Inlägg

Inlägg som RPGWiZaRD har skrivit i forumet
Av RPGWiZaRD

Ser exakt lika ut som mitt AmazonBasics, Vivo har väl något likadant också, isåfall är det nog bra stativ för pengarna.

Av RPGWiZaRD

3x 3TB + 1x 4TB (13TB) + 500GB SSD i NASen och 1x 12TB HDD + 2TB SSD i huvuddatorn.

Av RPGWiZaRD

Undviker såna form av program nuförtiden för man är ständigt "tillgänglig" och de andra partners tror att man därav har tid i otid att svara 24/7 osv. Brukar svara på meddelanden i helt egen takt så tyckte Discord blev för tidskrävande då man redan har tidsbrist va gäller att spendera vid datorn (oftast sent på kvällen numera då de flesta börjar gå lägga sig men man smyger in en timme eller två för att få lite "egentid").

Av RPGWiZaRD

Jag vet inte om du har IPS glow eller backlight bleed på basen av bilderna men om du inte har kalibrerat skärmen alls så börja där först, typ 99% av fallen är ju standard att skärmen vid standardinställningen är satt alldeles för ljus för omständigheterna och högre ljusstyrka påverkar speciellt backlight bleed betydligt från att typiskt nästan alla skärmar visar åtminstone någon mån till ganska allvarlig bleed vid högre styrka medans det ofta sänks till knappt märkbar eller inte märkbart under vanliga förhållanden vid "lagom" ljusstyrka.

Det är oväsentligt hur det ser ut vid säg 75% ljusstyrka om den rätta inställningen borde vara 25% t.ex.

Av RPGWiZaRD

Kör med både DisplayPort (huvudskärm), HDMI (TV, sekundär), och USB-C (portabel 18" skärm i porträtt läge för Home Assistant mestadels)

Av RPGWiZaRD

Om det leder till ett driv att spelutvecklare gör ett bättre jobb att ge spelarna en så bra upplevelse att spelarna t.o.m. vill "dricksa" så varför inte. Själv skulle jag kunnat tänka mig dricksa Kingom Come: Deliverance utvecklarna, upplevelsen för mig var värt mer än spelet pris helt klart och visa att man är tacksam att man går emot strömmen i spelmekanik för "mainstream" inriktade publik även om det kanske inte är det som får flest intresserade spelare. I såna avseenden kan jag tänka mig dricksa, speciellt mindre indie studios för viss typ av spel som tilltalar en speciellt mycket så kanske de får mera resurser till nästa spel också.

Av RPGWiZaRD
Skrivet av str8forthakill:

På Asus är 1 för grovt underklockade system, 3 normal, 4 lätt överklockning, 5 och högre när man pushar mot gränserna. Dvs om ASrock är tvärtom bör LLC4 vara för sytem utan OC, LLC3 för system med lätt OC och LLC2 och högre när man pushar mot gränserna.

Kanske ändrat då men hursomhelst på mitt moderkort högre LLC nivå = högre vcore vid last.

Av RPGWiZaRD
Skrivet av str8forthakill:

Minsta? Så från inställning 1 till 8 körde du 7?
VRMen på ASRock moderkortet kanske helt enkelt inte pallar med

ASRock har dedär inställningarna tvärtom andra tillverkare sist jag kollade, nivå 1 - 5 där nivå 5 = 1 på ett ASUS, jag kör LLC 4.

Av RPGWiZaRD
Skrivet av str8forthakill:

@RPGWiZaRD
Felet är inte för låg spänning, felet är sådan plötslig extrem last att volten sjunker under stabil nivå om än bara tillfälligt. Så pass att även auto inställningarna med multicore enhancement på är ostabila. vDroop!

För mig räckte det att peta upp LLC från Auto(3) till 5 för att få det stabilt med överklocken.

Den här gamla anandtech artikeln förklarar vDroop lite mer https://www.anandtech.com/show/2404/5

Jo jag kör också inte standard LLC utan med den näst minsta vdroop men funkade inte ändå med mitt ASRock modekort, kanske behövs ställas in några andra av de mera avancerade strömfunktionerna (finns ju en massa olika) men aldrig orkat lägga min tid till det.

