Inlägg

Inlägg som consensus har skrivit i forumet
Av consensus

Samma här. Koks överallt i datorn. Allt utom SSD:n överlevde. Faktum är att jag tom fick igång SSD:n efteråt, men kontakten kommer inte att vara pålitlig i sitt numera custom-skick - så det blir en ny.

Några bilder:
Molex-to-SATA fire

Av consensus
Skrivet av Marcusb:

Men så kom jag över information om att Samsung TVs slutar funka ungefär när garantin tar slut och börjar göra ett klickande ljud.

Earth Info Samsung TV makes a strange clicking sound (en av många forums om Samsung Tvs som börjar klicka)

Det jag undrar är om det är nån som vet om det är lugnt att köpa en Samsung tv nu eller om risken att min tv börjar klicka om 2 år?

Tack på förhand

Min LE40M86 började klicka vid start efter ca tre år. Efter en stund kom bilden igång. Det låter som ett relä som slår av och på, vilket säkert är fallet också. Jag plockar bort baksidan och ser direkt att fyra kondingar på kraftkortet har "lyft på hatten". Brun gegga är på väg ut ur dem. Jag skruvar av kortet och åker till elektronikverkstaden. 15 minuter senare åker jag hem igen med fyra nya kondingar på kraftkortet. TVn funkar felfritt igen. Kondingarna kostar ca 5 kr styck. Att löda dit dem kostade 60 kr, men det hade jag kunnat fixa själv om jag velat.

Det billigaste sättet att skaffa en bra TV "billigt" är att åka till ett återbruk och ta hand om en skrotad platt-TV. Problem med felande nätagg verkar ytterst vanligt och det verkar som folk slänger sina apparater istället för att felsöka.

Kondingar som ger upp är ett ytterst vanligt fel i nätagg, moderkort till datorer, mm. I de flesta fall är det ytterst enkelt att fixa.

Av consensus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cossie_martin
jag kan ju säga direkt att minnena sitter fel, dom ska sitta på slott 1 och 2
eller 3 och 4 om du vill ha dualchannel.

Är du säker?

Av consensus

Dual channel = de parade minneskretsarna i varsin kanal, normalt första paret i plats 1 och 3, andra paret i 2 och 4.

Av consensus

Ska du sälja Duon?

Av consensus

Kominerad NAS, HTPC och torrentklient

Hej, jag har funderingar på att plocka ihop delar av ett par äldre datorer hemma och bygga en PC som skall uppfylla följande:

Minimal effektförbrukning
Driftsatt 24/7
Fungera som HTPC, dvs kunna spela upp HD-material
Fungera som NAS
Fungera som bittorrentklient

Vad är minimikraven för att kunna uppfylla allt detta?

Av consensus

Köp en tub PL400 (spik på tub) så sitter mattorna för evigt.

PL400 löses inte upp av värmen i en datorlåda.

Av consensus

PC startar om

Hej, lilltjejens PC konstrar. Den bootar normalt med XP-splash screen, men när man sedan skall komma till XP:s inloggningssida så startar den om.

Jag har strippat ner datorn till minikonfigurationen:

MBR
CPU+kylare
En minnessticka
Grafikkort
En hårddisk
Nätagg

Sedan har jag:

Bytt nätagg
Bytt grafikkort
Bytt minnessticka

men problemet kvarstår - precis på samma sätt hela tiden.

Jag har också försökt boota med Norton Ghost startskiva, men det fungerar inte. Allt går jättesegt och när man kommer till 'Recovery' så händer absolut ingenting.

Misstänker därmed moderkortet. Är det dags att pensionera gamla Bettan kanske, eller har jag missat något?

Av consensus

Sådärja, nu finns det bara en sak som kan få Datorbutiken upp på banan igen. Släpp sargen för böfveln och börja leverera!

Jag väntar fortfarande på mitt grafikkort som beställdes för 1½ vecka sedan. Fick meddelande idag per telefon att inget är att vänta före nästa veckas slut. "Man flyttar lagret".

Då undrar jag ju förstås varför köpeskillingen redan är dragen från mitt kreditkort?

Av consensus

Samma skräp har inträffat på två av våra datorer nästan samtidigt. XP startar om. Det började i söndags och man undrar ju om det har något med sommartidsomställningen att göra?

Har fler problem?!?

Av consensus

"Allt fungerar i den användaren som jag installerade IE7 i, men ingen
annan av dom 3 kontona fungerar."

SAMMA HÄR! Installerade under en profil, men fungerar mycket dåligt under alla andra användare. Vad sjutton har de gjort?

Av consensus

Vänta 6 månader med att installera IE7 så har de förhoppningsvis hunnit fixa de värsta buggarna.

Jag installerade IE7, efter ett par dagar la det trådlösa nätverket av, prollefläkten fick ett eget liv utan att någon process hade CPU load, datorn gick inte att stänga av.

Tacka vet jag Norton Ghost. 50 minuter senare var datorn återställd igen.

Av consensus

Standardminnen fungerar utmärkt, men du måste uppdatera BIOS. Den nödvändiga Rompaqen finns att ladda ner på www.compaq.com (numera HP). Sök på 5900T.

