Inlägg

Inlägg som dool har skrivit i forumet
Av dool
Av dool

Gillar Webhallens möjligheter till avbetalningar. 12 mån brukar vara 0% och ingen uppläggningsavgift.

De som Inet använder är ju svårt att få godkänt på om man inte har en bra inkomst och fast arbete.
Och på Komplett är avbetalningarna dyra.

Av dool
Skrivet av Hattifnatten:

Jag kan säga följande; det fungerar.

Ja, och det är nog dessutom rätt lätt att genomföra. Det är säkert välkänt inom relevanta kretsar att inte prata om saker i rum med fönster.

Av dool

Nu har dom 15% på ett paket med Embody, deras svarta bord och deras monitorarm. 34k för hela paketet. Sugen.

Ni som haft stolen ett tag nu, hur är edra känslor kring den efter att ha nyttjat den en tid? Tycker ni det var värt pengarna?

Är man en lättlurad sucker som bränner onödigt mycket pengar på lyxiga märkesprylar om man köper gamingpaketet? När det går att få lika bra prylar för en tredjedel av priset?

En stol kan jag förstå att den blir dyr om den är välbyggd, lyxiga materialval etc.
Det där gamingbordet har jag däremot lite svårt att förstå vad som skulle vara så otroligt mycket bättre att det är värt att lägga 17k på.

Av dool
Av dool

Tänk om dom kunde samarbeta med Nvidia och släppa nåt i stil med en ny Shield som kan spela Nintendospel utöver Android TV etc?

Av dool

Hur är deras svarta höj-och-sänkbara bord? Vad är så mycket bättre med dessa bord jämfört med ett liknande bord för några enstaka tusenlappar?`

Hur dan är smuts-och-fläck-tåligheten på tyget i Embody? Säg att man skulle köpa en Embody i Amethyst, kan man räkna med att det kommer att se fräscht ut under ett antal år?

https://segaming.hermanmiller.com/cdn/shop/products/Embody_Gamin...

Av dool

Vad har Embody sålt för när det varit rea eller erbjudanden?

Brukar det även vara rea på deras skrivbord?

Av dool

Jag tittar på ny skärm i de segmentet.
Var inte heller sugen på böjd, men ändå blivit sugen på en Samsung Odyssey Neo G8.

https://www.samsung.com/se/monitors/gaming/odyssey-neo-g8-g85...

https://www.tomshardware.com/reviews/samsung-odyssey-neo-g8-r...

Contrast is also extreme. Though a VA panel guarantees at least 3,000:1 contrast, Samsung has engineered the backlight to have its local dimming feature turned on all the time. In my SDR tests, I measured around 25,000:1 with full rendering of all brightness steps with absolutely no clipping. HDR contrast was even higher as I could not measure the black level there, making its dynamic range theoretically infinite.

Av dool
Skrivet av D3str0yer:

Det man kan göra är att förkorta tidsfönstret för returhanteringen när det gäller kläder, för att förhindra att folk bara beställer för att använda plagget någon enstaka gång. Det skulle gott och väl räcka med 2-3 arbetsdagar som tidsfönster för returer i klädbranschen.

Att man får betala returfrakten själv vore rimligt kan jag tycka. Att saker som kostar företagen pangar är gratis innebär ju i stort sett bara att andra kunder får betala det hela.

Av dool
Skrivet av Tauri85:

Är väl främst en kvinnligt beteende att e-köpa kläder och skicka tillbaka, ingen sexism utan bara fakta.

Jo. Kvinnor köper ju inte bara olika storlekar utan även olika färger av samma plagg för att se "om färgerna matchar andra saker".

Av dool

Med datorkomponenter som grafikkort, moderkort etc kan jag tycka att produkterna borde vara plomberade och att man inte får returnera dem om plomberingen brutits.

Av dool

Asus Chakram, hjulet studsar tillbaka intermittent

Har en Asus Chakram mus som jag köpte när dom var nya.

