Inlägg

Inlägg som Extrapaj har skrivit i forumet
Av Extrapaj

https://en.wikipedia.org/wiki/Fearmongering

Jag bor mitt i no-go zonen och har inte blivit skjuten, knivskuren eller rånbögmördad än. Kan väl bero på att jag inte är med i något gäng eller skiter i att betala mina drogskulder.

Förstår inte hur man kan gå in på t.ex Aftonbladet och inte se hur hela deras skitsida är uppbyggd med clickbait och "AKTA LIVSFARLIGT" rubriker, hela tidningen är en parodi styrd av sjuka människor som tjänar pengar på din rädsla.

Som sagt, är det något som skulle vara verklig fara för mitt liv så får man reda på det på annat vis, och dör man så dör man, ett par år tidigare.

Av Extrapaj
Skrivet av Southy:

Efter mycket velande fram och tillbaka och en avbryten beställning på Zen Dac v2 så valde jag tillslut ändå att gå med K5 Pro, då jag önskar kunna driva både låg och hög impedens hörlurar (Sundara & HD650). Hoppas verkligen det blir ett lyft från Asus STX II

K5 Pro klarar av att driva det mesta, så det är inga problem. Ljudet kommer vara exakt som från ditt Asus STX 2. Mycket trevligare med volymratt också!

Av Extrapaj
Skrivet av Legitjunkie:

ÄR DET NÅGON SOM upplever att oavsett kvalité på hörlurar så börjar basen oundvikligen efter ett tag att rassla, inte hela tiden - bara under vissa frekvenser?

Min hypotes hittils är att smuts/hår/div tar sig i kåporna och lägger sig på elementet - eftersom jag ibland, med växlande framgång, kan reducera rasslandet genom att slå på kåpan eller försöka nypa upp hårstrån genom tyget/skumkudden. Eller är det så att det är relativt enkelt att "spränga" hörlurar?

Med vilka lurar har det hänt dig?

Jag har märkt och märker diverse oljud ofta men kommit fram till att det faktiskt är dem flesta låtar som har störningar i sig.

Av Extrapaj
Skrivet av candyraver:

Yes tackar så mycket! Jag gillar när man "känner" att en knapp blir nedtryckt som denna snubben visar med blåa: https://youtu.be/a5BS2DFpdxM?t=108

edit: blir får bli bruna. Kan skicka tillbaka det om det är total katastroff. Tack för hjälpen alla!

Fått hem tangentbordet än? Vad tyckte du?

Av Extrapaj
Skrivet av candyraver:

Jag beställer nog "Varmilo VA88M Moonlight MX Brown" 1590kr idag såvida inga har några synpunkter?

https://www.inet.se/produkt/6100773/varmilo-va88m-moonlight-m...

Ha de fint

Är du ute efter taktila switchar så är jag rädd att MX Brown kan vara en besvikelse, de är i princip linjära med ett litet sandkorn halvvägs ner.

Av Extrapaj
Skrivet av Superthug:

En liten update då:

Manjaro har jag nu kört i 3 dagar.
Default install. Installerade Mozzilla Thunderbird, Gnome Weather, Remmina, Rhythmbox och hör och häpna Virtualbox med tillhörande extensions.
Allt funkar klockrent. Inte pillat med tema eller Gnome Extensions utan allt är vanilla.
Tänkte låta den rulla en stund och se.

Manjaro med XFCE? Det är den distro som funkat bäst personligen. Hoppas den rullar på

Av Extrapaj
Skrivet av Superthug:

Testade nyss. Såg lite föråldrad ut
Provade dock Gnome OS som än så länge är bara dev version.
Exakt i min smak
Vet dock ej hur jag får in nvidia drivisar i den och nouveau gör ont i ögonen.
Annars var den clean och fin. Inga onödiga program installerade.

I standardutförande kan den nog se lite föråldrad ut, finns ju lite olika teman. Såhär såg mitt XFCE ut i Manjaro. Precis som jag vill ha det.

https://ibb.co/47FgjLc

Av Extrapaj
Skrivet av Superthug:

Jag har testat KDE några gånger.
Första gången var väl nån gång tidigt 2000-tal med Suse Linux jag hade köpt
med manual cd/dvd och hela baletten.
Tycker än idag att det är för mycket. Jag behöver något minimalistiskt och rent.
Och fungerande...

