Inlägg

Inlägg som StarChild42 har skrivit i forumet
Av StarChild42

Det jag undrar över är hur du kan veta att de 20-30 datorskärmar har TN paneler? har datorbutiken du tittat i märkt ut det, eller betraktningsvinklarna? Billiga TN skärmar är ju iofs skit. Märker du samma fenomen på de dyrare TN panelerna? Finns Samsung 225BW (ej 226BW) med i butiken du tittat? Och hur uppfattar du då den?

Av StarChild42

2ms gäller bara Grå-Vit-Grå. Det gäller ej de andra färgerna. De andra färgerna har en betydligt högre responstid. Men det e klart, är det för mycket så kan det vara möjligt att skärmen är defekt.

Av StarChild42

Du har glömt att ta upp 6bit+Hi FRC som används på de nya TN panelerna för simulering av 16,77M färger.

Av StarChild42

Jag an garantera dig att dagens TN skärmar inte flimrar. I affärer så kopplar de ihop många skärmar och denna koppling försämrar ofta bilden. De kanske tom kör med en D-sub hub.

Statisk dithering förekommer ej längre på dagens skärmar.. var läng sedan det användes. Det är FRC eller Hi FRC som används i dag.
6bit+FRC=16,2M färger
6bit+Hi FRC=16,77M färger
8bit=16,77M färger

Citat:

Frågan kvarstår dock hur påtaglig deras FRC är?

Ja 16,2M färger TN panelerna (6bit+FRC) hade problem med att visa fårger i de mörka regionerna. Detta är nu fixar i 16,7M färgers TN paneler. Det vill säga att de kan visa lika många färger som en 8bit panel. MEN, det betyder inte att färgerna är lika bra. Så pva paneler har forfarande bättre färger. Det är samma som det kan skilja på olika 8bit paneler. Vissa har sämre färger än andra, trots att de visar lika många färger. Samma gäller på i jämförelse med TN paneler, de har lika många färger, men har generellt sämre färger.

Jag ska försöka förklara detta på ett enkelt sätt. Alla TN paneler är 6bitar. Det vill säga 262k färger. Sedan så använder de en dithering över flera frames. Det vill säga att färgerna skiftar oerhört snabbt i olika nyanser i en och samma pixel för att återskapa den specifika färgen. Detta är det som kallas FRC. Om skärmen har specen
2ms så ändras färgen (tror det är 8ggr) på 2ms. (Förutom i de regionerna det tar längre tid än 2ms att ändra färgen så klart.)

Statisk dithering, som inte används längre använder olika färger i närliggande pixlar för att skapa en illusion av ett fält av en annan färg, vilket man oftast ser att det är olika färger på pixlarna.

Som slutsats kan jag säga att det finns ingen chans i världen att se skillnad på antal färger på en 6bit+Hi FRC panel och en 8bitars panel. Däremot så ser man ofta skillnad på hur bra färgerna återskapas. De nya TN panelerna har kommit ganska långt. Men är fortfarande generellt inte ikapp 8bitars panelerna. (Om det nu inte skulle vara en dålig 8bit panel då) Ska vel också tilläggas att Samsung 226BW är just en utav dessa bättre TN paneler.

Av StarChild42

Är det inte bara lättare att köpa en Component adapter? Under förutsättning att ens TV har sådana ingångar då.

Av StarChild42

82 grader är lite varmt, men det beror lite på vilket kort det är och vad för kylning i övrigt du har i burken med. Det är däremot inte skadligt. Korten ska klara en bit över 100 grader beroende på kort, innan de tar skada. Men det är klart, som all elektronik så ökar livslängden ju lägre temperatur.

Av StarChild42
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aresseitch
Tyvärr så är det ganska få apparater som ger (inga HD-DVD-spelare och bara en eller två blu-ray-spelare) och tar (bara vissa plasma och projektorer) 1080p24 och ännu färre som konverterar upp på rätt sätt. Men det börjar komma så man får vänta och se.

Om dagens BD spelare inte klarar av att sända ut 1080p24. Vad sänder de ut bilden i då? 1080p25/30?

Av StarChild42

Nebudchanezzer: Självklart har jag som tidigare sagt letat runt lite innan jag frågar er. Men jag drar den slutsatsen att "i" uppdaterar halva bilden för varje frame eftersom den drar mindre bandbredd som du sa. Och att man då räknar uppdateringar per sekund och inte hela bilder per sekund. Vilket iofs är ganska uppenbart med tanke på förkortningen fps.

Däremot så undrar jag även hur det uppdateras. Om de två bilderna går i varandra eller om skärmen rensas innan en ny halv bild visas?

