Inlägg

Inlägg som Trött har skrivit i forumet
Av Trött

Grounded rekommenderas, mycket trevligt co-op survival spel

Av Trött
Skrivet av svalle:

Sonen sålde jultidningar och fick ett switch som premie. Han kommer bland annat vilja spela fortnite. Behöver man köpa det där Nintendo online eller vad det heter för att kunna spela online eller är det något helt annat?

Det behövs inte för att spela Fortnite online.

Av Trött

Har samma problem med att trycket på huvudet från hörlurar ger mig huvudvärk. Funkar inte riktigt i längden med in-ear heller då det blir tryck i hörselgångarna vilket resulterar i samma problem. Det slutade med att jag köpte ett par begagnade aktiva högtalare och en HyperX Quadcast vilket jag tycker fungerar riktigt bra. Visst kör jag igång YouTube så plockar micen upp det delvis.

Av Trött

Bytte bort min förra men saknade den så va tvungen att köpa en ny 😄

Av Trött
Skrivet av Ohjay:

Ett annat alternativ är Obutto R3volution: https://obutto.com/sim-racing-cockpit/
Har denna som min simrigg och är nöjd sånär som på tre mindre saker:

  • Vikten

  • Skärmstativet

  • Bakbenen

Den är hyfsat tung vilket i och för sig enbart är ett problem när den ska flyttas, vilket inte sker speciellt ofta.
Skärmstativet klarar inte riktigt av vikten på min 49" ultrawide (Samsung C49RG9) så för att få rätt vinkel behöver jag stoppa in lite fyllnadsmaterial i stativet (bit kartong, trä, etc). Men det handlar om mindre än en centimeter och väldigt få grader i vinkel.
Bakbenen känns lite "spetsiga" så för att undvika skador på golvet så har jag en gymmatta under riggen, vilket jag tror att även grannarna uppskattar då det tar bort lite vibrationer från riggen.

Nu har du ju inget behov av skärmstativ men tänkte det är värt att nämna om nån annan är nyfiken på alternativa simriggar.

Får även nämna att jag inte kört med DD-grejer i riggen, bara Fanatec CSL, men den bör inte ha några problem med att klara DD.

Körde en Obutto R3volution för ett antal år sen med en DD från SimuCube, som jag upplevde det så va fästet till ratten alldeles för klent för DD och flexade en hel del. Hade inga problem med det när jag tidigare körde Fanatec V2 prylar.

Av Trött

Blev sugen på en cab så det blev en BMW Z4 35i

Av Trött

Har även ett praktiskt arbete med överhängande stor risk att stöta emot. Kan säga att min helt oskyddade 5år gamla Apple Watch 3 inte va vacker när jag bestämde mig för att uppgradera till en 8'a för två månader sen.
Jag har sen jag köpte nya klockan haft ett PanzerGlass skydd på hela tiden vilket fungerar bra tycker jag. Än så länge har jag klarat mig ifrån repor.

Av Trött

En Apple Watch 8 och ett Ducky One 3

Av Trött

De skruvarna håller ju ihopa ssd'n i sig. Kolla på andra sidan plåten där den sitter så ser du skruvarna för att lossa hela ssd'n

Av Trött

Tack för alla tips, ska se över det så fort jag får lite tid över 🙂

Skrivet av kaput:

Ser ut som det av nåt skäl är problem med filamentmatningen, det engelska begreppet är "under-extrusion" om du vill bilda dig en egen uppfattning om saken, eller läsa mer om tänkbara orsaker.

Några enkla grejer att kolla/göra:

- Kolla så inte filamentet slirar i matningsmekanism. Börjar det slira gnags det loss spånor som fyller ut eventuella räfflor etc, och så blir det värre i en ond cirkel. Rengör och kontrollera/justera förspänning. Det är öht aldrig fel att göra rent extrudern då och då.

- Det kan sitta bränt filament i nozzeln, som blockerar flödet. Gör en "cold pull", googla rätt på en guide för just din skrivare. Också en såndär grej man kan göra preventivt ibland, innan det blir problem.

- Kolla filamentets väg i stort, så det inte kärvar någonstans. Det brukar gå en PTFE-slang ner i hotenden. En klassiker är att den släpper eller deformeras, och man får problem.

Av Trött

Någon som har nån som helst aning varför helt plötsligt mina utskrifter blir såhär? Kör i princip med standard inställningar vilket har fungerat utmärkt genom åren jag haft skrivaren. Delarna blir ju inte särskilt starka utan ordentlig infill. Har en Flashforge Finder.

https://i.imgur.com/79yDqDz.jpg

Av Trött

Om någon transcodning kommer ske så skippa f versioner av CPU’n om du inte tänker använda ett annat grafikkort.

Av Trött

Space Crusade kanske?

Av Trött
Skrivet av Oxies Husse:

Håller med nån föregående: Vi behöver en visa oss din sim rig tråd.

Finns en gammal tråd här

Av Trött

Gjorde en snabb googling, kan detta kanske hjälp dig?

https://discussions.apple.com/thread/8187452

Av Trött

Jobbar med montage/platsmontage av palleteringssystem.

Skrivet av Sebb3n:

Processkötare på sandpappersfabrik.

Gissar på att jag var hos er för ca 3 år sen och installerade en ny linje med en pallastare.

Av Trött
Skrivet av Stefflo:

Ett tips är att läsa boken också. En riktig tegelsten men riktigt bra.
Serien såg jag bara när den kom på 80-talet och kommer ihåg att jag gillade den.

https://www.adlibris.com/se/bok/shogun-9780340766163?gclid=Cj...

Själv håller jag på att plöja The Office, amerikanska serien. Mest som slötittande men tycker den är rätt kul. Man kan väl inte säga att det händer några massor på det kontoret.

Har letat lite efter boken till och från men skulle vilja ha den på svenska, läsa böcker är inte min starka sida direkt.

Skrivet av Bart:

Utan att på något sätt förta originalets kvalitéer, så håller faktiskt tv-kanalen FX att göra en nyversion av Shogun. Det är riktigt seriösa personer bakom projektet, så jag har väldigt höga förhoppningar - när det väl blir av.

Ska hålla utkik efter den, kan vara kul att se en lite modernare tolkning av boken.

Av Trött

Shōgun

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTGxaUvDdNE...

En av mina absoluta favorit serier som jag sett ett par gånger genom åren. Handlar om en skeppsbruten lots från England som får ta sig an livet i 1600-talets Japan.

Av Trött
Av Trött
Skrivet av Bael:

Har du satt dom i minnesplats 2 & 4?

Givetvis hade jag ju inte gjort det, flyttade på dom och det funkade direkt. Hade inte en tanke på att jag hade satt minnena fel. Tack du räddade mig från att slita de sista få hårstråna jag har kvar på mitt huvud