Efter det är det bara att tuta o köra.

Största problemet med denna datorn är de 6 felaktiga 1500uF-kondingarna runt processorn. De "lyfter alla på hatten" så småningom och datorn går inte att starta. Ersättningskondingar kostar bara ca 15:-/st, men de kan vara svåra att byta om man inte är lödkunnig.

Av consensus

Det sitter 6 st 1500uF-kondingar runt processorn som alla måste bytas. De kostar ca 15:- st och den händige löder dit dem själv.

Det är tydligen seriefel på alla kondingar från den leverantören under den tidsperioden.

Av consensus

Jag har köpt två kameror av Pixmania. I bägge fallen har det fungerat klanderfritt!

Av consensus

Varma diskar

Hallojsan! Jag har en HP Pavilion 1283, märkes-PC alltså, där det sitter två SATA-diskar monterade tvärs lådan i framkant.

En av diskarna har lagt av och bytts på garantin. Min gissning är att det är värmen som orsakat den korta livslängden. Everest visar nämligen att bägge diskarna konstant ligger på 60-65 grader.

Jag vill nu förbättra kylningen av chassit. Jag noterar att det inte finns plats för en fläkt framför hårddiskchassit, inte heller vid sidorna. Och standard hårddiskfläktar går heller inte att få in mellan diskarna. Jag vill helst skapa ett luftflöde genom hårddiskchassit.

En grov metod är förstås att köra med öppet chassi, men det gillar jag inte pga ungar som leker i samma rum. Ett annat alternativ är att klippa upp bägge sidorna på chassit, sätta på nåt snyggt ventilgaller på ena sidan och sedan montera ett par fläktar på utsidan av chassits andra sida och sedan täcka detta arrangemang på nåt finurligt vis.

Har ni fler finurliga förslag?

Av consensus

Klick från nätaggregatet?

Hallojsan!
Ett par gånger har det hänt att min ett år gamla HP pavillion har betett sig mycket konstigt. Det har börjat klicka om datorn, ungefär som ett relä som slår till och från. Jag tror det kommer från nätaggregatet eftersom det hörs så väl.

Igår hände det igen och en av diskarna låste sig samtidigt (har 2x250GB SATA). Omstart räckte inte. Jag fick rycka ur nätsladden innan disken "låste upp sig".

Mina teorier är följande:

Nätagget är på väg att ge upp, och har ett överströmsskydd som slår till när det belastas hårt. Datorn fungerar dock trots att det klickar, så det kan inte vara en säkring som bryter all spänning. Kan det vara så att endast 12v-matningen bryts, och att det är detta som gjorde att en av diskarna låste sig?

Det är kortis någonstans som gör att nätagget får fnatt. Hur sjutton felsöker man det?

Hittills har jag endast nyttjat en av diskarna, och jag inbillar mig att problemet har blivit värre efter att jag nyligen började använda båda två. Den sista teorin är alltså att det är något vajsing på den ena disken som orsakar detta problem.

Vad tror ni?

*BUMP*

En disk bytt på supporten efter att en "knäppnings-attack" tagit kål på den. Funkar bättre nu, men efter ett par timmars hårt counter-strike-spelande så börjar det knäppa igen.

Svagt nätaggregat?

Av consensus

Jag är ingen expert, men om jag tar min stationära dators 19" TFT, som ju ska gå i 1280x1024, och ställer om den till en annan upplösning - så blir bilden suddigare, lite grumlig.

Inte riktigt så illa, men ungefär iaf, så är skärmen på 2372:an. Inte perfekt alltså. Men jag har absolut inga problem att jobba med den.

Av consensus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Millow
joob: är inte upplösnng för låg för att det ska vara någotlunda användarvänligt?

1024 x 768 BrightView.

Kunde förstås vara bättre!! Men det är definitivt inte användarovänligt. Vad hade du tänkt ha den till?

Av consensus

Hallojsan! Jag har också en 2372 sedan snart två månader. Köpte den från dustin via Datacorner i Västerås för 8800:-.

Tangentbordet glappar som sagt i det nedre högra hörnet, känns lite "B" på den punkten. Verkar vara ett systemfel, dvs det är en dålig konsktruktion från början. Tveksamt om jag skulle lämna in maskinen pga detta. Varje gång en "tekniker" petar i ens utrustning så skapar de tre nya problem samtidigt som de bara eventuellt fixar felet.

Annars är jag jäkligt nöjd med burken. Det finns mycket godis i den, inkl bra med minne och en schysst processor. Jag är faktiskt supernöjd!!! Bra valuta för pengarna.

Tänk på att grafiken delar minnet, dvs det "stjäl" 128 MB. Det kan vara av intresse för er som funderar på 512MB-varianten.

Tänk också på HP-garantin. Jag fick inte ens öppna kartongen innan jag hade betalat. Även ett fel som upptäcks direkt, tex pixelfel, måste skickas till HP - förstår inte vad återförsäljaren kan göra åt det egentligen. Avhämtningsavtal ingår vill jag minnas.

Hälsningar
Anders