Inlägg

Inlägg som nino har skrivit i forumet
Av nino

Asus Xonar DX Ljudkort

Fungerar som det skall.
Kan skicka. Köparen betalar frakt 100 kr.

Pm.

Mvh nino

Läs hela annonsen här

Av nino

Dator utan grafikkort. i7 2600k 16gb ddr3 850w Gold 2 st SSD etc.

Dator utan grafikkort (finns dock ett integrerat i CPUn). Bara att plugga in ett grafikkort och köra.

Var ute efter att få en så tyst dator med så bra kylning som möjligt när jag byggde datorn.

Specs:

- Intel i7 2600k (aldrig klockad)
- Asus P8Z68-V
- Corsair 16GB (4x4GB) CL9 1600Mhz VENGEANCE LP
- EVGA G2 850W Gold
- 1x Corsair force GT 120GB SSD.
- 1x intel 250GB SSD
- Noctua NH-U12B kylare med 2 st 120mm noctua fläktar, så det finns möjlighet att klocka mycket om man vill det.
- 5 st tysta 120mm chassifläktar. Totalt 8 st.
- Fractal Design R2

OBS! Datorn säljes inte i delar.

PM.

Mvh nino

Läs hela annonsen här

Av nino

Budar 250:- för routern

Av nino

Har ett Asus Xonar DX 400 kr. Bor i Gbg

Av nino

Har samma problem som dig och blir inte klok på vad jag ska köpa.. Velar mellan ett 9900k och ett 3950x när det kommer. Jag vill ha det bästa då jag har planerat att köra cyberpunk när det kommer.

Just nu lutar det åt ett 9900k då jag för det mesta bara spelar på datorn just nu. Sen hur snabbt spelen kommer utvecklas med fler kärnor låter jag vara osagt men jag tror man inte kommer göra det i en takt där 8 kärnor kommer bli gammalt inom minst 2-3 år. Därför tror jag ett 9900k är det bästa man kan köpa nu om man ska lira spel.

3950x kommer ju vara grymt då man kommer klocka alla kärnor till nästan 5 ghz och då presterar den verkligen ut 9900k i allt utom spel MEN då har vi dessa AMD problem med drivar och att man skall behöva ha 3600 mhz minnen för att det skall vara optimalt. 9900k Lirar hur bra som helst med 3200 mhz minne tex. för att inte prata om ett mediokert 570 moderkort som jag tycker är ett måste för att inte missa alla nya finnesser det bjuder på. Bara här pratar vi flera 1000 kr över intel och endå få ett likvärdigt system i dagsläget och långt framöver när det gäller spel.

9900k har ju varit med ett tag nu också så det är ett beprövat system.

Sen handlar det ju vilka upplösningar man kör i.. Skall du köra 1440p tex. är det inte alls så stora krav på CPU utan det mesta hänger på vad du har för GPU.

Av nino

Diggar Thomas. Tycker alltid han gör utförliga och informativa recensioner. Lite halvtorra skämt som man måste skratta åt ibland också.

Av nino

@Peterrrrr: Det kanske är dax att lära sig att spela med tangentbord?
Tycker det är grymt att det är ett FPV spel, riktigt roligt att köra med mus så man kan pricka fiender snabbt.

Av nino
Skrivet av Svensktiger:

En "4" när det skulle slutat efter första filmen.
Nej tack!
Chansen är mycket stor att det blir som så många andra "storfilmer" numera och man får se en kavalkad av politiskt korrekta karaktärer i de på tok för många och långa CGI actionscenerna.
Vore ju kul att bli överraskad, men det är ingenting jag förväntar mig.

Att den skulle slutat efter första filmen tycker jag absolut inte då det är alla 3 som gör helheten av hela storyn så bra. Men det där senare du skrev är just det jag är rädd för.

Av nino

The Matrix "4"

Idag när jag satt och slösurfade på en random nyhetstidning så kom det upp en nyhet att The Matrix "4" kommer göras och att det är officiellt. Matrix-nörd som man är så blev jag helt till mig.

Keanu reeves kommer ha huvudrollen igen och Lana Wachowski kommer även denna gång att vara en av regissörerna.

Det går även rykten om att Michael B Jordan skall ha en roll i filmen vilket jag absolut inte hoppas på då jag tycker han är en riktigt kass skådis och riskerar att förstöra filmen. Men smaken är som baken.

Kommer det bli en flopp eller kommer det bli nått bra av det här? Jag hoppas på det senare och är riktigt hypad!

/nino

Av nino
Skrivet av str8forthakill:

@nino sen kommer ett till dilemma, många spel skalar dåligt med många trådar, finns fler fall där i7 9700K presterar bättre än i9 9900k i spel än tvärtom, i alla andra ligger de jämsides, en 16 kärning cpu kan likaväl få ännu lägre prestanda i spel som threadripper. Det är inte så lätt att välja just nu. Speciellt då de dyraste alternativen inte ger högst prestanda inom alla områden.

Skickades från m.sweclockers.com

Har det inte med vilka upplösningar man spelar i att göra? Jag kommer köra ett 2080ti i 1440p. Är det inte då bättre med fler kärnor så inte cpun flaskar?

