Inlägg

Inlägg som Semireject har skrivit i forumet
Av Semireject
Skrivet av daskedennis:

Folk som gnäller på priset är ju fan bara för mycket. Egoistiska jävlar.

Jag kan absolut leva med lägre kvalitet på Netflix om det löser viktigare problem. Om så nu vore fallet i Sverige, vilket jag ställer mig mycket tveksam till.

Men det är ju som mycket annat. Tycker jag inte att en tjänst är värd pengarna den kostar så köper jag den inte. När jag signade upp ansåg jag att det Netflix erbjöd var värt pengarna. Men när tjänsten inte längre är den samma och priset är oförändrat tycker jag inte längre det är värt det och väljer således att inte fortsätta tjänsten. Svårare än så är det inte.

Man kan dra många paralleller, allt från köttbullar till bilar. Men det känns onödigt. Är man inte tappad för hög höjd så borde man förstå att vissa blir missnöjda och inte behöver ifrågasätta det missnöjet. Även om du använder tjänsten eller inte. Det är sunt jävla förnuft helt enkelt.

Av Semireject

@ronz:

Tack!!

Jag tror du prickade in varenda ett av det scenarion jag ser framför mig kommer inträffa

V-moda Boompro har jag dock redan uteslutit av just den anledning du beskrev. Modmic är jag skeptiskt till dels för den extra sladden då förstås, men också de faktum att många verkar ha svårt att få till ljudet till 100%. Och i mina ögon ska de fungera till 110% för att det ska vara värt en extra sladd och grejer. Dock väger ju hörlurens kvalitet tungt också vilket gjort det hela svårare än kanske nödvändigt.

Av Semireject
Skrivet av SeF.Typh00n:

Jag kör ibland med ett par Fidelio X2 och en V-moda BoomPro.
Då är det också bara en kabel, har funkat mycket bra.

https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=2671684

GSP har jag inte provat med X2 är betydligt bättre än AKG-varianterna i alla fall.

Ok, tack! Vad var det du inte gillade med AKG-lurarna?

Skrivet av Yatagarasu:

Har själv en uppsjö av lurar i diverse olika prisklasser, men det jag använder idag primärt vid gaming är följande:

  • Sennheiser HD579 + Blue Yeti

  • Audio-Technica ATH-M50 + ModMic 4

Men om du gillar öppna hörlurar och gärna har micen inbyggd kan jag rekommendera Sennheiser G4ME One. Är öppna lurar och använder samma drivare som HD579 (vilket är riktigt bra!).

Gav bort mina G4ME One då dom bara blev liggandes, men ljudet är likvärdigt som mina HD579 och är nog dom enda "gaming" lurarna jag kunna haft i flera timmar utan att bli svettig eller fått obehag av 'bandet'.

Har du haft chansen att prova Fidelio X2?

Sennheiser litar jag på, och om det inte vore att jag verkligen tycker om mina Fidelio, hade det nog blivit ett par Sennheisers med en motiveringen i stil med "De här är bra, inte bäst kanske, men definitivt bra nog för mig".

Vad jag förstår är GSP-modellerna (framför allt 500 och 600) en modellerna som ersatt och vidareutevklat game-serien med samma drivare men en uppdaterad konstruktion. Utseendet antar jag man vill tilltala gamers med, men är den enskilt största negativa punkten för mig.

Känner du att Modmicens konstruktion och kabel är något du tänker på eller rent utav är i vägen när du använder den kombon? Eller är det något man slutar tänka på?

Av Semireject

Fidelio X2 + Modmic eller Sennheiser GSP 500?

Jag har idag en Blue Yeti som jag vill avveckla och kan inte bestämma mig för att köpa till en Modmic till mina Fidelio X2 eller köpa ett headset igen. Jag gillar öppna lurar och har således sneglat på både Sennheiser GSP 500 och ATH ADG1x.

