Inlägg

Inlägg som Mizzarrogh har skrivit i forumet
Av Mizzarrogh
Skrivet av trickeh2k:

Jag säger inte att han har fel i det avseendet, jag förundras snarare över hur man kan enbart påpekar alla brister som finns och väljer att lyfta fram detta som att det är vad internet har resulterat i. Hans kolumn framstår för mig som en variant av "videovåldet".

Det är väl vad det är också, en variant av "videovåldet" och det drar läsare bland "vanligt folk", ger mest intryck av återbruk av gamla kort för stereotyp "sensations journalistik" tycker jag också.

Av Mizzarrogh
Skrivet av The Kristoffer:

De verkade ju coola, speciellt om man jobbar med rack, typ musikstudio.
Men hemsidan var kass... :/

Ja, sidan är litet sisådär, men den finns åtminstone på Engelska numera...

Det mesta är rack och hyll stil, tror inte de har towers och liknande, men gillar man den stilen så håller de hög kvalitet sett till priset tycker jag (åtminstone om man inte förväntar sig Kinapriser) och frakten är numera rimlig, ett par hundralappar för de tyngre modellerna när jag kollade senast.
Man kan får en del modeller med 10 mm tjock aluminiumfront...

Caselab finns ju tyvärr inte längre, annars hade jag rekommenderat dem, de var de enda jag känner till som gjorde vettiga och snygga towers som inte såg ut som skit i finrummet, även om de var väldigt dyra, grämer mig litet att jag inte hade pengar då...

Av Mizzarrogh

Jag har nog en jag kan tänka mig att sälja, kan kolla om den är komplett, hör av dig med PM om det är intressant, vet dock inte vad frakten går på då den väger en del...

Edit, har nog flera maskiner från 90-talet...
Kan kolla hur många som är kompletta, eller jag kan hitta delar av vid intresse.

Edit, jag kan INTE lämna grejer någonstans!
Skickas eller hämtas här är vad som gäller i så fall.

Av Mizzarrogh

Vet inte om Italienarna gör chassin längre, men dessa är de enda jag ens övervägt i tanken att ha synliga i finrummet...
https://www.modushop.biz/site/

Av Mizzarrogh
Skrivet av Dallen:

Japp, och det är lite av det jag försöker säga, vi som är teknikintresserade på riktigt tvingas anpassa oss efter de som bara vill, eller måste, kunna använda ett operativsystem. Det skulle säkert kunna hända intressanta grejer redan imorgon om det inte vore så. Vi teknikintresserade brukar också vara lite mer förlåtande.

Som jag skrev i något tidigare inlägg, när jag är ute och konsultar så finns det alltid den där personen som inte går att ersätta och som är van vid att jobba på ett visst sätt och inte kan tänka sig något nytt.

Jag brukar kallar honom Nisse på ekonomiavdelningen

Sant, jag skulle också gärna se att det hände saker i rätt riktning betydligt snabbare, trist att detdär även gäller saker som sjukvården, tex där det riskerar att medföra värre problem.

Av Mizzarrogh
Skrivet av monoleg:

Kaffekask

Kopierar då jag är för lat att skriva det...

(Med någon billig Spansk Rom Miel jag hade kvar av... )

Edit, räknas det om man glömde kaffet... Men jag drack en kopp i morse...

Av Mizzarrogh
Skrivet av Dallen:

Jag pratar om framtiden, det finns inte en chans musen eller tangentbordet överlever. MIT har redan uppfunnit en ansiktsmonterad enhet som ihop med ett maskininlärningsprogram utför tal-till-text-konvertering i realtid. Sen finns det ju även eyetracking som gör det möjligt för en dator, bil eller telefon att veta exakt var man tittar.

Det enda människan behöver lära sig är att kontrollera sina tankar och fokusera.

Skulle även kunna prata om hur bl.a. Microsoft försökt förändra deras gränssnitt men motarbetats av folk som är emot förändringar (t.ex. bring back Windows 7 start-menu). Men då vi ändå pratar om framtiden så kommer även operativsystemet som vi känner det vara ett minne blott, åtminstone för slutanvändaren, alla program och spel kommer att levereras över nätet. Det kommer att vara lika självklart som att vi har eluttag i väggen.

Detta betyder även att hårdvara till viss mån inte blir lika viktigt, det tunga jobbet görs ju ändå inte på din egen dator.
Din egen dator och internet behöver vara speccade för streaming.

Sen kommer Skynet in i bilden, men det är en annan historia.

RemindMe! 50 years "Hade jag rätt?"

Allright, det köper jag, man just nu ligger det troligen i sammanhanget väldigt långt fram i tiden.
Tex en enkel sak som att skriva längre texter torde fortfarande tangentbordet vara det bästa alternativet.

