Inlägg

Inlägg som Klubban har skrivit i forumet
Av Klubban

Jag har fortfarande inte fått rätt på detta.

Jag försökte installera om Windows men under installationen (där man fyller i inställningarna) så kom det upp en ruta om att shift-tangenten var intryckt.
(Måste vara något med högra shifttangenten då den inte reagerade på keyboardtester). Så det verkar vara ett hårdvarufel. Det är likadant om man kopplar in ett USB-tangentbord.
Kommer det hjälpa att byta det inbyggda tangentbordet eller är det något fel på moderkortet tro?

Av Klubban

Jag provade keyboardtester och där reagerade inte shiftknapparna. Tog fram skärmtangentbordet och när jag klickade med musen på shift-tangenterna två gånger så verkade allt fungera normalt. Gick sedan in på keyboardtester igen och då funkade vänster shiftknapp men inte höger. I övrigt så kom rätt tecken fram på tangentbordet när man skrev. Startade om datorn och då verkade den ha ballat ur igen, skriver enbart med versaler och specialtecken (som om shift är intryckt konstant). När man klickar på en länk i webbläsaren öppnas ett nytt fönster och när man klickar på text markeras hela stycket fram tillls dit man klickar.

Kan heller inte återställa datorn till en tidigare punkt då det inte varit aktiverat.

Av Klubban
Skrivet av DaBone:

Om den är gammal, är det väl möjligt att någon av shift-tangenterna har gått sönder eller att något har hänt med dem?
Kanske något skit under, som gör att det strular eller så är den bara utsliten?

Borde gå att plocka loss tangenterna och kolla..

Tror inte det är skit, datorn är väldigt fräsch och ren och jag plockade loss en ctrl-tangent (bröt mekanismen dessutom) och det var kliniskt rent där under. Så det känns inte som om det vore det

Av Klubban

Shifttangenten konstant intryckt

Har en gammal lenovo laptop som spökar. Den har fungerat fint förutom ett dåligt batteri, lade undan den ett halvår, och nu när jag plockat fram den verkar den bete sig komstigt. Det är som om shift-tangenten är konstant intryckt. Den skriver endast med stora bokstäver, den skriver tecken istället för siffror och den kan markera flera låtar i spotify när man enbart trycker på en. Ibland när man klickar på ett öppet program nere i aktivitetsfältet öppnar den fler fönster av detta program (ex.vis. kommandotolken).
Har försökt med felsäkert läge, avinstallera tangentbordet, hålla bägge shift-knappar och alt-knappen intryckta i fem sekunder, inget hjälper. Några gånger har den betett sig normalt under en kortare tid men sedan återkommer problemet igen. Har aldrig stött på något liknande förut. Läste efter en googling att det kan vara fel på hårdvaran?

Av Klubban

Jag har ingen RCA ljudutgång, endast vanlig 3,5mm minitele hörlursutgång på TVn.. och Optisk SPDIF då också

Av Klubban

Är det någon ide att köpa en billig DAC och köra via den optiska ljudutgången på TVn? Kommer den ge högre volym? Känns som om jag måste ha väldigt högt på högtalarna för att nå samma nivå som de inbyggda.

Av Klubban
Skrivet av phoenixdisciple:

Hmm.. för 1000kr tycker jag inte det är värt.
Om det inte är bra titlar till dvs.

Hittar knappt något alls under 1000kr faktiskt. Verkar svårt

Av Klubban

Har hittat ett beggat PS3 80GB (tjocka versionen) med två handkontroller och tre spel. Med originalkartong. Ska köpa det för 1000kr. Är det ett rimligt pris?

Av Klubban

Det är jobbigt att behöva gå fram varje gång och justera på högtalarna varje gång, därför jag har ganska högt på högtalarna.
I länken stod det att om man har en förstärkare (och då passiva högtalare antar jag) skulle det vara skadligt om det poppar. Nu är det ju visserligen aktiva högtalare så dem har ju en förstärkare inbyggt - men det borde gälla samma sak för mina då antar jag?

Av Klubban

Koppla datorhögtalare till tv via hörlursjacket. Skadligt?

