Inlägg

Inlägg som jonatande har skrivit i forumet
Av jonatande

Aha tack för informationen. Så skruvmejsel mellan fom två pinnar a funkar alltså, hur länge bör man hålla nere den?

Av jonatande

Vad hittar jag en jumper-vektyg för reseta CMOS?

Hej,

Jag tänkte reseta CMOS och med mitt asus Z-170 A behöver jag täcka över två pins för att få det att fungera. Söker dock ett verktyg för att göra detta då det inte ingick med moderkortet. Någon som vet vad ett sådant verktyg kallas och vart man får tag på det?

Av jonatande

En dag satt jag och spelade fifa som vanligt på min TV och stängde av datorn i sedvanlig ordning.
Nästa dag gick datorn helt enkelt inte att starta med bild.

Ingen lukt eller något som skulle indikera att något har bränt eller gått sönder. Har en toppenbra nätaggregat. Det jag är lite osäker på är om eventuellt en lampa på moderkortet inte lyser som den ska, det undersöker jag i nuläget.

Jag har även testat att köra utan ramminnen eftersom jag ville undersöka om beep funktionen fungerade men vad jag förstår finns ingen inbyggd högtalare i moderkortet så oavsett så kan man inte höra om felmeddelanden. Så jag ska försöka få fram ett par datorhögtalare.

Jag ska också försöka reseta CMOS, men behöver få tag på sk "jumpers" för det.

I ärlighetens namn verkar det vara ett riktigt surt och ovanligt problem, snacka om otur man har.

Av jonatande

Monitor visar signal undetected och om 1 vecka får jag VR :(

Hejsan,

Har fått ett mkt frustrerande och märkligt problem med min dator. När jag ska starta den så visas ingen bild.

Datorn är endast ett halvår gammal och så här långt så har jag felsökt följande utan resultat:

1. Kollat efteer röda lampor etc på moderkortet, kontrollerat fläktar där alla rullar förutom chassifläktarna
2. Tagit bort grafikkortet och kört via moderkortet
3. Tagit ur varje ramminne och kört separat
4. Testat monitorn med annan dator (en bärbar) och det fungerar som det ska och med en Ps3 där den klarade av att leverera bild
5. Testat både DVI och HDMI
6. Inga röda lampor

Av jonatande

Någon som beställt från Komplett och vet om det finns möjlighet att få sitt Vive innan midsommar. Skulle ju komma in till svenska butikers lager 22a juni om jag förstått det rätt.

Av jonatande
Skrivet av kusk0r:

Racing sims och flygsimulatorer begränsas fortfarande av att man vill urskilja objekt så långt borta som möjligt. Problemet kommer sannolikt att lösas först för racing sims pga kortare avstånd till nästa kurva istället för view distance på flera km men det kanske dröjer till nästa VR generation. Både PCars och AC verkar vara förbi sin halflife och motivet för att fixa bättre VR kan vara borta för utvecklare.

Hur kan det vara svårare på riften? Man har ju fortfarande samma upplösning eller egentligen högre än på en full-hd skärm?

Av jonatande

@Mr. Bravo: Får kolla lite nya klipp då i så fall. Har det vive support ännu?

Av jonatande

Vive ses som den med generellt bäst bildkvalité men pixlarna sägs vara något mer noticable på viven också. Men överlag verkar vive vara bäst tack vare att den har bättre oled och bättre ljus.

Av jonatande

@Spawnbadboy: På vilket sätt är det roligt?

Jag har testat HTC vive flertal gånger och är stort fan av room scale VR. Hade dock det varit det omvända, att HTC vive försöker stänga sin platform hade jag varit lika anti HTC vive. Varför? Jo, för att vi har bara sett början på VR headset och det finns många spännande teknologier på gång exempelvis starbreeze VR. Det sista man vill se då är att tidiga aktörer vars teknologi kanske underglänser det som är på gång får ett grepp och marknaden och håller nya lösningar ute.

Jag vill att 2nd generationen vare sig det blir HTC vive, oculus rift CV2 eller starbreeze ska ges samma möjlighet att lyckas met det bästa headsetet.

Av jonatande

@CombatSanta_pDm: Utveckla gärna? Kan verkligen inte förstå dom som förordar stängda plattformar. Så vill gärna ha ert synsätt på deta hela istället för kommentarer som "patetiskt", "die everything except oculus" m.m.

Av jonatande
Skrivet av Spawnbadboy:

Äger du ens en vive?

Nej jag har inte fått min ännu. Längtar som tusan till 22a Juni. Men det är väl inte vad diskussionen handlar om?

Av jonatande
Skrivet av cavange:

Som beställare av Oculus ser jag inte det minsta problem med att de har exklusiva titlar för Rift, synd för er som valt andra plattformar, ni kanske inte skulle avbeställt era Oculus ordrar då om ni nu var intresserade av dessa titlar ?

FEL. Du kommer se problem med exklusiva titlar när andra VR platformar kommer in på marknaden som överglänser oculus, exempelvis Starbreeze VR.
Stängda VR platformar kommer skada konsumenten rejält, se det som Xbox och Playstation, hur hade vi mått om bara spelutvecklare släppt spel till konsol och skitit i PC trots sin tekniska överlägsenhet.

