Inlägg

Inlägg som widL har skrivit i forumet
Av widL

A Plague Tale: Requiem har fått ett Performance Mode!

Jag trodde inte att det skulle hända, och har varit väldigt tveksam till att köpa spelet utan att kunna spela i 60 FPS. Nu inväntar jag bara grönt ljus från Digital Foundry!

Av widL

Jag vågar påstå att det är helt normalt att känna sig överväldigad efter bara några månader på första jobbet som utvecklare, oavsett utbildning. Kan t o m vara så att det känns sämre om man pluggat till ingenjör (jag är också civilingenjör i datateknik, tog examen 2017), eftersom man har vant sig vid att lära sig ganska smala områden relativt snabbt, för att sedan skriva tentan och gå vidare. Ofta är man också en person som har ganska höga krav på sig själv och alltid vill prestera bra.

Om du inte har haft något extrajobb eller exjobb där du skrivit mycket kod (vilket är helt lugnt!) så förstärks nog känslan av otillräcklighet ytterligare lite. Men min gissning är att det i din situation inte finns någon anledning till oro. Troligen är du inte den första på din arbetsplats som kommer direkt från skolan, och en bra arbetsgivare borde ha realistiska förväntningar på någon som nyss tog examen.

Personligen hade jag inte rekommenderat att fokusera alltför mycket på kod utanför jobbet, såvida det inte är ett hobbyprojekt som du verkligen brinner för. Jag tycker inte du ska försöka "jobba ikapp" på fritiden, det kommer troligen bara göra dig trött och mer stressad, eftersom det aldrig går att lära sig allt, och är svårt att sätta realistiska mål på egen hand.

På jobbet rekommenderar jag att hitta kollegor som du upplever är extra öppna för att coacha dig och är duktiga på att förklara saker. Glöm heller inte att code reviews är ett bra sätt att lära sig. Givetvis när andra granskar din kod, men också att du tittar på kollegornas kod.

Av widL
Skrivet av Karate Taco:

Edit2: Då har man laddat upp med PS Now i ett par år framöver. Hade redan PS Plus ännu längre framåt, köpt på mig när det varit rea tidigare för omkring 320 per år och liknande. Hoppas verkligen att detta inte var helt bortkastade pengar, annars straffas ju alla kunder som har båda tjänsterna.

Jag är också nyfiken på detta, även om jag bara har PS Plus juli ut. Frågan är hur de ska "kompensera" de som har båda tjänsterna? Återbetalning av kvarvarande PS Plus om man har PS Now?

Skrivet av Karate Taco:

Det har alltid gått när jag köpt PS Now eller PS Plus via PS Store tidigare, så det borde gå nu. Men Getgifted-presentkorten är väl slut för närvarande?

Ja, så var det tydligen!

Av widL
Skrivet av megaman01:

Länk för att köpa ps Now som sedan omvandlas till ps premium i Juni, för 650kr. Funkar fint i Sverige.
https://store.playstation.com/es-es/product/IP9102-NPIA90011_...

Skrivet av Karate Taco:

Slutat fungera? Kommer till en spansk sida som säger att det inte kan köpas.

Edit: Fungerande länk: https://t.co/7nUC1XoVg1

Så ungefär halva priset jämfört med vad Plus Premium kommer kosta! Går detta att kombinera med Getgifted-presentkort, tro?

Av widL

Annonsen är avslutad

Av widL

Ghost of Tsushima Director's Cut (PS5)

Inte mycket att snacka om. Grymt bra spel - spara 200 kr!

Hämtas i Kortedala, Göteborg, och betalas med Swish. Skickas ej.

Läs hela annonsen här

Av widL
Skrivet av Dunder:

Dåligt ordval kanske. Jag tänkte väl som hastigast att en "mindre" kylare kyler sämre, och funderade över varför det skulle betyda tystare, då fläkten antagligen får snurra på snabbare än förut.

