Inlägg

Inlägg som 31337a har skrivit i forumet
Av 31337a
Skrivet av KAN1N:

Kolla om du kan sätta upp den setup du vill ha på din AC66U först. Den bör väl klara det?
Då ser du om du kan köpa en ”vanlig” router eller om du behöver en prosumer typ PFSense eller Unifi.
Vad för budget?
Hur många APs?

Det verkar inte omöjligt att få till setupen på AC66U, däremot verkar det behöva ske genom att skicka in diverse script till routern, vilket inte är vad jag är ute efter.

Jag har däremot hittat ett annat sätt att få till det jag vill uppnå. Ifall jag kopplar in en till router i min fiberbox så får denna en ny publik IP-adress och jag får ett nätverk som är skiljt från mitt andra. Jag vet inte riktigt vad min ISP (Bahnhof) eller stadsnätsleverantören tycker om denna lösningen. Jag skummade igenom ToC men kunde inte hitta hur många IP-adresser som jag har rätt att bli tilldelad. Dessa extra portarna är väl egentligen tänkta till IP-telefoni och TV. Finns det risk att någon bryr sig ifall jag har en dator extra där istället?

Av 31337a

Hej!

Jag har tänkt att byta ut min gamla Asus RT-AC66u som har nått EOL mot något nytt och säkrare. Jag tänker mig att det nya nätverket ska vara uppdelat i tre delar.

Ett huvudnätverk där jag kör trådade och trådlösa enheter som speldator, laptops, NAS, chrome cast, telefoner osv.

Ett trådlöst gästnätverk för gäster och opålitliga enheter som min Kinatillverkade robotdammsugare t.ex.

Ett separat trådat nätverk för en server som jag vill ge lite extra säkerhet och därför vill hålla den frånskild från de andra enheterna i nätverket.

Det är den tredje punkten som gör mig osäker på vilken utrustning som jag bör välja. Någon router med stöd för VLAN? Två routrar som kopplas ihop? Något annat? Efter att ha läst lite själv så verkar det vara Egderouter, UDM och andra Ubiquiti-produkter som rekommenderas. Dessa är ju tyvärr slutsålda överallt.

Tacksam för förslag

Av 31337a

2600, hämtar

Av 31337a

1. Hur kommer du att agera denna Black Friday?
Tänkte äta tacos.

2. Skiljer det sig från tidigare år?
Ja. Jag brukar jag följa black friday, vare sig jag är på jakt efter något eller inte. Detta året finns det inget jag vill köpa, och vad finns det då för mening med att sitta och kolla på prylar? Kommer inte att slösa någon tid på det.

3. Passar du även på att kränga av överflöd?
Inte i samband med att det är black friday. Nu på senare år så har jag tagit till mig en rätt så minimalistisk livsstil där jag känner högre tillfredsställelse när jag gör mig av med prylar än när jag köper nya.

4. Finns det något vi alla på swec kan göra?
Den enskilde medlemmen kan fundera några extra varv innan man trycker på köpknappen för en vara som inte är ett planerat inköp. Ifrågasätta köpet ur fler vinklar än det rent ekonomiska. Även om hittar något till superbra pris och pengar inte är ett problem så är det dumt att köpa något som bara kommer att bli liggande. Så hellre låta bli och göra miljön en tjänst.

Tycker att denna tråden är ett bra initiativ av Sweclockers forum. Vill ni göra ännu mera så kan ni ju köra en egen black friday med sänkta annonseringspriser i marknaden under fredagen för att främja begagnathandel framför nyinköp. Någon kanske borde skapa en bildtråd för "saker man sålt/skänkt". Som balans till "senaste inköp"-tråden, "vänta på paket"-tråden, "dagens fynd" och alla andra konsumtionstrådar.

Av 31337a
Skrivet av tilted0113:

Jag har ju inte tänkt att använda en dammsugare. Jag menade mer något i handstorlek som fungerar som en handdammsugare men blåser luft istället för att suga in.

Köpa en kompressor med 10 tillbehör är jag inte speciellt sugen på heller. Tryckluft på burk fungerar helt okej, jag tänkte mer om det fanns något liknande det jag beskrev ovan i detta inlägg.

Finns det inget bra alternativ som tex för att blåsa luft på en eld tex? Något man gör "kompressioner" med med händerna? Svårt att förklara vad jag menar, men någon kanske förstår?

Jag brukar använda en vanlig handdriven luftpump, alltså en sån som används till att pumpa luftmadrasser och strandleksaker med mera. Det finns såklart mer effektiva hjälpmedel, men jag tycker att den funkar tillräckligt bra.

Av 31337a

Angående skärmval. Min T550 har 3k-upplösning med touchscreen. Det sitter nån "anti-reflexfilm" på skärmen, men jag upplever den ändå som störande blank. Personligen använder jag inte touchfunktionen särskilt mycket heller. Har du inte stort behov av touchscreen så rekommenderar jag att du väljer en utan, så får du en mycket mattare skärm.

http://www.laptopmag.com/articles/dont-buy-a-touch-screen-lap...

Av 31337a

Ingen som har svarat på TS fråga än.

Man kan bl.a. vända sig till Cancersjukas riksförbund som arbetar för att sätta guldkant på cancersjukas tillvaro.
http://www.cancersjukasriks.se/templates/Page____126.aspx

Det finns även en mängd andra organisationer där man med stor sannolikhet kan få ett bidrag.
http://www.hjalporganisationerna.se/

Rekommenderar er att fråga personalen på sjukhuset vart man kan vända sig för att få hjälp.

