Inlägg

Inlägg som StarChild42 har skrivit i forumet
Av StarChild42
Skrivet av bobzombie:

Jo visst det var mest att det behövdes ett externt program jag reagerade på, vad blir det i nästa tävling. Man kanske måste ha raytracing för att lösa det.

Har du försökt att lösa det utan att manipulera bilden? Jag tyckte att det gick bra iaf.

Av StarChild42

Det jag gör är att när jag köper ny stationär så flyttar jag över komponenterna från stationära till servern, förutom grafikkort. Köper ofta till RAM i samband med detta och har nätverkskort jag flyttar över från gamla servern till nya. När jag köper stationär så ser jag till att den har det jag behöver i servern.

Av StarChild42

Först kom Samsung med edge-display och jag förstod inte poängen med den. Måste vara störande med att man konstant kommer åt kanten på touchen när man använder telefonen. Men vad vet jag, de kanske har en lösning till det. Köper jag en dyr flaggskeppsmodell vill jag inte gå och störa mig på den, på grund av att den är dysfunktionell. Sedan är det det här med ömtålighet som måste öka drastiskt. Och inte tal om att hitta glasskydd som täcker hela skärmen, finns det ens? Den fyller inte heller någon praktisk funktion, ska jag vinkla telefonen i handen för att se någonting där då eller vad är poängen? Vad är det som ska väga upp mot allt det här, design? Om jag ändå tyckte att det är otroligt snyggt, men det är det ju inte... Så vad är poängen, jag får en sämre och ömtåligare telefon, som inte är snyggare. Var inte länge sedan Samsung sa "Vi fortsätter med välvd TV för att alla vill ha det, det är det som säljer mest" trots att alla andra hoppat av tåget. Klart som fan att välvd är det som säljer mest när det är det ända i deras sortimentet. Nu säljer inga böjda TV:n, inte ens Samsung. Nu, flera år senare, testar andra tillverkare konceptet med edge-skärm på mobiler och jag förstår fortfarande syftet med edge-skärmar. Javisst man har lyckats hitta ett användningsområde med att lysa upp kanten när det ringer efter flera år, men ärligt talat, är det särskilt starkt argument som väger upp nackdelarna? Men vänta nu... nu förstår jag, så användningsområdet är alltså att störa en person, som lagt sin telefon i stör-ej-läge, dvs med displayen nedåt? Vill slippsnissarna ha rgb-tivoli när de sitter i möte och lagt telefonen i stör-ej-läge och någon ringer? Tveksamt. Vill jag ha det, som enligt mig själv, har ett designtänk som sträcker sig utanför tonåren? Tveksamt. Undrar hur det blir med edge-skärmar i framtiden, när nyhetens behag har lagt sig och nackdelarna består.

Av StarChild42

7/10 och jag gissade på de flesta. Några hade jag en uns av något som låg i bakhuvudet på.

Av StarChild42

Tur att jag inte köpte en laptop nyligen med en Ryzen 3600U som jag trodde var 3000-serien för bärbara.

Av StarChild42

* Klockmästaren Sven
* Herr Klockmästare

Av StarChild42

Han skulle gått till Specsavers!

Skickades från m.sweclockers.com

Av StarChild42

Det här har jag väntat på i 35år.

Av StarChild42

Jag kan tycka det hade varit bra om alla tillverkare enats om en och samma standard. Men jag tycker inte att EU har med det att göra. EU ska syssla med marknadsekonomi och handel över gränserna, möjliggöra samarbeten för att bekämpa brottslighet över gränserna, miljö och andra stora frågor som sträcker sig över gränserna, som är svårt för ett land att lösa enskilt. Inte om vi ska ha en gemensam kontakt eller om bananer får vara böjda.

Av StarChild42

Sonos och alla andra företag nyttjar ju bara USA:s patentsystem som det är utformat. Problemet tycker jag ligger i USA:s patentsystem där det går att patentera mycket mer än bara tekniken bakom funktionaliteten. Man skulle (om man var först) i princip kunna patentera ett par blåjeans, och inte bara tillverkningstekniken bakom, så att ingen annan kan tillverka dem. Ren idioti och konkurrenshämmande om ni frågar mig.

Av StarChild42

Varför fortsätter Microsoft på Ubuntus namnschema som syftar på år och månad, 1903, men som de aldrig lyckas släppa den givna månaden nu för tiden? Om man som i det här fallet på förhand bestämt att vi släpper den i maj, varför inte kalla den för 1905?

