Inlägg

Inlägg som Lan har skrivit i forumet
Av Lan

@Sofiehf: Varmt välkommen in på Geeks Discord som ovan trevliga personer tipsat, finns även lite andra spel såklart. Vi ser discorden som en förlängning av forumet.

@kristallkrona - COD spelade väl du?

Det finns såklart fler trevliga personer och communityn, de hör nog av dig snart i tråden.

Av Lan

@DavidtheDoom: Åhå, som många säger så var det en intressant flirt med G15 bordet. Många likheter och mekaniska brytare också, tål att tänkas på.

Av Lan

Vi laddar med popcorn och vuvuzela (hur det nu stavas), ni får en våffla per vinst vid nästa lämpliga SweC träff med köksutrymme!

Av Lan

@frong: Betan var riktigt kul, vi har inte tillgång till spelet förrens 24 april. Det du kanske sett på kända streamers eller spelrecensionsvideos är en förhandsvisning som vi vanliga dödliga ej har fått sätta tänderna i. Det ser dock läckert ut!

Av Lan

@hellmix: Deluxe gör ingen skillnad ingame, det är bara loot (dock trevlig sådan om man gillar mechwarrior).

Tror inte att det gör ngn skillnad ingame heller om man köper via Steam eller gog, borde gå att spela mot varandra i vs läge.

Av Lan

@johanna80: Sony Vegas Pro är riktigt bra, finns hyfsat billiga koder på EBay ifrån välrenommerade säljare om man tittar ett par generationer tidigare än senaste versionen. Även om man inte får det senaste så får man väldigt mkt för pengarna.

Av Lan

Ser riktigt bra ut, XCOM fans känner igen sig och älskar mutantkonceptet. Underbart med ”boombox”.

Av Lan

Lite goa CS klipp med glada amatörer

Av Lan

@Gustenrocks: Häfftigt klipp!

Ska se om vi kan lösa det på ngt sätt med Twitch clips.

Av Lan

Har du ett roligt klipp ifrån en stream?

Här kan du posta roliga klipp som du sett på andras eller din egen streamkanal! Vi älskar att se allt roligt, avancerade trick, superba skillz eller annat galet som ni gör inom SweClockers. Dela med er!

  • Tänk på att följa forumets regler, om ni tvekar om det är passande eller ej bör ni avstå från att posta det.

  • Vänligen låt bli att aktivt rekrytera följare till era kanaler, vi vill se det roliga ni gör - inte marknadsföring.

  • Klipp som postas här kan bli använda i sammanställningar, tillstånd kommer i så fall att efterfrågas via PM.

  • Hittar ni något opassande, anmäl det till moderatorerna.

Av Lan

@n3crosis: Ninja redigerade ditt inlägg så namnet blev en ping åt Melwin. Tack för att du svarade, hoppades att vi skulle hitta lite spelande föräldrar med bra tips.

Av Lan

Här är till exempel Sverok's hemsida, Svenska Roll och Konfliktspelsförbundet. De har numera sektioner för både e-sport och datorspel. Där finns säkert andra tioåringar eller omkring den åldern.

https://sverok.se/

Sverok gör mycket roligt och dina föräldrar kommer garanterat att gilla denna organisationen. Det är lite som scouterna fast för datorspelare, en bra omgivning att träffa likasinnade.

https://sverok.se/om-sverok/for-foraldrar/

På deras spelkarta kan man klicka på "föreningar" över kartan och sedan till höger på t. ex datorspel så får du en kartbild över föreningar i Sverige. Vill du ha någon nära dig så kan du klicka på en av de gula nyckelhålen.

http://spelkartan.se/associations

Kommer fler tips!

PS: SweC's Discord (finns i min signatur) är en bra plats, vi håller god ordning men vet att det inte finns så många i din ålder där tyvärr. Du är välkommen in, självklart men eftersom du frågar om samma åldersgrupp så är jag ärlig från början att det kan bli svårt.

Av Lan

@MelwinYT: Tack för att du frågar, såklart vi ska försöka hjälpa dig. Häng kvar så kikar vi runt lite och återkommer med tips.

