Inlägg

Inlägg som niklasroos har skrivit i forumet
Av niklasroos

Kan tipsa om att PS5 versionen av WRC 9 är riktigt bra. 60 fps i 4k men framförallt Dualsense support. Tycker kontrollen kommer till sin rätt här när det är varierande motstånd på gas och broms och det går att känns när ABS jobbar t.ex. Även underlagen känns olika beroende på om man kör på snö, asfalt eller snö. Eller om bilen går sönder. Varje växling känns också som en stöt som det sig bör i rallybil. Visst, det är inte som en ratt med en bra motor, men det är väldigt mycket bättre än en vanlig handkontroll.

Sen är det svårt. Typ idiotiskt svårt. Men det är en simulator så inget konstigt med det. Fungerar helt ok i väntan på GT7.

Tråkigt att höra om den tveksamma byggkvaliteten. Jag har inte märkt något, men jag har inte spelat lika mycket som flera av er skulle jag gissa.

Av niklasroos
Skrivet av NordhNet:

Hotfix 1.05 ute nu på xbox och ps, påväg till pc soon™️

Ser ut att i teorin fixa en hel del. Någon som testat?

Provade igen och det ser mycket bättre ut på PS5 iaf. Mycket av den "blurriness" som fanns innan med film grain på är borta. Känns inte längre som man har synfel. Även skyltarna går nu att läsa och är inte på samma grafiska nivå som GTA3. Förstod inte vad alla vending machines sålde för det var oläslig text på dem förut, men nu går det att se. Ser för första gången en stamina bar när jag springer och hoppar. Inte sett det förut så visste inte att det var en sak man behövde beakta. Nu finns det tillfällen när spelet faktiskt ser bra ut. Men har inte provat på ps4, så ingen aning om prestandaförbättringar.

Fortfarande svävande saker i luften där NPC:n är borta.

Skulle nog säga att det gått från ospelbart till spelbart med den senaste patchen. Men jag kommer fortfarande vänta tills de gjort klart spelet eller på PS5 versionen.

Kan de fixa så pass mycket på en vecka tror jag de kan göra något riktigt bra på ett par månader. Klart de har enorm press på sig just nu, men det ser iaf lovande ut.

Av niklasroos
Skrivet av Durkadur:

Ja om de bara ställer ner upplösningen tillräckligt mycket så går det mesta Skämt o sido, jag visste inte att den dynamiska upplösningen inte fungerade. Den är nog ganska viktigt för att kunna hålla 30 fps på gamla konsollerna. Tydligt att de behöver mer tid att optimera. Synd att de inte sköt fram det på de gamla konsollerna. Visst det hade genererat kontrovers det med men inte alls på samma nivå. PC- och PS5/XboxSX-spelare verkar nöjda med spelet men det har överskuggats totalt. Jag är helt fast i det och har haft väldigt lite problem.

Jag spelade två timmar på ps5 innan jag gav upp. Ser för oklart ut och känns inte kvalitetstestat alls. Jag väntar på patchen i februari eller ps5 varianten. Alltså, de flesta spelen jag spelat på ps4 senaste åren ser bättre ut (RDR2, TLoU part 2) än vad Cyberpunk 2077 gör på ps5.

Av niklasroos
Skrivet av YaKoStar:

Ni som fick koder, reggade ni igår eller i onsdags?

Igår väldigt sent. Använde bara en mailadress.

Av niklasroos

Tyvärr, vännen jag hade i åtanke var väldigt intresserad, så gått till honom. Annars hade jag gett ut den här. Ville ge helst ge den till någon jag spelar med.

Av niklasroos

Fick en kod, men har en PS5. Får som om jag har någon vän som är lite snabb på att svara om de vill ha den.

Av niklasroos

https://www.pushsquare.com/news/2020/12/hands_on_this_is_how_...

Det här är ganska intressant för att se skillnaderna mellan konsolerna för ett spel som är släppt till den gamla generationen i första hand. Även om det nog är dator som är bästa alternativet för denna titel just nu.

