Inlägg

Inlägg som Lan har skrivit i forumet
Av Lan

@Gremanz:

Tjena!

När vi får frågor om möjligheten att starta/återöppna ett subforum så kikar vi på aktiviteten för ämnet i hela forumet. Kollade för några månader (maj) sedan och det var inte tillräckligt då men jag kikar igen på måndag när jag är hemma.

Återkommer!

Av Lan
Skrivet av Daemon:

Så typiskt, jag köpte det igår och idag kommer en voucher på mailen med 27% rabatt på spelet hos Green man gaming. xD

£ 19.70

Sådant är livet.

Hört att det spelas och käkas mycket kycklingmiddagar på en viss TS...;)

Av Lan

@MOhlsson: Trådlöst bredband och spela datorspel typ Overwatch är inte något jag skulle rekommendera om du vill ha enkla lösningar. Kabel är absolut enklast och billigast, försöker du på trådlöst kan du landa på ganska mycket i kostnader för att få det att fungera bra. Det finns många faktorer som spelar in, hur tjocka väggar har ni, finns det andra nätverk, hur många enheter har ni som ska nyttja det trådlösa, med mera.

Vill du försöka med trådlöst så hjälper vi till men enklast är kabel.

Av Lan
Skrivet av xfade:

Gamla HP sleaper burken får ni gärna skriva vad den innehåller. Mycket kylning för en core2duo som det troligen satt i från fabriken.

Skickades från m.sweclockers.com

Kan kolla lite om någon vet det, jag vågar inte lita på mitt minne i frågan.

Skrivet av LPG:

Var en sväng förbi på söndag förmiddag
Många svåra frågor på frågesporten, saker man inte varit medlem tillräckligt länge för att veta så lite googling var ju ett måste

Ja, det mesta tror jag gick att googla men ett par frågor krävde allt att man chansade eller var gammal i gården för att veta.

Skrivet av andra94:

@Lan: Ni sa ju faktiskt att någon knäppde några bra

Mjo, trodde det. Vi har dock 1500+ bilder så kanske vi har någon som inte kvalade i den här utsorteringen.

Av Lan

@andra94: Du kan få en suddig överskickad, blev rätt dåliga bilder första dagen tyvärr innan jag fick rätt på inställningarna. Trial and error.

Av Lan

Dreamhack Summer 2017

@TheMadPanda och jag själv från Geeks Gaming blev ombedda att ta lite bilder under Dreamhack 2017, redaktionen har plockat fritt av dessa men självklart vill vi visa er allt som hände även utanför artiklarna på framsidan.

Detta galleri är publicerat med redaktionens godkännande.

Besök galleriet här

Av Lan

Kom just online och funderade på vad jag ville spela, tog en titt neråt SweC's TS kanaler och valet blev lätt. Gott om folk att hänga på!

PUBG kyckling kvällsmat!

http://i65.tinypic.com/o8gl5j.jpg

Av Lan

@Sir Hitman:

Japp, fick tillgång vid tio-elva tiden och såg att du också var inne då.

Kan bli en stream imorgon.

Av Lan

@NordhNet: Knapparna är lite plastiga (LCD skärmar) men har en tydlig taktil känsla i nedtrycket, man kan inte missa att man tryckt ner tangenten. Det går att trycka ner hela eller ena sidan bara, det ger utslag också. De är tämligen behagliga för fingrarna även om de är blanka, platta och saknar texturen hos tangentbordet. Centerknappen har en upphöjd del så man hittar den utan att behöva titta.

Vet inte om jag skulle beskriva känslan av själva nedslaget som endera men närmare en kopiator från tidigt 2000tal än riktigt tangentbord. Svårt, ska fundera lite på den där.

Av Lan

Elgato Stream Deck - en kort titt.

https://www.elgato.com/dp8/themes/custom/smalcode/image/products...

Hemsidan för Elgato Stream Deck

När man streamar live så är det alltid krångligt att tabba ur för att göra något i OBS eller ändra något på datorn. Vad stream deck gör är egentligen inget nytt, man kan göra allt det med hotkey mapping och tredjepartsprogram.

Men stream deck förenklar och förtydligar på ett väldigt bra sätt vilket är precis vad man behöver som streamer mitt i pågående sändning.

Beklagar att det är svårt att se, kanske kan göra om videon med riktigt ljus istället.

I videon ovan så visar jag drag and drop, bygga folders, konfig av snabbknappar för att växla mellan OBS scener, kontrollera ljud i olika källor etc. Man kan till och med sätta upp custom meddelanden till twitch chatten vilket gör det mycket enkelt att skicka ut ett ofta repeterat meddelande. Rules kanske? Man kan styra funktioner i datorn, ljud eller allt du kan nå med hotkeys.

I och med att LCD knapparna sätter en ikon och tillåter en kort text så blir det mycket överskådligt och lätthanterat. Det är en bedrägligt enkel pryl som tillåter komplexa kontrollnivåer. Man kan alltså bygga folders på 14 knappar (15e knappen bör vara retur) vilket ger stora möjligheter.

Har ni frågor, släng på i tråden. Jag kanske gör en längre mer omfattande video med kommentarer om det finns intresse.

Av Lan
Skrivet av Extremaz:

Aldrig hört talas om detta event. Men kul reportage! Snygga bilder och roligt med lite videos!

Mer sånt här tack!

Ljudet i " frågor till besökarna" funkar dock inte för mig.

Tackar för feedback, vi tar åt oss och ska se om vi kan göra mer om det uppskattas.

Vi kollade ljudet och det funkar för alla vi frågat, på olika plattformar också. Kan vara på din sida tyvärr.