Av Mizzarrogh

Ja, jag skulle också gärna vilja ha en uppgföljare nu...
Om jag vetat hur man gör den programtekniska biten hade jag nog startat ett open source eller freeware projekt för oss här på forumet... ha ha!

Av Mizzarrogh
Skrivet av lunjoc:

Varför skulle mus och datorer försvinna? Visst växer mobila enheter osv men en dator med mus är nog fortfarande det mest effektiva för den som skapar innehåll. Kanske kommer bättre styrning osv men konceptet lär finnas kvar under överskådlig framtid

Skickades från m.sweclockers.com

Jepp, Skulle vilja påstå att 95% av tiden jag spenderar med mer avancerade saker än att kolla mailen och liknande sker framför den stationära datorn...

Av Mizzarrogh
Skrivet av InternetAthiest:

@Mizzarrogh: Har de två egenbyggda servrarna om du är intresserad, de klarar fullhöjds kort men max 34cm långa ifall man inte tar ut mitt supporten.

https://i.imgur.com/dyMCut3.jpg
https://i.imgur.com/cbTQ20q.jpg

Är det intressant att sälja bara chassina?

Av Mizzarrogh

Synd att det inte gick att skicka rack profilerna, annars hade jag tagit dem, såg ut att vara vad jag söker annars.

Jag är ute efter ett stadigt chassi som kan ta ATX kort och fullhöjd/full längds expansionskort som är minst 400 eller längre.
(kan tömma det själv)

Av Mizzarrogh
Skrivet av kissekotten4:

Vi har problemet att Windows installerar uppdateringar utan att berätta om det i våra labb. Enligt vissa ackrediteringar måste vi då omkalibrera instrumenten om vi inte kan visa på att uppdateringen inte påverkar utrustningen, något som igentligen är omöjligt.

Har också varit problem med att datorer som har varit på ett internt nätvärk har uppdateras när en dator med uppdateringar installerade har kopplats in.

Det finns ju Linux lösningar med supportpaket man kan köpa till också, kanske det vore ett alternativ?

Av Mizzarrogh
Skrivet av Majorkraft:

Tvingades tillslut skaffa eländet Windows 10 då jag köpte nytt system och det ger mig gråa hår med sitt "användarvänliga inställning".
Som om Microsoft utgår ifrån att alla användare är helt dumma i huvudet och behöver befrias från allt vad datorkunskap heter.. allt ska ske automatiskt i bakgrunden och man vet inte om det förens det är gjort. Sen ser fönster och menyer för jävliga ut rent allmänt, till och med windows95 ser trevligare ut ju

Skickades från m.sweclockers.com

Kan deffinitivt skriva under på det, ohyggligt irriterande när jag var tvungen att göra sammaledes av samma orsak, jag kan bara föreställa mig detta i ett laboratorium med kalibrering av instrument och annat...
Som någon sade tidigare så kan det vara väldigt tidskrävande att omkalibrera tex mät och analysinstrument, mm.
En del tar många timmar att kalibrera om då man tex måste vänta på syreutgasning, etc. Sedan är det skitmycket jobb att återställa allt igen om man är tvungen att nollställa var gång.

Edit, bästa är egentligen om man kan göra en isolerad eller semi isolerad mjukvarumiljö för instrumenten och en öppen för kommunikation, dock förstår jag att det är svårt dels om alla skall lära om systemen, hitta mjukvara som passar, samt hänsyn till inkörsporten att lära för personer utan tidigare erfarenhet av mjukvarusystemen, osv...

Av Mizzarrogh
Skrivet av Snubb1:

GOG är inte som andra butiker, GOG står för good old games.
För att gog ska kunna lansera ett gammalt spel så krävs det att de reder ut vem rättighetsinnehavaren är och det kan vara flera olika parter som har rättigheter till olika delar.
En kan äga namn elker koncept en annan ljud och en tredje grafiska delar, det krävs en del för att ta reda på detta och sedan utreda det rättsliga delarna.
Det är ett gediget detektivarbeta där rättigheter sålts eller ändrade bolagstrukturer.
Detta gör att det kan vara olika på olika plattformar vilket är orsaken till att det kan saknas stöd på en del plattformar t.ex linux även om andra erbjuder dom med drm.
Därefter måste kanske även kanske källkoder lokaliseras och spelet måste updateras för att fungera på moderna plattformar och här måste deras utvecklare porta spelen.
Det krävs mycket för att kunna släppa många spel drm-fritt.
Därefter ska även avtal upphandlas och det kan ta flera år innan de lyckas efter att ha frågat ut många människor och tittat på det juridiska och ibland är det en återvändsgränd där de misslyckas.
Det går inte att jämföra gog med andra mer än att dom säljer spel.
Hittar inte den länken som förklarar på djupet men denna tar upp lite.
https://www.pcgamer.com/gogs-10-year-journey-to-bring-old-gam...

