Inlägg

Inlägg som Gyhlen har skrivit i forumet
Av Gyhlen
Skrivet av tjofritz:

Stämmer inte alls
Den geometriska detaljnivån tiodublas inte när du ökar upplösning, trodde du det? Det som stör här är den OERHÖRT stora diskrepansen i geometrisk detaljnivå i vad som lovats innan release och vad det blev i slutgiltig produkt. Att köra bil i cyberpunk 2077 eller farcry 6 är enormt mycket mer imponerande rent visuellt.
Detta är inget subjektivt, det går att mäta direkt.

Du verkar vara ensam om din åsikt och fast inställd på att spelet ser dåligt ut.

Förövrigt, säg en trailer som inte varit för att hypa rent visuellt inför ett nytt släpp senaste åren?
Ända sedan RTX vart en grej så är trailers mycket snyggare än själva spelet så vet inte varför du ens blir förvånad.

Av Gyhlen
Skrivet av tjofritz:

Nedgradering handlar givetvis om vad som visats upp innan release. Om du vill jämföra med need for speed 2 eller något annat spel, ja heh, då talar vi tydligen inte samma språk.

Fast att jämföra en trailer med det faktiska spelet så är allt en nedgradering. Trailer/Förhandsvisningar handlar ENBART om att visa upp och skapa en hype. Sen 4K mot 1440P är ändå ganska stor skillnad. Och kör du allt maxat? Max render res osv?

Finns antagligen massor med extra grejer som är en perfomance decrease påslagna för att göra trailern så "vacker" som möjligt men som ingen kör med för att man istället förlorar 50% fps typ Raytracing.

Så att det fatkiskt spelet är en nedgradering tycker jag absolut inte.

Av Gyhlen
Skrivet av tjofritz:

Har inte läst igenom tråden men är det bara jag som är SJUKT besviken på grafiken?
Värsta nedgradering i ett spel någonsin tror jag.

Bara du.

Av Gyhlen

Alla bud noterade, avslutar i eftermiddag.

// Marcus

Av Gyhlen

Kingston NV1 1TB nVME m.2

Säljer en oöppnad Kingston NV1 1TB nVME m.2.

Tävlingsvinst så inget kvitto finns, all garanti tas via Kingston själva.
Kan skickas men då står köparen för frakten.

Bud från 600, nypris billigast 1049:-

Läs hela annonsen här

Av Gyhlen

Bortsett från att det blir lagg i vissa program när jag har spel nertabbade så har jag inte någonting att klaga på.

// Marcus

Av Gyhlen
Skrivet av ZimpanX:

Jasså, på vilket sätt då? Är det inte typ standard att man använder sig utav "low" grafikinställningar när man lirar competitive men du menar det är inte tillräckligt ändå för att nå minst 165fps?

Skrivet av Laxpudding:

Ingen skärm. Riskerar bli sämre på så många olika sätt. Den Dell 24 S2417DG du har är en väldigt kompetent skärm. Du har en fullt vettig och modern dator för att kunna spela i högre FPS bara du optimerar dina inställningar efter spelen. Har lite svårt att se hur du lyckas uppleva problem faktiskt.

Jag förstår att de som förr i tiden ville maxa sina FPS på din kategori av skärm och satt med ett i5-6600K med ett 970 eller ett 1060 kände att 1440p var lite övermäktigt för hög FPS. Men med ett 3060 borde inte låg FPS vara det faktiska problemet här. Och det är ju heller inget problem som skärmen i sig själv löser. Du kan ju enkelt testa idag för att se vad 1080p-rendering gör för FPS:n i spelen.

Ifall du enbart ska fokusera på spelandet med din dator kan en av de bättre Full HD/240 Hz-skärmarna vara ett alternativ som ger likvärdig bildprestanda i form av färger och högre prestanda runt exempelvis eftersläp. Du tappar den större pixelmatrisen och får en pixligare bild med mindre arbetsyta. Vilket kanske är sak samma om allt handlar om höga FPS och spel? Men i så fall bör du nog först identifiera varför du inte tycker det fungerar som det är redan nu.

Det jag upplever idag är att CoD:Cold War med så bra optimerat som jag förmår mig att få det kan inte pressa mer än run 100-115 fps i 1440p. Det är som du säger @Laxpudding känns ändå som att ett 3060 borde vara tillräckligt men ändå tror jag att 1080p borde passa mig bättre då jag är tveksamt till att det kommer ske någon uppgradering på GPU sidan än på kanske ett par år innan allt hunnit bli normalt.