Av nino

@norrby89: Måste hålla med här då jag har samma dilemma. Som str8forthakill säger, intel är fortfarande kung på spel. Speciellt 9900k där det kan skilja nästan 30 fps på vissa speltitlar. Och det är mycket om man vill kräma ut det mesta från en 144+hz monitor i 1440p.

Men då har vi 3950x som snart släpps, och enligt tester kommer den knäcka alla cpuer i spel och då får du även 16 kärnor på köpet som enligt recensioner kan klockas till över 5ghz på samtliga kärnor!

Den kommer vara ca 2000 kr dyrare än 3900x som det ser ut nu men har man 2000 över så tycker jag att man ska köra på en sådan. Det skall jag göra iallafall

Av nino

Ge han en Swec mugg!

Av nino

@sarlucic:

När det gäller flertrådade spel så tror jag det kommer dröja länge innan det kommer stödja många kärnor. Vet att jag hade samma tankar för några år sedan när jag köpte en CPU minns inte vilken det var tyvärr men det visade sig att den flertrådade förblev sämre tills det kom nya cpuer.

Jag kommer inte bara köpa en ny CPU i framtiden utan det brukar oftast bli ett nytt moderkort så man får med alla nya tekniker etc. Det som kommer med 570x just nu tycker jag inte är så revolutionerande och känner inte riktigt att det är värt att lägga nästan 4000:- på ett sådant kort

Prisskillnaden idag på det jag har tänkt att köra på isåfall:

ASUS ROG Strix Z390-F GAMING + Intel Core i9-9900K = ca 7800:-

ASUS ROG STRIX X570-F GAMING + AMD Ryzen 9 3900X 3.9 GHz 70MB = ca 9400:-

Av nino
Skrivet av Speedtriple3:

Köpte ett z390 auros elite! Allting funkar bra förutom en grej!

Temperatur senorn på moderkortet visar 10 grader under vad det egentliga värdet är!

Omöjligt att ställa in fläktarna

Fler som har detta moderkort och detta problem?

Hade samma problem med ett moderkort jag hade för några år sedan. Och jag ångrar att jag inte gjorde RMA efter ett tags användande.

Gör en RMA

Mvh

Av nino
Skrivet av ClintBeastwood:

Om en hårdvarutillverkare stressar fram en release så är det liksom okej. När en speltillverkare gör det blir det ett jäkla liv och då pratar vi kanske 500kr jämfört med tusentals kronor. Jag tänker på både AMD som kunde flyttat fram releasen ett tag om dom visste att moderkortstillverkarna inte var redo men även moderkortstillverkarna som skickar på oss skitbios som t.om får folks tangentbord att sluta fungera.

Skickades från m.sweclockers.com

Tycker igentligen att moderkortstillverkarna skall anpassa sig efter AMD och inte tvärtom.
Dom visste mycket väll när släppet skulle ske.

Av nino

Intel 9900k för spel eller ska man köra på ett Ryzen 3900x?

Då var det dax att uppgradera. Jag spelar för det mesta på datorn och vill självklart ha ut så mycket kräm som möjligt i spel. Spelar för det mesta FPS spel så att få 20-30 fps extra i 1440p väger stort för mig. Sitter just nu på ett 2080Ti.
Men sen är ju frågan om hur länge det kommer hålla med ett 9900k. Kommer spelen få bättre stöd för flertrådat? Kommer köpa Cyberpunk 2077 när det kommer, så vill även framtidssäkra för det.

Sen har vi även 9900k som ligger på mycket bättre pris just nu och som eventuellt kommer att gå ner i pris i dagarna om man kollar runt lite.

Vad har ni för tankar och funderingar?

Jag vill inte ha några fanboys som svarar utan jag vill få ut mest för pengarna som håller så länge som möjligt.

Tack på förhand.

Mvh nino

Av nino

Ryzen 3600 är definitivt något jag hade kört på. Sen har jag nog aldrig köpt en cpu bara när jag uppgraderar utan oftast brukar det bli nytt mobo i samma veva för att få med ny teknik. Tänkte på det med att uppgradera cpu i framtiden som någon skrev.

Av nino
Skrivet av Baxtex:

Funderingar kring fondrobotar som t ex Lysa? Använt rikatillsammans nybörjarportfölj i några år och har haft god och relativt säker avkastningen. På sistone har Jan börjat rekommendera fondrobotar en hel del och jag undrar vad ni tycker om det? Jag tycker det är ganska kul att pilla med det själv även om det inte är mer än några timmar om året.

För skojs skull satte jag in 10k med en 80/20 split på aktier och räntor hos Lysa, ska bli spännande att se skillnaden mot min portfölj.

Återkom gärna med resultat då jag själv kollar på detta.

Mvh

Av nino
Skrivet av elp:

För bra för att vara sant...?
Livstids vpn-abonnemang hos The Fastest VPN för $8.10 (ändrar sig hela tiden).
Vet ej hur legit den aktören är men för <$10 kan det vara värt att testa!
https://deals.ghacks.net/sales/pwyw-the-fastestvpn-lifetime-s...

Någon som kan bekräfta att detta stämmer?

Av nino

Pixelblod i HD... Nja är inte så imponerad faktiskt även fast jag älskar q2