Inlägg

Inlägg som alact har skrivit i forumet
Av alact
Skrivet av Tekanna218:

Nu har jag lämnat tillbaka både laptop och core pga alla problem. Razer har inte varit till någon hjälp, riktigt dåligt av dom, och nu har jag varit i kontakt med Inet som har gått med på att ta tillbaka produkterna.

Själva laptopen var det ju inget fel på som så. Det var med kombinationen av laptopen och coren som enligt tillverkaren skulle vara "sömnlöst" men var långt ifrån det.

Stort plus till Inet som återigen briljerar som en av de bästa nätbutikerna, trevlig och snabb service som vanligt. Inga klagomål.

Over and out.

Om du skulle vara inne på banan igen med att skaffa ett eGPU så rekommenderar jag
https://mymantiz.com/ eller https://www.blackbeastpro.com/
Black Beast Pro är dessutom utvecklat i Norge

Av alact

Det går bra att buda också!

Av alact

eGPU Mantiz Venus

Säljer ett eGPU.

Med eGPU kan du boosta din laptop med ett vanligt grafikkort som används till en stationär dator. OBS, grafikkort följer inte med utan du måste ha ett ledigt som du kan installera till eGPU.

Förutom det så fungerar eGPU som en docka också eftersom det har ett antal portar som du kan koppla in diverse tillbehörer till. Det har också ett ethernet port.

Krav är att laptopen måste ha ett ledigt Thunderbolt 3 port för att du ska kunna använda eGPU. Det följer med en thunderbolt3 kabel. Det följer med en strömkabel också dock är det inte standard plugg utan du måste antingen använda en konverter eller använda en strömkabel som har standard plugg.

eGPU är ny skick, knappt använd.

Finns i Linköping men kan skickas också dock står köparen för frakten

Läs hela annonsen här

Av alact
Skrivet av Tekanna218:

Skönt att det fungerar!

Det fungerar för det mesta för mig också, men synd bara att man inte kan hot-plugga till och från. Har det fungerat att göra så för dig?

I det senaste AMD Adrenaline 2020, om du kör AMD kort, så finns det så att man kan klicka på "Eject eGPU". På det sättet kan jag plugga ut datorn från eGPU. Jag gör inte det så ofta så kan inte svara hur väl det fungerar. Men den gången jag gjorde det så funkade helt OK

Av alact

Har kört ett eGPU setup där datorn är en Dell Xperia 5520, eGPU är en Mantiz Venus, och GPU jag använt är ett 5500 XT.
Funkar prima tycker jag. Använde det till att spela Overwatch främst

Av alact
Skrivet av danolundgren:

Den sida säger om det passar moderkortet verkar det som, dvs. om det finns mounting kit för moderkortet. Det nämner inte om det kommer finnas utrymme om man installerar minnesmoduler på samtliga minnesplatser.

Av alact

@Andreaz1: Just ja D15, menar jag. Ska ändra på texten
Jag kommer använda Asus x570 Prime Pro till bygget.

Av alact

Minnesutrymme med Noctua U14s

Hej,
Jag tänker bygga en ny dator och har tittat in på en noctua U14s. Har byggt en dator med D15 förut, och hade då problem med att det kylflänsen var så stor att det blev lite knepigt att få in fläkten på kylflänsen pga av att det var alldeles för stort.

Undrar därför om det finns någon här som har byggt en dator med U14s? Den är lite mindre än D15, men jag vill ändå vara säker på att det inte kommer bli problem med utrymme väl när jag ska bygga datorn. Jag hade tänkt att använda alla fyra minnesplatserna på moderkortet.

Av alact

@jOnÄTÄn: ja, om du vill vänta med köpet ...

Av alact
Skrivet av hg:

@JonasT: Verkar finnas noterbara skillnader ifall 5500XT körs i pci-e 3.0 eller 4.0, enligt https://www.pcgameshardware.de/Radeon-RX-5500-XT-Grafikkarte-275529/Specials/PCI-Express-3-vs-PCI-E-4-GPU-1339415/

Något som ni är intresserade av att kolla närmare på?

Det är knappt några skillnader. Man vinner väl nån frame om man kör 4GB kortet på PCIe4.
Tänk sedan för att komma åt PCIe4 måste man skaffa Ryzen Gen3 CPU och ett x570 moderkort. Har man råd med det då kan man lägga mellanskillnaden på ett 5700 xt istället.

Av alact

@napahlm: det finns folk som köper det på steamtrades. Alternativ så kanske jag kan byta det mot något annat intressant

Av alact
Skrivet av napahlm:

Satan. Det såg jag inte när jag beställde i morse. Jag låg och funderade på att köpa det igår kväll. Men orkade inte gå och hämta plånboken efter jag lagt mig. Det kostade 350kr... Surt.
Från ett ok pris till lite väl dyrt enligt min mening.
Nu kunde jag lika väl köpt ett gigabyte kort, för jag gillar utseendet bättre, för samma pengar.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag hann köpa innan de höjde på priset. Kändes som ett helt okej pris med tanke på att man även fick med spelet Monster Hunter. Det kanske går att sälja det för någon hundring för att dra ned på det totala kostnaden ytterligare

Av alact
Skrivet av Ratatosk:

Nu har de höjt priset på 8GB versionen. Även Komplett höjde priset på 8GB version. Så nu kan man väl börja klaga på att det är alldeles för dyrt

Av alact
Skrivet av Olle P:

JayzTwoCents har gjort ett parallellt test av båda modellerna och det skiljer en hel fps (<2%) i SoTR: https://youtu.be/r2d24PnqiOE?t=403

Blir nästan att man måste ta testerna med en nypa salt för känns inte som man får ut något när man kollar på allt för många.

