Inlägg

Inlägg som nino har skrivit i forumet
Av nino
Skrivet av reservdelen:

Någon som letat laptops och hittat något vettigt? Lyckas inte hitta något som är i närheten av det som fanns förra året. https://www.elgiganten.se/product/datorer-kontor/datorer/lapt...
Detta måste väl ändå vara lagom bra i prisklassen 6-8k? Smått förvånad över att elgiganten är den butik som haft bäst bf rea på laptops hittills, tycker jag sett förhöjda priser precis innan bf hos dem varje år, så kom lite oväntat.

Sitter själv och letar i samma prisklass, skriv gärna om du hittar nått

Av nino

Så summering av BF 2023: halvtaskiga reor hela veckan för att endast locka kunder och inga pangerbjudanden 00:00 som det skall vara igentligen. Saknar tiderna när man satt uppe vid 00:00 och klickade hem ett Corsair rgb tangentbord för 99 kr när ordinarie pris var 1400 kr.. Det var bättre förr

Av nino
Skrivet av xcluzive:

Som jag längtat efter detta. Min ögon är djupt tacksamma. Nu kan man ju faktiskt besöka Sweclockers på natten också utan att bli permanent blind

Vad sägs som att dra ner ljusstyrkan lite på skärmen?

Av nino

Legend!

Av nino

Tycker Elon är king! Helt rätt, nytt och fräscht!

Av nino

Så här ligger det till om du vill undvika att vara slav för The Matrix: du måste jobba dig fri.
Med andra ord kan du inte ha ett vanligt kneg och sen inte göra något mer för då hamnar du i den onda cirkeln.

Du måste lägga upp en plan på hur du ska kunna få in så mycket pengar som möjligt för att i framtiden kunna leva på dina investeringar, vinster osv. detta är tyvärr omöjligt att göra med ett vanligt jobb och speciellt om du bor i Sverige.

Börja kolla på företag, investera i allt som kan generera pengar, ha 2 jobb för att skaffa en bra buffert, lär dig av dina misstag för du kommer förlora mycket i "läropengar".

Detta är det enda sättet.
Lycka till!

Av nino

Så vad kom vi fram till? Vilken är den knäpptystaste, Kyler bättre än en frys och kostar nästan ingenting?
Skämt åsido vilken är mest bang-for-buck just nu? Behöver kyla mitt sovrum så jag kan sova på nätterna

Mvh nino

Av nino
Skrivet av macbang:

Måste fråga. Varför ha inte pixel mobiler sålts i Sverige innan ?

Gissar på liten kundmarknad och limiterat med enheter vilket har gjort att dom har fokuserat på större länder.

Av nino

Gigabyte windforce 2080Ti varvar upp och ner i idle och 0-100% på 1 sec i load.

Detta är ett känt problem bland 20 serien från Gigabyte men har tyvärr inte hittat någon lösning och behöver nu hjälp av Sweclockers experterna.

Problemet: I idle så varvar fläktarna upp och ner minimalt men ger ett lågfrekvent ljud som påminner lite om ljudet från en arbetande hårddisk som håller på att gå i sönder. Under load i spel och mer grafikkrävande applikationer så går fläktarna från i princip 0% till 100% på ca 1 sekund och det blir nästan olidligt att sitta i samma rum som datorn. Har även testat custom fläktkurvor i afterburner etc. och då lyckas jag få upp fläktfarten i idle men såfort jag sätter på nått mer grafikkrävande skiter den fullständigt i fläktkurvan och kör i 100% på fläktarna.

Läste att många hade löst detta med att applicera om kylpastan på GPUn så jag testade detta utan framgång. Så nu undrar jag om någon som har haft samma problem har löst detta? Självklart har garantin gått ut så där kommer jag inte få någon hjälp.

Tittar lite på att byta hela flänsen och fläktarna och styra genom någon fläktkurva men det optimala hade varit att slippa detta och låta kontrollern på kortet att sköta detta. Alla tips mottages gärna.

Är väldigt tacksam för eran hjälp!

Mvh nino

Av nino

elgiganten platsar med på listan helt klart

Av nino
Skrivet av Cenorida:

Well, det är i alla fall kostnadsfritt att skicka pengar från Paypal till svenska banker. Dessutom går växlingsavgiften numera enkelt att ändra i samband med köp.

Sen ska vi ha i åtanke att även sedvanliga svenska banker tar en årsavgift/månadsavgift såvida man inte är ungdom eller student. Som ska betalas oavsett om man är aktiv eller inaktiv kund och oavsett om man har pengar på kontot.

Inte alltid man använder Paypal via webbläsare. Exempelvis datorprogram (t.ex Steam) och mobilappar (t.ex Easypark) osv. Rätt vanligt faktiskt.

Växlingsavgiften går att ändra på 2 sätt. Antingen kör du via paypals växlingskurs och då får du en värdelös kurs eftersom dom vill ha en bit av dina pengar. Eller så väljer du så att kortutfärdaren(banken) sköter växlingskursen och du får du mycket bättre kurs. MEN då vill ju inte Paypal förlora på den transaktionen såklart eftersom dom vill ha en bit av dina pengar igen och då får du betala en avgift för att du skickar med paypal.

Min bank kostar inte ett öre om jag bara har ett konto där och jag har även konton på fler banker utan att betala så jag vet faktiskt inte vad du pratar om.

Alla dom program&appar du skriver om går att betala med vanligt bankkort.

Folks lathet gör bara stor-företagen ännu rikare så att dom får monopol och kan styra kostnaderna.

Av nino
Skrivet av Dave1080:

Haha... ni som aldrig använder PayPal, hur gör ni när ni handlar internationellt? Sitter och matar in era bankkortsuppgifter överallt där ni köper något? Fan vad jobbigt. Jag älskar PayPal, skönt att ha såna uppgifter blottade bara för ett företag och handla därifrån. Twitch, Patreon, Steam, Udemy, Netflix är några av många exempel där jag använder PayPal.

Hört talas om autofill i chrome?

Av nino

Bojkotta Paypal! Deras maffia metoder skall inte sponsras. Dolda avgifter, ful-exchange för att få in pengar, Avgifter för transaktioner till utländska banker. Listan är lång och nu detta.

Undvik Paypal så mycket ni kan när ni skall betala något. Det ni gör är att ni bidrar till världens rikaste online betalningstjänst vilket gör att fler och fler företag använder Paypal som betalningstjänst eftersom så många använder det.

Av nino

Estrella har inte brännda chips som Olw har i alla fall!

Av nino

Pm

Av nino

Finns denna kvar?

Av nino

Bara jag som inte hittade något? Tycker det var en kass rea.

Av nino

Går ner snabbt nu många som kollar igenom och hoppar ut säkert

Av nino

32 min här. Folk hinner ju rensa allt innan man kommer in

Av nino
Skrivet av BasseBaba:

Hur kommer det sig att så många butiker kör exakt samma prylar på rea?
Prisjakt indexerar 235 bilkameror och både Dustin och Kjell prickar in exakt samma? Sannolikheten att det är lotto måste vara obefintlig...

Rekommendationer från företagen. Oftast får affärerna sakerna billigare själva.