Av 31337a

Du verkar nöjd med det du har, då finns det väl ingen anledning att köpa nåt krystat bara för att man kan. Särskilt inte om du just ska resa bort.
Så sälj presentkortet eller spara det tills du behöver nåt på riktigt. Närmar sig utgångsdatumen på presentkortet så borde man väl kunna använda det till att köpa ett nytt presentkort som gäller längre.

Av 31337a

Prova: if(guessedLetters.contains(word.substring(i, i+1)))

Av 31337a
Skrivet av xealo:

Hade inte paketet blivit stående oss posten över helgen oavsett om de hade fått med det idag?

Fint målat dock, som ovanstående sa.

Skrivet av Friterad:

Herregud det är fredag, spelar nästan ingen roll vilken tid du beställer på en fredag, så får du den på måndagen. Att Inet skickar paket samma dag om det beställs innan 17:00 är säkert helt rätt, fast att när dom väl har skickat paketet så är det ju PostNord exempelvis som tar hand om resten.

Skrivet av Xyborg:

Hahaha. Bra ritat! Men som det redan påpekats så levererar posten inte på helger så det hade kvittat om de hunnit skicka den idag. Du hade i.a.f. Inte fått grejer fören tidigast måndag eftermiddag.

Skickades från m.sweclockers.com

Läs trådstarten: "Så här såg det ut på Inet i går eftermiddag:"

Av 31337a

Hoppas på svar i bildform från Inet.

Av 31337a

CDON
50 kr i rabatt vid köp över 200 kr.
Koden gäller t o m 2016-05-29.

brKTjHb47

Av 31337a

@Busmusen: Det låter ju lovande! Antar att erbjudandet legat ute några dagar då. Min beställning lades väldigt nära prishöjningen, ska bli spännande att se om det dyker upp nåt paket i början på nästa vecka.

Av 31337a

@Streamdog: Jag beställde, nu är det bara att hoppas att NoN inte makulerar ordern.

Tack för tipset TS!

Av 31337a

Skulle jag köpa ett 1000W nätagg från Inet idag hade jag tagit detta som just nu är nedsatt till 1099kr.
http://www.inet.se/produkt/6909737/fractal-design-newton-r3-1...

Av 31337a

Det är svårt att hjälpa någon välja bil, undantaget att avråda från modeller som är direkt dåliga. Båda bilarna du är intresserad av verkar anses som "bra".

För att komma fram till vilken du ska välja får du göra en sammanvägning av de olika modellernas egenskaper sett ifrån din situation.

Hur stor roll spelar priset utifrån din ekonomi?
Hur viktigt är det med extrautrustning?
Hur viktigt är det med extra utrymme?
Hur mycket kommer du använda de extra hästkrafterna?
Hur viktig är körkänslan?
osv.

Det är bara du som kan svara på dessa frågorna. Om du undrar vad andra tycker så kan du ju kolla på försäljningsstatistik, men att en bil är populär försäkrar inte att den är mer rätt för dig än en mindre populär.

Utifrån vad du har skrivit i tråden så verkar det som att du helst vill ha BMW. Hur fel kan det gå om du väljer den?
Nu är det ju leasing det handlar om så tycker inte att det kan gå så fel oavsett vilken modell du väljer. Du slipper bekymra dig om andrahandsvärde och servicekostnader, allt du behöver göra är att stå ut med bilen under leasingperioden.

Kan du verkligen inte bestämma dig så är det väl bara att fråga din fru annars. Hon ska väl också köra/åka med i bilen, och är hon som kvinnor i allmänhet så har hon säkert en åsikt.

Av 31337a
Skrivet av emilakered:

Produkt: Xbox One Gears of War: Ultimate Edition-paket
Länk: http://www.microsoftstore.com/store/mseea/sv_SE/pdp/Xbox-One-...
Prisjakt: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3242809
Pris: 2995kr

Vill man ha Xbox med GoW är det bättre att köpa konsolen bundlad med Fifa hos Electroworld eller Webhallen för 2490 och Gears of war hos Webhallen för 195 så sparar man 300 och får ett extra spel.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3267842
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3198440

Av 31337a

@totamish: K-modellen har 4GHz. Icke-K 3.4GHz. Antar att det inte är K-modellen de säljer, trots att det står "unlocked" på bilden.

Av 31337a
Skrivet av PlexGear:

Xbox One för 2990kr inkl. Sunset Overdrive och Cod: AW
http://www.elgiganten.se/product/spel-konsoler/spelkonsol/XON...

Blir 3600kr om man köper varje produkt enskilt.

Det här är nog en miss från EGs sida.
Tror inte att de kommer att skicka med Sunset Overdrive. SO ingick i en tidigare kampanj som de hade innan den här med CoD.
För att få det då kunde man lägga till det i korgen för 0:-. CoD kan man lägga till för 0, men SO ligger på fullpris.

Men eftersom det faktiskt står att det ingår så har man ju goda själ att tro på det. Så även om de inte skickar med det så kan man nog snacka sig till det i efterhand. Ta gärna en skärmdump av deras sida ifall ni har beställt.

Edit: Verkar som att jag hade fel. Användare har rapporterat att båda spelen ingår.

Av 31337a

Vill man lära sig Python så finns det många bra e-böcker som är gratis.
Kan t.ex. rekommendera Python for Informatics. Finns att hämta här: http://www.pythonlearn.com/book.php
Författaren har även en youtubekanal där han går igenom boken: https://www.youtube.com/watch?v=hRNFBhEykcY&list=PLlRFEj9H3Oj...