Med lite logik så borde en 1920x1080p25 dra lika mycket bandbredd som 1920x1080i50 då?
Och därmed så ploppade det upp en ny fråga. Borde inte en 1920x1080i50 bild vara bättre än en 1920x1080p25 bild då? Den borde vara mindre ryckig, men med lika många hela bilder per sekund?

Av StarChild42

Så bara för att en TV har Full HD (1920x1080p) betyder inte det att de klarar 1080p24? Vad heter LG:s TV? Och vet du några fler TV:n som klarar det?

Av StarChild42

Tack för alla svar.
Ang. PAL och NTSC så finns ju inte det på HDTV. Så min fråga är då, varför finns det inte en standard i stället för 25 - 30 och 50 - 60. Har 50 och 60fps med o göra vilken Svängningshastighet vi har i våra eluttag? Har USA 60Hz i deras uttag?

Sedan tänkte jag på det här med att 25 är hälften av 50 och 30 hälften av 60. Har det någonting att göra med "i" och "p". Eller uppdaterar "i" dubbelt så snabbt fast man benämner den med samma fps som "p" iom att det inte är just då hela bilden e klar?

Eller så är det jag kanske har missuppfattat det här med "i". Uppdateras halva bilden och sedan andra halvan. Sen då? Blir skärmen svart i mellan eller uppdateras en ny salva med hälften av linjerna i den redan existerande bilden? I så fall så borde man ju få en hel bild för varje 2fps. Och med för varje 1fps med progressiv scaning.

Av StarChild42

Det kan inte bero på en stor efterfrågan så att de själva inte hinner tillverka panelerna då? För det borde ju bli billigare för dem att köra på sin egen panel ist. är AUO:s panel.

Av StarChild42

1080p24, 1080p25, 1080p30, 1080p50, 1080p60. Vad är skillnadern?

1080p24, 1080p25, 1080p30, 1080p50, 1080p60.
Jag vet att skillnaden är fps. Men varför finns de olika och vad gör de för skillnader i praktiken. Har hört att p24 skulle vara bättre.. men min logik säger att den är sämre pga färre fps. Nu är det främst HDTV och HD-film jag tänker på. Har letat runt lite.. men sådana här basic grejer är svårt att hitta.

Av StarChild42

Den ena är om du ska köra crossfire. MEN, de nya drivrutinerna från ATI möjliggör att köra crossfire utan att behöva ha ett specifikt crossfire kort. Så det finns ingen anledning att köpa CF kortet i dag. Är lite osäker på just detta kort, så någon får gärna rätta mig om jag har fel.

Av StarChild42

Garantin kan aldrig försvinna för att du öppnar burken. De vill gärna luras med det och plomberar burkarna och säger att det är så. Däremot om det finns några fysiska skador i burken så kan de säga att du varit i burken om plomberingen är borta. Vad e det för märke på burken?

Av StarChild42

Goliath2000: Alla TFT skärmar kan ge ifrån sig ett mycket svagt ljud när ljusnivån är inställd på mycket lågt.. typ 20. Men då ska det också vara knäpptyst i rummet o du sitter ganska nära... ingenting de flesta ens märker..

Gunmoses: Både Samsungs och AOU:s panel har 5ms och 1000:1 i kontrast. Anledningen att skärmen har 2ms är för att de kör någon form av overdrive. Ingenting lurt med det. Kontrasten är som sagt dynamisk upp till 3000:1 vilket kanske skulle framgå lite tydligare i vissa fall.

Av StarChild42
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Langos
Kan avge 250W, vadå 250W? Från vilken yta och med vilken temperaturdifferans och och och.. man kan inte bara skriva så, det säger inte ett skit om man inte anger vid vilka förhållanden det gäller.

http://www.novelconceptsinc.com/heat-spreaders.htm
"(based on 162mm x 162mm x 1.5mm sized unit)
(heated on one edge, cooled on opposing edge)"

Av StarChild42

mm.. o ändå är det 60% lättare än koppar... jag ser en mycket mindre och lättare kylfläns framöver.
250W bortföring med hjälp av 1,5mm IsoSkin material e inte dåligt.

Av StarChild42
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fusion_200
Någon som hör om denna skärm ger något hummande eller högfrekvent ljud ifrån sig ?

Testa gärna o slå på den när inte datorn är på o hör om den låter nånting.

Är nätadapter inbyggd i skärmen eller är det en separat del ?

Skärmen kan låta om man har ljusstyrkan på mycket lite.
Skärmen har inbyggt nätdel i sig.

Av StarChild42

Du kanske skulle maila tillverkaren o fråga om tempen är för hög innan du beställer en ny fläkt. Annars e det fel på kortet.

Av StarChild42