Av Lan
Skrivet av Gramps-Makarov:

Det tycker jag som ett trevligt förslag, kanske man skall ta sig tiden göra ett litet get together för människor på sweclockers.com då alla iallafall har datorer som lika intresse

Det är en mycket bra idé, det görs SweClockers träffar lite varstans i landet. Senast var jag med på en sådan i Göteborg på Kappa bar och spelade brädspel (Jenka, cards of humanity med mera) vilket var fantastiskt kul. Det är bara att hitta ett roligt ställe och hojta till i forumet med lite förplanering.

Kan vara värt att kolla in Geeks Discord (se signatur), i praktiken en förlängning av forumet med textchat och röstkanaler för spelare som vill hitta likasinnade om det intresserar.

Av Lan

@Monis33: Vi löser det med några frågor först så kan du få förslag efteråt, finns gott om snälla SweCare.

Finns det några krav på att den ska vara liten och portabel? Eller är det ok med normal storlek? Ingen större skillnad i pris men urvalet på komponenter minskar om datorn ska göras liten.

Antar att den ska vara enkel att underhålla? Då tittar vi efter chassin med lättåtkomliga dammfilter.

Vill han ha ett fönster på sidan av chassit så man ser in på hårdvaran och lite bling-bling LED/RGB ljus också? Eller tror du han är ointresserad av sådant?

Håller ett öga på tråden och återkommer om det behövs.

Av Lan

Utöka hobbyintressena, hitta likasinnade är en vanlig metod. Vare sig det är dataspel, brädspel, sport, fotografering, bonsaiodling, knyppling, mc meckande eller whatnot så brukar gemensamma intressen vara en mycket bra väg till vänner.

Det finns många som precis som du söker nya vänner, gäller bara att hitta rätt.

Av Lan

En perfekt setup kräver fem lampor, två för en jämn belysning av bakgrunden, två på dig snett framifrån för att slippa skuggor och en ovanför så du slipper grönskimrande hår.

Man kan eventuellt klara sig med två snett framifrån om man trixar en del men det är inget jag rekommenderar då det är svårt att få till bra. Hellre fyra lampor, speciellt som man kan komma långt med två 200 spänns Biltemas/classe bygglampor för bakgrunden.

Det är lite jobbigare att lösa lamporna framifrån på dig då man bör kika på ett par ”varma” glödlampor så man ser mänsklig ut och inte blek, grå eller toner i rött. Det kostar inte mycket med ett par olika glödlampor att testa med. Helst vill man inte heller stirra in i en glödlampa så något softboxliknande är att föredra.

Eller så plockar man ett enkelt starter kit med riktiga ljus. Vidaxl finns ibland till bra pris.

https://www.vidaxl.se/g/2926/studiolampor-och-blixtar

Av Lan

@C4B12:

Overcooked och Gang Beasts är lysande spel.

Fler i samma lättsamma anda är Speedrunners, Lance A Lot, Move or Die, Storage Inc 2, Keep Talking and Nobody Explodes, Ultimate Chicken Horse, Shellshock. Allt är på steam, 2-4 co-op eller versus. Perfekta partyspel med handkontroll!

Enjoy!

Av Lan

Åsikter om Streamlabs OBS? Bra eller dåligt?

Tjena gott folk!

I januari dök Streamlabs OBS upp som ett alternativ till OBS, den bygger på källkoden till OBS om jag förstår det rätt men lägger till mycket.

Har ni provat den och vad tycker ni?

Avstå gärna från länkar till reviews om programmet då jag är mer intresserad av vad ni personligen har för erfarenheter av programmet.

Av Lan

@Laz65: Beklagar att du som ärlig säljare fastnade på detta. Det är emellertid ett av de enklaste sätten att skydda en tjänst ifrån potentiella bedrägeriförsök. Samma mekanik finns inom andra tjänster, Discord exempelvis.

Kan tyvärr inte diskutera vad vi gör i övrigt ang Marknaden av uppenbara skäl.

Konstruktiva förslag på en säkrare marknad tas alltid emot såklart, om det är genomförbart är en annan sak.