Inlägg

Inlägg som Kjell Brel har skrivit i forumet
Av Kjell Brel

Det är ett kort avsett för folk som sitter med 3D-program och eftersom det är riktat mot proffs, inte konsumenter så kan man passa på att ta mycket mer betalt eftersom företag har större plånböcker. Det går inte fyra gånger bättre än NV40 i FarCry...

Av Kjell Brel

Om du funtar på att köpa ett GF4Ti4200 (som Scorpios) så bör du tänka på att GeForce4-kort inte klarar DX9-finesserna så FarCry kommer se rejält mycket sämre ut. Jag kör FC med inställningarna 50/50 mellan High och Medium på en XP2000+/Radeon9600XT/512MB och det funkar fint (och ser fint ut också!). 9800 Pro gör allt snabbare än 9600 XT, men klarar inga speciella grejor som inte går överhuvudtaget på 9600XT.

Tempfrågan som nämndes ovan är inte helt ointressant. 9-8:an blir rejält mycket varmare...

Av Kjell Brel

Psyködlan,
Glöm kommentarerna.Verkar bara vara ett par tolvåringar med lite för lite fantasi. Funkar det på en (eller två) burkar så tror de att det funkar överallt...

Av Kjell Brel

Angående gnället på 40GB diskar: Har ni småkillar hört om att segmentera marknaden någon gång? Gör produkten (eBook) med normal "prestanda" (80GB) och sedan en strippad version (40GB) lite billigare så kan man sälja samma produkt till flera kunder. Dessutom så kan man kan skriva "från $799" i annonseringen...

Förresten. Någon som tror att man behöver mer än 40 GB i en skoldator? – Knappast för annat än att tanka warez & pr0n på rasterna...

Av Kjell Brel

Nyanserat, iZi... – Väldigt genomtänkt.

I övrigt kan man väl notera att ingen av gymnasiekillarna som skrivit inlägg om hur korkade (eller t.o.m. elaka!) nVidia är och levererat sina egna lösningar verkar fundera över att de kanske inte har alla fakta. Det har inte jag heller, men jag är övertygad om att det inte kan vara så enkelt som ni målar upp det. Min gissning är att folk som fattar beslut om sådana saker är proffs. Det är inte någon kille som sitter i sina pärons källare som tar sådana här beslut. Tror ni att töntig TV-reklam för tvättmedel blev töntig *av misstag* också? Självklart har man gjort den så för att folk skall komma ihåg den bättre osv.

Av Kjell Brel

Är det en gammal Apple-skärm? Äldre sådana hade DB-15 kontakter (en rad m. sju och en med åtta pinnar). Treraders (dvs vanlig) kallas HD-15. Kör dem ett varv genom Google så klarnar det nog.

Av Kjell Brel

Alltid sött med användare som vill ha ett billigt kort att använda tillsammans med ett program för sex-sju tusen kronor...

Av Kjell Brel

Finns det någon chans att du har länken till den Tüska Zida?

Av Kjell Brel

Allvarligt?

Får du liknanade fel annars, eller?

Av Kjell Brel

Overdrive-problem m. 9600XT (inte pga saknad sensor!)

Har ett HIS Excalibur 9600XT (Classic-varianten) i burken där hemma. Eftersom jag kan slå på eller av Overdrive i divisarna (Omega 4.2) så måste ju kortet ha temp-sensorn som saknas på vissa kort, eller hur?

Problemet yttrar sig så att om jag slår på Overdrive och sedan startar Need for Speed Underground blir skärmen svart efter tio sekunder för att sedan komma tillbaka (VPU-recover?) och funka i tio sekunder till innan det blir svart igen osv. Hängningarna visar sig enbart när den visar 3D, inte i menysytemet. Har inte hunnit testa i andra spel än, men slår jag av Overdrive försvinner problemet.

Kör en AthlonXP2k+ i en Chieftec Dragon-låda med en Pabst in och en Pabst ut så casetemp borde inte bli onaturligt varm.

