Inlägg

Inlägg som jonatande har skrivit i forumet
Av jonatande

Externt grafikkort till surfacebook 2? Risk för bottleneck av processor/ram?

Hejsan,

Har idag en surfacebook 2 från 2019 som jag skulle vilja spela på enligt som har nedan specs:
Intel Core i7-8650U (1.9 to 4.2 GHz), 16 RAM och Geforce 1050.

Nu är frågan om det är värt att köpa ett extern grafikkortshus+grafikkort eller om jag snarare bör köpa en stationär?

Frågor:
1. Kommer processor och ram innebära en bottleneck? I så fall vid vilken nivå?
2. Vilket grafikkort skulle passa för att inte processorn blir en bottleneck?

Vad tror ni är mest ekonomiskt?

Av jonatande
Skrivet av Blakkheim:

Förstår inte riktigt detta, jag höll koll på Benify i slutet av förra veckan och kunde aldrig se att de fick in ytterligare koder i lager. Det stod bara att presentkortet var slut och att ny leverans skulle ske 8 januari 2021 som sedan flyttades fram till 12 januari 2021. Nu verkar det vara obestämt datum.

Finns det ytterligare ställen/sidor att kika på hos Benify?

Vad är benify?

Av jonatande

Det här med headset + Tempest 3D audio?

Tänker att detta förtjänar en egen tråd då det råder sådan stor förvirring.

Sony har sagt att de flesta headset stödjer 3D-audio och så ser det även ut när man söker på reviews.

Verkligheten verkar dock vara helt annat. Läser man diverse trådar om specifika headsets exempelvis hyper x cloud flight, så ser det ut som den faktiska kvalitén skiljer sig avsevärt vid just 3d-audio och i vissa fall helt ospelbart med Tempest 3D-audio.

I nuläget verlar det dessutom saknas tester med headsets och 3d audio mer specifikt där man självfallet vill veta vilka headset som nyttjar Tempest 3D-audio till sin fulla potential och paritet med Pulse 3D.

Så vad är era erfarenheter? Har någon av er jämfört pulse mot andra headsets för just 3D-audio?

Av jonatande

Någon som spelar på ps4/ps5?

Av jonatande
Skrivet av materi:

CDON har bokat transport via tjänsten MyPack collect hos PostNord. Normal leveranstid inom Sverige för den tjänsten är 1 arbetsdag. Det finns naturligtvis ingen anledning av CDON att boka en transport för ett paket som inte finns. Med det sagt så kan naturligtvis vad som helst hända med transporten, bil i diket, världskrig osv.

Hoppas naturligtvis att jag har fel - tycker bara det är lite dumt att gå ut på falska förhoppningar innan något faktiskt är upphämtat och skickat. Det låter lite för bra för att vara sant med tanke den brist på PS5or som råder i stort sett hela världen och det faktum att CDON har varit öppen förbokingar. Helt plötsligt har CDON fått in så många PS5or från ingenstans inan jul när WH har en kö på flera månader fortfarande med beräknad leveran i maj typ.

Av jonatande

Många inklusive mig själv som beställde på cdon i december som igår fick besked om att paketen blivit bokade.

Vill bara förtydliga att det inte finns några belägg på att paketen kommer skickas närmaste dagarna. Vad folk här inne säger är inget annat än bluff och båg. Bara för att cdon registrerat och bokat transport innebär det inte att de kommer skickas.

Av jonatande
Skrivet av Casimir2323:

Samma här hade också missat, tack för tipset! Min är också reggad ser jag. Spännande att det känns som att det äntligen är på gång.

Det är självfallet en bugg. Såklart registreras inga paket på en söndag och bara i drömmarna man kan hoppas på leverans innan jul om man bokade i december

Av jonatande

Ps5 verkar överlag vara en bättre konsol just nu men är inte så säker på att de passar mig över hela kommande generationens livstid.