Tråkigt också för de som sitter på en PS4 och sett fram emot Cyberpunk 2077 med den prestandan. Men känns igen från när Skyrim släpptes till PS3 i slutet av den generationen. Men kanske blir lite bättre när de hunnit optimera mera.

Av niklasroos

Vilken brist det är på PS5-spel. Alltså, spel endast gjorda för Ps5. Nästan allt ges fortfarande ut på Ps4. Hade jag haft en Ps4 pro hade jag verkligen inte brytt mig om att skaffa en Ps5 nu. Jag hade en gammal vanlig Ps4 så det var dags att uppdatera.

Folk som inte fått tag på en konsol behöver kanske inte vara så oroliga, än finns det inte mycket.

Av niklasroos

Det där att man kan kolla på hur många timmar som man har spelat PS4 och PS5 spel önskar jag att man inte hade sett. 439 timmar Rocket League som jag varken är bra på eller spelat seriöst, utan mest när man haft tråkigt. Inte så jag tror jag hade skrivit en litterär klassisker med den tiden istället utan är mer så många Ps4 spel jag inte hunnit spela. Får trösta mig lite med att det är enda spelet jag spelat socialt.

Batteritiden på kontrollen överraskar mig positivt. Mycket bättre än mina fem år gamla ps4 kontroller är det definitivt.

Av niklasroos

Det gick snabbt att få sin första platinum trophy på PS5:an. För att vara en gratis tech-demo är Astros playroom vansinnigt underhållande. Snyggt, roliga tillbakablickar om man minns allt från alla tidigare PlayStation och fantastisk musik. Kunde dock inte ta alla referenser men säkert fler än hälften.

Min konsol har varit helt tyst utom när den läser skivan. Däremot så kraschade den helt en gång när jag spelade Miles Morales. Det var som någon slog av strömmen. Gick inte att slå på igen med kontrollen utan var tvungen att starta med knappen på konsolen. Inga problem sen.

Jag hade inget dialogljud först och var tvungen att ändra från Linear PCM till digital bitstream. Kan vara bra att veta om någon annan får samma problem.

Av niklasroos

I vilket läge spelar folk, fidelity eller performance? Beror det på spel eller kör ni alltid samma läge? Kommer man någonsin kunna gå tillbaka till fidelity mode när man provat performance mode?

Av niklasroos
Skrivet av Nucky:

Det måste dom göra. Hörde senast att dom var ute efter ett gäng som kunde bygga ihop enheter som är knäpptysta. Dom kostar skjortan tydligen

Skämt åsido. Du får helt enkelt avvakta till rabatterad deal eller liknande. Eller dela inköp av spel med någon som också har PS5. Går att göra det. Lite trixigt men görbart.

Ja, brukar bara köpa spel på rea faktiskt, då är PS Store ofta väldigt bra. Men sprang till Elgiganten nu på lunchen och köpte Miles Morales (+ en extra kontroll) bara för att se vad konsolen går för när man får den.

Av niklasroos

Kollade lite priser på PS Store... 849 kronor för Demon's Souls. Föredrar verkligen att ladda ner digitalt, men när det kostar så mycket går det inte att motivera. Antar att spelen fortfarande laddas ner när man köper det fysiskt så det hela är så otroligt dumt. Sony måste tjäna ordentliga pengar nu.

Av niklasroos
Skrivet av nevada:

Schysst ändå att man får den från Netonnet för då kan man lämna in den i den lokala butiken om nåt strular vilket ju underlättar en del.

Ja, och i min erfarenhet är Netonnet den absolut bästa butiken om det är något strul. Men jag kan också haft mycket tur.

Av niklasroos

Fick en uppdatering att min kommer imorgon. Det var ju extremt snabbt jobbat av Netonnet. Då vet man vad man kommer göra istället för att baka lussebullar i helgen.

