Inlägg

Inlägg som joalin har skrivit i forumet
Av joalin
Skrivet av Aka_The_Barf:

brukar använda vanlig yes diskmedel, funkar att smörja det mesta så det glider på bra. kan du inte sätta ett större kabelrör i väggen bara?

Yes funkar fint under förutsättning att man inte ska röra något senare eftersom det klibbar ihop sig till klister efter ett tag.

Skickades från m.sweclockers.com

Av joalin

Fram till uttaget är det ett s.k fastighetsnät som i 9 fall av 10 ägs av fastighetsägaren. Det är därför de skickade en tekniker och inte via din leverantör. Nätverkstekniker återställer bara till målbart skick, och lägenhetsnätet är upp till hyresgästen i detta fallet då det inte är byggt med dubbeluttag och kanaler etc till TV-rum.

Av joalin
Skrivet av alexander_e_b:

Oki, nu är jag med
Jag trodde ju att ALLA uttagen redan va klara att använda.
Men det är dem alltså inte, utan först när jag själv har kopplat in dem.
Ingångarna har ju något som kallas ”free seating”, men vad bestämmer vad som ska skickas i vad?

Men man kan också koppla så här:
CPE - Router - Switch - Patchpanel?
(Oftast är det ju bara 4 utgångar på en router. Så om jag kopplar på en switch så kan jag koppla upp 5 av uttagen till internet och en till tvn)

Precis! Om sedan Inte routern rent fysiskt får plats eller av praktiska skäl inte ska vara i skåpet så kan du ändå sätta den efter ett dubbeluttag, med tex udda nummer i tex kontoret, sedan patchar du tillbaka från ett av routerns portar tillbaka till skåpet /patchpanelen med det jämna numret och sätter switchen i skåpet och sedan från switchen till alla uttag i huset. Då har du internet i alla uttag samtidigt som du kan använda routern med dess uttag i ett av rummen.
Free seating, du menar i din inteno? Brukar innebära att man kan använda valfri port för internet eller TV, och det är jättebra. Oftast har man dedikerade portar istället.

Skickades från m.sweclockers.com

Av joalin

Så här är det : Den ena porten, 1, Wan i inteno är surf, den är patchad till 1 i patchpanelen. Sedan är 2 tv, och patchad till port 2 i patchpanelen. Varje port i panelen har ett uttag med motsvarande nummer i din kåk. Du har alltså nu inte signal i alla 6 uttagen om det är kopplat som man brukar. Troligen har de bara kopplat som ett förslag att du kan sätta routern i rummet med uttag 1 och tvbox i rummet med uttag 2, troligen samma rum, kanske det största. Du får själv dra korta kablar mellan port 1 i inteno till din router, antingen i skåpet eller som nu sätta routern i rummet med uttag 1 och sedan koppla tillbaka till skåpet via uttag /port 2 som brukar finnas intill varandra i ett rum. Sedan kopplar du kablar från din routers lan till alla portar du behöver. Tex 3,4 7,8 etc. beroende på var du har tex ps4. Apple Tv.
Samma gör du med tv om du ska använda det, och patchar ihop port 2 i inteno till ditt tvrum om du har 1 tv. Annars från en router från Telia och därifrån till fler uttag med tv. Tänk dig patchpanelen som en gammaldags telefonväxel. Fördelare är något annat än vad du skriver. Oftast är det intenon man menar då. På samma sätt kopplar du en Nas till ett uttag du patchat från routerns Lan. En privat router kommer inte funka så bra med tv om du inte köper en Asus tex, men det är nästa steg när du fått igång det primära.
Skickades från m.sweclockers.com

Av joalin

Som ren surflösning funkar homeplug bra men skulle aldrig köra det till en speldator. Rent tekniskt funkar homeplug i princip som wifi fast över kabel och det blir en del korta avbrott och omstarter då och då vilket man kanske inte vill ha i kritiska spel. Även inte jättebra ping tyvärr. Dra kabel som sagt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av joalin

oj 4 svar på 3 minuter. Rekord

Av joalin

Snedslipade kontaktdon kallas APC, och den vanligaste typen är SC/APC-SC/APC. Oftast grön.

Av joalin

Fick jag välja skulle jag helst supa långsamt. Hellre det än inget internet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av joalin

Vad sa föreningen då? Verkar smarta där...

Skickades från m.sweclockers.com

Av joalin

Ahh ok

Skickades från m.sweclockers.com

Av joalin

Du kanske löst detta men Henrik i denna tråden verkade ha haft ett liknande problem:

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1545883-arrhh-internet...

Av joalin

Den är snabb på dom men det finns inga knappar för byte utan man klickar runt i menyerna likt Android TV funkar

Skickades från m.sweclockers.com

Av joalin
Skrivet av teejee:

Hur ska han märka om andra får dålig kvalite på kabel-TV och internet via Comhem? Kanske inte ens märks idag utan yttrar sig senare när nån försöker höja hastigheten på sitt internet.
Det är Coax-cablar vi pratar om som ska hanteras korrekt (kontakteras, termineras etc) för att klara mkt höga frekvenser.
Så TS ska kontakta bostadsrättsföreningen så de är informerade och en tekniker från Comhem ska göra jobbet.
Eller med andra ord: TS ska inte pilla med ett system som inte är hans.

Jag håller med. Grejen här verkar, om jag tolkade saken rätt att ts själv representerar föreningen, och då troligen en liten Brf bestående av ett fåtal lägenheter. Man vill få det billigt gjort alltså. Riskfyllt om man orsakar något man sedan Inte reder ut. Lite som att meka med hyrbilen...

Skickades från m.sweclockers.com

Av joalin

Rätta mig om jag har fel men de privata routrar som löser multicast och igmp snooping tex Asus, där man utan Telias router får ut TV via en kabel, alltså lan1 i ditt fall, de routar inte tvtrafiken som Telias routrar gör. Du kommer med andra ord inte få wifi och tv på samma subnät ändå och därför kommer inte zappa heller fungera. Det är också därför man inte kan koppla flera boxar på samma port via en egen switch i de fallen. Det är ju också ett aktivt val din Brf gjorde när man valde 2 leverantörer av tjänster.

Skickades från m.sweclockers.com

Av joalin

Inget man skulle rekommendera eftersom det kan bli dyrare med tekniker från Comhem men nu är ju skadan redan skedd. Låt elektrikern mäta upp impedansen i befintliga eller om ni saknar instrument kanske köpa båda typerna av kabel och prova sedan även inne hos grannen. Så hade åtminstone undertecknad gjort i nödfall. Lite dumsnålt kanske.

Skickades från m.sweclockers.com

Av joalin

Känns som er förening inte har tänkt till riktigt när de kravställde TV och Bredband alltså...

Av joalin

En sådan kabeldelare kräver att du har en likadan i var ände av en kabel, och ersätter alltså en ethernetkabel rent elektriskt så man slipper ha 2 st, dock bara med 4 trådar, så man får ut max 100 Mbit/s. Fungerar alltså inte som en switch.

Av joalin

Och fel impedans gör att du får speglingseffekter, ett slags eko och dubbelseende i billden om det är analogt, och störningar om det är bredband.

Av joalin

Jag tror Palme menade att han vill se ialla fall de första tre siffrorna vänsterifrån, tex om wan börjar på ett publikt ip, typ 217 och om lan börjar på tex 192.Resten kan du maska

Av joalin

Den bäste herren får då lära sig den sk faktorn verkligheten.

Skickades från m.sweclockers.com