Låter som du letar efter XFCE

Av Extrapaj

Äntligen, som man har väntat.

Av Extrapaj
Skrivet av DennisOlof:

@Extrapaj, mmm. Instämmer.

Ibland tycker jag mig höra skillnad och bättre kvalite på FLAC filer men det kanske inte stämmer. Placebo. Däremot är det stor skillnad på en usel kvalite MP3 och en MP3 fil som har hög kvalite. Det fanns säkert en anledning till att man valde standarden på CD och ljudet vi har idag, även om det var för läge sedan den tekniken togs fram. Vi människor hör ju inte bättre nu än vad vi gjorde då. För vi har ju inte uppgraderat våra öron. Kanske dags att beställa tid hos läkare så jag kan installera digitala öron också.

De flesta idag kör nog med streaming, och det vanligaste är nog stereo ljud. Det har ju varit så mycket prat om HD ljud, hemmabio och allt det där men inget har lyckats slå ut den hederliga CD-skivan. Även om streaming har tagit över den stora marknaden för pop och annat som mest är för kortvarig konsumtion, dvs bara är i ropet ett tag. Så CD-skivor, DVD-R och annat kommer inte försvinna även om marknadsandelarna inte är så stora längre.

Jag tycker också teknisk utveckling är bra men jag tror nog att de flesta efterfrågar smidighet och enkelhet vad gäller just BlueTooth. När man förflyttar sig mellan hemma, bilen osv så vill man ju att allt bara ska följa. Precis som det tog lång tid för tillverkarna att erbjuda VoLTE står för ”Voice over LTE” för att få mycket bättre ljud på telefonsamtal. Hoppas att detta inte blir något som bara Qualcomm sitter på utan etablerade standarder. Vi har redan tillräckligt med problem med USB-C till 3.5 ljud adaptrar som inte fungera mellan olika telefoner osv.

Saker ska bli enklare, bättre och smidigare inte tvärt om.

Ibland tycker jag mig också höra skillnad, då går jag tillbaka och lyssnar igen men då är oftast skillnaden jag tycker mig höra borta. Sen utsätter jag mig själv för ett blindtest och inser att jag inte hör någon skillnad.

Ja det finns en anledning till att vi har stannat på 16bit 44.1khz. Väldigt kort förklarat så räcker 16 bit, och 44.1khz bitrate är det som krävs för att få rent ljud upp till 20khz. ( https://www.youtube.com/watch?v=-jCwIsT0X8M ) Riktigt bra förklarat om bitrate och djup.

Av Extrapaj
Skrivet av DennisOlof:

Precis. Man hör skillnad på en 128 och 320 MP3 fil. Där är det ganska tydlig skillnad faktiskt. Och sedan om man jämför en 320 MP3 fil med en FLAC fil så hör man nästan ingen skillnad alls, det är mycket lite. Beror på vilken musik det är osv. Även i blindtester så var det inte många som kunde skilja på en en hög kvalite MP3 fil och ljud direkt från en CD-skiva. Sedan beror det ju också på vilken kvalite det är på CD-skivan. Det finns ju olika tekniker och kvalite här också. Det är ju hela kedjan från det inspelade ljudet och tills det att ljudet spelas upp i en högtalare.

Hur många här har inte dassiga prylar egentligen, datorhögtalare, kassa hörlurar, halvbra ljud från det inbyggda ljudet på TV osv. Jag är nöjd med det ljudet men det är helt klart stor skillnad om man lyssnar på musik etc på en bra HiFi anläggning. Många kör nog med streaming och annat plus man lyssnar på det som är mest praktiskt och behändigt, ljudet är ofta inte speciellt bra men folk bryr sig inte. Det är ju bra om man utvecklar tekniken så att man åtminstone har det bästa tänkbara ljudet och slipper störningar på väg från ljudets källa till det att ljudet spelas upp. Om man sedan själv har usel hörsel själv är ju något man inte kan göra något åt.

