Inlägg

Inlägg som Ignorante har skrivit i forumet
Av Ignorante

Svårt att hitta moderkort med tillräckligt antal SATA-portar, behöver min 6, och extrakort blir dyrt med endast en PCI-E på minikort.
Eller är det jag som är dålig på att surfa?

Av Ignorante
Skrivet av criscros:

En athlon 5350 samt undervolta minne och cpu så ligger du på runt 10-20watt + diskar ca20w till? tror det skulle bli en medel wattage på 25w/h

dessutom är det systemet väldigt billigt och väldigt tyst med stockkylning.

Mvh

Funkar en sådan setup till något annat än att hålla sig själv igång?
AMD är lite intressant eftersom här finns en bra passivkylare använd till 965:an och montageprylarna för Intel lär jag aldrig hitta nu.

Av Ignorante

Tack för svar!
Surfade lite och hittade Pentium G3258, 53 Watt och kostar under kr 1000:- inkl. enkelt moderkort, tyvärr bara med fyra SATA-portar så ett SATA-kort tillkommer. Duger till surf och en hel del annat och är väldigt enkel att klocka till 4,5 GHz om man skulle få för sig det.

Vad tror ni om en sådan?

Av Ignorante

Vilken strömsnål CPU för 24/7 uTorrent + 6 backupdiskar?

Den gamla AMD X4 965 har efter många år stannat, kanske CPU, kanske moderkort som är kaputt. Vill dock inte lägga mer pengar på den då den är lite overkill för att bara hålla 7 diskar igång.

Vilken CPU som drar lite ström rekommenderas? Enda krav är att den är stabil och klarar filhämtning och -skrivning från/till ett par-tre diskar i taget.

Av Ignorante

"flytta den och sen flytta tillbaka den" - och sen startade den så snällt.

Tack för hjälpen!

(Nu kan jag köpa nytt grafikkort med gott samvete, hade i tankarna redan avsatt pengar till reparatörsarvode + reservdelar.)

Av Ignorante

Nix

Tog ur CMOS-jumpern först eftersom den var lättast att komma åt - ingen ändring.

Kommer inte åt jumpern bredvid batteriet utan att ta bort lådan för floppy etc. Tog därför ur batteriet men det hjälpte heller inte.

Fler råd?

Av Ignorante

Pillrat i BIOS - svart skärm

Säkert har här varnats för minst 1000 gånger för göra vad som beskrivs nedan... (men det hade jag ingen aning om eftersom jag inte läste på innan)

Hur som helst:

I BIOS hittar jag en inställning som (inbillar jag mig) ställer upp processorns klockfrekvens. Originalinställningen = 166 och vid en textruta visas intervallet 166-199. Jag skriver in 199 i rutan och sparar.

Skärmen slocknar direkt och sedan händer inget mer förutom att det surrar i hårddisken. Försök till omstart leder endast till att skärmen visar "No signal"

Råd om man får igång burken och kommer in i BIOS igen mottas tacksamt (gärna inklusive påpekanden om hur j-a korkat det är att göra så här).

/Ignorante

Edit: Moderkort: EPoX EP-8KMM3I - Processor: AMD Athlon XP2600+