Antingen måste fläkten flytta mer luft, eller också höjer man måltemperaturen (justerar fläktkurvan). Säg t ex att Sony kommit fram till att beräknad livslängd vid max 85 grader är 10 år, och vid 90 grader 9 år. De kanske helt enkelt väljer att acceptera högre temperaturer i systemet.

Av widL

Jag tror inte att man behöver oroa sig för sämre prestanda p g a dynamiska klockfrekvenser. Har svårt att tänka mig att Sony skulle kompromissa med prestanda på det sättet. Även spelutvecklare hade nog blivit rätt sura på Sony om de ändrade hårdvaran så att spelen flyter sämre.

Man bör nog istället fokusera på ljudnivå och livslängd (omöjligt att testa efter så kort tid på marknaden, så klart, men går att resonera kring) till följd av mindre/sämre material i kylningen.

Av widL

Produkt: TCL 65C825
Länk: https://www.webhallen.com/se/product/333871-TCL-65-65C825-4K-...
Kategori: TV
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5763249
Pris: 12990 kr

Har ingen koll på om det är en bra TV, men mini-LED är ju ny teknik, och priset är all-time-low.

Av widL

Produkt: Need for Speed: Hot Pursuit Remastered (PS4)
Länk: https://www.elgiganten.se/product/gaming/spel/playstation-4-s...
Kategori: Spel
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5576109
Pris: 139 kr

Finns även till Switch och Xbox One för samma pris.

Av widL
Skrivet av Danne ruffare:

20% på laptops och stationära (mest laptops) Rabattkod SOMMAR21.

https://www.elfynd.se/datorer-tillbehor/barbar-dator

Tack för tipset! Beställde en Macbook Air M1 (8/256) för 8400 kr. Den har tydligen norskt tangentbord, men det är ju bara att byta till svensk layout. Otroligt bra pris iaf, hoppas bara på att det inte är något mer än emballageskada.

Av widL

@Streamdog Jag kan även tipsa om God of War och Days Gone. Båda har 60 FPS-patchar för PS5. Som PC-spelare kan det vara tufft med 30 FPS.

Av widL

Annonsören har avslutat denna annons.

Av widL

Ghost of Tsushima PS4

Skulle vilja köpa Ghost of Tsushima på skiva.

Tänker mig ca 300 kr inkl. frakt. Kan också hämta i Göteborg för ca 250 kr.

Läs hela annonsen här

Av widL
Av widL
Skrivet av Nucky:

Man blir aningen konfundersam till dessa priser när man ser priset i PS Store. Undrar man om det är skaparna av spelen som sätter priserna i PS Store eller Sony.

Där kostar spelet 849 SEK!!! Helt sinnes... --> https://store.playstation.com/sv-se/concept/10000669

Bra exempel på varför man vill köpa PS5 med skivläsare! Man tjänar in den tusenlappen efter 3 spel.

Av widL
Skrivet av BasseBaba:

Ratchet & Clank Rift Apart för 599:-
Kan det gå lägre vid release tro?

https://www.elgiganten.se/product/gaming/spel/playstation-5-s...

Det kunde det faktiskt!

Produkt: Ratchet & Clank: A Rift Apart
Länk: https://www.dustinhome.se/product/5011220622/ratchet-clank-a-...
Kategori: Spel
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5405337
Pris: 549kr

Av widL

Jag fick också igenom en order på Netonnet, men har ganska låga förväntningar ärligt talat.

Edit: Fick orderbekräftelse. Vågar fortfarande inte hoppas på för mycket dock!

Av widL

Kan detta bli något även för oss i Sverige?

https://www.whathifi.com/news/huge-ps5-restock-13000-ps5-cons...

Av widL
Skrivet av Halio:

De senaste gångerna de gick att köpa från MediaMarkt och CDON så fanns de PS5or på lager i flera timmar, så kommer det flera såna chanser räcker det nog med att du kikar in på denna tråd någon gång om dagen.

Jag blev nyligen intresserad av att köpa en PS5, så har inte följt denna tråden. Ungefär hur ofta händer det att vi som inte förbokat får "chansen" att beställa?

Som du säger så får jag börja hålla koll på den här tråden!