Av RPGWiZaRD

Har bara märkt av kraschproblemet med ett spel själv, Hogwarts Legacy när den behöver kompilera shaders så då fick jag ställa tillbaka min överklock till standard klockfrekvensen men iofs tog jag det alltid som det är inte 100% stabil överklock bara men testade nog peta upp volten ganska ordentligt men det slutade aldrig krascha så. Däremot så funkar spelet bra sen när man fått kompilera shaders färdigt så vid nästa start funkar det bra med överklock igen.

Av RPGWiZaRD
Skrivet av Yoshman:

Till alla som nu förfasar sig om att "Visa skrivbordet" försvinner: hur många visste att denna "knapp" ens existerande innan denna artikel? Hade själv ingen aning, för det är ju en "knapp" som i alla fall på min dator saknar någon form av bild.

Och om man nu ens brydde sig om denna funktion, hur många av er visste inte redan om win+d (och det verkar inte ändras, copilot verkar hamna på win+c som förval)???

Däremot är frågetecknen kring vad som framåt kommer skickas till Microsoft vettiga. Men givet Microsoft uttalande om att "AI-funktionella PC" bör framåt ha en NPU med minst 40 TOPS låter det ändå som man kommer ha möjligheten att köra saker lokalt. Det lär ju vara ett krav hos en hel del organisationer, så Microsoft har inte så mycket val om de vill att användarna ska ha möjlighet att köra funktionen.

Använder den nog relativt ofta då jag är kronisk "öppna men aldrig stänga-användare" och blir till slut med en massa fönster fram och då kan det ibland va användbart. Men går ju att använda Win + D istället som egentligen är smidigare.

Men även i jobbet har jag haft nytta av det på så sätt när man ger stöd åt användarna och förrän de får fram remote connect clienten så får man ibland höra i andra ändan att "det går inte att klicka bort fönstret som är framme" så då är "Visa skrivbordet" en bra lösning.

Av RPGWiZaRD

Vore positivt, varit tal om det kanske inte hinner till 2024. Sen är det ju såklart desto tidigare desto bättre i åtanke med kommande Nvidia och AMD kort så behöver gärna få ut så fort som möjligt så man slipper tävla med nästa generationens "midrange" kort från första början.

Kanske ett Battlemage kort tills Black Friday inte vore så dumt, förutsatt det ger sådan prestanda/pris förhållande man kan acceptera svagheter i mjukvarustöd (typ max $450~479 för 4070 prestanda, kostar sådär ~$599 idag eller näst högsta SKU:n som säkert kommer vara snäppet bättre i bang-for-buck typ ~4060 Ti prestanda för 329~$349 eller något sånt t.ex.)

Av RPGWiZaRD

Saknar spel som detta, en orsak är avsaknaden av massa "hålla i handen"-element. Genast i början hade man ju knappt tillräckligt med ammunition, gillade att man fick vara lite sparsam. Idagsläget gäller ju liksom 300 skott minst, annars är det en "designmiss"!!1!

Av RPGWiZaRD

Nå kineserna får va betatestare, kanske de släpper uppdateringar i samma takt som med telefonerna. Kommer i varje fall hålla öga på denna, tickar typ 90% vad jag letar efter, andra alternativ får man kompromissa betydligt mer med för min smak.

Av RPGWiZaRD

Denna bilen blev jag genast intresserad utav, synd bara att den är kina exklusiv just nu iallafall (och troligtvis en bra tid framöver om den överhuvudtaget dyker upp till europa). Tycks nog vara en mer seriös satsning (liknar ju lite lustigt en Porsche till utseendet).

Första elbilen som verkligen tickar alla mina önskemål:
- FYSISKA KNAPPAR! (t.o.m. valfria går att montera till eller bort)
- Lågt pris (dock priset är ju annorlunda i Kina där konkurrensen är väldigt stor men den kan iallafall se som väldigt rimligt prissatt)
- Lång Räckvidd
- Bra prestanda
- Bra köregenskaper
- Snygg både in- och utvärdes (tycker mera om inredningen som är helt i min smak men speciellt baksidan är också riktigt snygg)
- Bästa telefonintegrationen hittills? Tycks ju i princip va som om man speglar telefonen till skärmen som en skild app som du kan flytta om och förstora enligt smak och tycke)

Av RPGWiZaRD

Detta ser jag som påminnelse varför det är farligt med monopol och särskilt om tillverkningen fokuserats till en viss geografisk plats, vi har inte bara moder natur att oroa sig utan även politiska värdsläget som det är börjar vara ganska spänt. Det kostar enormt att börja starta upp nya fabriker och tar lång tid förrän produktionen blir en möjlighet för sån avancerad teknik men jag hoppas vi får fart på spridningen så småningom, kretstillverkning är såpass viktigt idagsläget för alla sortens marknader att man borde få det mera utbrett än vad det är idagsläget, känns inte alls hållbart som det är nu. Intel är väl bland de få stora aktörerna som visat tydligt intresse om även de vill ha mycket pengar för att genomföra det...

