Inlägg

Inlägg som SunQ har skrivit i forumet
Av SunQ
Skrivet av Adnerhill:

Monterades idag, har varit utan dator i ett halvår för att de såg lite märkligt ut med ett stort skrivbord i vårt vardagsrum. Fick idén om string system då det passar in i vårt stuk Blev absolut helt ok!

https://i.imgur.com/8tLwQOQ.jpg

Är det synvilla eller är det lite V-formation på stringhyllan? Ser ut som där alla "DVD-fodralen" står är bredare än där skärmen står

Annars, bra lösning! String-system är riktigt bra för att kompromissa med men tyvärr väldigt dyrt

Av SunQ

Det beror på vad man anser är värt.
Jag går till en barberare 4 ggr per år ungefär. Beror på hur jag gör med skägget. Ibland får jag infall och tar bort allt utom någon cm.
Då tar det längre tid innan jag behöver besöka barberaren

Men det är ju som att gå på spa Man behöver inte ha jättelångt skägg, kan vara bra att få lite tips och snygga till det också.

Av SunQ
Skrivet av RVX:

Har lite skägg i dagsläget och vill spara ut relativt långt och tjockt, vilket jag förstår tar tid.
Problemet jag ofta har är att när jag sparat ut en bit och det börjar bli längre, så blir det alltid betydligt mindre precis i mitten av hakan. Och betydligt mer på sidorna...inte så snyggt. I dom lägena brukar jag främst försöka härda ut och, men det slutar som oftast med att jag kortar ner det då det inte ser alltför snyggt ut enligt mig.
Är svårt att fånga på bild <Uppladdad bildlänk>
Helt kalt är det inte, men avsevärt mindre. Smörjer till och från med skäggolja och kör med skäggschampoo regelbundet i duschen. Däremot är jag otroligt dålig, eller rentav sagt aldrig, på att kamma skägget. Funderar på om man Skullle köpa en burk med vitamin b7 biotin och bara testa för att se om det ger nåt resultat. Vet att det inte finns några vetenskapliga garanterade sätt att få det och växa snabbare, men ändå.

Eller är det bästa att helt enkelt gå till en barberare och få hjälp?
Hjälp uppskattas 🧔‍♂

Många har en liten kal spot på det området. Jag har också det, men väntar du inte till så kommer det att växa ut runt omkring.
Men börja köra med skäggborste efter varje dusch. Det är ett väldigt bra sätt att få bort död hud och allmänt rensa upp i skägget.

Skäggschampo och skäggolja är obligatoriskt efter typ 2-3 cm skägg. Annars blir huden väldigt torr i skäggbotten.

Av SunQ
Skrivet av r80x:

Förra sommaren vägde jag 128.5kg vilket är det mesta jag någonsin vägt. Jag orkade verkligen inte göra någonsin och satt bara hemma och pressade i mig godis, pizza och annan skit. Mina blodprover visade att levern inte mådde super.

Idag väger jag 96kg. Har gått ner 32.5kg sen dess. Har tagit bort socker i den mån som känns rimligt, gråter inte över ketchup med socker i eller frukt och bär, undviker mjölprodukter som pasta och bröd samt så rör jag på mig varje dag och försöker träna minst 3 dagar i veckan. Har en allmänt fett och proteinrik diet.

Mitt primära mål är 85kg och det är förhoppningsvis med rätt mkt muskler med. Mår väldigt mycket bättre nu och mina blodprover är mycket bättre de med.

Jag tror jag är i exakt samma sits som dig. Ligger på tok för högt just nu. Men det tråkigaste för min del är att hitta på saker att laga.

Har du (och övriga i gruppen) tips på bra mat för matlådor?
Jag är inte så kräsen på mat och tycker det är skoj att laga mat, men har otroligt dålig påhittighet för att laga mat.

Första målet är väll sub 100kg men har nog ungefär samma mål som dig med 85kg. Har precis bytt arbetsort så jag har inte längre 2-3h pendling om dagen så har inga ursäkter att inte träna nu, särskilt eftersom vi har gym på kontoret..

Av SunQ
Skrivet av Dhanjel:

Jobbar dagarna innan och barnen kommer först på annandagen, så har bara helgen, så längre resor går bort.

Begränsad ekonomi, inte speciellt förtjust i varken mediakonsumption eller spel och har i princip inga hobbies i övrigt.

Till råga på allt vegetarian, så någon hotellnatt med julbord lockar inte heller.

Funderar på att ta någon längre promenad i närheten och kanske ta med stormkök och laga lite mat (men ingen övernattning), men det är lite väderberoende. (Inte så sugen om det regnar eller är svinigt kallt, har inte kläder för det).

