Inlägg

Inlägg som Jenus har skrivit i forumet
Av Jenus

Den där har inte WiFi 6.

Av Jenus
Skrivet av Segafreakone:

Lagt spelet på is. Tror inte spelet kommer bli bättre efter att dom fixat alla buggar och problem. Det saknas tyvärr för mycket som dom aldrig kommer lägga till. Kommer dom verkligen förbättra hur npc beter sig? eller fixa så att det känns bättre att köra fordon?

Många skriver att man inte ska jämföra med Grand Theft Auto, men det är det som är problemet för mig att jag automatiskt jämför allt som saknas i Cyberpunk med GTA.

För vad ska jag göra när storyn och alla side missions är klara? Vill ju leka med poliserna, skapa kaos bland invånarna i staden, åka omkring och sladda med bilen och försöka göra coola stunt med hojen.

Hade hoppats på något mycket roligare när Cyberpunk 2077 släpptes.

Är inte planen från CDPR att släppa multiplayer till Cyberpunk 2077 tidigast år 2022 eller nått sånt. Självklart är sådana här saker som bilkörning väldigt viktigt i multiplayer så visst lär dom fixa saker tills dess.
Det är väl ungefär vid den tiden multiplayer släpps som man kanske kan kalla spelet "färdigt" och man kanske köper det. Men innan dess är jag inte så sugen på att betala för att vara alpha- och betatestare.
Med två barn har man heller inte tiden att spela spelet i detta stadiet för att sedan spela det igen och igen och igen så fort det kommer en uppdatering.
Nä, en spelgenomgång räcker för mig och det vill jag göra när spelet är färdigt. När det händer är alldeles för tidigt att säga men minst 1 år till borde man vänta.

Av Jenus

Det enda 11900 verkar vara mycket snabbare på än 10900 är AES-256: https://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2021/01/Intel-Cor...
Nån som kan uppdatera mig om vad det är bra till i praktiken?

Av Jenus

Kom ihåg att momssatsen i Nederländerna är 21% också. Så lite dyrare blir det i Sverige med 25% moms.

Av Jenus
Skrivet av medbor:

Vänta på nästa sockel, då blir det DDR5, PCIe5, etc...

Jo det lutar ju mot det. Med tanke på problemen att få fram RTX 3000-kort också så känner jag att man kan lika gärna vänta till Lovelace (RTX 4000?) släpps och köpa ett helt nytt system till hösten med Alder Lake istället. Så går mina tankar just nu i alla fall.

Av Jenus

Sitter också fortfarande på 2600K som jag sedan dag ett för 10 år sedan kört på 4.2GHz med luft. Inte förrän senaste månaderna har den börjat kännas långsam. Spectre/Meltdown fixarna gjorde så den blev ganska slö i många program men jag stängde av de patcharna och fick tillbaka mycket av hastigheten igen.
Jag är lite av en Intel fanboy och kommer nog fortfarande köpa Intel, men det gäller ju att de kommer ikapp AMD också.
Så om jag nu bara uppgraderar vart 10:e år, ska man köpa 11-serien eller vänta på Alder Lake??

Av Jenus

När dessa dyker upp kan det kanske vara dags att byta ut min 2600K.... Men det gäller ju att de presterar bra då.

Av Jenus

Om detta stämmer så är den mest logiska förklaringen att GA102 har för dålig yield och nvidia har problem att få ut GPU:er med 8704 fungerande kärnor så det räcker till ett 3080. Kan vara så att många GPU:er hamnar precis under och istället för att skrota dem så är man flexibel och löser problemet helt enkelt.

Av Jenus
Skrivet av dakke:

mycket intressant kort, nu är jag nästan glad att 3090 sålde slut, om detta kort inte kostar över 35k så köper jag nog det istället

Med tanke på att Quadro RTX 6000 (24GB) kostar över 50k och Quadro RTX 8000 (48GB) kostar över 80k så lär vi nog snacka 80k+ på detta kort.
Eller så har nvidia för avsikt att dubbla minnesmängden denna generation vilket skulle innebära att A6000 kostar 50k+ och att de sedan skulle släppa en A8000 med 96GB minne för 80k+.

I vilket fall som helst så kommer det kosta långt över 35k.

Av Jenus

CDON har ju bytt namn på Green Friday till Spring Friday. Detta kommer att bli väldigt förvirrande...
http://www.mynewsdesk.com/se/cdon-ab/pressreleases/vaarens-st...

Av Jenus

Jag ska sälja mitt 780 om du är intresserad. 500 kr + frakt.
Det är ett sånt här: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2022924

Av Jenus

Och här kommer min korg. Ville bygga ett tyst och diskret system.
Totalpris 14 769 kr i skrivande stund.
http://www.webhallen.com/varukorgen/172864/

Av Jenus
Skrivet av Ingetledigtnamn:

@Ozzed: Det spelar ingen roll vilka stycken du skriver i fetstil. Det förklarar inte vad som gör det omöjligt. Som programmerare har jag svårt att tro att abonnentuppgifterna som finns i en databas bara kan lämnas ut till polisen och inte till annan part. Låt oss ta ditt citat men med fetstil på andra stycken:

"– Vi har fått väldigt många frågor och jag ska försöka förklara, även om det är tekniskt. Så här är det: Alla operatörer datalagrar abonnentuppgifter i sex månader. Det kräver LEK (Lagen om Elektronisk Kommunikation). Men de uppgifterna får bara användas för utlämning till Polisen enligt just LEK. Och Ipred är en helt annan lag än LEK.