Av RPGWiZaRD

Var det inte ungefär samma sak man stämde Tesla för att "autopilot" är ju verkligen inte "autopilot" i dess rätta bemärkelse. Undrar om det handlar om extremt uttrycksfixerade personer eller om de som ser sin chans att tjäna en slant i rättegångstvist pga. dåligt/missvisande namn.

Av RPGWiZaRD
Skrivet av olahall:

Jag har flera M9 enheter, men då med en utav dem som huvudenhet, som sedan kommunicerar med de andra (trådlöst).
Så ja, de andra är ju accesspunkter då...

Tyvärr har jag inga kablar mellan enheterna, bara från någon enhet och en dator eller tv t.ex.
Så vid alla datorer har jag en mesh, som "hämtar upp" det trådlösa nätverket och skickar vidare med kabel till datorn som den är ansluten till.

...hoppades slippa dra kablar...

Men ser ju lite ut som jag blir tvungen till det...
Min förhoppning var att man kunde förstärka signalen på något sätt bara...

=/

Ett alternativ i ditt fall kanske skulle vara såna accesspunkter som funkar via elnätet, TP-Link borde ha något sånt också.

EDIT: Här finns lite alternativ: https://www.tp-link.com/se/home-networking/powerline/?filterb...

Av RPGWiZaRD
Skrivet av olahall:

Ja, det kanske kan vara så...
Men är det "huvudenheten" den behöver vara nära? Är inte själva poängen med mesh, att de liksom "fördelar" hastigheten mellan varandra på något sätt (har inte koll på tekniken)?

Visst, de är ju på olika våningsplan...och källaren har betongväggar.
Kanske idé att ändå dra en kabel (jobbigt )

Självklart så tappar man hastighet desto längre avståndet mellan enheterna blir eller desto tjockare/flera väggar det behöver penetrera, betong är ju klassiskt exempel som 5GHz och 2.4GHz wifi signalen inte klarar av att penetrera särskilt bra. Endast om du skulle placera de två enheterna så nära varandra med endast väggen emellan så kanske du skulle kunna få typ 50~80Mbit eller något sånt.

Av RPGWiZaRD
Skrivet av dussin:

Har noterat att vissa kablage av variant USB-C inte har fullt ös (”snabbladdning”) på båda sidor av kontakten, vilket gör att man kan sätta in den i enheten på ”fel håll”. Vet inte om det är tänkt som funktionalitet, felgjort, eller insparning på smartchippet etc. Kan det vara någonting sådant?

Har åtminstone 2 ggr råkat ut för samma, att det spelar roll vilken väg man svänger kabeln. Har bl.a. en skärm som inte visar nån bild alls om man svänger ena vägen. USB 3.0 HDD docka med plats för 4 diskar har också problem att identifiera dockan om kabeln är svängd fel väg, det med medföljande usb-c kabel med dockan, iofs kan den andra enheten, dvs en miniPC vara boven i det fallet...

Sen en 3:e sak jag märkt men tror det har inte med USB-C kopplingen i sig att göra men har en trådlös "vlog mic" från Deltaco och sätter jag sändaren i datorn ena vägen så är det massa extra störningar som tas upp medans försvinner helt om jag svänger på recievern.

Sen kan också nämnas i jobbet har vi haft problem med diverse USB-C dockingstationer som på random tappar kontakten så att de måste återanslutas för att börja fungera igen, oftast i samband med att de varit i viloläge. Förut hade vi aldrig såna problem, detta alltså med alla drivers och firmware up-to-date och tillverkarna själva kan inte riktigt hitta nån lösning, finns flertal trådar om det på HP, Dell, Lenovo osv.

Så jå är inte 100% förtjust i USB-C standarden, åtminstone tycks vara för enkelt för tillverkare att göra undermåliga USB-C kontakter om det är nu det som är problemet men inte så säker på det heller.