Under en lång tid har jag noterat att det ibland hoppar tillbaka ett steg när jag skrollar med mushjulet. Det har skett så pass sällan att jag inte reagerat mer på det att notera det hela. Sakta har det ökat i intensitet till dess att jag började söka runt lite. Hittade fram till att "mouse wheel bounce back" nåt som diskuteras. Bl.a då med ASUS möss även om jag inte hittade nåt om just min modell, Chakram. Inga lösningar eller nån förklaring. Spekulationer om hår, damm etc i sensorn vilket känns rimligt.

Nu är det 2 års garanti på musen och min är betydligt äldre än så. Känner mig besviken här. Här köper man man mus i premiumklassen och så åker den på ett sånt här fel. Ett fel som jag inte verkar ensam om att drabbats av. Hade nog hoppas på längre livslängd på min mus i premiumklassen.

Försökt med att blåsa rent och använda alkohol, blev bättre ett tag men det kom tillbaka.

Nån som varit med som samma fel på en mus och tagit kontakt med tillverkaren? Är det nåt som t.ex ASUS bryr sig om när det är utanför garantin? Kan man från ASUS hoppas på att få den utbytt? Kanske till och mer så att dom vill ha in den för undersökning? Kan det vara så att det ses som konstruktionsfel och att dom byter ut den?

Om det här är ett känt problem så tänker jag att det borde vara lätt att korrigera för det i mjukvara eller drivrutin. En inställning som cancellerar ut en snabb bounce back på mushjulet. Då borde nån annan ha tänkt på det. Finns det nån mjukvara som löser detta problem med möss?

Av dool

Har dom ens all musik tillgänglig i okomprimerad skick? Dom kanske bara konverterar sin lagrade musik till FLAC? (Antar att dom kommer använda nån slags ickeförstörande komprimering och inte skicka ut Wav-filer.)

Av dool
Skrivet av Forsgren:

Jag hoppas det är en pun på SD i riksdagen 😂 För den är ovärderlig!

Det roliga var ju att hon i SD hade räknat rätt och att de som hånade henne inte fattade det.

Av dool
Skrivet av Marmend:

Yes! Det är den kortare varianten med 2 fläktar

Skulle gärna köpa ett Ti då.

Av dool

Kvar? Är Ti-kortet ett långt med 3 fläktar eller kort med 2?

Av dool
Skrivet av Jonhed:

Wow jag får flashback från min ungdom då jag också tror mig minnas att Nintendo, eller någon liknande, var på krigsstigen över emulatorer. Typ 2003 eller något sådant

Det var väl när UltraHLE kom när Nintento64 hade sin storhetstid. Helt plötsligt gick det att spela Zelda Ocarina of Time och de flesta andra N64-spel på PC. Funkade på ett rätt moderat utrustad PC med. Tror man behövde ett 3Dfx Voodoo dock.

Den grejen letade sig ut till reguljära nyheter och pratades om på Aftonbladet, Aktuellt/Rapport etc.

Nintendo påstod där att utvecklarna av UltraHLE hade olagligt hackat nåt säkerhetschip i N64. Det visade sig att det inte finns nåt sån chip i den form osm Nintendo påstod.

En grej som var nytt i UltraHLE var att den använde sig av dynamisk rekompilering för att få till erforderlig hastighet.

Av dool
Skrivet av Henrik11:

Ja. Spotify erbjuder ju nästan all musik man kan tänkas vilja lyssna på, och priset 109 kr/mån svider inte så mycket, även om man knappt lyssnar på musik någon månad.

Där är inte tv-branschen riktigt ännu.

Lite skillnad på musik och videomaterial dock. Musik lyssnar man på flera gånger och ofta så det blir utan tvekan värt det att betala en dryg hundring. Videomaterial kollar man på en gång (i stort sett) så det kan man ju liksom lika gärna välja en gratisvariant av.

Av dool
Skrivet av MsSmith:

Det är väldigt många, i synnerhet här, som inte har insikten att olovligt tillskansa sig digitalt innehåll som de inte har rätt till är en negativ påverkan på resultatet för företaget. Man glömmer också bort att man gör en olovlig handling och försöker motivera det med att någon annan ändå har fina marginaler.

Jo, det tror jag att "man" är medveten om. Men man bryr sig inte för att gratis är gott helt enkelt.