Inlägg

Inlägg som Korwish har skrivit i forumet
Av Korwish

ds3 är ett bra moderkort men köp hellre på shg.biz billigare där med allt. jag skall köpa ett ds3 till mitt C2D system som jag kommer köpa snart.;)

Av Korwish

KLOCKA MER!!!!!!

Av Korwish
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Perrki
Jag har svårt att se någon prestandaförlust men det kan ju tänkas att andrahandsvärdet blir lägre om du har olika märken på stickorna.

hmm det sker en liten prestandaförlust men inte nått du märker av om du inte älskar att köra 3dmark M.M

Av Korwish
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Henrix
ok, låter ju bra! med andra ord om jag skall klocka lite så e det smart att införskaffa sig ett par 5300/5400 minnen altså? så kan jag höja fsbn lite om jag har lust?

vad e det för skillnad på 5300-5400minnen då å vad betyder 1:1?

1:1 är att minne och cpu körs i samma timming...har du segare minnen än cpu skall du köra med 1:2 eller nått sådant..

OM jag inte har fel om jag vill säga.;)

Av Korwish
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Eddie.10
Jag vet !! Det är de kitet som ska in i min data också

bra de.;)

Av Korwish
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Eddie.10
Jag hittade det paketet igår på komplett kostar ju "bara" 1200 så de kommer att inhandlas alltså med den stora radiator blir ett perfekt kit

köp TT bigwater 745 REKOMMENDERAS!!!! tog 1 dag för komplett att skicka/få grejjerna hem till mig http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=318419

Av Korwish

3:8 tror ja. det är

Av Korwish
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lofen66
en E6600 med 2Mb cache minne ja

har för mig att E6600 inte använder båda minnena? eller hur var det...

Av Korwish
Citat:

Ursprungligen inskrivet av varan
ett pump system som kyler processorn och grafiken
och ett som kyler den varma sidan av peltierna
ska nog lägga upp lite bilder vid ett senare tillfälle

hehe gött.;) mm gör så så jag fattar.:P

eller kan jag använda ett DS3 till E6600 de skulle sänka priset på 200 - 300 spänn..

Av Korwish

varför just 2 pumpar ganska onödigt?... hehehe.;) men nu kan vi väll gå tillbaka till min fråga... jag kollade på detta moderkort: http://www.datorbutiken.com/home/default.aspx?Product=ASP5BDL...

det där moderkortet duger har kollat in de förut..;) och det är jäkligt fint.;)

men vill gärna ha mer länkar på moderkort från www.datorbutiken.com ingen annanstans!

men jag vill gärna ha nått lite mer billigare kanske 100-200 kr billigare

så länge de går att klocka runt 3 - 3,5 Ghz så e jag nöjd med mina minnen;)

//korven

Av Korwish
Citat:

Ursprungligen inskrivet av varan
ok erkänner jag tänkte inte på + utan trodde du mena ett mb för 4500:-

hehe okii men du som nämde datorbutiken hade rätt de skilde 40 kr mellan mobo + cpu de blir nog datorbutiken jag skall beställa från..men just nu väntar på mitt vattenkylning som skall stå i mitt rum runt 3 dagar för att va säker;):D

Av Korwish
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Spax0
Ett tips kan vara att köpa från datorbutiken.com då istället. Där kostar processorn knappt 100 kr mer och det finns många bra och förhållandevis billiga moderkort. Tänkte själv beställa en E6600, mobo, minne och gfx därifrån nu.

aa men frakten från shg.biz är 110 kr... så man tjänar på shg biz

Av Korwish
Citat:

Ursprungligen inskrivet av varan
synd

jag sa ju att cpu + moderkort får bara kosta 4500 utan att frakten e inräknat..:D

Av Korwish
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FredrikMH
http://www.datorbutiken.com/home/default.aspx?Product=ASP5BDL...

Måste vara en av de bättre moderkorten i den prisklassen.

som SAGT moderkortet skall vara i från www.shg.biz

processorn kostar 2.788,00 på www.shg.biz

moderkortet får inte kosta över 1700 på www.shg.biz

Av Korwish

bästa moderkort till E6600

som rubriken lyder så letar jag efter ett moderkort till E6600.

Moderkortet skall klocka fint (helst få upp E6600 till 3 - 3,5 Ghz med mina minnen som ni ser i sign), minst 4st Sata2 portar (Men gärna 5-6 för jag har 4 st hårddiskar men skall köpa en ny snart), priset på moderkort + E6600 CPUn får inte överstiga 4500:- frakten är inte med räknat, det måste vara ett moderkort från www.shg.biz

//korven

Av Korwish

Re: Thermaltake Bigwater 745

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Armstrong
Tja

jag hade tänkt mig köpa detta kylsystem. http://www.itbutikken.se/i/132396/1.htm

Är detta något att satsa på. Jag är ganska ny när det gäller vattenkylning.

va ful du är då samuel (:D) tänkt att beställa samma delar har bara hört gott om det..;) köp det i sådana fall tillsammans med mig

Av Korwish

haha delta fläktar är skit bra känns som att ha en stor bordsfläkt i datorn:D jag kommer ha min delta till att kyla processor snart.;)