Jag förstår givetvis att riktiga lurar som Fidelio X2 förmodligen är att föredra, men är skillnaden så pass stor? Är det någon som provat alla tre? Jag slipper nämligen gärna den extra sladden och bök som blir med en Modmic, men vill samtidigt slippa en så stor investering som möjligt.

GSP 500 är ju relativt billiga i jämförelse med ATH ADG1x.

Av Semireject
Skrivet av boibo:

Ett sätt att se om man sitter på CGN/NAT444 är att gå in på www.mittip.se och se vad du får för adress. Denna adress kommer skilja sig mot vad din router får som WAN ip.

kör du ingen router, så kan du se vad din dator får för IP och jämföra.

Jag kan bekräfta att detta kan vara lösningen på problemet!

Efter att ha bråkat länge med att få igång Satisfactory, BO4 etc på mitt Bahnhof fiber så löste det sig efter att ha fått ett publikt IP. Vilket jag alltid trott jag haft innan jag dubbelkollade igår. Jag använde deras formulär och beställ sent igår fredag och nu dagen efter fungerar det fint.

Av Semireject

Spelade Apex Legends större delen av kvällen igår och jag måste säga att det var riktigt roligtl! Det finns redan mycket innehåll för att det ska kännas motiverande en lång tid framöver, bra gameflow och balanserad TTK. Tummen upp!

Även om jag förstår varför och delvis håller med så tycker jag lagsammansättningen av ett konstant antal på 3 spelare känns för påtvingat. Jag vill inte behöva spela med en random om vi bara är två, samtidigt som det hade varit kul att kunna vara fler om man så önskade.

Hade det inte varit för att min fick loot relativt frekvent så hade jag dock varit lite bitter över cashshop-priserna. Men det känns just nu mer som deras förlust än vår. Hade priserna varit en fjärdedel så hade nog det shoppats betydligt mer. Jag tänka mig pytsa in ett par hundralappar i ett spel jag tycker är kul och sedan kunna köpa några skins för det. Men inte 200 spänn för ett skin.

Av Semireject
Skrivet av BM-Mods:

Kan kanske vara något med kortet, då drivarna skall försöka laddas in, kan du försöka komma ini felsäkert läge och se om det går bättre då, alt prova kortet i en annan dator?

Jag ska prova det!

Kortet fungerade fint sist när den satt i min speldator så jag tror det inte ska vara något tok med hårdvaran. Faktum är att det känns mer som om det går åt skogen när drivrutinerna ska laddas in/uppdateras men jag förstår inte riktigt varför.

Av Semireject

Dator fryser vid windows login efter byte till dedikerad GPU (GTX 970)

Jag har en dator som sedan installation kört på det integrerade grafikkortet men nu tänkte jag sätta i ett gammalt GTX 970 som jag hade liggandes. Dessvärre går det inte alls bra då datorn totalt låser sig vid Windows splash/login.

Vad kan detta bero på tror ni?

Detta som sitter i är:
EVGA Supernova G3 650W
ASUS PRIME Z370-A II
Intel Core i5 8600K
Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz
Samsung 970 EVO 500GB BF18

Och grafikkortet som ska i är ett GTX970-DC2OC-4GD5-BLACK.

Av Semireject
Skrivet av Nasso:

När blizzard gör detta ska jag korka upp en flaska skumpa.

Jag med!

Tror dock dom är mycket djupare i varbölden än Bungie var. Blizz är en del av den till och med, medans Bungie bara var styrd och smittad av den tills immunförsvaret nu kom ikapp och gjorde sitt.

Av Semireject

Det här är så obeskrivligt bra. Att man vill, kan och verkligen ser till att bryta sig loss från Activision är minst sagt stort och kommer betyda mycket för framtida spel.-

Nu är inte jag inget Bungie-fan i sig, men jag köpta och spelade Destiny 2 och det var ganska tydligt vilka influencer Activision hade där. Activision blev verkligen en spridande varböld inom spelindustrin som inte fört något gott med sig på väldigt länge. Så det är hoppfyllt att även utvecklarna börjar inse det.