Vi har GoG att tacka för att många av mina gamla favoritspel nu fungerar rakt av på moderna datorer, men modern mjukvara samt även blivit avdammade av folk som varit delaktiga i skapandet med saker som troligen aldrig hade blivit utgivna annars, som tex några expansioner och tillägg som jag tycker förhöjt spelkänslan en heldel och gett mig många nya speltimmar till en bråkdel av priset för ett "nytt" spel. Utöver gamla minnen som är oersättliga.

Av Mizzarrogh

500 mm (dvs en halvmeter) är max höjd du kan ställa in på dendär, så din skärm bör passa, den hamnar bara litet längre ned.

Av Mizzarrogh

Använder du bara en skärm är det inget stort problem, men använder du flera i samma setup kan det hända att de precis inte passar mot varandra, du får helt enkelt kolla i detaljerad beskrivning hur långt det max går att ha mellan VESA fästena och jämföra det mot de fysiska yttermåtten på dina skärmar.

Men använder du bara en skärm per arm så har du ju inte det problemet.

(Vikten är som sagt vad stället är dimensionerat för utan att bli vekt och instabilt, tex vibrationer, slack, mm gasfjädrars maxlast innan de börjar sjunka, mm. )

Av Mizzarrogh
Skrivet av Lodisen:

Nej, men man får fruktansvärda temps om man håller på för mycket.

Normalt klämmer ju foten bort mycket av överflödet, men, jo bra blir det ju inte, jag ville bara säga med detdär att man inte bränner allt som vissa säger. Det är dock korrekt att det kan göra ganska rejäl skillnad i uppmätt arbetstemperatur om det blir för tjockt lager kvar, då blir det en "grytlapp" mot kylaren.

Det fanns dock en tid något "open pipe" tower som hade en massa ränder på undersidan som skulle fyllas för att få en jämn anliggningsyta (använde själv ett sådant på tiden det begav sig).

Av Mizzarrogh

Gammal tråd, men blev litet sugen på ett större rack kabinett, vad har ni att säga om tex detta:
https://www.xcase.co.uk/collections/free-standing-cabinets/pr...

(Har inte kollat frakten ännu dock...)
Är ju nästan halva priset mot svenska ÅF, är det någon hake med detdär?

Nästa fråga, hur är dessa?
https://www.xcase.co.uk/collections/4u-rackmount-cases/produc...

Köper man nu innan brexit så var det ju onekligen attraktiva priser med tanke på hur lågt pundet står just nu.

Lämnar denna tråd öppen för alla att fråga i, men för eget behov så söker jag en burk att montera ATX kort med full längds grafikkort på. Jag behöver även kunna montera extern vattenkylning, vilket det verkar gå att göra i dedär (tänkte göra en utgång i en genomföringsport med ett Watercooler industriblock i så fall då kylarna jag redan har inte får plats inuti chassiet).
(Skall vara för grafik, inte för mining)

Skrivet av Mizzarrogh:

Nästa fråga, hur är dessa?
https://www.xcase.co.uk/collections/4u-rackmount-cases/produc...

Köper man nu innan brexit så var det ju onekligen attraktiva priser med tanke på hur lågt pundet står just nu.

Det är alltså detta:

http://www.chenbro.com/en-global/products/RackmountChassis/4U...

Utgår från att det är borrat för ATX också?

Skrivet av Mizzarrogh:

Gammal tråd, men blev litet sugen på ett större rack kabinett, vad har ni att säga om tex detta:
https://www.xcase.co.uk/collections/free-standing-cabinets/pr...

(Har inte kollat frakten ännu dock...)
Är ju nästan halva priset mot svenska ÅF, är det någon hake med detdär?

Passar 19" rack i dessa?

Edit, det var billigare för att det var en annan modell än den jag tänkte på, men fortfarande bra pris om frakten blir rimlig.

Av Mizzarrogh

Vanlig, standard kylpasta kommer inte att förstöra någonting om man applicerar för mycket, den är inte elektriskt ledande.

(Däremot saker som "flytande silver" och liknande är det, men väldigt få använder det om man inte sysslar med väldigt extrem överklockning eller liknande).

Av Mizzarrogh

Går det inte att köra tex VGA direkt mot en RF modulator?
Jag gjorde det tämligen ofta förr...

Ljud är skitenkelt om det bara skall vara så att det hörs ut TV högtalaren och låter som det förväntas att göra då utsignalerna bör gå att köra rakt av på förstärkarens ingång annars om man vill ha det separerat.

Har en gammal radio från 40-talet jag bara behövt göra en ny ljudkontakt som passar i den gamla till (eller löda dit en om det inte finns)... Om man vill ha separat ljud.