Inlägg

Inlägg som Mor5ives har skrivit i forumet
Av Mor5ives

RAM skillnaden gör att saltnypan kommer fram men ändå, det ger en fingervisning om att 5000 serien antagligen kommer vara ruskigt imponerande. Snart är det oktober!

Av Mor5ives

Lättat dras med i hype så jag tar fram saltnypan tills produkt landat på marknaden i volymer samt tester från flertal instanser publicerats.

Dock, det är ingen dålig bump i frekvenserna. Rimligt att anta att detta är boost och frekvensen vid drift(kallade AMD det game frequency?) är lägre.

Av Mor5ives

486:a från 1992 om jag minns rätt.

Av Mor5ives

Lite tråkigt men väntat. Ligger det i händerna på utvecklarna kommer nog lite till ingenting at hända.

Av Mor5ives

Har sett liknande så jag misstänker att det har gett upp men testa först med ett annat kort för säkerhets skull för att exkludera att det är något annat.

Nästan samma prestanda för rimlig slant begagnat idag så är Radeon RX580 och Geforce GTX 1060 6GB givna. Nytt kort, RX 5500 eller GTX 1660.

Av Mor5ives
Skrivet av Aja82:

Ja tyvärr. Och då måste man ju fråga sig varför detta fungerar?

Jag tänker att det handlar om en hierarki av ansvar. Förenklat kan man beskriva det som att vi högst upp har producenten av varan. Chansen att dom kommer ändra sig av moraliska/etiska skäl ter sig dock obefintliga så dom kan vi nog glömma. Dom vill ha pengar och för att få in detta är det kutym att snedda lite både i marknadsföring och prissättning.

Efter detta har vi recensenterna. Deras uppdrag är att kritiskt granska produkten både som direkt produkt men även att titta på kringliggande saker som hör till produkten. Exempelvis marknadsföring och prissättning. I praktiken borde här alla recensenter (i mitt tycke) recensera rtx 3080 utifrån den faktiska prissättningen för kortet. Inte lockpriset. Detta då man vet redan innan att lockpriset gäller en månad och sedan är det ett helt annat pris i kanske 23 månader (om varans livslängd beräknas till 24 månader). Att recensera en produkt utifrån en månads lockpris borde man direkt som kritisk recensent välja bort i mitt tycke. Recensenterna har makt. Mycket makt. Idag används dom oftast som en beräknad del av producenternas marknadsföring än en kritisk motkraft kan jag tycka.

Sedan har vi konsumenterna. Röstar vi med plånboken kan vi ändra allt. Precis allt. Meeeen, då de flesta av oss är som dumma får när det kommer till konsumtion (mig inräknat såklart) kommer detta troligtvis aldrig att ske. Vi sväljer marknadsföringen med hull och hår, får för oss att vi gör bra, genomtänkta och rationella köp när vi i själva verket sitter i händerna (eller djupt i fickorna?) på dom som bestämmer spelreglerna. Vi vill ju också ha en del av kakan. Kosta vad de kosta vill.......

Finns mycket att instämma i detta. Själv gör jag inga köp innan båda fått fram sitt och marknaden har gott om produkter på hyllorna. Spelar ingen roll om det är Ryzen eller Core i, Geforce eller Radeon. Nu är det AMD's tur med Radeon. Dock inser man att man är undantaget när man ser 3080 kort på ebay för Quadro priser som folk faktiskt betalar.

Av Mor5ives

Väl skrivet och ja jag håller med, tillverkarna kommer säkert fortsätta komma undan med det.

Av Mor5ives

Instämmer med Wikai att det där var välkommet även om jag inte sett röken av det själv.

Av Mor5ives

Bryr mig inte så mycket om det estetiska så är detta bättre och tystare än Vega och Radeon VII kylarna så är det OK för mig.

Av Mor5ives

Se på fasen de kom så här pass långt. Nu blir det intressant. Skulle inte förvåna mig om Nvidia omgående döper om ARM's Mali GPUer.

Från Nvidias egna utskick så ska det ta totalt 18 månader att färdigställa transaktionen med allt vad det innebär.

It ain't over untill the fat regulators sing.

Av Mor5ives

Tvivlar fortfarande på att diverse myndigheter runt om i världen med något att säga till om bara skulle säga ja. Britterna efterfrågar mig veterligen redan efter garantier att verksamheten förblir i Cambridge.