Jag har kopplat mina Harman Kardon Soundsticks II via TVns hörlursuttag för att få bättre ljud.
Jag får ha rätt så hög volym på högtalarna för att kunna reglera ljudet via tvn's fjärrkontroll.
Jag tänkte på om det skulle vara skadligt eller inte, då jag kom över denna länk

http://wiki.answers.com/Q/Can_you_hook_up_external_speakers_t...

Där står det att om man hör ett "ploppande/poppande" ljud när man stänger av och sätter på TVn kan det vara skadligt för högtalarna.
Detta ljud kan jag höra när jag sätter på/stänger av min TV.

Bör jag låta bli att ha det kopplat så här?

Av Klubban
Av Klubban

Det blev en X10. Kan inte särskilt mycket om foto men tror att jag blir nöjd med denna. Ska ha den mest som semesterkamera.

Av Klubban

Kompakt systemkamera - Fujifilm X10, Panasonic Lumix LX5 m.m.

Jag kollar lite på att inhandla en kompakt systemkamera, och fastnar för retrodesignen. Kikat lite på Fujifilm X10, Panasonic Lumix DMC-LX5 eller liknande. Nu är jag inte särskilt kunnig men har klämt lite på X10an och den fastnade jag för.. Finns det någon som har något att säga om kameror i denna klassen?

Av Klubban

Jag tänker köpa en, men skall importera en från USA eller Kanada. Enligt http://www.apple.com/iphone/LTE/ så har de nordamerikanska telefonerna LTE-stöd på AWS och 700b MHz (vad det nu innebär) och dem europeiska har 2100, 1800 och 850 MHz. Läste att från och med 2013 kommer Telia köra LTE på 1800 MHz. Om jag nu köper en i USA, tror ni man kan få tag på den andra GSM-varianten som går på de "europeiska" frekvenserna? Ska man köpa en här i Europa istället annars?

Av Klubban

vart köper du ifrån?

Av Klubban

Tänkte köpa något liknande

http://cdon.se/hemelektronik/gigabyte_geforce_gtx_670_oc_2gb_...

och detta

http://i47.tinypic.com/2gvv4mw.png

totalt ca 8100kr

kan det vara något?

om man vill spara in på något (1000kr minst) vad bör man snåla in på isåfall? Grafikkortet? Skall spelas. Vilket ska man satsa på för omkring 2000kr?

Av Klubban

Behöver inte Windows (är student, ordnar via msdnaa). Vill endast ha datorkomponenterna.

Av Klubban

Ny speldator från Cdon för runt 7000:-

Jag ska bygga ihop en speldator åt min kusin. Budgeten ligger omkring 7000 kronor. Kollat på CDON's hemsida och där har dom 15% rabatt på utvalda varor (max 5 st). Jag ska köpa en SSD på annat håll för 900 kronor så det måste räknas bort.
Det är alltså bara datorn exkl SSD-disk (gärna en lagringsdisk till den också) som ska köpas.
Har läst runt mycket lite och tydligen är det Z77 (?) moderkort som gäller? Har inte så stor koll sedan jag gick över till OS X.

Kan någon plocka ihop en bra gamingrigg från CDON?
http://cdon.se/hemelektronik/cdon_%2B_sweclockers/

Av Klubban

http://i47.tinypic.com/2lk40lh.jpg

såhär ser kontakten ut. det är de tre benen längst till vänster på kontakten som verkar vara dåliga. kan man löda på lite nytt tenn på dessa tro? telefonen funkar hur fint som helst, förutom att displayen ej visar bild. touchen och allt fungerar, och bakgrundsbelysningen.

hur svårt är det att löda detta?

Av Klubban

Var löda finelektronik i Skåne?

Har en vattenskadad iphone 4s vars lcd-skärmkontakt på logikkortet har rostat lite på tre av benen i ena hörnet. Har försökt rengöra med isopropylalkohol. Var kan man få denna utbytt? Kan få tag på denna delen från ebay men lödningen är väldigt liten. Är de här "laga iPhone" på blocket något vidare? Vill gärna att det inte ska kosta så mycket, fick prisförslag på 500 från ett ställe i Lund som lagar iPhones. Kan lägga upp bild på kontakten.