Av StarChild42

Det här är ju mysko. Om Google gör ett program som enbart behandlar reklam från Google själva så är det väl inte mer än något annat företag skulle gjort. Jag ser heller inget fel i det. Om jag är en bilhandlare med stor bilhall, många bilar och dominans på marknaden, inte fan säljer jag bilar till mina konkurrenter då. Hur tänkte EU här? Det är ju en sak om man bara på ett normalt sätt säljer sin produkt, det är inte maktmissbruk, och en annan sak om man utnyttjar sin dominans till t.ex. att ingå skumma avtal med tredjepart som förbjuder samarbete med konkurrenter. Det är ju nästan så att EU är maktmissbrukaren i detta fall.

Av StarChild42

Ni kan vara lugna. IT-avdelningen har sagt att det inte kan hända, så då har det inte hänt sa strutsen som stoppade huvudet i sanden...

"– Vi har kollat upp detta med vår it, och det du säger är helt omöjligt, säger Davide Nyblom, vd på Medicall.
Men jag har ju filerna framför mig nu?
– Jag har kollat med vår it och det kan inte hända.
Vill du att jag ska spela upp en fil?
Här lägger Davide Nyblom på luren."
Källa: https://computersweden.idg.se/2.2683/1.714787/inspelade-samta...

Av StarChild42
Skrivet av Fluf:

Jo, om max svart är helt svart, noll ljus från diod, då är det division med noll ^^

Det räcker inte att någonting inte lyser för att det ska vara helt svart. Det måste också absorbera allt ljus, av alla synliga våglängder som riktas mot materialet. I praktiken skulle det innebära att man inte ens skulle kunna se panelen när man tittade på den då allt ljus absorberas och ingenting reflekteras till ögonen, vilket naturligtvis inte är sant i praktiken. Ta ett exempel i ett tänt rum så kan man se panelen. Oändligheten är inte ett tal så det vore egentligen mer korrekt att säga att någonting går mot oändligheten. Om svärtan skulle gå mot noll så skulle kontrasten gå mot oändligheten. Det skulle i så fall innebära att om den ljusaste ljusstyrkan skulle öka (det är rimligt att anta att oled paneler blir ljusstarkare i framtiden) så skulle i så fall inte kontrastförhållandet öka, ty den är redan "oändlig", vilket inte heller det är rimligt.

Som någon annan sa här inne så är inte ens svarta hål helt svarta, vilket gör det helt orimligt att tro att en panel skulle kunna vara helt svart.

Så i praktiken är det fysikaliskt omöjligt att paneler har oändligt kontrastförhållande, den är hög, men inte oändlig.
Mvh SC

Av StarChild42

Snälla säg inte oändligt kontrastförhållande. Det är ett fysisk pryl och i praktiken finns inga oändliga kontrastförhållanden, bara i teorin.

Av StarChild42
Skrivet av downup:

Vad är skillnad på Öppet köp och ångerrätt?

Ska skicka tillbaka ett par Sony WH1000x m2 till webhallen som gav mig 60 dagars öppet köp.

Står inget om returfrakten på Öppet köp men på ångerrätten.

Ångerrätt är reglerat i en tvingande lag vid distansköp. I korthet får man, med vissa undantag, öppna förpackningar och prova/testa varan och sedan ångra sig inom 14 dagar, såvida minimal åverkan för att kunna undersöka varan är gjord.

Öppet köp är helt upp till säljaren är ge och villkoren är därför helt upp till säljaren att reglera. Ofta med krav om obruten förpackning.

Av StarChild42

Jag fick med bita i det sura äpplet och betala 215:- för returen med PostNord Percel för ett litet fjuttigt paket på 20cm och 400gram. Det motsvarar 31% av varans värde. Kraven på att det ska skickas fram till dörr är dessutom någonting som de inte uppger i köpvillkoren, utan först när de återkopplar via mail när man ska returerna varan. Tycker det är dåligt att CDON inte kan maila en fraktlapp, som blir betydligt billigare, och sedan dra av det från återköpsbeloppet som de andra stora webåterförsäljarna gör (vissa bjuder t.o.m. på frakten). Jag vet att de inte är någonting de måste göra, men jag som kund kommer definitivt inte köpa någonting mer från det här stället.

Av StarChild42

Finns det inte någon EU-konkurrenslag eller fri-marknadslag detta bryter mot? Låter ju väldigt märkligt att det är lagligt att kontrollera ett annat företag på det viset.

Av StarChild42
Skrivet av CyberVillain:

Jo, sedan när du jobbat några år och blir senior så lär du dig viktigare koncept som clean code, maintainability osv

Det ena behöver väl inte utesluta det andra?

Av StarChild42

På min utbildning (civil. universitetet) är det obligatoriskt att ha beskrivande engelska variabel-/metodnamn samt kommentarer på engelska i koden. Anledningen är att en annan programmerare/lärare ska kunna titta i koden och snabbt förstå vad som sker.