Är i övrigt riktigt nöjd med min Dell skärm så hade jag kunnat köra kraftigare GPU och behålla skärmen hade det varit å föredra men med en marknad som är upp-och-ner så är det svårt att motivera.

Tack för input

Mvh

Av Gyhlen

Skärm för 1080p spelande?

Tjenare på er alla,

Det är så att jag sitter i dag på datorn i sign och känner att jag måste kompromissa lite väl mycket genom att köra den stupen plus en 1440p 165hz skärm.
Jag undrar kan jag gå ner till 1080p och få minimal skillnad i klarhet på grafiken men ändå kunna pressa högre FPS?
Kommer börjar spela CoD:Vanguard competetive men spelar även andra spel som CarX och WoW så den ska passa till lite allt möjligt egentligen.

Sitter på denna skärmen idag.

Rekommendera gärna en skärm ni tror skulle vara ett vettigt byte till.

Mvh
Marcus

Av Gyhlen
Av Gyhlen
Skrivet av baner85:

Hej.

Är det med eller utan LHR låsningen?.

Mvh

Står LHR på bilden.

Av Gyhlen

Alla bud noterade och avslutar ikväll klockan 18

Mvh

Av Gyhlen

Ramminnen

Hejsan, säljer av lite ram som annars bara ligger

Ett kit HYPERX FURY RGB 16gb 3000mhz ca ett år gamla.
Och en sticka Corsair LPX på 8gb 2133mhz.

Kan skickas mot fraktavgift.

Mvh Marcus

Läs hela annonsen här

Av Gyhlen
Skrivet av RVX:

Hört talas om Quadro? Sorry var tvungen 😅
Nej men seriously, med tanke på den sjuka prisutveckling som pågått på, tja allt väl i datavärlden? så dyker det säkert upp nåt värsting värsting kort a'l'a 30k. Garanterat 👍

Det är inte längre en fråga OM det händer, utan NÄR det händer!

Av Gyhlen
Skrivet av Lasse Laserman:

Ja, det är ju just erkännande från Intel de lever och andas för. De sitter säkert på AMD och tar sig för kinderna "Tänka sig... självaste Intel säger att lilla jag har gjort ett bra jobb. Oj, oj, oj, detta måste firas!"

Med tanke på vilken marknadsposition AMD har haft så skulle jag tro att så just är fallet. Dom klappar sig nog rejält på axeln över beröm från INTEL.

Av Gyhlen
Skrivet av Ozzed:

Det har inget med prestanda att göra.

Skulle jag vara lika larvig skulle jag säga att "Jaha, om prestanda är det viktigaste så får man väl anta att ni kör LN2 dygnet runt alternativt har alla fläktar på max varvtal för jämnan"

Nej precis... Man prioriterar olika saker och olika saker är dealbreakers för olika personer. Lite nivå på diskussionen hade varit på sin plats.

Precis samma nivå som när alla sa "öööh men kan man inte få det utan RGB-trams?" Jo stäng bara av belysningen så är det klart. Inte direkt så man betalar 1000 kronor extra för lite leds.

Av Gyhlen

Bra jobbat av FD. Bygger massor i deras chassin och gillar upplevelsen lika mycket varje gång, Torrent var inget undantag!

// Marcus

Av Gyhlen

"Lyfter på hatten för AMD:s framgångar de senaste åren" detta måste ses som en ännu större vinst för AMD att han går ut å öppet ger dom beröm.

Av Gyhlen

Kan inte annat än att rekommendera NR200P. Det är itne alls så svårt att jobba i med tanke på att nästan hela chassit går att plocka isär. Du kan enkelt gömma kablar och annat du inte vill ska komma i vägen för luftflöde och dyl. Kör just nu med datorn i sign och min CPU kyls numera av en MSI 240mm aio och jag har totalt 6 120mm fläktar installerade.

Förhållandevis tyst, men kan inte förvänta sig 100% tystnad med ett sådan perforerat chassi.
Jag är mycket nöjd över mitt val och kommer vara svårt å hitta ett som passar mig bättre tror jag.

// Marcus

Av Gyhlen
Av Gyhlen

Haft både ASUS och EVGA tidigare och för mig var det ingen skillnad. EVGA har dessutom en av dom bästa RMA hanteringarna i världen på just sina produkter.

Jag skulle säga ta EVGA, du lär inte märka någon skillnad.

// Marcus