Låt VR spelarna konkurrera om teknisk prestanda och inte genom marknadsföring.

Köp vive om du vill:
1. Ha bäst VR just nu
2. Tror på VR som platform
3. Vill försäkra dig om att VR håller sig vid en öppen platform och att du kan nyttja framtida VR headset i dina favoritspel

Köp Oculus om du:
1. ***bort/mod***
2. Vill ha stängda system och icke kompatibla headset
3. Vill ha en sämre VR upplevelse
4. Är beredd att spara 2500 kr nu för allt skit som stängda system kommer innebära framöver.

Av jonatande

@PV52: Hur menar du? Steam, stängda tjänster hur?

Av jonatande

Vad är det för 30 spel? Knappat djupa och storsäljande titlar utan ett simpel marknadsföringknep för halvdana VR upplevelser. Något man kan få av massvis med indietitlar som utvecklas nu.

När jag gjorde min beställning var den relativt enkelt val att köra på vive. Tror tyvärr oculus är en döende platform. Alla spel till oculus kan spelas på vive med revive och de större spelen kommer till vive eller båda platformarna. Vive är den riktiga VR-känslan och oculus med sin xbox kontroll är mer en stor skärm.

Det oculus gör är ett simpelt marknadsföringsknep, men saken är den att speltillverkare av stora spel kommer anpassa sin tillverkning till vr, pc och konsol. Då vill man ha den bästa hårdvaran och inte den bästa ekosystemet. VR är inte en iphone, inte ens en konsol som har ett slutet ekosystem.

Av jonatande

För mig låter det som dom fått in allt för mycket pengar än vad deras organisation klarar av. Det leder i sin tur till slöseri.

Jag är varken för eller emot spelet, har inte köpt det ännu men jag har stora förhoppningar att det kan bli något då det är precis sådana spel som jag älskar. Lirade en del elite dangerous som jag eventuellt tänkte återvända till.

Jag tänker inte slösa pengar på halvfärdiga grejer dock, finns många andra färdiga spel jag hellre sätter tänderna i då. Därför undrar jag om det är underhållande än så länge, finns det planeter att besöka? Pirater att jaga? Intressanta pvp encounters osv ännu?

Av jonatande

Många spel som GTX 1080 klarar i 4k, exempelvis GTA V.
Hade nog dock satsat på vive om du känner att du verkligen inte behöver 4k. Vive omdefinerar vad "spel" är för något. Jag stör mig inte så mkt på pixligt, i den världen du reser till med htc vive har du tappar brillorna liksom och slutar tänka på det efter bara någon sekund.

Av jonatande

Vad är statusen på spelet nu? Väntar flitigt på att börja spela men än så länge känns det ljusår från att vara färdigt med i princip inget att göra i spelet. Sen får vi se om detta är historiens största spel-scam vilket många tror och att det i princip aldrig kommer bli färdigt.

Av jonatande

Testade HTC vive häromdagen och blev faktiskt chockad över hur "immersive" upplevelsen var. Jag trodde att det faktum att luktsinne, viktlöshet och låg upplösning skulle bryta fördjupning och ge lite av "en stor skärm" känsla men så var ju itne fallet alls. Jag har dessutom inte så bra syn (har glasögon) så är van att inte se allt helt skarpt i den riktiga världen heller

När du väl är inne i ett spel så är du verkligen i den världen, viktlöshet blir normaltillstånd och ja, helt otrolig upplevelse. Spelade ett spel när man sköt robotar och tog emot skott med en sköld. Den lilla vibrationen i kontrollerna kändes på riktigt (som att skölden faktiskt blockerade dom hårda energibollarna), något som inte det hade gjort med en kontroll som vibrerar till ps4an. Detta var det absoluta bevisat att min hjärna hade blivit lurad, den trodde jag var i världen. Är helt såld, gå tillbaks och gama på sin tv/monitor känns inte alls samma sak nu....

Av jonatande

Spelet har blivit mycket bra med patch 1.2. Blir nog season pass för mig!
Snacka om andra tongångar nu och i jämförelse med mina inlägg några sidor bakåt

-Få hackar, inte alls spelförstörande och dom som hackar gör det mer subtilt vilket ger lite incursionkänsla när man dödar dom
-Värt att loota och göra uppdrag, chans att få en riktigt bra item som gör att den där craftmålet eller reroll-syftet försvinner eller ändras snabbt
-DZ är svårrt och skoj, vilket har lett till lite mindre rouges och mer samarbete även med folk som inte är i din grupp.
-Kul PVE lägen och hela världen är nu meningsfull igen
-Nya gearset har gjort att folks build är mycket mer varierande, samt att komplementerande builds för grupp och taktiskt spelande är viktigare än någonsin.

Spelet börjar närma sig en 10 av 10 från mig men full utvärdering kan bara göras efter alla expansions.

Av jonatande

Inte många hackar kvar på the Division. Ordentligt uppstädat än så länge..