Inlägg

Inlägg som Ignorante har skrivit i forumet
Av Ignorante

Har en kraftigt bestyckad 10" Clevo för fotoredigering, funkar utmärkt och är uppbyggd så det mesta kan bytas på minuter. När jag tappat den i golvet en gång för mycket och behövde reservdelar fanns PC-Konsulten dock inte och ingen svarade på den mailadress den döda hemsidan hänvisade till...
Bra om de är igång igen, Clevon är den bästa laptop jag träffat på och ska definitivt repareras.

Av Ignorante

Lamina T-1010B.NORD - drivrutiner för Win 7 och 10?

Laminan, som levererades med W10, tappar drivrutiner och får diverse andra spatt vid installation av Anniversary Update och Reset fixar ingenting. Besökte supporten här i Gbg som mycket vänligt laddade in original OS-version från en image men säger sig inte ha några drivrutiner på fil. Hittade en del på någon Linuxsajt men inga fungerande för ljud, kortläsare m.m.

Någon som vet var man hittar drivrutiner? Helst också för Win 7...

Eller en detaljerad specifikation av Laminans komponenter med tillverkare, beteckning etc?

Av Ignorante
Skrivet av Haptic:
Skrivet av mrqaffe:

Skaffa en, installera den, installationen kan skilja lite beroende på modell men det är i princip ett wifikort som du ansluter via ethernetkabel, "en bakvänd accesspunkt" du ansluter den först till en dator och så loggar du in och ansluter den mot rätt ssid och knappar in wepnyckeln, sedan kopplar du loss den och ansluter den mot tvn.
I princip är det så det går till men detaljerna beror på modell så ladda hem manualen till nån och kolla i den.

Tackar!

Av Ignorante
Skrivet av mrqaffe:

Sätt upp en brygga.

Hur?

Av Ignorante

Tackar! Dock tveksamt om det funkar här, elmatningen till TV-rummet kommer från en egen elcentral helt skild från den som matar husdelen där routern finns. Separata inkommande lednngar och säkringspaneler etc.

Av Ignorante

Nätverkskabel till TV-box där det bara finns trådlöst nät - hur?

Hur får man enklast nätverk via kabel utan att dra kabel hela vägen? Asus router i annan våning matar trådlöst nät av bra nog kvalitet för att streama DVD-video men att dra kabel till routern skulle kräva mycket borrande.
Tips mottages tacksamt!

Av Ignorante
Skrivet av FredW:

Hittade även en blixt till kameran på en antikhandel för en spottstyver, Olympus T32 med vinklingsbar blixt. Funkar riktigt bra men endast i manuellt läge.

Gamla blixtar triggas oftast genom att kretsen genom kameran kortsluts vilket moderna kameror inte är konstruerade för. Nikon avråder från att använda äldre blixtar då kameran kan skadas.

Av Ignorante
Skrivet av Edge1:

@Ignorante: Om du faktiskt menar byta ägare och rättigheter på en registernyckel så måste du först byta ägare samt tilldela "Full Control" i alla undernycklar först.

Även undernycklar är låsta som Read Only och kan inte ändras på vanligt sätt.

Av Ignorante
Skrivet av LemonIllusion:

Nu är det ju så att registernycklar både har ägare och behörigheter.

Precis!
Dessutom har vissa Win10-registerposter någon form av låsning till att vara Read Only som inte försvinner även om man är 'ägare' av och ger sig 'Full Control' över dem.
Och det är det jag vill veta hur man fixar.

Och ja, regedit körs som admin.

Av Ignorante

Win 10 systemregister, hur ta bort 'read only'?

Hur får man bort 'read only' från poster i W10:s systemregister när 'take ownership' + 'full contol' inte funkar?

Av Ignorante

Avast antivirus plus Comodo brandvägg, gratisversioner, har skyddat våra burkar länge. Lättkörda och aldrig lurade ens av tonåringarnas fulsurfande. Kollar då och då också med gratis Malwarebyte, SuperAntiSpyware, Spybot etc men hittills noll allvarlig skit.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ignorante
Skrivet av gaminggirl:

Om nu datorn fungerar som den ska så kallas det försäkringsbedrägeri att säga till fö- rsäkringsbolaget att den gick sönder i åskan.

