Inlägg

Inlägg som StarChild42 har skrivit i forumet
Av StarChild42

Förstår inte vad poängen är med gaming-stolar? Köp en vanlig kontorsstol till samma pris i stället och få bättre kvalitet och snyggare stol.

T.ex. https://www.kinnarps.se/store/produkt/kontorsmobler/sittmoble...

Av StarChild42

Jag tror att enda möjligheten att döda piratkopiering är att det kommer en tjänst liknande Spotify på musiksidan, även på filmsidan till ett vettigt pris. Som det är i dag får man nöja sig med Netflix eller dylikt som nästan uteslutande distribuerar gamla filmer man redan sett och nästan bara egna serier som är skit (Ja jag har Netflix så det är min uppfattning). Det finns ju tjänster man hyr film i, men när filmen kostar 69:- för en digital hyrning samtidigt som en fysisk kopia nere på tobaksaffären på hörnet kostar 49:-, vilket är mycket dyrare att tillhandahålla eftersom det kräver att de tillhandahåller en fysisk kopia, är bara provocerande.

Av StarChild42

Ligger Danmark så långt ner? Har alltid trott Danmark låg något söder om Uppsala!
Källa: karta över Danmark

Av StarChild42

Norrland är sveriges största landsdel (inte landskap) och börjar något söder om Gävle.

Av StarChild42

// This advice is specific to AMD processors and is // not general guidance for all processor // manufacturers. Remember to profile! DWORD getDefaultThreadCount() { DWORD cores, logical; getProcessorCount(cores, logical); DWORD count = logical; char vendor[13]; getCpuidVendor(vendor); if (0 == strcmp(vendor, "AuthenticAMD")) { if (0x15 == getCpuidFamily()) { // AMD "Bulldozer" family microarchitecture count = logical; } else { count = cores; } } return count; }

Källa: GPUOpen
Förstår inte riktigt koden. Om en "8"-kärnig Bulldozer rapporter 8 fysiska och 8 logiska kärnor när den borde rapportera 4 fysiska och 8 logiska kärnor, så spelar det ju ingen roll om de använder sig av fysiska eller logiska kärnor eftersom de är samma.

EDIT: Programmet de länkar till verkar bara skriva ut resultatet på skärmen där de i princip definerar "Module Count" till logical/2. Får väl lita på att de sedan använder informationen rätt i deras main-program sedan.

Av StarChild42

Jisses... Kan inte göra annat än att vemodigt skratta åt det. Men sedan undrar jag om Homo sapiens utvecklat ett intellekt i den omfattningen vi själva tror. Kanske är vi för dumma och har för höga tankar om oss själva för inse hur dumma vi är?

EDIT: De som upplever huvudvärk och inte kan sova p.g.a. strålning kan ju testa att dra ur sladden nattetid.

Av StarChild42

40/100 och automatiskt nattläge.

Av StarChild42

En gång d-link, aldrig mera d-link. Hade bland annat en DIR-825 som var full med säkerhetshål och buggar de aldrig fixade.

Av StarChild42

det skulle behövas en internationell meningsdag tycker det är mer irriterande med dom som inte använder stor bokstav och punkt jag tycker det är slappt och respektlöst då man i princip kräver att alla andra ska slösa massa tid på min text för att jag inte orkar skriva ut stor bokstav och punkt per definition så börjar en mening med stor bokstav och slutar med punkt utropstecken eller frågetecken och består av minst ett ord med andra ord har jag inte skrivit en enda mening ännu

Av StarChild42

Eeeh... Så det skulle vara mer troligt att man privatkopierar på sin mobiltelefon med 128GB utrymme än sin 10TB hårddisk?

Av StarChild42

150 000kr som troligen blir lägre i rätten. Tycker de kommer lindrigt undan.

Av StarChild42

Jag tycker det är en dålig ide att sälja till Nvidia.

Av StarChild42

Den ser ut som en bashögtalare från Andersson för 299kr.

Av StarChild42

Finns det inte risk för luftfickor? Varför diamantpulver, det är väl ingen bra värmeledningsförmåda i det?

Av StarChild42
Skrivet av Thekai:

Ursäkta? Jag känner till ett antal företag där man valt att inte teckna kollektivavtal men där arbetsgivaren erbjuder bättre villkor än vad medarbetarna hade fått med kollektivavtal. Är detta något som är oseriöst?

Ett kollektivavtal hindrar för övrigt inte en dum hantering av gamla databaser.

OT: Kollektivavtal hanterar minimum villkor, det finns inga hinder för ett företag att ge bättre villkor än vad kollektivavtalet avser, även om de tecknat kollektivavtal. Men håller med dig om att det finns många seriösa företag utan kollektivavtal.

Av StarChild42

Intressant läsning! Så om internetlevarantören erbjuder VPN så är de skyldiga att ge ut uppgifter om så skulle föreläggas i sådana ärende?

Av StarChild42

Har byggt datorer i över 20 år och byter i princip bara pasta på CPU:n när jag tar bort kylaren av någon anledning. Vill minnas att jag bara bytt kylpasta på GPU:n en handfull gånger, om jag tagit bort kylaren av någon annan anledning. Har inte heller upplevt problem med för höga temperaturer förutom om kylaren hamnat på sniskan eller liknande. Det är klart att eftersom det finns en uppsjö med olika kylpasta så finns det också de som är mindre bra. Om fabrikat-kylpastan inte skulle klara knappt 4 år låter ju nästan som att det var något knas med den kylpastan som kom med din gpu. Att den har "runnit" av die:n och samlats runt omkring är ju helt normalt av trycket (om vi pratar vanlig kylpasta och inte någon exotisk flytande metall eller liknande), och att tillverkarna ofta applicerar rätt mycket pasta (mer likt än pastaplatta) för att vara på säkra sidan att det täcker hela. Att den skulle vara kondensdroppsliknande låter ju dock lite mysko och får mig att tro att det är något fel på den. Vanligtvis så stelnar pastan med tiden.

Av StarChild42

6st datorer.
1st. stationär, huvuddator (speldator)
2st. htpc:n
2st. laptop, men en används inte så ofta och kommer nog göra mig av med den om jag inte hittar ett användningsområde.
1st. virtuell server (esxi). Ersatte andra datorer mot en server och kör viruella maskiner på den för att minska antalet datorer. Används även till att testa saker på, som nya linux diston t.ex.

I övrigt har jag en Rapberry Pi3 (skulle inte kalla detta för dator i vardagligt språk), en NAS och familjen har egna fler datorer.

Av StarChild42

Men nää. Den ska vara svart och fyrkantig.

Av StarChild42
Skrivet av lindahlj:

Nästan lite hånfullt av Sweclockers, eller Fractal design, att sätta ut blindskrift på en bild i en tävling som de blinda inte kan ta del av !

Nu vet inte om det var ett skämt eller inte, men morsekod är inte blindskrift.