Inlägg

Inlägg som widL har skrivit i forumet
Av widL

De lite finare modellerna i moderna moderkortsserier har ofta ganska bra ljudkretsar. Det inbyggda ljudkortet i mitt Gigabyte Z97MX-Gaming 5 är bättre än min Nuforce uDAC, t ex.

Om du inte är säker på att du behöver ett bättre ljudkort är chansen ganska liten att det är värt att lägga pengar på istället för t ex ett fetare grafikkort.

Av widL

Ser fram emot ett test på konsumentversionen! NVME ser väldigt lovande ut!

Av widL

Det är absolut inte olagligt. Möjligen bryter det mot licensavtalet.

Av widL

Bil-datorn alltså, wow! Oerhört skickligt gjort!

Av widL

Om SMART rapporterar fel så är disken kass. I teorin kan det även bero på kabeln eller moderkortet, men i >99% av fallen så är det disken.

Av widL

Nästa gång borde de överväga att ha "officiella" torrents istället. Hade ju blivit en aning billigare för dem.

Av widL

Det är ju tillverkaren som erbjuder garanti på produkten i vanliga fall. De bestämmer vad de vill att garantin ska täcka. Du har inget att hämta via tillverkargarantin, de kommer följa den pixelpolicy de aviserar.

Jag är ingen jurist, men din enda chans som jag ser det är att nyttja reklamationsrätten. Den eventuella tvisten lär i så fall handla om huruvida en död pixel är ett fel eller ej enligt denna paragraf.

Av widL

*Rubrik redigerad*

Använd civiliserat språk, tack.

Av widL
Skrivet av Torr:

Vet inte om man får posta erbjudande på spel och då ber jag om ursäkt.

Jag köpte Witcher 3 idag för 23 euro på GMG med nyckel hos GOG. Super!

Det är helt okej, tråden handlar ju trots allt om spelet, och det kan ju hända att folk som inte köpt det än tittar in här. Men skriv gärna också i denna tråd för spelfynd!

Av widL

Till er som klagar på att det inte blir några större prestandaförbättringar - ha i åtanke att många av dagens laptops med Core M (Y-serien) är begränsade av strömförbrukningen, då kylningen inte klarar att hålla chippen svala nog för att gå på full fart hela tiden. Lägre strömförbrukning kan alltså i vissa fall indirekt innebära högre prestanda!

Skrivet av Ozzed:

Men det handlar ju inte ens om att undvika förluster, det handlar om att maximera en redan brutalt stor vinst. Godkänner man sådant här fiffel och båg-beteende har vi snart inga releasedatum längre, utan det kommer stå "När nuvarande generation sålt slut", och då blir det ett chicken race mellan tillverkare och kunder. Jag gillar det inte alls. Att hålla inne med ny teknik är inte hedervärt i mina ögon i alla fall.

Vad tycker du vore ett bättre alternativ? Kommunism? Marknadsekonomi driver utveckling inom alla områden, så även processorer. Självklart vore det bättre om AMD kunde konkurrera, men Intel är ett vinstdrivande företag, precis som de flesta andra, och kommer göra allt de kan för att maximera sin vinst. Du har inte mycket att vinna på att protestera mot det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av widL
Skrivet av Sweets589:

Någon annans Geralt som börjar spontan-hoppa ibland?
Har hänt ett par gånger, medan jag möter en boss, att Geralt helt plötsligt börjar hoppa runt så fort jag går i någon riktning. Löser sig om jag laddar tidigare sparning men rätt så irriterande ändå.

Hoppande lik är fortfarande kvar sedan release för mig också... Nästan alla som dör (även jag) studsar iväg som om de har en spänd fjäder inuti i sig.

Det där hopp-problemet hände för mig en gång (1.06). Jag vill minnas att det ordnade upp sig utan att ladda om dock.

Av widL

Jag behövde tanka ~7 GB.

Det nya "movement mode" är rätt nice. Kanske inte lika realistiskt, men snabbar upp gameplay lite.

Jag har fått problem med mouse sensitivity. Tycks inte funka att ändra i options längre. Config-filen kallad user.settings i Documents/The Witcher 3 har en parameter som heter MouseSensitivity som funkar bra att ändra istället.

Av widL

*Tråd låst*

Swefilmer och liknande sajter är än så länge en juridisk gråzon, men vi tillåter inte trådar med support för denna typ av tjänster.

@MatteN: Om du ska vara regelpolis, ta gärna en titt på §5 också!

Av widL

Gör dig själv en tjänst, och köp en dator som du faktiskt kommer orka ta med dig till skolan varje dag. Med det menas en 13-tummare. Man behöver ingen högprestandadator för högskoleprogrammering!

En Ultrabook med i5:a och 8 GB RAM räcker mer än väl prestandamässigt.

Av widL
Skrivet av Yoshman:

Är sant att moderna OS använder RAM som cache, men Windows rapporterar inte längre RAM som används för disk-cache som "In use" just för att så många missförstod varför RAM åtgången var så hög. Har själv just nu "6.3GB in use, 9.6GB available", men 9.3GB används ändå som diskcache (har 16GB RAM). Har ingen Mac framför mig, men har för mig att OSX rapporterar RAM-åtgång på samma sätt.

Vad det gäller OSX så är 4GB i minsta laget i de senare OSX-versionerna, så man ska nog budgetera för 8GB om man köper en ny Mac (8GB är standard på MBP).

Tack för info om Windows, jag har knappt kollat RAM-användning sedan XP-tiden, och du har helt rätt. Jag vill dock minnas att OS X är lite mer förvirrande. Jag har ingen Mac längre, men det var inte helt enkelt att förstå hur OS X 10.9 Mavericks rapporterade minnesanvändning. Har ingen aning om huruvida de har förenklat det i nyare versioner.

Av widL
Skrivet av careface:

Senaste MBA som släpptes är ju gammal vid det här laget. Sikta på Pro eller "New Macbook", dessa modeller är iaf uppdaterade fortfarande.
Jag ligger på 10GB ramanvändning i OSX hela tiden och jag vet inte riktigt hur jag lyckas med det, haha. 4GB känns otroligt undermåligt även för lättare användning.

Alla moderna OS använder "oanvänt" RAM som cache. Att du har 10 GB "använt" RAM betyder inte att du inte hade klarat dig med 4 GB.

Av widL

Det låter fullständigt orimligt att du skulle behöva en fyrkärnig processor eller 8 GB RAM. Satsa på en schysst Ultrabook med en i5:a, så har du en dator som klarar nästan allt och som du faktiskt kommer orka ta med dig till skolan!

Av widL

Ja, alla Cherry-switchar låter så. Det är helt enkelt tangenten som bottnar, som du säkert gissat. Det finns små dämpningsmattor att köpa till Cherry-switchar om man stör sig på det ljudet.

Av widL

@Genesis: Bra tips! Jag tycker även att RSA-nycklar är värda att nämna när man snackar säkerhet för SSH. Om det är en lämplig lösning eller ej beror ju lite på hur paranoid man är, och hur flexibel man vill vara, men det blir väldigt säkert, och är inte svårt att komma igång med!

Av widL

Kul att spela med er, trots att jag hoppade in ganska sent!