Att fråga FB öppet redovisande verkligheten är inte bedrägligt. Åska slog ut moderkortet i en PC och försäkringen ersatte allt inkl. skärm, tangentbord och mus då de ansåg att allt kunde ha dolda fel även om de till synes var oskadade.
Visserligen med 30% avdrag på inköpspriserna fastän allt bara var 9 månader gammalt och jag fick behålla 'skrotet' - som förutom moderkortet visade sig vara helt OK.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ignorante
Skrivet av grasan:

Ok jag ska omformulera mig lite,
Den gamla hårdisken har en massa bilder, filmer osv och en map som heter "WINDOWS", den mappen markerade jag och tröck på delete. Men efter att den hade hittat alla filer i den mappen så sa den att jag inte hade "rätt" till att ändra nått i disken pga att jag inte är Admin. jag gick in i hela hårddiskens egenskaper och skrev att alla fick göra vad dem vill med disken men jag kan fortfarande inte ta bort WINDOWS mappen från disken, fortfarande för att jag inte e en Admin.

Om du verkligen vill mecka med att ta bort Win utan att formatera måste du äga och ha fulla rättigheter till alla filer och mappar i Windowsmappen:
Högerklick-Properties-Security- Advanced-Owner-Edit-välj användarnamn-OK, OK tillbaka till inställningsskärmen, sedan
Permissions-Change Permissions-Add- skriv användarnamn -Check Name-OK- klicka Allow + Full control -OK, OK...

All skit släpper inte om du inte på ungefär samma sätt också ändrar skitens poster i systemregistret.
Kopiera fram och tillbaka plus formatering är både enklare och snabbare...

Citat:

jag prövade till och med att flytta det jag ville spara på min dators hårddisk men jag hade för lite minne.
vad ska jag göra?

???

Av Ignorante
Skrivet av KeyCat:

Lösningen heter Virtualbox!

Nikons bildhanteringsprogram är klumpigt kodade och går rejält trögt med klockad 4770K och Win7, Win i Virtualbox blir knappast snabbare.

Av Ignorante
Skrivet av Ozzed:

Det spelar ingen roll hur Microsoft agerar. Folk kommer fortsätta att köra och köpa Windows. Om du har en kundbas som är helt okänslig för din goodwill/badwill-balans, varför anstränga sig för att öka på Goodwill-kontot?

Fel! Har nu två rena Linuxburkar, en laptop och en fast. Meckar med att få dem att problemfritt samexistera med ett gäng Win7-PC i hemnätverket. Allt funkar från Ubuntusidan, lite knöligt från Win men det fixar sig nog med bättre kunskaper.
Kunde jag få diverse fotoredigeringsprogram att funka under Linux åker MS ut helt.

Av Ignorante
Skrivet av Aleshi:

Men shit! Jag sa att det börjar bli fart på INTEL. Alltså företaget!

Som icke-spelande fotograf/redigerare följer jag SweC för att hitta hårdvara som tål ordentlig överklockning, det är (nästan) det enda som får fart på Nikons klumpigt kodade redigeringsprogram.
På det området är det dock inte mycket fart på Intel, gamla E8400@4,8GHz funkar ungefär lika bra som i7-950 eller 4770K som jag trots mycket meck inte kan få stabila i lika höga frekvenser. Senare varianter verkar inte bättre.

Så Intel: Kom igen med ett riktigt överklockarmonster, kring 10GHz tack! Och det räcker med två-fyra kärnor.

PS Jag missunnar ingen CPU:er med 10 eller fler kärnor men bara sådana gör inte alla glada.

Av Ignorante

Jag kör stora Noctua kylare på mina överklockade 4770K och i7-950 plus många chassifläktar och en del extra ljuddämpande material i lådorna. Inga problem med temperaturer någonstans men båda burkarna hörs ordentligt när de får jobba.

Har länge funderat på vattenkylning men drar mig för att ha vatten ihop med elektroniken och har också fått för mig att det ger underhållsproblem, t.ex. byte av kylvätska på grund av att mikroorganismer trivs bra i systemet.

Hur är det, har ni problem med läckage, underhåll eller annat?
Vad händer och hur ofta, ger det mycket extrajobb jämfört med luftkylning?

Av Ignorante
Skrivet av lorgix:

G3258 är mycket starkare än E8400.

Ska komma ihåg det, G3258 verkar vara en riktig liten pärla! Ska bygga PC åt en kompis som mest surfar och där är den en given kandidat. Tål den någon överklock med originalkylare utan att väsnas alltför mycket?

Fast för mig i just i detta fallet går det bra med nästan vilken klenis som helst.

Av Ignorante

Tack för fler svar!
Jag velar lite, billigaste lösning vore den Intel E8400 som står i sommarstugan men dit är det långt så för tillfället går uTorrent på en i7-950 med max energispar påslaget.
Hetaste nya lågenergialternativ så långt är Pentium G3258 + Asus H81M-K som tillsammans kostar en tusenlapp i butik här i Göteborg - men det känns lite onödigt att skaffa en burk till i klass med E8400:an...

Av Ignorante

Dödligt cool, Mad Maxstuk av bästa slag!