Inlägg

Inlägg som Mor5ives har skrivit i forumet
Av Mor5ives

Det är ett bra vall. Enda argumentet man kan hitta på recenssionssajter och vissa användare är att skärmen "bara" är 1920x1200. Jag sitter med föregångaren som har samma upplösning och IMO är det inget större problem att den inte har 2560×1600 eller liknande plus att det sparar på batteriet. Detta är dock HÖGST personligt så jag rekommenderar att du tittar på skärmen ordentligt i butik före köp.

Av Mor5ives

Förvånad att det tog så pass med tid. På RT var dekstop bara utrymmesätande.

Av Mor5ives

Ser fram emot detta. Mycket av funktionerna i 9:an skulle dock Microsoft ha haft med redan i win 8 och då hade floppen garanterat inte infunnit sig. Att försöka vinna tablet andelar genom att tvinga desktopanvändarna till ett tablet GUI på desktop var alltid dömt att vara ett misslyckande och det som var bra med 8:an drunkade tyvärr i detta.

Av Mor5ives
Skrivet av Aktsu:

Nu när vi närmar oss valet och Socialdemokraterna börjat ösa ur sig löften om ökade löne för lärare, fler gymnasieplatser (för att de vill ha det obligatoriskt) samt fler arbetsplatser i offentlig sektor blir det lite intressant. Är det någon som lyckats förstå hur de tänkte finansiera det? Vilka skatter vill de höja och hur mycket? Eller är det avdrag som skall ryka?

De har inte givit något direkt beskedd om detta men höjningar för gemene man det är garanterat oavsett vad de säger innan valet. Deras uttalanden har varit luddiga PGA situationen där de efter valet måste sätta sig med MP och V och de två drar inte jämnt särskillt ofta. Sjöstedt har därtill krävt en del saker med löftet att fälla en regering om han inte får som han vill, så en rejäl politisk röra det lär det bli efter valet.

Av Mor5ives

Var väll väntat. Fort har det gått.

Dags för stofil citat anno 2020+ "På min tid hade vi minsann EB games att handla i, de var goa tider det."

Av Mor5ives

Känns som att detta riskerar att bli rörigt bland "Svenssons" snarare än SWEC folk med samma namn på grafikkort som för RAM och nu SSD. R7, R8 mfl numren är en sak men samma "Radeon" på tre produkter?

Av Mor5ives
Skrivet av Frux:

Utseendemässigt ser det ju sämre ut än Windows XP. Allt går inte framåt...

Instämmer. Skulle kunna lösas om de ger användaren möjlighet att via högerklick på desktop att välja mellan modern eller aero men det lär nog inte ske om jag känner Microsoft rätt.

I övrigt trevligt att se att de jobbar så här snabbt med nästa version. Ju fortare de får 8:an ersätt desto bättre för dem själva och användarna.

Av Mor5ives

Eh, de var i ekonomisk knipa till viss del PGA detta spel. Lösning? Lansera nyss nämnda spel för PC med maxad grafik? Verkar väldigt genomtänkt.

Av Mor5ives

Bra! Den menyn behövdes aldrig på desktop. Tablets visst men på desktop nej.

Av Mor5ives

Det var fanimej på tiden. Använder detta på Ubuntu maskinen jag har till stora monitorn i vardagsrummet hela tiden och jag kan inte begripa varför det tagit Micrsoft så här lång tid att fixa en liknande lösning. Håller tummarna att det är med i RC.

Bara att strunta i 8:an nu. Threshold/Win9 ser mer och mer lovande ut.

Av Mor5ives

Utseendet bryr jag mig mindre om då man täcker musen med handen. Bekvämt grepp är bra mycket viktigare. Sensorns hastiget lär uppskattas av någon kategori gamers men 32-bit CPU i musen? Den lät lite overkill.

Av Mor5ives

Återstår att se vad detta leder till för spel. Tvivlar på att en Ryse uppföljare kommer få se dagens ljus med tanke på att det bidrog till den ekonomiska soppan.

Av Mor5ives

Äntligen är det på G åt rätt håll men som sagts, detta är hur det skulle ha fungerat på första början. Tänk Microsoft, hur hade ett "Windows Tablet" vars appar man även kan använda i ett storefönster på PC vid sidan av exempelvis webbläsaren eller en bredare startspalt för snabbtitt blivit mottaget? Bra mycket bättre än 8:an någonsin blev den saken är säker.