Skrivet av wille61:

Små log lite när jag läste artikeln, det här klippet dyker direkt upp i huvudet..

https://www.youtube.com/watch?v=SfOTL_dpiiI

EDIT: (Kanske inte ens är samma event?)

Det där klippet är från 2011 men faktiskt så är LAN delen på Nordsken en rak efterträdare till det eventet om jag förstått det rätt. Arrangörer och utrustning kvarstår till viss del tror jag.

Skrivet av backfeed:

Åhå, nu inser jag att jag missade något... hade ingen koll på att det var ett så pass omfattande evenemang, jag trodde det bara skulle vara en bunt fjortisar med datorer och inget annat.

Har ju tämligen nära, så nästa gång borde nog jag & sambon pallra oss dit.

Det var mycket mer än LAN, vill du veta lite mer ingående historian bakom alltihop så snackar vi med två ur styrelsen i länken nedanför.

https://www.twitch.tv/videos/147101548?t=01h57m07s

Tyvärr så fungerade inte det tekniska så bra första kvällen, ljudet i första fem sekunderna av intervjun och inspelning till fil t ex så vi hade inte intervjun på rå fil. Därav är den inte med i artikeln men ni kan se den med twitch kvalitet iaf.

Av Lan
Skrivet av Pungskärp:

@Lan: Tja , finns dom där videosarna kvar nånstans , kan inte hitta dom i erat arkiv utan bara 30 sec clip av ingenting viktigt.

Ska se om vi har det kvar, kan dock dröja en dag eller två då jag precis kommit hem från Nordsken och har eftereffekterna av konvent att tampas med. Sleep is king, or so I'm told.

Av Lan

@maLakai: Vi håller på att kika på Discord (det är ett möte på G att diskutera just Discord vid månadsskiftet efter Nordsken) men idag kör vi fortfarande TS.

Av Lan
Skrivet av Robiban:

Är spelet tungdrivet, dåligt "optimerat" eller både och? Min pc blev plötsligt väldigt mycket varmare än andra spel, framförallt gpu. Kör med aorus 1080 ti och 7700k i 5ghz.

Har varit lite tveksam till genren innan men testade att spela med några polare igår och det var riktigt kul. Kunde vara lite mer action och lite mindre buggar.

Det är tungdrivet och inte optimerat. Early access, dvs det är inte färdigt. Det har gjorts en, mycket grundläggande optimisering av vissa effekter. Städer brukade dra ner fps till extremt låga nivåer, gick inte att slåss där i princip. Kommer fler förbättringar med tiden.

Lite mer action? Hoppa i mitten av kartan, vinn tidiga fighten, ta en bil och leta crates så lär du ha konstanta fighter. Personligen tycker jag mixen är perfekt, man väljer själv takten med vart man hoppar i mångt och mycket.

Av Lan

*tråd flyttad*

Feedback subforumet är till för direkta frågor till redaktionen angående forumet eller nyheterna. Köpråd däremot är perfekt för att lägga sådana här frågor.

Av Lan

Ahaha!! Hände just en rätt udda grej, hade en bra runda med 2 kills direkt vid landning. Bra loot, tier 2 på allt, M16 (den är verkligen nerfad) med ljuddämpare och en hyfsad mängd läkemedel. Tar mig mot cirkeln, blir tvungen att springa rakt igenom Pushinki men överlever det. Stannar strax söder om staden, läker lite skada med ett bandage och en soda medans jag spanar över slätten. Ser inte fram emot att springa över den om 2:35, 2:34, 2:33...

Plötsligt springer det ut en spelare 100m västerut mot ett litet skjul med en buggy bredvid, jag avvaktar och skjuter när han kommit förbi det. Två träffar! Duck and weave, han springer tillbaka in i skjulet! Tar ut fönstren så jag ser om han ställer sig upp. Avvaktar i 20 sekunder, kollar ryggsäcken. Har en stun grenade av någon anledning men det kan ju bli kul. Tänker precis springa närmare när ytterligare en spelare rusar ut mot skjulet!

Vad i h....???

Spelare #2 springer in, blod skvätter överallt till ljudet av automateld!

Jag springer ner, byter från min M16 till min ljuddämpade UMP, full auto, 75m. 50m. 25m. Han springer ut! Runt skjulet, siktar in i tredje person och brassar på! Han skjuter, träffar, nere på 30%! Kill!

Andas ut, ser det blå komma som en ångvält, springer mot buggyn, inser att jag inte klarar det och försöker med bandage, first aid och dubbel soda men cirkeln tuggar för mycket. Damn!

Av Lan
Av Lan

5,3 gb patch ute nu på morgonen, se till att ladda klart den innan speldags.

Av Lan
Skrivet av Specias:

En fråga bara, finns några planer eller så på att använda/gå över till Discord?

Skickades från m.sweclockers.com

Vi har diskuterat det och väntar på lite mer förbättringar innan vi tar nästa koll på Discord. det är framför allt kanalstrukturen och synligheten av vilket spel som liras som vi tycker kan förbättras.

Av Lan

När tragedier inträffar, då är vi alla rädda och oroliga. Bekymrade över hur något sådant kan hända? Kan det hända mig eller de nära mig? Vi lever nog alla i en bubbla av sannolikhet.

Det hjälper att läsa en sådan krönika, att se att andra mår dåligt och att det finns möjlighet att prata om det. Klart det inte passar alla men om vi hjälper någon att må lite bättre så är väl det bra?

Om man låter rädsla eller ilska fatta beslut, då kan det bli en överreaktion. Jag personligen samlar hellre min drivkraft att göra gott i världen i sådana texter som ovan, med en motivation grundad i att göra den bättre.