Permalänk

Varma diskar

Hallojsan! Jag har en HP Pavilion 1283, märkes-PC alltså, där det sitter två SATA-diskar monterade tvärs lådan i framkant.

En av diskarna har lagt av och bytts på garantin. Min gissning är att det är värmen som orsakat den korta livslängden. Everest visar nämligen att bägge diskarna konstant ligger på 60-65 grader.

Jag vill nu förbättra kylningen av chassit. Jag noterar att det inte finns plats för en fläkt framför hårddiskchassit, inte heller vid sidorna. Och standard hårddiskfläktar går heller inte att få in mellan diskarna. Jag vill helst skapa ett luftflöde genom hårddiskchassit.

En grov metod är förstås att köra med öppet chassi, men det gillar jag inte pga ungar som leker i samma rum. Ett annat alternativ är att klippa upp bägge sidorna på chassit, sätta på nåt snyggt ventilgaller på ena sidan och sedan montera ett par fläktar på utsidan av chassits andra sida och sedan täcka detta arrangemang på nåt finurligt vis.

Har ni fler finurliga förslag?

Permalänk

Det beror på hur mycket tid du vill lägga ner, annars går det att fixa med silvertejp på några minuter... Har du någon bild på hur det ser ut?