Han fortsätter:

– Med Ipred-reglerna kan rättighetsinnehavare gå till domstol för att få ut abonnentuppgifter. Domstolen kan kräva att operatören lämnar ut uppgifterna om de finns. Poängen är att Bahnhof inte har de uppgifterna. Vi raderar automatiskt allting som vi inte måste spara enligt LEK. Så det finns inget att lämna ut."

Kikar vi LEK kan man läsa:

"16 a § Den som bedriver verksamhet som är anmälningspliktig enligt 2 kap. 1 § är skyldig att lagra sådana uppgifter som avses i 20 § första stycket 1 och 3 som är nödvändiga för att spåra och identifiera kommunikationskällan, slutmålet för kommunikationen, datum, tidpunkt och varaktighet för kommunikationen, typ av kommunikation, kommunikationsutrustning samt lokalisering av mobil kommunikationsutrustning vid kommunikationens början och slut."

Enligt ditt citat säger Karlung själv att dessa uppgifter sparas i sex månader. Dessa uppgifter torde vara tillräckliga att binda ett IP-nummer till en abonnent. Kan de göra det åt polisen kan de göra det åt en annan part också. Vad är det som gör det tekniskt omöjligt? Det är inte tekniskt omöjligt, det är bara ovilja från Bahnhofs sida. Om du hävdar att det är tekniskt omöjligt får du jobba hårdare för att övertyga mig än att klippa in text från pressreleaser.

Också programmerare och fattade inte heller hur det kan vara tekniskt omöjligt att använda datan som sparas för LEK i 6 månader tills jag läste Bahnhofs artikel igen. Faktarutan längst ner:

Citat:

IP-nummer som sparats enligt Datalagringsdirektivet inte får användas i civilmål. Det har EU-domstolen slagit fast, i mål C-461/10 den 19 april 2012. Samma bestämmelse finns i 6 kap 16 c § i Lagen om elektronisk kommunikation.

Så jag kollade LEK 6 kap 16c §:

Citat:

16 c § Uppgifter som lagrats enligt 16 a § får behandlas endast för att lämnas ut enligt 22 § första stycket 2, 27 kap. 19 § rättegångsbalken eller lagen (2012:278) om inhämtning av uppgifter om elektronisk kommunikation i de brottsbekämpande myndigheternas underrättelseverksamhet. Lag (2012:285).

Sista jag kollade så var inte Spridnigskollen.se en brottsbekämpande myndighet.
Det måste vara detta som gör det "tekniskt omöjligt". Det hade varit mycket bättre om Bahnhof helt enkelt säger att det är olagligt att lämna ut uppgifter sparade i deras LEK-databas till andra än polisen.

Av Jenus
Skrivet av Adchen:

http://blog.pimoroni.com/content/images/2016/02/cpu_current.png

Här har vi strömförbrukningen. Vid full load drar den dubbelt så mycket som RPi2 men man klarar sig fortfarande med en strömadapter på 1A så länge man inte drar mer ström från USB-portarna eller GPIO.

http://blog.pimoroni.com/raspberry-pi-3/

Det skulle vara mer intressant att jämföra strömförbrukningen med WiFi och Bluetooth avstängt.

Av Jenus
Skrivet av EvilCrackMonkey:

SST-CP11B var ju inte dumma.. förutom priset då, men man blir väl aldrig helt nöjd.. hehe..

Ja det är dom jag kör men svart fanns inte i början när jag köpte så mina är standard (blå).

Av Jenus

Jag kör på Silverstone CP11 som SATA-kablar men dom är dyra.

Av Jenus
Skrivet av ostgardh:

Hakar på denna gamla tråd.

Har nyligen inhandlat AsRock C2750D4I.
I BIOS ser jag att 5+ volten fappar mellan 3 till 4,5 volt.(1 disk)
Problemet förvinner dock när jag kopplar in 5 diskar.
Har ett gammal nätagg(5år).
Det känns som att det kan vara problem med nätagget.

Någon som har bra tips på ett nätagg som klarar låga strömmar?

Du har inte sagt vilken formfaktor du ska ha på agget...
Och jag skulle rekommendera dig att läsa igenom tråden om du inte gjort det. Det står mycket om nätagg för det är ett av de största problemen med extremt strömsnåla system. Ironiskt nog är det inte så många nätagg på marknaden som klarar så låga Watt.
Men se till att välja ett nätagg som klarar 0 Ampere i belastning så borde det gå bra.
Många av oss kör chassin som kräver SFX-form och då kör de flesta, inklusive jag själv på ST45SF-G. Min.(Amps) är 0 på alla linor. Så det är det du ska leta efter.

Av Jenus
Skrivet av Jacob:

@CryingCat @ehallq Julledighet och CES kom i vägen, vi siktar på att kunna tillkännage vinnarna inom de kommande dagarna!

Ja nu har det gått en vecka till.... Just sayin

Av Jenus

Tack för att ni gör rätt Jacob

Av Jenus

Sweclockers så här kan ni inte göra!
Skulle precis skicka in mitt bidrag och så har ni stängt tävlingen redan!
Öppna tävlingen igen och stäng den vid midnatt som man ska göra!