Av niklasroos

På väg från Netonnet nu. Har nog inte kommit längre än att Postnord tagit emot informationen. Trodde som många andra att den skulle komma mellan 8 och 15 december. Liten sannolikhet att den skulle komma innan helgen. Vet inte ens vad jag valde för fraktsätt, klickade bara så snabbt jag kunde. Har ju ett Netonnet kort med gratis expressfrakt men det var inte läge att rota fram det vid beställningen direkt. Önskar verkligen att den kommer innan helgen eftersom jag åker iväg i slutet av nästa vecka.

Nu måste det inhandlas en extra kontroll så man alltid har en på laddning och en extern hårddisk för PS4-spel. Köpte precis Jedi Fallen Order på Black Week rean på PS Store, och trodde jag skulle hinna spela klart det innan PS5 skulle anlända.

Av niklasroos
Skrivet av ripperoo:

Jag kan inte låta bli att känna mig ganska besviken på grafiken hos ps5.
Jag har nu kollat på ett flertal filmer när man jämför grafiken mellan ps4 ps4 plus och ps5. Det som chockerar mig är att dem ser ju nästan identiska ut. Framför allt om man jämför ps4plus och ps5. Man säger att ray-tracing är revolutionerande men den funktionen gör ingen direkt skillnad.
Jag tänkte mig och hoppades på att spelen skulle se mer ut som Unreal engine 5 graphics demo. DET hade varit ett "generational leap"

Hur ser ni på det hela? Är ni också besvikna att grafiken är så dålig? Kan den komma att bli bättre med åren?

Mvh

Har du främst kollat Spiderman remastered på PS5 mot Spiderman på PS4 pro då som IGN gjorde? Är väl de videorna som finns som kan jämföra mot och det blir ju lite nackdel för PS5 att "visa upp" sig mot ett PS4 spel.

Vad jag läst är det Demon's Soul som är det skarpaste i grafikväg just nu (enligt recensenter bästa någonsin på alla plattformar) , så det är nog det spelet man ska titta på. Sen tycker jag det är svårt att jämföra på Youtube med deras hårda komprimering. Brukar se betydligt bättre ut på riktigt. Jag vet inte än, får se i december när jag får min.

Bluepoint verkar veta vad de gör, men tror inte det spelet har ray-tracing, så kanske inte heller det bästa exemplet. Sen verkar det vara haptisk feedback och 3D ljud som är de stora sakerna med PS5. Kommer det något PSVR2 om ett par år blir det nog en riktigt upplevelse.

Av niklasroos

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=958031 Är det denna vi pratar om? För det är ju inget modem?

De andra två verkar vara det dock.

Av niklasroos
Skrivet av Segas:

Frågan är om BBB i andra hand ordnat en egen mjukvara i Zyxel's modem, eller om Zyxel är de som skapat ett admin konto.

...jag tycker inte det framgår någonstans, men "Kung" låter svenskt och tror inte det har en signifikant betydelse på taiwanesiska...

Så, boven här är BBB? Låter som ganska intressanta påföljder som komma skall.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag kan lova dig att det är BBB:s egen firmware i deras modem och routrar som de skickar ut. Var ju bara att logga in på routern/modemets ip-adress för att se det när man hade BBB.

Av niklasroos

Det är modem de pratar om nu och inte deras trådlösa routrar som BBB skickar ut som deras personal kallar för modem? Så att det bara är ADSL-kunder som drabbas?

Vet av egen erfarenhet hur dåligt skräpet de skickar ut är och är gjort för att deras kundservice ska kunna hålla koll på din aktvitet, för att det ska hjälpa med felsökning. De skickar ju ut något Zyxel-skräp till fiberkunder också och skulle inte bli förvånad om det är samma lucka i dem också. Fick prova fyra routrar innan jag hittade en som funkade med BBB. De säger själva att de inte kan garantera att deras fiber fungerar utan den Zyxel-skiten som de skickar ut. Helt vansinnigt, men så är det. Jag hoppas detta blir dödsstöten för BBB och Telenor. Hatar dem intensivt.