En annan idé är att hitta en sjukt lovande bok och bänka sig framför en brasa med en stor kanna te hela dagen, men då gäller det att hitta den där boken bara..

Några andra spontana kul idéer?

Det går ju inte att slå det som redan är tipsat om att hjälpa andra. Men hittar du inget så finns det inte så mycket mysigare saker än att sitta framför en brasa och eller bara sitta och lyssna på en pod/bra musik.

Av SunQ

Vilket är bästa kortet (gratis) för att få gratis uttag utomlands?
Behöver inte vara ett kreditkort utan kan vara ett som man fyller på via swish/banköverföring eller liknande.

Kreditkort kör jag redan SAS Amex och SAS Eurobonus som jag kommer betala allt med men för kontantuttag hade det varit bra med något.

Av SunQ
Skrivet av Qubeista:

Rätt så exakt 15% ökning? "Helt ok"?

Jag hade blivit skogstokig..

Det är nästan aldrig låst ränta på leasing och andra såna tjänster.
Är du skogstokig på bolån också just nu som gått upp om man inte låst räntan?

Av SunQ

Kul att det lever vidare med att andra talanger tar över

Av SunQ

Produkt: Meta Quest 2 Resident evil 4 bundle 128GB
Länk: https://www.inet.se/produkt/5413067/meta-quest-2-resident-evi...
Kategori: Spel
Prisjakt:https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=7264458
Pris: 3999

Medlemspris, måste vara inloggad för att se priset

Av SunQ
Skrivet av Gorian:

Ah, jag vet vilken knapp du menar. Jag köpte också en Master 3 för ett tag sen men blev inte kompis med den. Lämnade tillbaka efter någon halvtimmes användande. Vet inte om jag riktigt gav den en ärlig chans dock och är fortfarande ute efter en ny mus till Macen 😅

En grej jag störde mig på var att man behövde göra så stora svepningar när man höll nere tumknappen. Är det något du upplever också? Det blev liksom sån fördröjning i hur snabbt man kunde hoppa mellan ytorna (svepa vänster, sen höger direkt igen) jämfört med när man gör det med typ Trackpad eller tangentbordskombinationer.

Jag har gått över till Mac hemma också nyligen och en extern mus oavsett typ är inte bra med en mac..
Förstår inte hur det kan vara så stor skillnad. Måste ju vara många som använder extern mus och så svårt borde det inte vara att fixa till.

Använder några olika externa program för att få till standardfunktioner som framåt och bakåt-knapparna med tummen. Men ca 1 gång per dag så slutar musen fungera och man behöver starta om datorn.

Då är det min trådlösa gaming-mus från förra datorn som jag använder. Funkar kanon med en PC men inte med denna.

(detta har inget med tråden att göra, sorry för det..)

Av SunQ

Telenor 40gb surf företagsabonnemang.

Var påväg att skaffa ett privat igen när jag skulle byta jobb. Men blev inget nytt jobb pga bättre erbjudande att stanna.
Så fortsätter med företagets abonnemang Porterade in mitt gamla nummer för 7 år sen och med det har man ju sparat typ 25k i abonnemangskostnader

Av SunQ

Jag förstår att TS försöker underlätta för Inet med att slippa en retur. Men som Allexz säger skulle det utnyttjas istället.

Typ alla branscher gör detta, särskilt abonnemangstjänster som sällan sänker sina priser på aktiva abonnemang, även om det kostar mindre att köpa nytt. Precis som att man aldrig skulle klaga på att man fick betala för lite för sin produkt. Köper man för 1000kr och sen kostar det 1500kr några dagar senare. Vill ni då också betala 500kr mer?

Att köpa något innebär ju att man betalar det man anser är marknadspris för en sak. Sen får man stå sitt kast eller vinna på att man gjorde rätt val om priset ökade.

Av SunQ

Jag gör samma som Aktsu, dock kör jag med Skandiabanken som är helt kostnadsfri för att göra standardsaker som att betala räkningar, få in lön osv.

Ganska bra app.

Sen kör jag ett SAS Eurobonus Mastercard och ett SAS Amex Premium för att få poäng så man kan resa lite mer.
Båda dessa kort är kopplade till Apple Pay och ligger i klocka och telefon.
Visst, korten är lite dyrare men försöker komma iväg på 1-2 resor per år där man bokar med bonuspoängen. Blir New York i business nu i januari och Tokyo i business i maj.

Väldigt trevligt då det nästan är "gratis" då jag ändå skulle köpt de prylar jag köpt med korten utan att få bonuspoäng annars

Av SunQ
Skrivet av Kaine_Uro:

Varför kan inte laddstationerna fungera precis som vilken j-a vanlig pumpstation som helst? Hur svårt ska det vara?

