Inlägg

Inlägg som Extrapaj har skrivit i forumet
Av Extrapaj

Zowie EC1 är en av de större ergonomiska mössen. Påminner lite om Deathadders form men mycket bättre imo, tvingar dig inte riktigt till något grepp som Deathadder gör.

Av Extrapaj
Skrivet av aslan9204:

tyvärr inte sugen på att skicka saker
och 300kr+frakt är lite lågt.

Ok förstår. Vill egentligen bara testa formerna så vill inte lägga för mycket. Tror jag köper de nya C versionerna istället och säljer vidare ifall de inte passar.

Lycka till med försäljningen!

Av Extrapaj
Skrivet av aslan9204:

tja båda är kvar och ec2an är blåa divina varianten

Ok, vad sägs om 300 för båda plus frakt, så 350kr eller vad frakten nu landar på?

Av Extrapaj

Finns NP-01an kvar? Kan tänka mig 400kr inkl frakt.

Av Extrapaj

Har du kvar ZA13 och EC2? Vilken färg är det på EC2an?

Av Extrapaj
Skrivet av SCORPIUS:

Om du sätter ett statiskt värde på 50% stannar dom på 50% då eller dom varvar fortfarande upp och ned?

Hade satt statiskt på 40%, nu när jag testade 50% så verkar de hålla jämt.

EDIT: Nej det verkar hända fortfarande fast med längre mellanrum...

Av Extrapaj
Skrivet av SCORPIUS:

Vad som händer är att dina nya fläktar lättare varvar upp då dom har mindre motstånd för spänningen originalfläktarna är gjorda för.
Ditt grafikkort förstår inte att du bytt fläktarna så det matar på spänning som vanligt.
Gör en ny jämnare fläktkurva i MSI Afterburner.

Ok så har testat lite olika kurvor men vet inte om jag hänger med. Oavsett vilken kurva jag väljer och i vilken fart fläktarna går så varvar den upp och ner. Både i idle och load. Lägger jag kurvan helt spikrak så har jag fortfarande kvar problemet.

Av Extrapaj
Skrivet av SCORPIUS:

Vad som händer är att dina nya fläktar lättare varvar upp då dom har mindre motstånd för spänningen originalfläktarna är gjorda för.
Ditt grafikkort förstår inte att du bytt fläktarna så det matar på spänning som vanligt.
Gör en ny jämnare fläktkurva i MSI Afterburner.

Tack! Skall testa!

Av Extrapaj

GPU fläktar startar och stannar under load

Hallå!

Bytte ut mina fläktar på grafikkortet här om dagen då ena var trasig. Märkte nyss att när jag spelar eller stressar GPUn så varvar fläktarna upp för att sedan varva ner, sen fortsätter det så.

På de gamla fläktarna står det 12V DC 0.50 AMP. Och på de nya 12V DC 0.40 AMP.

Vad jag läst online ska det funka, men det kanske det inte gör? Någon som kan det här?

Här är video på GPUn under load: https://streamable.com/42lfrv

Av Extrapaj
Skrivet av Scarabeo:

Trådlösa.

Vilka spel spelar du och vilka möss har du testat innan?

Av Extrapaj
Skrivet av Scarabeo:

Smaken är som baken. Jag har haft G305 i snart två år och tycker den är superskön att använda. Har ganska stora händer och kör med claw grip kanske ska nämnas.

Kör du med trådlösa eller med vajjer?

Av Extrapaj
Skrivet av JohanFlodqvist:

Skicka tillbaka den och kör trådlöst, så jävla värt! Vill du ha en hyggligt billig så är Logitech G305 oslagbar till det priset. Jag kör på en Razer Viper Ultimate och är svinnöjd med den men då kostar det ju lite mer också.

Hade avrått ifrån den trådlösa G305 ifall man vill ha någon form av komfort. Baktung som fan tack vare batteriet och formen överhuvudtaget är som att hålla i en bakpotatis.

Av Extrapaj
Skrivet av sandos:

Förstår inte varför man inte vill ha en trådlös med dagens möss. Har en G603 och den är jag grymt nöjd med, men väldigt tung jämfört med de som är mer gamer-inriktade.

Dagens mus-sladdar ihop med en mouse bungee placerad på rätt sätt känns redan som trådlöst. Oändlig batteritid på det, blir ju inte bättre.

Personligen har inte min favoritmus trådlös teknik än, men det kommer med nästa modell. Så jag lär väl byta till trådlöst ifall det funkar bra.

Av Extrapaj

Beyerdynamic DT 770 80Ohm för 700 kr, ser ut att vara nyskick.