Men det är klart, mycket är ju säljsnack och tekniktrams. För dagens ljud är egentligen tillräckligt bra för de flesta, saker kan alltid bli bättre men det är inget som de flesta bryr sig så mycket om tror jag.

Jag är inte emot högre ljudkvalitet, jag är för det. Men vi står och stampar på fel ställe och tjatar om Spotify lossless hit och dit t.ex. Hade det varit uppenbara hörbara skillnader mellan lossless och 320kbit valfri codec så hade de släppt det för längesen. Spotify funderar nog på varför de skulle släppa den tjänsten när det enda som kommer hända är att de behöver streama en jävla massa mer data helt i onödan till folk som sitter och tror att de hör skillnad pga placebo. Det var väl Tidal som ljög om att deras stream körde lossless när det senare visade sig vara lossy, men det var ingen som märkte, haha! Skitkul.

Jag har och har haft en del olika dyrare hörlurar och högtalare, men har ändå inte lyckats urskilja faktiska ljudskillnader mellan 320kb/s mp3 och FLAC. När jag tror mig höra skillnad går jag tillbaka och lyssnar igen, och så är den borta.

Vad som däremot märks är när låten i sig är inspelad bra och låter bra. Kan vi inte pusha artister till att ta tag i den biten först, där skillnad faktiskt finns.

Av Extrapaj
Skrivet av johanandersson:

Tycker du verkligen det? CD är 39 år gammalt. Tänk om nyheten istället hade varit att senaste versionen av WiFi nu hade samma hastighet som vi fick genom ethernet 1982?

Anledningen är att det är högt nog. Till och med 320kbit AAC är högt nog. Det som spelar roll är inte bitdjup och bithastighet utan hur bra själva filen låter ifrån början. Så länge artister skiter i ljudkvalitén så kommer det inte spela någon roll om vi sen spelar upp de i 5 miljarder kilobit per sekund i 700 bit.

Av Extrapaj
Skrivet av Wh|p:

Vänta nu…
”Up to 4k 60fps”
Innebär det att man inte kan köra det i 120hz?
Fan va fail isåfall. Dealbreaker för mig iallafall.

Du lär nog kunna ha vilken hz på din skärm som du vill, men spelet kör 60fps.

Av Extrapaj

Hur går det?

Av Extrapaj
Skrivet av Joakim Ågren:

Om de hade bytt ut shroud'en mot en genomskinlig frostig variant med full RGB belysning så hade det blivit stor success detta kort men nej nu är det lite väl trist så bidde det bara en tumme

Hade varit lite ironiskt med tanke på att kortet skurit ner på "onödiga kostnader"

Av Extrapaj
Av Extrapaj
Skrivet av serafim:

Och vem övervakar övervakarnas övervakare?
Och vem ...

(travesti på en del av en dialog i en av slutscenerna i "Enemy of the state")

Gud

Av Extrapaj
Skrivet av Bael:

ok, så bra att pedofiler & terrorister finns då!

Ja det tycker de, annars hade de inte kunnat få igenom liknande förslag.

Av Extrapaj
Skrivet av Bael:

Det är pedofildjävlarnas fel att myndigheter kan driva igenom sådana här lagar.

Hade inte de funnits så hade det skyllts på annat istället, vilket det redan görs. T.ex terrorister.

Av Extrapaj
Skrivet av HandsomeT:

Konstigt att det alltid handlar om kids eller nåt när integritet ska kränkas. Förutsatte dock iofs att sånt redan skedde. Kanske äntligen kan ta av mig foliehatten nu då? Blir så varm i sommarvärmen.

Används överallt. Av tiggare t.ex som använder sina barn för att få sympati och pengar. Välgörenhet använder barn och söta djur på samma sätt. Väldigt lätt sätt att manipulera människor på. Vi är programmerade att vilja skydda och ta hand om dem, så det är en lätt genväg förbi ens logiska tänkande direkt till känslorna. Och är man emot detta så är man för att barn far illa! Det vill man ju såklart inte vara.