Inlägg

Inlägg som Gyhlen har skrivit i forumet
Av Gyhlen
Skrivet av medbor:

Gillar verkligen att AMD satsar på öppna standarder och släpper mycket av sin teknik fri att använda för alla

En av anledningarna till varför jag personligen gått AMD nu.

Av Gyhlen
Skrivet av THB:

Usch.
Det absolut värsta operativsystemet Microsoft någonsin gjort, XP.

Windows 8 vill ha ett snack med dig!

Av Gyhlen

En 5600x och ett billigt B550 moderkort samt 32GB DDR4 ram är nog vägen jag hade gått. Gick nyss från en överklockad 4670K " 4.2Ghz och fick ut nästan dubbla CPU prestandan med min 5600x @Stock.

// Marcus

Av Gyhlen

Känns inte som att folk tänker på vad som ska spelas. Till Fortnite så kommer nästan vilken dator som helt duga. Min grabb spelar Fortnite på datorn i min sign och det går alldeles ypperligt. Men har inte samma krav som 10 åring som man har som vuxen där minsta stutter kan vara jobbigt.

// Gyhlen

Av Gyhlen
Skrivet av Pullarn:

Kan det vara så lätt att det är kylaren alltså? Datorn har stått av hela natten och idag och jag stängde av PSU'n samt drog ut sladden igår kväll för att den verkligen skulle kyla ner sig för att jag skulle se om det blev någon förändring till idag kväll. Går en CPU verkligen upp till 90 grader utan kylning av sig själv?
Slangarna blir faktiskt varma.

Så byte av CPU är att föredra?

Det kan vara så enkelt absolut. Själv varit ut för samma sak, då spikade den direkt till 90 grader. Bytte kylaren och problemet var borta.

Av Gyhlen
Av Gyhlen
Skrivet av Pullarn:

Att det t.ex. "endast" skulle bero på att kanske processorkylaren är gammal och dålig tycker jag låter orimligt, men jag är ingen expert.

Kan nästan till 100% säga att din kylare har gett upp. Blir slangarna varma när du har igång datorn? Om inte så är din pump defekt.

// Marcus

Av Gyhlen
Skrivet av Ykalon:

Chassit och nätagget, plus SSD kan du behålla. Kortsiktigt kan du kanske gå upp till en begagnad 2080 eller liknande. Men jag skulle nog tänka långsiktigt och först införskaffa moderkort, minne och processor så att du har nånting att bygga på senare.
https://komponentkoll.se/bild/Padvl.png

Tack, det är något liknande jag kollat på och åt det hållet jag lutat. Ska fortsätta undersöka och kolla mer tester vad jag tror blir bäst för mitt och pojkens ändamål.

// Gyhlen

Av Gyhlen

Råd inför uppgradering

Tjenare, jag sitter i en sits jag inte är helt van vid.
Jag har decent koll på marknaden och alla nya släpp som är gjorda men just nu är ekonomin sviktande och jag är av den typen som aldrig köper sina saker på avbetalning eller liknande.

Vart börjar jag uppgradera systemet i sign? Moderkort, CPU och ram eller GPU först?

Jag delar datorn med min 7 åriga son som spelar Minecraft, Roblox men börjar kolla på andra spel som helt klart är mer krävande.
Spelar själv en variation av olika spel men huvudspelet är WoW och det är inte helt optimalt att spela just nu om man vill ha någon form av ögongodis påslaget.

Förstår ju att en 4770K skulle flaska nästan alla grafikkort som är någorlunda nya men tanken är att hela systemet ska byta ut i framtiden så vill inte köpa någon som behöver bytas ut direkt när dom andra komponenterna väl är bytta.

Mvh Gyhlen

Av Gyhlen
Skrivet av Ozzed:

Skandal. Det finns ingen ursäkt som är godtagbar för detta. Blir en jävla grop för dem att ta sig ur om det ens går. Sådant här skadar förtroendet rejält.

Du inser väl att det måste finnas någon annan förklaring eftersom det är bara en verkstad i Tyskland och ett 60 tal kort som är drabbade?

Av Gyhlen
Skrivet av ZedNet:

Hur ser det ut idag, är Hyper212 fortfarande aktuell eller finns det andra konkurrenter som tagit dess forna tron? (Allmän fråga till forumet)

Deepcool har ju äntrat marknaden med sina kylare också. Verkar vara ett bra alternativ och i många fall billigare.

// Gyhlen

Av Gyhlen
Skrivet av P0tatoo:

tänkte funkar det/äre värt att uppgradera till en ryzen 7 5700x? är villig att betala över 14k i sånna fall

Beror på spel och upplösning. Spelar du i 1080p så finns det några extra FPS att hämta men i 1440 och 4K är det nästan ingen skillnad.

// Gyhlen

Av Gyhlen
Skrivet av Flutters:

Går att beställa z790 versionen på Inet
Rätt snyggt moderkort faktiskt!
https://www.inet.se/produkt/1903943/asrock-z790-pg-sonic

EDIT: Finns på lager hos amazon om någon är intresserad

https://www.amazon.se/dp/B0BJYYFP3X/?tag=prse-ce-mp-21&creati...

4k för ett moderkort som egentligen inte är nå vidare speciellt i form av specs. Galet!

// Gyhlen

Av Gyhlen
Skrivet av Spinnix:

Hej!

Köpte nyligen hem lite nya delar. Och då blandannat ett Fractal Design Focus 2 samt ett Seasonic Connect 750W nätagg. Men inser lite såhär i efterhand att det verkar väldigt svårt att placera ut modulen från nätagget för att kablarna ska kunna nå sina diverse punkter. Någon som har något tips eller varit i liknande situation?

Skulle lämna tillbaka och köpa ett vanligt nätagg. Det är ju mer gjort för sitt egna chassi.

// Gyhlen

Av Gyhlen

Skaffade precis TV från Telia också.. Hade lagg och jävelskap tills jag helt sonika kopplade in min router UTAN tjänstefördelaren. Nu funkar det klockrent. Det var så illa så att testade jag å köra TPtest samtidigt som min sambo kollade på TV så stannade bilden och ljudet hackade. Bilden kunde få lagg bara av att jag laddade in en YT video eller liknande. Kollade jag på stream var det bara å glömma å kolla på TV.

// Gyhlen

Av Gyhlen
Skrivet av Anders Andersson:

Budget? AMD Ryzen 3 4100 är väl exempel på en budget cpu 848 kr.

Budget är inte samma som för 3 år sen.. "Budget" är snarare cpuer under 3k nu.

Av Gyhlen

Riktigt snyggt, det blir lätt nästa chassi för mig!

Av Gyhlen

Riktigt bra gjort av alla inblandade!

Av Gyhlen
Av Gyhlen

Inte helt oväntat kan jag tycka! Verkar som att konsumenterna ändå sätter ner foten lite?