Av Korwish
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LsdBoy
Saken är att billigt & bra oftast inte går ihop. Dock så kan du leta beg-kitt, du verkar dock sitta på en am2 om jag inte ser helt fel? Har du en 939 så kan du fynda på begmarknaden. Många byter sina 939block för nya intel c2d. En kompis kör med Alphacool Cool Answer II 120 + gpu & nb block, han är helnöjd. Pumpen låter och han har sämre temperaturer än mig. Dock så ville han testa vatten. Byggandet i sig är den bästa delen i att få vattenkylningen. Mitt p180b krävde lite grova modefikationer för att bli som jag ville.

okii joo men det är därför jag vill köpa vatten för att jag skall sälja mitt och skaffa C2D ..;)

Av Korwish
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LsdBoy
Att inget bra finns att få tag på i sverige är en myt, jag kör på detta:
*Radiatorgaller för 3x120mm-radiatorer, svart
*Cooltek Maxistream 120 mm Trippel
*Zalman NB47J chipsetkylare
*Alphacool Lain DCC pump pro
*WaterChill Antartica CPU
*WaterChill Chipset cooler
*Alphacool GFX NexXxos NVXP-3
*4m slang 10od/7id
*WaterChill DYO - Resrvoir RSV02

Har nog laggt ca 2600:- då kosta pumpen 1000:-
Detta var mesta dels innan petras techshop fanns för oss svenskar. Var Danger Den rbx/tdx eller Antartica blocket som gällde då. Ligger på ca 35c ide & 42c load. Kyler de cpu, gpu & nb. Då är mitt system tyst, mycket tyst, hör inte pumpen utan bara suset från fläktarna. Visst petras saker är mycket bra, top of the line. Sen så är byggandet en del av vattenkylningen. Jag köpte mitt för att få ett tyst system som kylde lite bättre än luft, sen var det själva bygget i sig som jag har fastnat för. Sen så hur många grader skiljer det mellan ett swiftech storm block & ett rbx/Antartica block? Är det värt nästan det dubbla priset för en kille som vill testa & se om h2o är något för honom?
Alla måste börja någon stans, alla kan heller inte börja på toppen direkt. Är som att rata en person för att han inte har en nissan skyline r32 gtr som första bil. Dock så är TT bigwater inget jag rekomenderar även för en som ska bygga sitt första system

okiii tack för svaret.. jag blir mer och mer tveksam på om jag skall köpa vatten..:S många säger de där är bra och andra säger det där är dåligt.. jag vill bara ha nått billigt men ändå är bättre än luft.. eller skall jag chansa på att "Spraya och lacka och spackla" mitt andra chassi jag fick av en polare som är ett chieftec bigtower med 2 120mm och 3 93mm kör jag på de måste jag i alla fall skaffa nya fläktar M.M och de kommer gå upp i lätt 500 -700 men då kommer jag chansa på tysta fläktar i chassit och på processorn sätter jag en delta för maximal kylning på CPUN.

Av Korwish
Citat:

Ursprungligen inskrivet av T-birds
Har du alldrig pillat med vattenkylning förut skulle jag rek att du köper det där TT bigwhater bara för att få lite erfarenhet. Ser mycket folk som sitter och klankar ner hela tiden på färdiga paket.. jag själv har bland annat testat lite olika paket och dom är inte så dåliga som folk säger. Visst finns det värre saker att köpa å så vidare. Men det du ska använda dina saker till är nog inget extremt skulle jag tro så skulle ett tex TT bigwhater räcka till ibörjan för dej.

Samma med fädigmoddade lådor.. folk skriker rakt ut bara man nämner att man ska köpa en sån.

Jag säger så här.. gör det som känns rätt för dej. Köp ett färdigt paket av något slag montera i det och kör lite tester och visa oss hur du uppfattar det.

Det här med vattenkylning har blivigt lite väl hypat idag.. man ska köpa det värsta och dyraste från utladet bara för att man ska. Skulle man börja titta runt på alla som kör vatten här inne så skulle du ser att fler sitter med färdiga lösningar istället för hopplock från divs butiker, Jag säger inte att det e nått fel med det. Men som sakt tycker det har blivigt lite väl överdrivet det här med vattenkylning.

Är det första gången man ska pyssla med det så är det bättre att köpa lite billigare saker än det dyraste. Det kanske e så att du inte trivs med vattenkylningen ja då e det ju bara sätta dit en vanlig kylare igen och ha en vattenkylning som ligger som inte kostat en förmögenhet.

Jag själv har testat lite olika lösningar på vattenkylning bland annat har jag testat en färdig låda och ett par st färdiga packet. Det har varigt mycket snack om det här TT bigwhater så jag har beställt ett för att se vad det är för saker, Det har ju helt klart ett bra pris. Om det skulle funka riktigt dålig så har man ju en bas att bygga ut på.

ajja slutsnackat från min sida nu det jag säger e att färdiga paket behöver inte vara så kasst som folk säger. Så gör det du känner mest för

Lycka till med dina vattenplaner

OK tack för svaret du har nog rätt..:) skall kolla runt på lite färdiga paket nu så får vi se.;)

///korven