Ska bli intressant att se vad som sker närmsta veckorna.

Av Mor5ives

"Tuggar på" va? Ni var bara tvungna?

Skämt åsido, var inte intresserad av Razer förut men detta höjer inte intresset något vidare.

Av Mor5ives

Inväntar RDNA2. Launch hype samt priser som omgärdar den hypen är bland det värsta man kan snurra in på.

För speldatorn beror det helt på RDNA2 åstadkommer både i sig självt och mot nvidia. Att vänta in båda lägrens produkter är bara sunt förnuft.

Av Mor5ives
Skrivet av Fulci:

Nvidia på tisdag: Idag ska vi prata om våra nya RTX Quadro kort för professionellt bruk.

Detta var även min spontana känsla när jag såg priset.

Sett till det men även TDP så känns det som att det smartaste man faktiskt kan göra är att vänta på att RDNA2 åtminstone lanseras innan man köper.

Av Mor5ives

Väldigt tråkig utveckling och det är inte konstigt att Nvidia kan prissätta som de vill. Det var illa med RTX2000 serien men när Ampere priserna ryktas ta ännu ett kliv uppåt, bra vet jag inte om jag kan kalla den utvecklingen.

Laptop sidan finns nästan fullständigt nvidia monopol på diskreta laptop GPUer(exkluderar integrerad grafik på Intel och Ryzen) även om 5500 och 5600 kan synas här och var. En 17 tummare med Ryzen 4800h och Radeon är något jag gärna skulle byta min nuvarande laptop mot.

Frågan är om Intels intåg på GPU marknaden blir mer en fight mot AMD än nvidia. Om Radeon korten har svårt att slå igenom nvidia mindshare bubblan så vete fasen hur Xe kommer klara det. Drivrutins problemen hjälper givetvis heller inte. 5700 serien är bra men lider av det. Har varit resident nörd åt folk med och fullständigt utan krångel här medan Vega och Polaris för mig är gjutjärn just nu. Enstaka driver krash vid launch men idag, inget.

Vet inte vad jag själv gör rätt då jag både har Nvidia och Radeon kort som är helt stabila men jag har även erfarit drivrutins problem i båda lägren. För närvarande anekdotiskt så är det min laptops 860m som inte accepterar senare än 378.92, kör inte ens och lämnar över till Intel IGP med varningsmeddelande direkt. Därav vill jag testa en laptop med en diskret Radeon i men... ja. Dessa är verkligen inte många idag.

Av Mor5ives

Jäkligt tråkigt att läsa men jag kommer ändå personligen aldrig överge firefox. Speciellt inte för Chrome. Kan med nöd och näppe tolerera Brave men ändå, chromes dominans är inget att hurra över alls.

Av Mor5ives

Ett system med 1800X som tjänar som mediadator. Har aldrig krånglat och ser man till att ha rätt minnen med gen1 Ryzen är det i mina ögon gjutjärn. ASUS Prime X370-Pro moderkort och har inte haft strul med denna sen dag 1.

Gaming riggen kör en 2700X på motsvarande Prime X470-Pro och även den är en klippa på stabilitets fronten. Enda jag hade strul med denna var ASUS förbaskade LED firmware men det är knappast Ryzen eller AMDs fel(RGB är datadjävelns påfund).

Har även en antik gaming historia från äldre dagar med en Athlon 64 3500+ som än idag bara funkar på ett bonkers Asrock kort med både AGP och PCI port och ULi chipset.

Anekdotiskt då jag även är nörden som fixar i omkretsen kan jag själv inte säga att det är värre med AMD nu när man sett Ryzen hos fler. Mycket blir internet hörsägen men jag tror det är hugget som stucket och AMD har gjort stora framsteg från gen1 Ryzen på minnesfronten.

Av Mor5ives

3200. Kan hämta den då jag är bosatt i Borås.

Av Mor5ives

Mig veterligen behöver licensen förhandlas om med Intel vid uppköp så hade Via kunnat bli uppköpta av Nvidia hade de nog gjort det för länge sedan. Intel är nog föga intresserade av en till kapabel aktör.

Av Mor5ives

Stämmer Petterk. Taiwan är en självstyrande demokrati idag som står i kinas skugga. Finns historia att läsa på här.

Ser dock positivt på att Global får investering. Är idag bara två som slåss i toppen(Intel sköter sig i mångt och mycket självt).