I dagsläget

Fördelar ps5:
-kontrollen, spelutbud (överlägset just nu)

Fördelar XS:
-Snyggare och vuxnare maskin, tystare, kan spela på pc

Men gällande framtiden så tror jag de exklusiva spelen för XS kan vara minst lika bra som ps5. XS+PC har en större spelarbas än ps5 exempelvis.

Gällande kontrollen så lär xbox rulla ut en ps5 liknande haptisk feedback kontroll inom nått år samt förhoppningsvis VR.

Summa summarum:

Ps5 är bättre just nu men vi får se om 1-2 år. Av den anledningen blir det nog ett ps5 köp för mig men med optionen att om XS fixar nästa generations kontroll och titlar som deras rymdopera (kommer ej ihåg namnet) och MS Flight simulator kommer ut så är XS förbi. Det känns helt enkelt som MS har bättre förutsättningar med sitt plattformsbygge än sony också med tanke på den större kombinerande spelarbasen av pc/xbox.

Av jonatande

4 år sedan jag parkerade min anaconda a men med odyssey så är min förväntan skyhög. Världens bästa spel blir världens bästa spel förhoppningsvis.

Kommer dock överföra mitt konto till ps5/XS beroende på vilken konsol jag bestämmer mig för. Vilken plattform kör ni på?

Av jonatande

Tjena!

Vad är era anledningar till att ni köper XS och inte PS4? Jag står i valet och kvalet - gillar xbox men ps5 har en ny kontroll samt bättre exklusiva spel. Grejen är agg det är just pskontrollen som gjort att jag historiskt haft svårt för playstation.

Av jonatande
Skrivet av retrocc:

Blir nog svårt

En scalper har säkert reggat 100st mobil nr & mailadresser inkluderat släkter o vänner osv

Jo jag vet men man vet aldrig 😁

Av jonatande

Ingen som har en kod över?

Av jonatande
Skrivet av e3henri:

Trevligt. När beställde du?
Jag beställde SE 2020-12-09 17:57

Beställde 18.21 samma dag och fick ett mail i morse att den är försenad

Av jonatande
Skrivet av vibe118:

Fick hem mitt 1070 Strix OC idag, det som kostade 3599kr under några minuter. Prissättningen var nog inte fel iaf

Skickades från m.sweclockers.com

Schwein!

Av jonatande

Tips på billig IPS 4k skärm 60 hz???

Av jonatande

@Swedman18: Ja så är det. Gäller att vara snabb!

Av jonatande

499:- Steelseries 6GV2 på elgiganten http://annons.elgiganten.se/black-friday/
Grymt keyboard och äger ett själv. Klart bästa jag någonsin testat.

Av jonatande

@Icte: Mellandagsrean är skit i jämförelse med black friday. I varje fall förra året. Tror nästan cyber monday hade bättre erbjudanden än mellandagsrean förra året.

Av jonatande

@Skippo:
Hade inte så höga förväntningar innan betan men efter testat så kommer det bli köp direkt!
Det som verkligen gjorde positiv överraskning var att det inte var så superarkadigt (SSX var ju skit av denna anledningen) samtidigt som man ändå kan landa hyffsat fel utan att krasha helt. En imperfekt landning påverkar istället balansen (g-force) och förmågan att följa upp ett hopp efteråt. Detta ger flyt men kräver ändå att man strävar efter perfektion.

Andra saker jag gillade var:
1. Go pro kamera. Skitcoolt!
2. Grafiken, snöfysiken och styrningen

Saker som jag inte gillade var:
Rörig meny, halvsvårt att förstå sig på mountainsystemet och det faktum att man behöver lite kreativitet för att spela det och chansen finns att det blir enformigt tillslut.
Sen så saknade jag möjligheten att spara replay över exempelvis en free-ride session och endast replays med high scores på banor sparades.

Av jonatande

Testat betan. Riktigt skoj och kul spel måste jags säga. Otrolig fysik och grafik som de fått till och den öppna spelvärlden ger verkligen mening i och med att man själv kan hitta på egna utmaningar efter dom bergen man upptäcker. Satt idag och försökte hoppa över en klippvägg i 1 timme innan jag lyckades. naturligtvis utan att riskera mitt eget liv