Av Semireject

Jag har Epic Launchern och visst kan jag tänka mig att spela fler spel därifrån. Men jag gillar ändå inte det som händer nu.

För snälla tro inte för en sekund att detta gynnar oss som konsumenter. Varken med priser, service eller prestanda. Steam var och är så mycket mer än något man startar eller köper ett spel från. Ta deras återköp policy som exempel, eller varför inte de sociala funktionerna eller robusta servrar som servat oss i alla år.

Visst Steam har tagit en rejäl peng för sin tjänst, men den har fanimig varit riktigt bra. Dit kommer få andra nå inom snar framtid med de pengar man lockar med nu.

Hade det varit sund konkurrens hade spelen funnits på båda plattformar/tjänster. Då hade den plattform som erbjudit den bättre tjänsten vunnit kunderna av rätt anledning. Nu får vi istället ett spel till samma pris på en plattform som är sämre. Och inga incitament finns att göra den bättre heller - för dom har ju exklusivitet.

Av Semireject

Är inte det typiskt idag? Att alla skriker ut sina rättigheter och att man känner sig kränkt både här och där, samtidigt som helt glömmer bort sin egna skyldigheter och vad det innebär att vara en sympatisk och trevlig människa.

Jag personligen har bara bra saker att säga om Inet och de gånger jag behövt ha kontakt med kundtjänst har det alltid vara glada toner och snabb hjälp. Detta gäller förövrigt de flesta av de större aktörerna. Jag tror även att detta har direkt koppling till hur man själv beter sig.

Är man själv tillmötesgående brukar man ofta få samma tillbaka.

Av Semireject

Adlibris är genuint skitdåliga på det dom gör. Deras leveranstider har blivit ett internt skämt hemma efter att stort sett varje beställning blivit försenad. Och detta under normal handeln.

Min erfarenhet är alltså att detta inte är unikt black friday och julhandeln, utan är mer regel än undantag numer. Vilket jag förstås tycker är all kritik för en sådan så pass stor aktör.

Jag lider verkligen med er som väntar på julklappar!

Av Semireject

Svaret är nog rätt och slätt nej här. Du behöver nog inte oroa dig, även om sådant där är både krångligt och en aning obehagligt.

Av Semireject
Skrivet av hugo0814:

@Semireject: Om det är över wi-fi den dåliga uppkopplingen märks så rekommenderar jag att gå till unfi controllern och välja rätt bandfrekvens för 2,4ghz samt 5ghz. Efter det kan du gå till inställningarna och slå på ”avancerade inställningar” typ och sedan välja ”Prefer 5Ghz” på access punkten.

Japp den är rätt så dålig just nu, men där har jag inte petat så mycket än och det saknas accesspunkter. Täkt få ordning på det trådade först. Och på tal om det var allt i sin ordning när jag kom hem igår. Så jag kanske oroade mig i onödan över något temporärt kvällen innan. Vi får se hur det fortsätter

Av Semireject
Skrivet av Afrasbaba:

Jag hade nog börjat med att begära en publik IPv4 från Bahnhof (ska gå att göra direkt från hemsidan). Det skulle inte förvåna mig alls om TS har privat IP som fungerar dåligt i dagsläget.

Har själv haft IP-Only + Bahnhof och hade en del barnsjukdomar i början.

Jag funderade på just det också...

Det hela började förstås utan publikt IP och det fungerade bra. Det var då jag gjorde min första mätning som nådde 250/100.

Senare registrerade jag publikt IP när jag fortfarande var kopplat direkt mot fiberomvandlaren och märkte ingen större skillnad då. Jag spelade lite och njöt av att det var ingång. Efter det mätte jag nog inte igen, utan installerade Ubiquiti grejerna och konstaterade att även det fungerade.

