Inlägg

Inlägg som StarChild42 har skrivit i forumet
Av StarChild42

Är PS3 regionsfri när det gäller Blu-ray filmer? Är några som påstår det pga. en bonus för att den blev försenad. Men jag har svårt att tro det då jag läst motsatsen flera gånger. Hur är det med det igentligen? Och vart kommer detta rykte ifrån?

Av StarChild42

Mitt X800XT gick upp till 80grader innan jag bytte fläkt. Och det var inga problem med det då. Ska vel en bit över 100grader innan det börjar få problem om allt står rätt till.
Men visst, löser det problemet att byta fläkt så är vel det bara bra. Låter inte som någe roligt att sitta framför burken när det blir sådär.

Av StarChild42
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kamakiriad
Det stämmer säkert som du skriver, men det framgår ju inte speciellt tydligt att kontrasten får vara så låg och ändå räknas som godkänd vinkel. Du vet ju lika väl som jag att tillverkarna gör allt för att kunna vrida till siffrorna även om kopplingen till verkligheten är långt borta. Ta bara passningstider för mobiler exempelvis. Det finns väl ingen anledning att försvara det beteendet? Samsung anger 1000:1 i kontrast för skärmen, men samtidigt en betraktningsvinkel som accepterar 10:1. Det är inte ok.

Betraktningsvinkeln blir dessutom ännu viktigare när man har en stor skärm eftersom man alltid har större vinkel till kanterna av panelen än när man sitter vid en liten skärm.

Men, som sagt, det här är en underbar skärm i alla fall. Jag blev bara lite besviken när jag insåg att den inte var bättre än min gamla i den här aspekten.

Det är inte bara Samsung som skriver så. Det gäller alla märken. Skulle man skriva ut betraktningsvinklarna då kontrasten inte förändras så skulle ju detta bara vara på någon grad. Och hur ska du då som konsument kunna se skillnad på betraktningsvinklarna på en TN panel och t.ex. en MVA panel? Men jag håller med dig.. det borde framgå tydligare.

Ang. mobiltelefoners batteritid så är ju det under idyliska förhållanden där displayen inte används, inga samtal och ligger i ett rum med full täckning, därför de skriver "upp till 300h". Den informationen framgår inte heller.

Av StarChild42
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kamakiriad
Hehe. Jo, det kan man tycka. Hade det varit 160 grader så hade jag varit nöjd. Men det där är ju bara skyltningssiffror precis som allt annat (kontrast och responstid etc.). Det räcker att man sänker huvudet en decimeter eller så för att den övre delen av skärmen ska mörkna.

Det är inbte skyltningssiffror. Vid 160grader så har skärmen en kontrast på 10:1. Precis som att någon annan skärm har kontrasten 10:1 vid 178grader. Det framgår ofta av specarna med.

Av StarChild42

50-80grader är inte för varmt för det kortet. Det är helt normalt då x800 är lite varma. Vad mäter du med för program? Och vad har du för nätagg?

Av StarChild42

Verkar ju lite lustigt det där. Kanske kan vara så att du installerat ny hårdvara i datorn och ditt nätagg inte klarar av att driva allt?
Fast det låter mer som ett glapp någonstans. Eller så e grafikkortet på sina sista dagar.

Av StarChild42

Har kortet fungerat förut? Sitter den extra strömkabeln i?
Rätt drivrutiner till kortet och ditt chipset? Även om jag inte tror att det är problemet.

Låter ju skumt det där eftersom du testat så mycket.

Av StarChild42

Jag skulle satsa på ett dåligt grafikkort och mycket minne i burken.

Av StarChild42

80 grader är inte ovanligt med ett X800. Den ska inte heller låsa sig vid den tempen. Har du klockat grafikkortet eller datorn i övrigt? Kanske lagt in ett bios som inte funkar?

Av StarChild42

kent2: Ja, VESA 100mm

flamur: Skärmen har 16,7M färger.
6bit+FRC = 16,2M färger
6bit+Hi FRC = 16,77M färger.

Av StarChild42
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Diofantos
Första negativa saken var att den är såpass låg med fotfästet och att det inte finns något bra sätt att hänga upp den på väggen.

Varför skulle denna skärmen ha sämre förutsättningar att hängas upp på väggen än någon annan skärm? Den har samma VESA standard på fästet som alla andra skärmar.

Du som har skärmen hemma. Vilken TCO standard e det på skärmen?

Av StarChild42
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Stal
Måste haft tur för jag har knappt märkbar blackbleeding, syns bara när jag letar efter döda pixlar med enfärgade bilder. Men kan de vara samma panel eftersom Asus MW221U har 2ms och Samsung 225BW 5ms?

Kolla när det e mörkt i rummet och ljusstyrka på 100 på t.ex. en 16:9 film eller mörka bilder eller i spel.

Det e samma panel trots olika responstid. Asusen använder sig av någon form av overdrive. Det e samma med Samsungs 226BW. Panelen den använder har 5ms medans skärmen är på 2ms. Overdrive även där.

Av StarChild42

Asus MW221U och Samsung 225BW är det samma panel i (från CMO). Och lider av backlight bleeding. Samsung 226BW har en ny panel från Samsung.

Av StarChild42

Det e exlusive moms på Netoutlet. Så då kostar den lika mycket som på Dustin.

Av StarChild42

Klickljudet skulle kunna vara någonting som steks i datorn. brukar klicka då.. kolla tempen på grejerna. Men troligen så e det bara hårddisken som tidigare nämndes.

Av StarChild42

Om din pixel inte lyser när du har mörka färger, men visar fel färg annars. Så har du med all sanolikhet en död subpixel. Och det går inte att göra någonting åt. Om du ritar en helröd ruta, en helgrön ruta och en helblå ruta och håller respektive ruta bakom pixeln så kommer pixeln att visa svart på någon av färgerna. Då vet du att det är den subpixelfärgen som är trasig. Eller så tar du ett kort med en digitalkamera som har en närgräns på 2cm eller någe. Så ser du på bilden vilken som e trasig.

Av StarChild42

Särmen har 2ms men panelen som används har 5ms. Någon form av overdrive används.

Av StarChild42
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aliquis
Vad betyder FRC eller Hi-FRC då? Fortfarande ditherade färger? 160 graders betraktningsvinkel är ju rätt kasst som sagt.

Hi FRC och FRC är dithering i samma pixel över flera frames. inte pixlar brevid varandra i olika färger som de första dithering var. 160graders betraktningsvinklar är helt normalt för en TN panel och är också det man får räkna med.

Av StarChild42

i min sign. finns det länkar till olika pixelfixar. Det funkar inte alltid dock.

Av StarChild42
Citat:

Ursprungligen inskrivet av trezpasser
Det gäller ju alla skärmtillverkare.

Det är olika beroende på skärmtillverkare och modell, men väldigt många använder sig av denna ISO standard. Om inte annat så har de den som bas och sedan utökar garantin.