Aja stolparna som inte tänkte efter är väck så nu blir det förhoppningsvis bara bättre. Möjligheten att välja mellan platta temat och Aero vore smaskig glasyr ovanpå nu när de börjar få ordning på kakan.

Av Mor5ives

Var faktiskt rätt kul att lira i Pyongyang. Kan dock misstänka att KCNA inte är glada över det.

Chainlink var rätt kul de ronder man spelade. För mig var detta ett av de bättre DLC släppen för BF4. Stadsbanan med alla gränder och tak(minns inte namnet) misstänker jag att många kommer få en love-hate relation till på samma sätt som metro och locker. Vapnen har jag inte lekt jättemycket med ännu men Unica 6 revolvern är rätt nice.

Av Mor5ives

Överklockningsresultaten var intressanta men det är å andra sidan det enda. Kortets största bedrift är att göra R9 295X2 attraktivt prismässigt(trots att AMD kortets pris redan var vansinnigt i sig).

Av Mor5ives

Saxat från DN.

http://www.dn.se/kultur-noje/domen-ingen-tv-avgift-for-datore...

Citat:

– Vi ser månad för månad hur tittande på tv i accelererande takt förflyttas till andra mottagare och skärmar. Högsta förvaltningsdomstolens dom idag innebär att endast den del av befolkningen som har traditionella tv-apparater ska betala för hela svenska folket användning av SVT:s, Sveriges Radios och UR:s utbud och tjänster. Det är varken rättvist eller en hållbar lösning för framtiden.

Suck... ge dig någon gång människa. Det är ännu mindre rättvist att man ska betala för vad som i mina ögon är skräp TV som jag inte tittar på. Än mindre än kulturdravlet ni sänder(som redan kostat många skatteslantar) vill jag se era vinklade nyheter.

Citat:

– Nu går frågan tillbaka till riksdagen, som måste förtydliga lagen om finansieringen för public service. Den måste hålla för den snabba förändringen av medienyttjande och fortsatt garantera programbolagens oberoende, säger Eva Hamilton i pressmeddelandet.

Att hon orkar. Denna förlegade TV licens... har hon inget bättre för sig i livet än att försvara något som inte varit modernt sen 80-90-talet? Och lägg ner oberoende snacket Hamilton. Du har nyss vissat att du vet var du ska böna och be för att få som du vill. Oberoende... maken till skitsnack. Med detta sagt, fruktar att vi inte sett det sista av eländet men en respit på ett par år blir det nog.

Carl-Gustav Johansson, VD på "tjänst-skräpet" i Kiruna har inte mycket vett i skallen han heller.

Citat:

– Det vet vi inte, vi har inte registrerat vad de har för typ av utrustning när vi har påfört dem avgifter. Det kan antingen vara en traditionell tv-apparat eller en dator eller en surfplatta eller liknande. Men det är ett relativt stort antal kan vi tro, eftersom vi ökade antalet avgifter mycket kraftigt under fjolåret framför allt, säger han.

Så ni har ingen ordentlig koll(kan de iofs aldrig ha då de inte får invadera hemmen) och då är det okej att bara skicka en faktura hux flux efter ett anonymt telefonsamtal? Så gör bluff fakturerare med.

Radiotjänst och TV licensen... suck ja, måtte fanstyget snart försvinna för gott.

Av Mor5ives

Det var fan på tiden att det hände något förnuftigt i denna fråga! Att det skulle ta sån tid bara men skam den som ger sig.

Av Mor5ives

Sing Halleluja! Fuck you radiotjänst!

Av Mor5ives

Äntligen har de gjort av med den vrålfula psuedo 3D docken. Var alltid det första man fick fixa i OSX oavsett version.

Av Mor5ives

Ser bra ut. Plast iofs men LG kan designa bättre med plast än Samsung, den saken är då säker med G3:an.

Skärmen kan jag inte kritisera, lär vara fantastisk att lägga ögonen på även om jag tror skillnaden mot min Xperia Z:a är minimal(i alla fall sett till upplösning) i hur man kommer uppfatta text med mera.

Dock batteritiden, blir den lidande är kanske 1080p en gyllene standard för mobiler sett till upplösning vs batteritid.