Det var inte fören när jag satt i soffan för att kolla WIFI hastigheten jag märkte lägre hastigheter och gick då och mätte igen på datorn och insåg att hastigheten störtdykt ner till 10-15.

Vilken MAC adress ska denna registrering bäst stå på? Vilken MAC-adress känner websidan av? Jag dubbelkollade aldrig vilken MAC-adress det var utan på något vis inte skulle spela roll eller att det var fibermottagarens per default.

Av Semireject

Det lustiga är även att den "inbyggda" speedtesten inte fungerade heller. Vad det nu tyder på?

Nu sitter jag inte vid systemet så jag kan prova "live" men det finns förstås vissa saker jag inte hunnit ännu och ska prova senare ikväll:
- Stänga av Smart Queue om den är på
- Dubbelkolla Hardware offload
- Ändra DNS till 1.1.1.1 eller 8.8.8.8
- Se över QOS-regler
- Prova bara router utan switch
- Prova bara switch utan router
- Full factory reset på allt
- Prova WAN2-porten istället

Det jag har redan gjort är:
- Prova direkt till fiberomvandlaren
- Verifierat att det dragna i huset är OK
- Provat olika kablar
- Provat toggla MSS Clamping (från auto)
- Stängt av DPI
- Starta om router
- Stängt av PoE på de portar som inte behöver det

Det jag fiskar efter är egentligen nya idéer eller om någon haft samma problem och lyckats lösa det. Till exempel om Bahnhof har några egenheter för sig som kan krocka med USGn.

Av Semireject
Skrivet av teejee:

Vad får du kablat rätt in i routern?

Max, dvs 250mbit eller strax över.

Skrivet av wille61:

Se till att ha senaste Firmware på USG:n, har haft lite bekymmer med dessa tidigare men efter ett par uppdateringar har det försvunnit.

Mm, jag tror allt ska vara uppdaterat som det ska. För visst menar du genom controllern (Device > Upgrade)?

Skrivet av aztekk:

Från 250 till 12 mbit är ganska mycket.
Du har inte råkat blanda termerna nu och läst 12 Mbyte i något program?

Heh, nej.. jag hade nästan hoppats på det Samma tester, fast olika resultat. Bredbandskollen och Speedtest.net.

Det är verkligen jättestor skillnad vilket förstås tyder på något rejält fel.

Av Semireject
Skrivet av DaWolf:

@Semireject: Kom och tänka på att det kan vara värt att kolla i inställningarna på din usg om dpi är aktiverat. dpi=deep packet inspection. det kan påverka din hastighet. mvh

Japp, det var det tills jag igår slog av det Det gav dock dessvärre ingen skillnad.

Av Semireject
Skrivet av MaxDS:

Låter ganska simpelt, gå bakifrån och fram och kolla vart flaskhalsen sitter.
Får du ut rätt hastighet från Fiberomvandlaren?
Kolla därefter USG, har varit med om att vissa sådana har påverkat hastigheten negativt.
Koppla därefter in switchen och mät varje port där, har man otur kan någon enstaka port vara kass. Är hastigheten lika dålig i alla portar, byt kabel mellan USG och Switch och testa igen.
OBS! Kolla så att du inte har någon QoS i switchen som begränsar hastigheten.
Till sist kan du kolla dumswitchen och APn, när du vet att det kablade nätet funkar som det ska.

Tack.

Ja fiberomvandlaren fungerar som den ska och ger rätt hastighet. Denna testades med samma kablar så även de ska vara OK, likaså patchpanel och de dragna installationskablarna.

Det som kvarstår att testas är väl USG och switchar separat, det vill säga:
1. Fiber -> USG - Dator genom patchpanel (dvs inga switchar emellan)
2. Fiber -> Switchar -> Dator (ingen router)

Dumswitchen har fungerar fint tidigare dock, så det borde ligga hos någon Ubiquiti enhet.