Inlägg

Inlägg som Lan har skrivit i forumet
Av Lan

Grattis Inet – Årets ätbutik?

http://i68.tinypic.com/f3tmy9.png

Grattis till nomineringen! Var tvungen att läsa både en och två ggr innan jag skrattade, subtilt.

Firar ni med en pingvinstångstårta?

Av Lan

Nja, för rätt många är fiber en viktig fråga när de tittar på villa eller bostadsrätt, speciellt familjer med flera barn. Då kan väl bandbreddskraven åka upp? Tror också att villigheten du har att vänta, även jag har inget emot att ta det piano då jag var med på modemets tidevarv, inte delas av yngre generationer?

Av Lan

*sammanfogade med en äldre tråd i samma ämne*

Anropar @Gurt, UX mästarinnan, så hon får läsa era tankar i frågan.

Av Lan

*tråd låst tills vidare*

Tråden fortsätter spåra trots uppmaningar om att hålla sig till ämnet så vi låser den i väntan på mer info från TS, @Glacialend, pm’a gärna om du vill dela läget med de som undrar hur du mår.

Av Lan

@Louwsy Shroom:

Halloj!

Helt rätt, forumet har inte den medicinska expertisen att ge diagnoser utan skall tipsa om 1177 som är rätt väg att gå när man har hälsofrågor. Att hoppas på sådana råd ifrån ett forum är inte rätt väg att gå. Vi diskuterade faktiskt tråden internt och funderade på åtgärd när TS skrev att han sökt hjälp, vi lät den vara öppen så folk som var oroade skulle få höra hur det gick. Emil skrev även en hänvisning i första posten.

Att ringa 1177 är det generella rådet jag anser alltid bör ges. Beroende på vad som är problemet kan andra källor rekommenderas, till exempel Mind.se, Jourhavande Medmänniska med mera.

Klart att man ska kunna känna att det går att prata på SweClockers men kvalificerade råd och faktisk hjälp i hälsofrågor är inte riktigt vårt forte.

Av Lan

@Superola: Läckert!

Av Lan

@furis
@Torna
@Viktor-Larsson95
@gubben
@roxkz
@salar5555
@chif (Du var inte med i första posten, gissar att TS missade dig då)
@peckapecan

Tillagda! Tack för att ni ställer upp och hjälper till!

@anon42512 - Borttagen på begäran, tack för att du försökte iaf!

Av Lan

NDI lösningar är riktigt nice men kräver i princip direktkopplad kabel, går du via router så kan det bli jobbigt då de ofta måste hantera dels bildflöde, dels ditt flöde upp/ner spel om man kör online och twitchfeed.

Väldigt intressant frågeställning så även om jag inte kan ge direkt feedback av egen erfarenhet bollar jag gärna funderingar.

Av Lan

Uppdaterar tråden ikväll och kvitterar med ping att jag lagt till er

@chif: Listan var inte i gott skick när jag gick igenom den, trasiga länkar, inaktiva medlemmar, namnbyten etc. Jag lägger till dig igen och kollar vad hände med dig mot min sparade orginalfil ikväll.

Av Lan

*tråd flyttad*

Sorry att jag inte såg denna tråden tidigare, den hör nog bättre hemma i detta subforumet.

Tar några av frågorna men hoppas att andra plockar fler, kollade lite snabbt på en gammal video.

  • Din layout ser helt ok ut på stream.

  • När man streamar, speciellt som svensk, så kan det vara bra att ta i lite och spela ut känslorna. Vi kan vara rätt neutrala och det kan vara svårt att avläsa.

  • Berätta mer om hur du tänker, resonerar i spel. Blir det fel så är det också kul att skratta åt sig själv. "Kommer han att springa runt här? Eller bygger han över huset? Jag springer vänster för det är kortare och bättre skydd..."

Panellayouten under streamfönstret är rörig med lite för mycket text och olika storlekar på bilderna. Där skulle du behöva förenkla och kapa, kanske ta den informationen i ett senare steg. Se din panellayout som en reklamannons, slagkraftigt, kortfattat.

Du verkar vara på rätt spår överlag, jobba på. SweClockers har förresten en discordkanal som heter #streamsupport där man kan bolla med andra streamers. I min signatur.

Av Lan

Jag vill gärna se lite grundläggande som bas, hur börjar man? Kanske lite metodik i hur man tänker ut ett koncept och lägger upp det så inte folk fastnar i ett icke-problem? Hur löser man problem man råkar ut för? Stöd som finns, resurser med mera?

Kanske prata med lite olika duktiga byggare om hur de arbetar, vad de har för verktyg, hur de tänker och hanterar när de får problem.

Av Lan

@Louwsy Shroom: Sorry, fick för mig att du var i Stockholm, får kolla hur jag sorterat den tråden

Av Lan

@iMisho:

Kolla gärna denna tråden, gratis hjälp med montering av datorer och till exempel @Louwsy Shroom som erbjuder hjälp med delid

Tänk bara på att det inte är en vanlig tråd, kika i första posten efter personer som kan hjälpa och PM'a. Nu fick du en genväg med Burningman direkt som jag visste har verktyg och erbjudit hjäp.

Av Lan

Din bästa LAN-historia och goda tips inför DHW18?

Dreamhack närmar sig, det snackas om att åka med kompisar, utrustning fixas. Själv blir jag nostalgisk och minns allt spelande man gjort inpå småtimmarna på rappliga stolar med ögonen brinnandes av trötthet. Tie Fighter vs X-wing, vilket spel det var på sin tid!

När man bygger LAN nätverk i ett av kamraternas hus och drar kablar överallt, ockuperar bord till höger och vänster där softaste fåtöljen blir pris i första tävlingen!

Eller när kamraten öppnar en skakad cola flaska som självklart sprutar som en fontän och han är så trött att han bara stirrar på den i fem sekunder innan han kommer sig för att försöka skruva på korken.

Mitt bästa tips: Sov och ät ordentligt för att orka!

Vad är ditt bästa minne ifrån LAN? Ditt bästa tips inför LAN såsom DH18?

Ja, om nu någon har personliga minnen ifrån träffar från mig så kan ni ju skicka dem på pm istället.

Av Lan

@Wasp
@Maorio
@ThisIsDansk
@MetalWolf
@Tigerhamster
@SadShark
@Base_Camp2
@echawqui
@Axel95
@MariusFranzen
@truppenrille
@bigfoot_fkp

Så, tillagda (och i ett fall uppdaterat)! Tack för att ni ställer upp och hjälper till!

Tråden kan komma att få en ny ägare, kanske lite annat format längre fram. Vi återkommer.

Av Lan

Uppdaterar första posten ikväll och bekräftar samtliga via ping.

Av Lan

@TMG: Tråkigt att köpet inte gått bra, du får gärna anmäla till oss via kontaktformuläret så vi kan ha koll på säljaren. Hoppas ändå att du får kontakt med personen och att det löser sig.

Av Lan

@MyScnd: Otur att det blev just det klippet bara, kul att intresset fanns sådär spontant.

Av Lan

Vad är er favoritpryl genom tiderna?

Vilken pryl har ni älskat högt över allt annat och vägrat släppa, för att just den var så bra? Vilken har bitit sig fast i ditt liv, trots uppdaterade versioner så fäste du dig vid just denna?

https://i.imgur.com/bfgqWPS.jpg

Barndomsvän och länge använd väckarklocka!

Gärna bilder, gärna nostalgi! Ta fram era prylar, mojänger och minnen ur gömslena!

Av Lan

@kirayatail: Uppdaterat, tack för att du ställer upp.