Av Kjell Brel

1600x1200@85Hz (6500K) på en 19-tummare hemma. Samma inställningar på en 21:a på jobbet.

Huge-Raven,
Hur kan du byta ner dig till 70Hz när du skall Photoshoppa? 70Hz och knivskarp hör inte hemma i samma inlägg. Kör för övrigt på samma skärm.

Av Kjell Brel

Hm, mycket förvirrande förkortningar.

AGP4x dök väl upp senare än P3-866 MHz, eller?

En tolkning av lämnad information är ju att datorn har integrerat grafikkort på moderkortet och då finns det ju en risk att den inte har en separat AGP port (jo faktiskt) utan bara att det integrerade kortet är kopplat motvarande en AGP-buss.

Har du en sån här i burken? (dvs AGP-port)

http://www.feldoncentral.com/forums/attachment.php?s=&postid=...

Guru Raid får du utveckla. Om det är en tillverkare så vet inte Google något om den i alla fall.

Det finns ingen begränsning hos ett moderkort för hur mycket av grafikkortets RAM som det kan utnyttja. Troligen kan ditt grafikchip lägga rabarber på upp till 64 MB av internminnet, men separata kort har som sagt eget minne som moderkortet ger fan i.

Jag håller med Maskaren om att ett GeForce 4 Ti 4200 är ett vettigt köp till den datorn (förutsatt att den har en AGP-port förstås). Sämre kort går att hitta billigare, men prestandan sjunker snabbare än priset så för halva priset får du ett kort som är väldigt mycket sämre.

P.S.
mb= millibit
MB=MegaByte

Av Kjell Brel

En intressant nyhet och många fina siffror. Kanske hade varit intressant att även skriva ut hur stor disken var också?

Av Kjell Brel

Kan flika in lite info om HIS Excalibur Radeon 9600 XT. Kortet finns i två versioner, Classic & Platinum. Det första är ett standard 500/600 XT som säljs utan några bundlade spel och Platinum-varianten har flänsar på minnena (både på över- och undersidan) och kommer klockat till 500/650 Mhz samt med lite spel i kartongen. Prisskillnaden är bara typ hundralappen så vilken version man väljer om båda finns inne är inte så svårt...

HIS skriver inte ut minnesfrekvensen någonstans vilket får en del säljare att säga att minnet går i 400 MHz eftersom det står på kartongen att kortets dubbla RAMDACs går i 400 MHz och RAM det är ju minne, eller hur?

Av Kjell Brel

Kul där med, Pootie.
Om det blev en lång dag idag och du hann hem för att 14.29 kommer du att tycka att ett jobb från 8–17 blir jättemysigt...

Av Kjell Brel

Hm, kan du utveckla hur man aktar kondens?

Av Kjell Brel

För identifierings skull har jag en liten länk. Här finns bilder på hur korten ser ut. Det röda 9600 Pro EZ har alltså långsammare minnen och samma PCB som 9600 Classic. Det gröna 9600 Pro har snabba minnen och är ATis referensdesign.
http://www.digit-life.com/articles2/radeon/pcolor-1.html

Av Kjell Brel

Jo, det börjar väl luta åt det. Har mailat till dem för att få svart på vitt att Club-3D 9000 Pro inte är ett EZ/Lite/whaterver med ett 9000 Pro-chip på en 9000 Classic-PCB som PowerColor hade utan ett 400/600.

Produktbilden visar ett 400/600 kort och Club-3Ds hemsida säger samma sak, men skulle vara skönt med en bekräftelse. Kan någon som köpt ett Club-3D 9600 Pro bekräfta att minneskapslarna är kvadratiska och inte rektangulära?

Av Kjell Brel

Tackar

Av Kjell Brel

Var köpte du ditt PowerColor 9600XT, Macabre? Mycom har det men listar core clock till 400. De ville/kunde inte bekräfta att det verkligen var så trots att PowerColors hemsida säger 500 i core utan säger att man väntar på svar.