Här
https://youtu.be/r2d24PnqiOE?t=403

och sen här
https://youtu.be/YIPM0yn_AYE?t=193

På jämförelsen 1650 super och 5500 XT på 1080p så verkar det som att på JayzTwoCents testen att 1650 super är hela 6-7fps bättre. Medans på Jarrod'sTech så så är 5500 XT 1fps bättre än 1650 super.

Av alact
Skrivet av voffen1:

Hoppas SweClockers gör ett test på. Red Dragon. Jag tror detta kortet med rätt pris skulle passa i mitt nästa budgetbygge.

Skickades från m.sweclockers.com

Finns en recension här
https://www.guru3d.com/articles-pages/powercolor-radeon-5500-...

Av alact

Jahapp, tänkte att kortet skulle vara i klass med RX 590. Kanske blir att skippa det då.

Skickades från m.sweclockers.com

Av alact
Skrivet av Paddanx:

2k är väl lite udda namn, då det är 2048x1080...
Men fuskbladet har en go laxpudding ordnat här till dig:
https://www.sweclockers.com/artikel/27577-teknikstund-valj-ra...

För i slutet handlar det om bandbredd. Du har en begränsad sådan, och dockan ska ha nog för NIC, ljus, USB och skärmarna på en kabel.

Så 3840x2160 60Hz ska gå på 16Gbps.
2560x1440 144Hz behöver 18Gbps vardera, så inte säkert. 120Hz verkar ha mer marginal. Sen tror jag inte kabeln är maxad på 4k60, så det som @Alling säger "ska gå..."

Sen om skärmarna detekteras rätt, hur input lagg påverkas osv... det är en helt annan fråga.

Jag har gett upp med att hitta en fungerande docka för det, kommer istället satsa på en eGPU lösning istället.
Hittade denna också https://www.blackbeastpro.com en kommande norsk kickstarters som verkar intressant också.

Av alact

Jag hittade denna när jag sökte runt lite på dockor.
https://mymantiz.com/

De har en eGPU produkt, som är lik Razer Chroma Core. Alltså ett chassi för GPU, som du kan koppla in ditt laptop med via TB3. Det kommer inte hjälpa om du vill snabbt kunna byta mellan arbetsdatorn och din gamingdator. Men ifall du bara har en dator som du har till jobb och vill kunna ta med dig det hem för att spela spel då kan en eGPU lösning vara ett alternativ.

Av alact

Jag hittade denna sida när jag googla
https://www.laptopmag.com/articles/docking-station-gaming

Kort sammanfattad är om du använder en docka så kommer du förlora prestanda om du tänker använda dockan till båda din gamingdator och arbetsdatorn.

Av alact
Skrivet av modstam:

Hej!

Bakgrund:
Jag har funderat lite på hur jag förenkla mitt hemmakontor lite. Det händer lite då och då att jag jobbar hemifrån och är då tvungen att använda en laptop från jobbet. Normalt ser mitt hemmakontor ut som så att jag har en stationär PC som är utrustad för gaming. Denna PC är kopplad till två skärmar varav den ena kör 2560x1440 @ 144hz över displayport.
När jag då jobbar hemifrån så kopplar jag helt enkelt om alla sladdar från min PC till jobblaptopen för att kunna utnyttja utrustningen som jag har hemma. Denna något irriterande procedur fick mig att fundera på att köpa in en dockningsstation (något i denna stilen https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=4279213) med thunderbolt 3 för att samla alla anslutningar på samma ställe. Detta skulle passa utmärkt då min jobblaptop har en thunderbolt-anslutning och min stationära PC kan utrustas med thunderbolt genom ett expansionskort för PCI-e.

Fråga:
Som jag förstår det så har thunderbolt 3 en bandbredd på runt 40 Gb/s.
Om jag låter en thunderbolt 3-docka vara länken mellan min stationära PC och mina skärmar när jag spelar, kommer jag då förlora prestanda? Kommer jag ens kunna driva en 1440p-skärm i 144hz genom thunderbolt?

Relevanta specs för stationär PC:
cpu: i7-5820k @ 4.0 GHz
motherboard: asus x99-a (bör var utrustad med thunderbolt 3-header om jag förstår det rätt)
gpu: GTX 980ti

Om du hittar någon bra docka som lämpar sig till jobb/gaming då får du gärna dela med dig. Jag sitter lite i samma sits

Om någon vet ifall en docka har stöd för 4k i 60Hz, betyder det per automatik att dockan stödjer 2k i 144Hz?