Inte min annons

Av Extrapaj
Skrivet av oqvist:

Fast samma gäller ju eq iof. Rattar du in inställningar du tror på så påverkas du

Det är ett välkänt problem med folk som producerar musik osv. Att när man vrider på reglagen som ska ändra ljudet så hör de förändringar även fast EQn eller effekten inte råkade vara aktiverad. Alla som hållit på med musik ett tag har råkat ut för det här, oavsett hur vältränat öra man tror sig ha. Det är helt enkelt så vi funkar, tror vi tillräckligt mycket på någonting så kommer vi se/höra det vi tror på.

Av Extrapaj
Skrivet av Fluf:

Borde inte Y vara rosa med?

Från Google:

"Bokstaven Y kan i flera andra språk, däribland engelska och franska, motsvara en konsonant, en palatal approximant motsvarande det svenska j-ljudet, och det är också mycket vanligt i olika transkriptionssystem, till exempel pinyin och i transkription av arabiska."

Av Extrapaj
Skrivet av oqvist:

Frågan är bara varför det är så dödsviktigt att dac/amp är transparent när det aldrig någonsin gjorts en hörlur som mäter 100 % korrekt och är helt transparent? Det enda du försäkrar dig om med en transparent dac/amp är att du inte kommer få transparent ljud någonsin

Det du försäkrar dig om med en "transparent" DAC är att ljudet är korrekt fram till hörluren, på så sätt kan du försöka hitta rätt hörlur utan att fundera på om det är andra saker i kedjan som förändrar ljudet fram till hörluren eller inte. Sitter man med både hörlur och DAC/amp som förvränger ljudet och inte är nöjd med ljudet så blir det krångligt att reda ut vad som gör vad och var man ska börja.

Bästa vore ju om allt var helt korrekt till och med hörluren och sen låter man användaren ändra ljudet med EQ till det den föredrar.

Av Extrapaj
Skrivet av Mumu55:

Vi kommer nog aldrig vara överens om det här. Men jag uppskattar diskussionen

Troligtvis inte, och detsamma. Uppskattar dina inlägg i övrigt

Av Extrapaj
Skrivet av Mumu55:

Vad en DAC ska göra och inte är väl upp till var och en, dvs lyssnaren. Alla DAC:ar påverkar ljudet med diverse filter, sitt analoga utgångssteg, uppbyggnad, rör eller helt enkelt via sin algoritm för D/A omvandling.

Många DAC chip har fler än ett native filter som hanterar signalen olika gällande pre och post ringing mm. Inget av filtrena är perfekt och transparent, bara olika sätt att försöka uppnå naturlig eller önskvärd återgivning. Varje filter och sätt att försöka DA-omvandla signalen har resp för och nackdelar. Är skillnaderna hörbara? Svårt som f*n tycker jag, men dom är mätbara. En av mina DAC:ar har tex 308 kombinationer från 3 olika filter.

I mina ögon är den perfekta transparenta DAC:en en myt som främst understöds av några grafer och kompisklubben på ASR.

Men jag håller med om att man kommer rätt långt med billiga DAC:ar numera. Detta håller inte alla med om heller utan en del tycker man ska lägga mest pengar på DAC:en så den inte agerar flaskhals.

Vad en DAC ska göra är att förvandla en digital signal till analog utan att lägga till eller ta bort någonting, och det har vi bemästrat sedan länge.

Att en DAC "påverkar" ljudet på olika sätt spelar ingen roll om det senare inte är hörbart. Att saker mäter olika spelar mindre roll om ljudet ur apparaterna är identiskt. En DAC som har THD nere på -80dB vs en nere vid -120dB kommer inte låta annorlunda eftersom vi ändå inte kommer höra dist som är så tyst.

Folk på ASR gillar väl när saker mäter så bra som möjligt, så för de är väl den perfekta DACen den som mäter bäst i samtliga test. Men som du säger, är de hörbara? Nej, såvida de inte mäter väldigt dåligt så är de inte det.

Av Extrapaj
Skrivet av Kristeraguilera:

Ja jag har nog hittar dom lurarna jag tror mest på.
Blir ett par Beyerdynamics dt 900 pro x.
Nu behöver jag hitta en schysst dac/AMP kombo som finns att beställa. Den jag ville ha från schiit är ej beställbar.
Finns det andra bra märken som är mer inriktade mot gaming så shoot lite märken så ska jag kika.

Dac/amp ska inte ändra 3D ljudet såvida det inte är någon slags effekt som är aktiv. Den ska inte ändra ljudet alls, då är den inte "transparent". En dac/amp ska ta signalen som den är och förhöja den, inget annat. Så länge dacen/ampen är bra nog så klarar den av detta och det behövs inte mycket pengar för att komma dit. Det du vill ha är låg utgångsimpedans och nog med kraft från förstärkaren.

Har länkat denna förut så länkar igen. Finns i Sverige och mäter bra.
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5206327