jag kommer testa windows home server först, mycket på grund av NAS-funktionerna, och använda xbmc som htpcprogramvara. Om det strular för mycket med codecs/dvxa kommer även jag köra windows 7.
/Nrj

Av nrj

Har en fråga gällande Fractal Design array chassit, är nämligen så att jag beställt ett och funderar på vilken cpu-kylare som passar. Hur långt avstånd är det mellan moderkortsdistanserna och hårddiskracket? funderar nämligen på en Scythe Big Shuriken som är 5,8cm hög.

Av nrj

Att hitta ett moderkort som har hdmi samt spdif(toslink) ut är inga problem. Om du däremot måste kunna ta emot (input) från hdmi/toslink blir det dyrt! googlade och hittade detta: http://blackmagic-design.com/products/decklinkhdextreme/

Enklare vore det kanske om du kan nöjja dig med svideo? för det klarar många av de billigare tvkorten har jag för mig.

Förstår dock inte varför du ska kunna ta emot signaler via hdmi? en htpc används främst för att spela upp saker.

Av nrj

Det borde gå utmärkt, har nämligen själv planerat ett sådant bygge. Har nämligen en laptop + htpc nu, skulle dock behöva en dator att lagra allt på(NAS). Min planerade lösning ser ut enligt följande:

-Fractal design array
-Zotac 9300 itx
-Scythe Big Shuriken
-gammal E6400 och 2gb ram från en tidigare dator.

Kommer köra windows server 2003 alternativt windows home server + xbmc. Borde nog fungera utmärkt som nas men samtidigt som htpc. Ska bli roligt att se om cpu-kylaren passar, det ska tydligen vara 7,5cm mellan moderkortsdistanserna och hårddiskburen i array chassit, vilket borde rymma en big shuriken. Kan tillägga att jag har en windows mce remote för htpc delen och fjärrkskrivbord för nas hanteringen.

Har inte så bra koll på de olika linuxdistributionerna men sålänge du kan få codecs + xbmc att fungera under freebsd ska det inte vara något problem.

Av nrj

Enligt produktspecifikationerna på din tv så klarar den av en upplösning på 1024x768. Så mest troligt skalar den om 1280x720 till 1024x768. Prova ändra upplösning till 1024x768.

Av nrj

Om du är universitetsstudent brukar det finnas både windows xp och windows 7 att tillgå gratis via MSDNAA.

Av nrj

Val av itx-moderkort

Hej!

Har fått ärva min fars gamla dator, en E4300, 2gb ram +moderkort samt ett 7800GT.

Tänkte nu ta processorn och minnena för att bygga ihop en liten htpc. Mina krav är:

-Ska bara spela upp film, 720p och 1080p (kommer inte komma i närheten av spel).
-Ska ha en optisk ljud output.
-Ska klara av två skärmar, en hdmi och en vga/dvi, använder tv+projektor.
-Kommer använda windows 7 som operativ tillsammans med wmc.

Har kollat runt lite och zotacs itx med 9300 grafik verkar lovande, dock hittade jag denna: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=519887.
Jag kan tyvär inte utläsa om den har en optisk ljud utgång sen så undrar jag om ett GMA X4500 klarar av DVXA för 1080p?
Kommer ihåg att jag läste för ett tag sedan att intels grafikkort var sämre för hårdvarudekodning än motsvarande intel/amd.

Min fråga är egenteligen, finns det något annat lämpligt moderkort som passar mina behov förutom Zotacs med 9300: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=543370.
Gillar även att zotac kortet har integrerat trådlöst nätverk då jag streamar allting via trådlöst, så det är smidigt att inte behöva ha ett extra nätverkskort. Det verkar dock vara dålig tillgång på dessa kort.

/Mvh Nrj

Av nrj

Tror inte det är kabeln, har testat med ett annat grafikkort och då fungerar det perfekt.

Av nrj

Har givetvis trippelkollat det...

Av nrj

Ati 4870 grafikfel i 1900*1200

Hej

Jag köpte ett PowerColor 512MB Ati 4870 i fredags varpå jag upptäckte att jag får grafikfel om jag ställer upplösningen högre än 1680*1050. Grafikfelen består av gröna pixlar och horisontella linjer. Det underliga är, byter jag grafikutgång så blinkar bara skärmen, dvs bilden kommer och går. På 1680*1050 eller en lägre upplösning fungerar kortet som det ska på båda utgångarna.

Säker på att det var grafikkortet som var trasigt gick jag och fick det utbytt, men får exakt samma fel med det nya! Har jag haft sådan otur att jag fått ett till trasigt kort?

Övrig hårdvara, Gigabyte P55 UD3, i5 750, 4gb noname ram. Jag kör windows xp med nyaste direct x 9 installerat. Jag har även provat ett flertal olika grafikdrivrutiner, dels de som följer med, men även nyare från Atis hemsida.

/Mikael

Av nrj

E7300:an är en fin klockare. Kör min i 3.8ghz med 1,32V. Behöver dock 1,38V för 4ghz.

Min ligger nu i ~40 idle och ~65-70 under load med en Tuniq Tower kylare.

Av nrj

Hittade en till tråd där de disskuterar om val till umeås stadsnät. http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=7...

Ur min subjektiva bedömning av det jag läst så verkar det som att bahnhof skickar trafiken ner till sthlm och sen upp igen även om du bara vill kommunicera med någon i närheten, vilket bla T3 inte gör. Sen vet jag inte om det fortfarande är så att bahnhof har strypt trafiken mot telia?

Av nrj

Japp är medveten om det, men i den nyare firmwaren stod det ingenting som skulle kunna lösa mitt "problem". Ska ta och prata med försäljaren och se vad han säger, men låter inte som en defekt produkt.

Högst underligt!, nu fungerar routern som den ska, får ut full hastighet oberoende av inställningar. Jaja problemet löst även om jag ogillar att jag inte vet hur...