Inlägg

Inlägg som Mor5ives har skrivit i forumet
Av Mor5ives

Dune II, Dune 2000 och även Emperor: Battle for Dune, jäklar vilka spelminnen som kicka igång här.

Ska bli väldigt intressant att se hur detta spel ter sig.

Av Mor5ives

Har du kvar Phenom II CPUn? 200 bjudet.

Av Mor5ives

Positivt. I köllvattnet av kinas agerande emot Hong Kong och vapenskrammlet mot Taiwan är detta välkommet.

Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Tur att alla våra bilföretag etc är 100% svensk ägda, annars kanske Kina skulle välja att minska ner utvecklingen här.

Off topic men märket om jag inte minns fel är kontrollerat av lastvagnstillverkaren AB Volvo med liknande upplägg som försvars SAAB hade med bil SAAB. Kina må ha "företaget" men märket kan de inte knycka hur som helst.

Av Mor5ives

Måste nog dra tillbaka budet. Denna månad var värre än jag trodde på räkningsfronten.

Av Mor5ives

500 bjudet.

Av Mor5ives

Inte oväntat. Vi får se vad de kommer säga i slutändan. Nvidia har inte saken helt i hamn ännu.

Brittiska myndigheter har säkert även färskt i minnet hur cirkusen runt Imagination Tech sett ut. Där gick de även in i år och stoppade något om jag inte minns fel.

Av Mor5ives
Skrivet av Ratatosk:

Imponerande!
Smolket i bägaren är att Nvidia har köpt ARM.
Eller har jag missat något?

Precis som Meantek skriver så ska det ta 18 månader enligt Nvidia. De och Softbank är överens så nu är det "regulatory approval" som behövs i flera regioner så att ropa hej ska nog inte Nvidia göra ännu. Kina är nog det största tvivlet här.

Edit on topic. Sett till hur M1 presterar så ska det bli väldigt intressant att se vad denna mäktar med när den släpps.

Av Mor5ives

Ska bli väldigt intressant att följa vart Arm tar vägen bland datorer generellt kommande år. Apple må vara ointressant för många här men de har med besked visat vad Arm åstadkomma. Arm har nog för den delen bara börjat. Mig veterligen har de även släppt högpresterande kärnor för licens och många start ups har saker på G på andra håll. Lästips där så finns en artikel på Anandtech om en server CPU från Ampere Computing som håller jämna steg med Epyc och Xeons.

Framtiden kan man bara gissa om men att AMD har nog goda anledningar att ha ett Arm team igång igen.

Av Mor5ives

Undrar om efterfrågan kan få andra foundries att överväga investera i nyare noder när det faktiskt kan betala sig. Behovet ser ut att finnas. Läste även på techpowerup att Nvidia fortsätter med Samsung trots allt det inneburit med Ampere.

Av Mor5ives

Snacka om att det här rådet försöker backa framåt. Kvitto på att detta råd inte behövs, ja här kom det svaret serverat på silverfat.

Av Mor5ives

Installerat på två maskiner, RX 480 och Vega 64 här och inget fel att rapportera alls. Båda går som klockan.

@magma86 Windows uppdatering samtidigt som man uppdaterar GPU drivern(AMD eller nvidia kvittar troligen i det läget) är vad jag erfarit en källa till krångel. Hände mig med ett GTX 960. Fick fixa detta genom att först ta bort allt igen med DDU i safe mode.

Av Mor5ives

Hoppas så blir fallet. Vore intressant att se vad Sapphire eller Powercolor gör med ett 6900XT. ASUS och MSI däremot, bra att vara skeptisk tills de visar att de gör det rätt denna gången.

Av Mor5ives

Enda kontakten med kontanter jag haft på flera år var när jag pantade burkar och skulle vidare och inte in i butiken. Det kommer bara gå fortare det här.

Av Mor5ives

Jag har skrattat så pass åt denna tråd under morgonens så frukost så det går fan inte att äta. XD

Årets asgarv 2020 bjöd verkligen Amazon på.

Av Mor5ives

Jag vill inte falla för hypen, men detta är riktigt intressant. Ray Tracing, okej lite av en besvikelse men drivern kan troligen vara en faktor. Ska bli trevligt att se var detta landar. Det har dock redan fått Nvidia att reagera så konkurens, välkommet.

Av Mor5ives

För en budget laptop GPU är väll DG1 OK. Speciellt jämfört med Intels IGP.

DG2 däremot, återstår att se vad den går för men spontant känns det mer midrange om ens det i kölvattnet av Ampere och RDNA2(om prestandaryktena visar sig stämma för AMD). Kan mycket väll vara instegskrets för gamingsegmentet.

Av Mor5ives

Får väl vara glad att det driver på utvecklingen då det innebär volymer i försäljning för Nvidia och AMD(och snart Intel?) att sedan omsätta i R&D på grafiksidan. Skönt att det är separata kort då det var rena rama turen att jag fick tag på ett Vega 64 för svenska riktpriset förra gången precis innan det braka loss.

Av Mor5ives
Skrivet av Söderbäck:

Har Kina mandat att stoppa ARMaffären?
Jag har svårt att se hur de skulle kunna stoppa att ett japanskägt företag säljs till ett företag i USA.

Kina stoppade tidigare Qualcomms försök att köpa Europeiska NXP Semiconductors. Anledningarna minns jag inte exakt(rätta mig den som vet) men NXP var signifikant nog för att Kina inte ville att NXP skulle bli Amerikanskt under Qualcomm. De sa nej trots att NXP och Qualcomm var överens så de två lät sammanslagningsavtalet gå ur datum varpå det effektivt blev "cancelled".

Är lite varför jag inte tror att Nvidia ska ropa hej ännu. De må vara överens med Softbank men sett till att ARM är troligen mer relevant för kina än NXP's sortiment ska de inte ta ut någon seger i förskott men vi får se. 18 månader är en lång tid så saker kan hända.

Av Mor5ives

Se där, och inte långt efter att Intel köpte Altera. Nu blir de än mer rivaler än tidigare.

Av Mor5ives

Jag ropar inte hej ännu. AMD cherry pickar precis som Intel och Nvidia men fingervisningen är ändå intressant. För mig på 2700X lär det finnas några riktigt trevliga alternativ här.

Fingervisningen av big navi, här kör jag fram en ULCC tanker med salt tills den släpps men ändå, naffsar den så pass i hälarna på 3080 blir det intressant. Framedroppen som nämns i tråden kan lika gärna vara streamen eller att mjukvaran inte är 100% så det är inte dags att hetsa upp sig över kortet just nu. Oktober och november blir riktigt intressanta månader.