Nej, jag tänker inte installera någon app eller använda något specialkort för att kunna ladda elbilen. Det ska räcka att använda sitt vanliga betalkort för att betala.

Nu har man ju förmånen att kunna ladda fritt på jobbet, så i nuläget är det för mig ett ickeproblem. Dock kommer man ju inte kunna ladda om man ska åka iväg längre.

Det är nog inte svårt att sätta dit en kortläsare på varje stolpe. Det som troligtvis gör att det inte är så är nog en kostnad som tillkommer för de som sätter upp sånt.

Men som DaBone skriver så är det lite pill i början men skaffar man 2-3 olika laddbrickor/kort så täcker det in 90% av alla laddställen. Efter några gånger så är det nya normala och man tänker inte ens på det.

Gillar man att pilla så finns det flera sätt att koppla ihop flera laddbrickor på ett programmerbart kort så man bara behöver ett kort/bricka för samtliga stationer.

Sen beroende på vad man har för elbil så kanske du inte ens behöver någon app/bricka.
Som Teslaägare klarar man sig väldigt långt med enbart deras egna supercharger-nätverk på långresa. Då behöver du bara deras egna app som man redan har om man kör bilen. Stanna vid en station och koppla in så dras det automatiskt från ditt kopplade kort. 10ggr lättare än att tanka på en bensinmack.

Av SunQ
Skrivet av Wyver:

Ot. delvis iaf.
I Finland duger det att du har en skannad pappers faktura, ifall du blir granskad. Bokföringfsprogrammen inom branschen stöder att du skannar in pappersfakturor och inkluderar dem i säkerhetskopian. Personligen tycker jag det är nästan mera bök att skanna in fakturor än att betal e-fakturan och samtidigt printa ut den banktjänsten och lägga den i mappen.

Som sagt, jag har inte så bra koll på detta
Men det kan säkert vara liknande i Sverige. Främst avtal som jag hanterat på sista tiden och där är det dock fortfarande så att vi behöver förvara dom på det sättet som vi fått dom. Som tur är har de flesta kunder börjat acceptera digital signatur så man slipper allt som har med papper att göra..

Av SunQ

Avtal och annat ska ju förvaras på samma sätt som det kom, åtminstone så jag lärt mig inom ekonomi på företag
Så om ett avtal är påskrivet för hand så ska det sparas i fysisk version men om det är påskrivet via digital signering så kan man spara det på en server.

Men har ingen utbildning inom detta så mest vad jag hört på jobbet

En faktura skulle jag nog dock våga scanna in och slänga originalet, åtminstone till allt vanligt, ett lägenhetsköp eller bilköp kanske inte. Men allt annat skulle jag nog scanna in om jag ville ha kvar det

Av SunQ
Skrivet av AxxT:

Jag har hoppas att SweClockers kanske kan kolla upp det här efter BF är slut.
Hur det blev med dessa regler och hur bra dem följdes, eller om vissa webbplatser kring gick det.

Jag tror mer på Inets ide isåfall.
Att dem har streams tex där vissa prylar sänks ordentligt, skulle inte bli förvånad om det kommer bli mer sådana.
Att Webhallen, Komplett hackar på.

Komplett har ju sin Bonanza. Webhallen, vet jag inte riktigt om dem har något sådant.

Men tror det mer än jag som trött på alla dessa "reor" med usel rabatt eller nära på +/- 0 mot tidigare pris.
Många här är ju pris medvetna, funkar inte att rea ut prylar utan att få kritik. När det är så himla lätt att prisjämföra.

Webhallen brukar ha swec-exklusiva grejer på BF som vissa år har varit helt galet bra.
Jag köpte min skärm där med extrem rabatt. Men få erbjudanden som i sin tur är riktigt bra.

Av SunQ
Skrivet av Ogge:

Hur ska jag spela på jobbet nu då?!

Steam home streaming eller vad den heter? Det ska ju gå att göra med valfri dator/padda.

Av SunQ

Vad är det du betalat då i förväg?

När jag köpte nybyggnation så betalade jag 30 000kr för att "boka" lägenheten. Sen 3 månader innan inflytt betalade jag 20% av insatsen.

Vart är du i flödet?
Om du "bara" betalat första bokningsavgiften så är det ju bara att offra dom pengarna om du tror att det inte är värt att behålla lägenheten.

Men har du betalat den betydligt större delen av kostnaden, dvs ~20% av insatsen så förstår jag att det är svårare

Av SunQ

Sjukt förvånande! Jag köpte Cyberpunk och fick en kontroll i slutet av 2020. Spelade kanske 2-3h och sen glömde jag bort det lite.
Hade inte förväntat mig något tillbaka men perfekt att få tillbaka 629kr om det nu blir så.